Copy
View this email in your browser

Arnes mail 14.03.22 Podcast: Jens Jørgen Nielsen om hvad der sker i og omkring Ukraine?
-Podcast: Tue Magnussen om fredsdemoen i
-København 5. marts efter Ruslands invasion og krig i Ukraine
-Frustrerede flygtningevenner om apartheid undervejs i asylcentrene, hvordan forklare
-Syriske flygtninge
-Debat om krigens militaristiske reaktion med oprustning: Hvor mange gange stærkere militær
-hvilke konsekvenser
-og hvem skal betale
-Vidner fra Ukraine,
-Toms klip om krig og fred
-Hvordan læse konflikten
 
Podcast: Jens Jørgen Nielsen om hvad der sker i og omkring Ukraine?
Jens Jørgen Nielsen, som er historiker, Ruslandskender og forfatter til bøger om både Ukraine og Rusland, holdt dette foredrag d. 5. marts 2022 på Aarhus mod Krig og Terrors debatmøde om situationen i og omkring Ukraine.
https://flygtningeogfred.dk/jens-joergen-nielsen-om-hvad-der-sker-i-og-omkring-ukraine/
::::::::::::::::
 
 
 
 
Podcast: Tue Magnussen om fredsdemoen i København 5. marts efter Ruslands invasion og krig i Ukraine
Udgivet af Arne Hansen på 11. marts 2022
Hør fredsaktivisten Tue Magnussen fortælle til netmediet Flygtninge og Fred fra hans oplevelser fra  deltagelse i den omdiskuterede fredsdemonstration i København d. 5. marts 2022, hvor noget over 500 deltagere deltog. (Lydfilen ligger nederst efter fotos)
Grundlaget:
Nej til Ruslands invasion i Ukraine – Stop for alle krigshandlinger nu – For fred og nedrustning.
Vi har stærkt brug for fred i verden. Vi må igangsætte en spiral af dialog og nedrustning, for at nedtrappe konfliktniveauet og etablere en fredelig verden og et fredeligt Europa. Vi siger derfor nej til aftalen om, at der skal være amerikansk militær i Danmark. Vi siger nej til atomvåben på dansk jord.
Vi opfordrer også til gensidig nedrustning og politiske forhandlinger for en fredelig løsning på konflikten i Ukraine. Vi siger nej til konfliktoptrapning fra både Ruslands og NATOs side og stop for invasionen af Ukraine. Fredsforhandlinger nu. Støtte til fredselskende kræfter i Rusland og Ukraine. Nej til dansk krigsdeltagelse. Ja til humanitær bistand.”
16 fredsorganisationer og partier stod bag demoen https://solidaritet.dk/fredsdemonstrationer-5-marts/  El Internationale udvalg.
https://flygtningeogfred.dk/tue-magnussen-om-fredsdemo-i-koebenhavn-5-marts-paa-baggrund-af-ruslands-krig-i-ukraine/
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
Udlændingelovens § 7.3, Udlændingestyrelsens landerapporter om Syrien, og Flygtningenævnets afgørelser om syriske flygtninges beskyttelse.
Henvendelse til partierne forud for behandling af særlov om ukrainske flygtninge
220314Notat om §7.3 i forhold til syriske flygtninge i Danmark
https://flygtningeogfred.dk/wp-content/uploads/2022/03/220314Notat-om-%C2%A77.3-i-forhold-til-syriske-flygtninge-i-Danmark.pdf
::::::::::::::::::::
 
 

Brug din stemme. 🔊
Kræv klimahandling og retfærdighed fra regeringen NU.

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på regeringer og verdens ledere for at kræve klimahandling i dag, frem for senere.
https://www.greenpeace.org/denmark/vaer-med/klimakrise/?utm_medium=advert&utm_source=facebook.com&utm_campaign=dk_fr_climate-emergency&utm_content=dk_lg_climate%20emergency&utm_term=none_none_none&fbclid=IwAR13JIj39U3o5cgHEV-QjQI-GvgS3ebBDpIfVQzF0hg2YNO7zw1pq5ve-bU
::::::::::::::::
 
 
 
Gurli Lyskær skriver:
Det er meget svært at forklare forskellene overfor de flygtninge, som har døjet med stive regler, siden de kom. Og det gør de stadig. Hvad skal vi sige til dem, der lige nu er i fare for at miste deres opholdstilladelse og risikerer tilbagesendelse til f.eks. Syrien? Hvad skal vi sige til dem, som ikke har kunnet finde job, fordi de er blevet fastholdt i praktik? Hvad skal vi sige til dem, som ikke har mødt velvilje og forståelse for deres baggrund for at flygte - og for alt det, de har gennemlevet. I 2015 gik Danmark i panik over de syriske flygtninge, men nu indføres der særlove for en anden gruppe mennesker. Vi er nogle som oplever diskriminationen på nært hold, og derfor kommer der reaktioner.
:::::::::::::::::::::
 
 
 
Enhedslisten observerer valg i Colombia
Søndag 13. marts markerer i en colombiansk kontekst et afgørende valg til landets kongres. Foreløbig er der ikke kommet rapporter om vold eller større uregelmæssigheder, men der har i visse områder været tekniske problemer med den hjemmeside, hvor vælgerne kunne se placeringen af deres lokale valgsteder. Internationale observatører advarer om uregelmæssigheder. I sin første rapport fremhævede Electoral Observation Mission (MOE), at valgdagen var præget af nogle "ikke særlig positive faktorer" såsom vanskeligheder i vælger-registreringens tekniske infrastruktur, eftersom der var modtaget 181 rapporter om mulige uregelmæssigheder
Enhedslisten har sendt valgobservatører til det konfliktfyldte land for at observere slutspurten af valgkampen og selve valgets forløb. Valget overvåges også af andre internationale valgobservatører fra bl.a. EU, regionale latinamerikanske organisationer og lokale observatører. Internationale observatører bidrager til at forebygge den vold, som valg i Colombia ofte har været præget af.
Valget finder sted fem år efter underskrivelsen af den historiske fredsaftale mellem den colombianske regering og guerillabevægelsen FARC. Efter mere end 50 års væbnet konflikt, der kostede hundredetusinder af døde og forsvundne samt mere end 8 millioner internt fordrevne blev den internationalt støttede fredsaftale endelig indgået i efteråret 2016.
Men efter valget af Iván Duque fra det stærkt højreorienterede parti Centro Democrático i 2018 er fredsaftalen blevet forsøgt undermineret, selvom 13.000 - svarende til 90 % af de tidligere medlemmer af FARC - afleverede deres våben i løbet af 2017.
Ifølge fredsaftalen skulle en jordreform skabe mere ligelig jordfordeling og en fredsdomstol skal undersøge og retsforfølge udbredte krænkelser af menneskerettigheder. Men meget mangler fortsat. De store jordejeres stærke støtte til regeringen har blokeret for gennemførelse af fredsaftalen.
Kokain gennemsyrer colombiansk politik og økonomi samt finansierer paramilitære grupper. Fredsaftalen sigtede på at bekæmpe kokadyrkningen ved frivillighed, i stedet har den nuværende regering brugt tvang mod de fattige kokaproducenter, uden at dette har mindsket produktionen.
Colombia er et af de mest ulige lande i verden. Siden fredsaftalen er mindst 1.000 sociale ledere blevet dræbt. Det gælder især fagforenings-, menneskerettigheds- og miljø-forkæmpere.
Nu blæser der imidlertid nye politiske vinde i Colombia til fordel for fredsaftalen. De største demonstrationer og sociale protester i årtier fandt sted i fjor med krav om, at alle dele af fredsaftalen bliver gennemført, herunder et opgør med den neoliberale politik.
Ifølge de seneste meningsmålinger fører centrum-venstre-koalitionen Pacto Histórico op til valget i dag, 13. marts. Fælles for centrum-venstre-koalitionerne er, at de har et positivt syn på fredsaftalen. Meget tyder derfor på, at der i de næste seks måneder vil kunne ske et skift til fordel for fred.
Enhedslisten har sendt 15 observatører til Colombia, heriblandt flere med erfaring i international valgobservation.
Rejsen er støttet af Dansk Institut for Partier og Demokrati.
Såvel under rejsen som efter hjemkomst tilbyder observatørerne at skrive og fortælle om deres indtryk.
Kontakt i Colombia: Nina Lendal +57 320 274 5050 eller colombiagruppen@enhedslisten.dk eller i København Tue Magnussen tuemagnussen@gmail.com
Deadline [FÆLLESPOSTKASSE]
--
Tue Magnussen
:::::::::::::::::
 
 
 
Krigen i Ukraine kan blive hård for klodens skov og natur
De skyhøje fødevarepriser kan betyde, at mere skov og natur bliver omlagt til landbrug i hele verden. Der er allerede nu pres på EU’s strategi for bæredygtig fødevareproduktion.
https://globalnyt.dk/krigen-i-ukraine-kan-blive-haard-for-klodens-skov-og-natur/?fbclid=IwAR1GIJTxfajYL68AZEDgx-ML9enDVOTK0vgnL456JlBt46_5mbsK8A9rhQg
::::::::::::::::::::::
 
 
 
Ina Damgaard Knudsen Fra Marina Parmenova:
"Jeg er født i Donetsk og for det meste oppvokst mest i Moskva, men delvis også i Donbass. Jeg har familie både i Donbass, og i Kiev-området, som min mor kom fra. Dessuten har også noe familie i Moskva.
Jeg vil først si at jeg er sterkt mot krig; det er alltid sivilbefolkningen som lider mest. Det er meget tragisk å oppleve krig, og det spiller ingen rolle hvor. Samtidig ønsker jeg å se på helheten. Krigen i Ukraina startet ikke for en uke siden, men for 8 år siden.
Det har vært mye fortielse i media, om det som skjer i Donbass. Jeg syntes det er synd at høyre-ekstreme og nynasistiske paramilitære grupper ikke blir nevnt i media, som for eksempel, Azov-battaljongen, Høyre-sektor og sympatiserere av Stepan Bandera. De har vært nokså aktive i Donbass-konflikten. Mange av disse ekstremistgruppene har røtter tilbake til andre verdenskrig, da enkeltvise ukrainere sammarbeidet med nazistene. Folk som Stepan Bandera var med på å sende flere hundre tusenener av jøder og partisaner til konsentrasonsleirer. Nasjonalister ledet av Stepan Bandera og ligende drepte titusener av polakker og jøder. Bandera regnes etter maidan-demonstasjonene, som nasjonalhelt, spesielt i Vest-Ukraina. Det ble satt opp statuer av han rundt om i landet, og samtidig ble det revet ned statuer av helter som befride Ukraina fra Nazi-Tyskland. Stepan Bandera er den ukrainske Quisling, og å avise at det har vært en høyre-radikalisering i Ukraina som følge av 2014 statskuppet er absurd. Mer nynazistisk enn å støtte mennesker som jobbet for SS, går det ikke an.
Selvfølgelig likte ikke Øst-ukrainere det. De ønsket mer autonomi, for eksempel selv å bestemme hvem som skal være helt og hvilket språk de skal snakke.
Donbass var uenig med et kupp i Kiev (Maidan) i 2014. Motstanden mot «Euromaidan» i de østlige regionene av Ukraina – Dnepropetrovsk, Donetsk, Lugansk, Kharkov, etc. – startet i mars samme år. Deltakerne krevde en løsning av spørsmålet om statusen til det russiske språket og en konstitusjonell reform i form av makt til regionene og føderalisering. I Donbass er 90 prosent av befolkningen russisktalende. Folk gjennomførte fredelige protester. De ønsket en sikker stilling for det russiske språket, minoritetsrettigheter og en konstitusjonell reform med desentralisering og føderalisering som mål.
Regjeringen i Kiev ignorerte deres ønsker fullstendig, kalte dem separatister og senere terrorister; og nektet å snakke med dem. Da noen av demonstrantene på en fredelig måte tok over et par lokale offentlige bygninger på samme måte som demonstranter i Kiev tidligere hadde gjort, erklærte regjeringen i Kiev hele Donbass-området som terroristsone, gjorde ikke noe forsøk på å snakke med befolkningen og begynte å bombardere med tungt artilleri og krigsfly. Det skjedde store ødeleggelser av infrastruktur, og det ble drept et stort antall sivile: barn, kvinner og eldre.
Ukrainske militære, spesielt nynazistiske militære grupper, begynte å kidnappe og henrette mennesker som ikke var enige med regimet. Flere og flere begynte å organisere seg for å slå tilbake. Lokale aktivister erklærte to republikker – folkerepublikkene Donetsk og Lugansk. Meningen med disse republikkene var i begynnelsen ikke å separere seg fra Ukraina, men å fungere som mer autonome områder innenfor et føderalisert Ukraina. Som det for eksempel har blitt gjort i Russland, med de mange autonome republikkene.
Videre holdte begge republikkene demokratiske folkeavstemninger. Flertallet av befolkningen i republikkene støttet de nye politiske enhetene. Men de erklærte ikke selvstendighet og ønsket å forhandle med Kiev. Kiev ønsket dessverre ikke å forhandle, men sendte militære styrker og begynte å bombe sivile. Folk fra Donbass hadde ikke noe annet valg enn å ta til våpen og forsvare seg. De som fremstilles som « pro-russiske separatister», er vanlige ukrainere som beskytter sitt land, sine hus og sine familier. I løpet av de siste åtte årene har tusenvis av mennesker, deriblant rundt to hundre barn, blitt drept i Donbass. En ny krigsgenerasjon som ikke vet hva et normalt fredelig liv er, har vokst opp under disse forholdene. Siden 2014 har områdene ikke fått medisiner eller mat. Banksystem har blitt blokkert. Pensjonister har ikke fått sine pensjoner, selv om de har jobbet for Ukraina i hele sitt liv. Støtten til barnefamilier har opphørt. Etter hvert tok separatistiske myndighetene ansvar for lønn, pensjoner, mat osv.
I noen landsbyer og tettsteder i Donbass er det ikke et eneste hus, inkludert skoler og barnehager, som ikke har blitt rammet av bombing minst en gang. Skoler, sykehus, boligblokker og hus har blitt truffet med målrettet skyting. Slik har det vært i 8 år. Folk i Donbass klarte å forsvare seg, og til slutt erklærte de at området de bodde i ikke lenger var Ukraina, men to egne stater.
Det er viktig at den i åtte år pågående krigen i Donbass blir kjent for alle, og at det blir fred overalt i Ukraina. Jeg håper at folk i Donbass får mulighet til selv å bestemme sin framtid, akkurat som folk i Norge. Norge erklærte i 1905 sin selvstendighet og gikk ut av union med Sverige. Sverige var imot og ville gripe inn militært. Russland var første land til å anerkjenne Norges selvstendighet. Og heldigvis startet Sverige ikke krig og lot nordmennene bestemme sin framtid.
Unicef jobber i dag med barns sikkerhet og rettigheter i Ukraina, og forbereder seg på å hjelpe flere flyktninger. Det er veldig bra. Men hvorfor ble det ikke gjort noe med den humanitære krisen i Donbass? Hvorfor var ikke sikkerhet og rettigheter for barna i Donbass like viktig, slik at det vokste opp en ny generasjon som ikke kan huske noe annet enn krig eller et liv på flukt?
Krig skapes av politikere og tjener deres interesser. Det er ingen grunn til å utvide hatet til å omfatte vanlige mennesker, selv om de har "feil" synspunkter. Det er ingen grunn til å hate soldatene; de er under ed og følger ordre, men de aller fleste av dem ønsker ikke å drepe noen. Å ønske slutt på krigen er ikke det samme som å ønske soldaters død, å spre bilder av lik og å slå om seg med bravurnyheter, spesielt fordi de fleste av dem er falske.
Nå er det dessverre krig mellom Russland og Ukraina, og folk dør igjen. Jeg mener at det er mye bedre å forhandle på en fredelig måte. Det er fredsforhandlinger som fører til fred, ikke sending av nye våpen.
Jeg ber for Ukraina, Donbass og Russland. Jeg ber for visdom av vesten og menneskelig kjærlighet. Å ta en sider eller legge all skyld på en side, kommer man ingen vei. Jeg ber for fred. 🙏☀️❤️"
:::::::::::::::::::::::
 
 
Som ikke-medlem håber jeg at EL får en folketingsgruppe også med engagement i verden som sådan. Derfor bringes dette opslag videre

Christine Lundgaard

Jeg stiller op til Enhedslistens urafstemning om folketingskandidater!
Jeg kan bidrage til vores arbejde på Christiansborg for nedrustning, sikkerhed og internationalt udsyn, som er så afgørende lige nu. Og så har jeg mange års erfaring med at bringe folk sammen, få flere med og få samarbejde op at stå. Det har vi brug for både på Christiansborg, internt i partiet og når vi bygger alliancer med bevægelser omkring os - herhjemme og sammen med vores politiske kammerater rundt om i verden.
Til daglig arbejder jeg med organisering i FOA, for ligeløn og ordentlige vilkår for frontpersonalet i vores velfærd og for en socialt retfærdig bro til den grønne fremtid. Der er hårde kampe for vores velfærd forude og det er vigtigt vi får alle med der står med håret i postkassen til hverdag. Det gælder folk fra alle samfundslag, folk fra land og by, og uanset hvor i verden du har rødder.
Vi har så kort tid tilbage til den grønne omstilling. Selv om vores statsminister siger hun er blevet grøn, bygges der stadig kulsorte motorveje med fiflede CO2-aftryk, der dumpes slam i Øresund, svinefabrikkerne udvider, og vi har ingen CO2-skat. Krisen handler også om et opgør med den lokale og globale ulighed, det blinde fokus på vækst og en lille overklasses enorme overforbrug.
Vi skal holde fast i en grundig fælles analyse. Alle små skridt på vejen mod forandring tæller, men vi må ikke tabe de større mål og modsætninger af syne.
Urafstemningen for alle medlemmer starter i morgen, og forberedelserne til næste folketingsvalg er allerede godt i gang. Jeg håber I vil stemme på mig 🙂
::::::::::::::::::::::
 
 
 

Anemone Samy· 

#FairFlygtningepolitik
#NejTilSærlov
Mens politikerne står i kø for at tale om humanisme og solidaritet med ukrainske flygtninge, viser civilsamfundet sig fra sin bedste side, og alt lige fra husly og aftensmad til fredssange på skolerne blomstrer.
Helt i stil med mediernes sædvanlige talent for IKKE reelt at dække flygtningeområdet, foregår der i de her dage en voldsom aktivitet, der på groveste vis udstiller konsekvenserne af den særlov som forventes vedtaget torsdag i næste uge.
Trods det at ukrainske flygtninge reelt kan opholde sig i 90 dage på turistvisum, har et politisk flertal besluttet at hastebehandle en lovgivning i gennem med 1.,2. og 3. behandling mandag, tirsdag og onsdag, og vedtagelse tirsdag.
Hvis man er flink, kan man sige at hastværk er lastværk.
Jeg kalder det et velkomment dække for politisk vedtaget racisme i asyllovgivningen!
Det ville klæde Enhedslisten Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre at stå ved deres erklærede mål om at flygtninge i Danmark IKKE skal risikere hjemsendelse til krig og ustabilitet. Det ville klæde dem, at bruge dette HELT OPLAGTE tidspunkt, til at gå i medierne og forklare vælgerne, hvorfor ukrainske krigsflygtninge IKKE kan beskyttes af den gældende lovgivning og vi derfor skal lave lovgivningen om, så ALLE flygtninge er beskyttede ordentligt .
Det ville også klæde Kristendemokraterne, at gøre det samme!!
INGEN flygtninge eller antiracister kan bruge Lund Rosas opslag om en diskriminerende lovgivning til noget som helst overhovedet, så længe Enhedslisten stemmer for!!
INGEN flygtninge eller antiracister bør stole på opbakning fra Carl Valentin, Zenia Stampe Sofie Carsten Nielsen Pia Olsen Dyhr for de er allesammen med til at stemme en særlov igennem, der koster for dé flygtninge, der lider voldsomt under den nuværende lovgivning, og som i næste uge kan se sig selv som sat aller aller bagerst i køen, - for ikke at sige sparket ud af banen.
Asylansøgere der i årevis har ventet på at få deres sag afgjort, ryger nu om bag i køen, mens ukrainske flygtninge ryger i fasttrack. Mennesker der i nogle tilfælde har været her i mere end ti år. Nogle med sager i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Brune børns lidelser i det danske asylsystem er åbenbart mindre værd. Det samme gælder de voksnes.
Flygtninge tvangsflyttes mellem centrene for at gøre plads til rene ukrainske centre, de afghanske flygtninge som Danmark evakuerede i sommers (også på særlov) er ikke i nærheden af at opleve den hjælp, støtte og velvilje vi ser nu - heller ikke selvom de menneskers CV var kendt af de danske myndigheder, da de satte sig i flyet mod Danmark.
Venstrefløjen, antiracisterne, humanisterne, de kristne der ønsker næstekærlighed for alle skal ALLE vågne op og forstå, at det vi nu er vidne til, er en lovgivning der SYSTEMATISK diskriminerer mellem flygtninge, og det har konsekvenser for dem der allerede har lidt længe!
Sig fra og kontakt jeres politikere NU, inden det er for sent!!!
I mens vil jeg samle mig sammen, og finde ud af at hjælpe den enlige, syriske mor med to børn, der i går fik at vide, at Danmark ikke længere vil beskytte hende, og at hun og hendes børn kan rejse tilbage til et fredeligt Syrien.
::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Dino Copelj Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik !· 

Jeg håber, at vores nye ukrainske medborgere i Danmark, får det så godt, som de nu kan (omstændighederne taget i betragtning), og at de hurtigst muligt kan få genetableret noget, der ligner et ‘normalt liv’, med lejlighed, arbejde, børn i daginstitution samt at de får en masse velvilje og hjælp fra samfundets side.
Jeg håber inderligt, at vores ukrainske medborgere får det godt!
Jeg håber også, at fremtidige statistikker vedr. uddannelse, beskæftigelse og andre relevante parametre, vil vise at mennesker på flugt kan udgøre ressourcer og blive til et succes, når man vælger at behandle flygtninge humant og ordentligt.
:::::::::::::::::::::
 
Marie VibeJ A ! F R E D !
Læs, læs: hvornår er vi nok til rungende N E J til oprustning?!
J A til hele Jorden?

Kronik: Næsten alle taler lige nu for mere militær. Det fører os kun tættere på atomkrig

På kort tid er alle blevet eksperter i Ukraine, og næsten hele det politiske spektrum lader sig rive med af folkestemningen om mere militær. Der er brug for at lytte til fornuftens stemmer, der insisterer på forhandlinger.
https://solidaritet.dk/kronik-naesten-alle-taler-lige-nu-for-mere-militaer-det-foerer-os-kun-taettere-paa-atomkrig/?fbclid=IwAR2xwiYn7c7ACes6LCw_Lgm8IM3pC7MYKoowfLR0ZvMAKx3zSClIduxxvAU
:::::::::::::::::::::
 
 
 

Rikke Quorning Poulsen Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik !

Forud for afstemningen om særloven for de ukrainske flygtninge har Åbent brev 21 i dag sendt i alt 3415 underskrifter afsted til medlemmer af regeringen og folketinget. Tak for al jeres støtte! DEL GERNE, vi sender stadig nye underskrifter ind løbende: aabentbrev21@gmail.com ( navn, by, stilling)
Her kan I læse Inger Margrethe Andersen følgebrev til vore politikere:
Helberskov, 13.3.2022
Kære medlemmer af folketing og regering
Hermed fremsendes endnu en gang Åbent Brev 2021 – protest mod den førte flygtningepolitik, denne gang med i alt 3415 underskrifter – hermed har 1074 fra dansk kirkeliv og 2341 fra det folkelige foreningsdanmark underskrevet protesten. Vi appellerer hermed til jer som lovgivere, at I vil lade den varme imødekommenhed omfatte alle de flygtninge, der har fundet et helle her hos os.
I disse dage ser vi, med hvilken selvfølgelighed vi rækker ud efter flygtningene fra Ukraine. Det er det helt rigtige at gøre – og det er præcis den samme behandling, vi appellerer til med det åbne brev, at de flygtninge, vi allerede har modtaget, også får: Ret til familieliv, ret til at bo, arbejde og uddanne sig – og ret til ikke at blive sendt tilbage til den krig og den diktator, de er flygtet fra, eller at få deres liv, møjsommeligt opbygget, smadret ved adskillelse af familier og tvungent ophold i udrejsecentre.
Hvis I tager jer tid til at lade blikket glide ned over de kommentarer, der ledsager underskrifterne, vil I se mangfoldigheden: Det er enkeltstemmer fra hele det kirkelige og folkelige landskab, der har lagt navn til protesten. For mange af underskriverne simpelthen, fordi de finder den førte politik uforenelig med det menneskesyn, de fleste af os er formet af – et samfund, der kendetegnes af omsorg for den enkelte og respekt for individets ret til et liv i tryghed, sammen med dem, man holder af. Mange af underskriverne tager afsæt i egne erfaringer og møder med de mennesker, der rammes på liv og tryghed.
Der er så mange, mange mennesker, både blandt underskriverne og i hverdagen, der rækker hænderne ud: Arbejder for at hjælpe og støtte flygtningefamilierne både med helt solidt dagligt ven- og naboskab, med at gå med til skole-hjem-samtaler, med lektiehjælp, med integration af børnene i foreningsliv, idrætsklubber og spejderarbejde, med at følge med som bisiddere hos kommunen, ved at sidde med, når afgørelser om liv og død træffes i Flygtningenævnet, ved at besøge de afviste i udrejsecentrene.
Alt det gør enkeltmennesker rundt om i landet, fordi deres samvittighed og medmenneskelige engagement tilsiger dem det. Det er dét stærke civilsamfund, der holder et åbent demokrati i live.
Venlig hilsen,
Inger Margrethe Andersen, sognepræst i Bælum-Solbjerg-Skibsted og initiativtager til Åbent Brev 2021 – protest mod den førte flygtningepolitik.
https://www.facebook.com/groups/918898191995043
::::::::::::::::::::::
 
 
 

Mona Maria Ljungberg

Jeg kan altså godt forstå de ukrainske mænd, der ikke ønsker at deltage i krigen. Jeg vil heller ikke slås ihjel for fædrelandet. Hvem er fædrelandet? - Præsidenten kan jo gå forrest som soldat og ikke sende befolkningen. - Holdningen man overgiver sig ikke uden kamp? - men hvis alle er døde og sårede og alt ødelagt og man alligevel er nødt til at overgive sig til sidst, hvad er den kamp så værd? - Så er det måske en anden måde, man skal finde at kæmpe på, der kræver færre ofre. Når jeg ser en bil køre over for rødt, går jeg heller ikke ud foran, selvom jeg har retten på min side, for hvad kan man bruge det til, når man først ligger der flad som en pandekage
:::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Klaus Laursen

Jeg vil gerne stille et simpelt spørgsmål til alle som lige nu mener, at Vesten har brug for at opruste yderligere.
NATO har i dag 75 % af verdens militære kapacitet. (15 gange større end Ruslands)
Europa har ca. 5,5 gange større militær kapacitet end Rusland.
Mit spørgsmål er: Hvor mange gange større skal NATO’s og Europas militære kapacitet være større end Ruslands, før det er nok?
Jeg ønsker blot at blive klogere.
(SIPRI: Stockholm International Peace Research Institute er et internationalt institut med base i Stockholm. Det blev grundlagt i 1966 og leverer data, analyser og anbefalinger til væbnet konflikt, militærudgifter og våbenhandel samt nedrustning og våbenkontrol.) www.sipri.org
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10225471284181371&set=a.10203242496035560
:::::::::::::
 
 
 

Zornig efter dom for menneskesmugling: Jeg er rasende

https://ekstrabladet.dk/krimi/zornig-efter-dom-for-menneskesmugling-jeg-er-rasende/5991462?ilc=c&fbclid=IwAR2rqVTDwEi3EP7HirCV7709Guw237ri_td-O3fTM0j94Ge0D-FVDbL4giw
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
Thomas Gammeltoft-Hansen
@tgammeltoft
In two weeks Poland has received more refugees than the EU combined during all of 2015. The scale and speed of displacement from Ukraine is staggering but also shows that the 2015 policy response isn’t the only way #dkpol #refugees
::::::::::::::
 
 
 

Flemming Chr Nielsen

Du har givetvis gjort den samme erfaring, hvis du sidder i et hyggeligt selskab og snakken falder på Ukraine. Du må indledningsvis deltage i den fælles og sandfærdige messe, der drejer sig om, at det er en blodig og umenneskelig katastrofe, at din medfølelse med de arme flygtninge ikke overgås af noget andet på denne krigsjord, at Putin er sindssyg, at vi alene er humanismens og menneskerettighedernes afmægtige bolværk mod tyranniets vanvid etc., etc. Lidt presset må du også erkende, at ukrainerne er hvide og kristne som os, og at de derfor har et særligt krav på netop vores hjælpsomhed.
Men du må ikke så meget som hviske, at vi selv har deltaget i lige så morderiske krige i fjernområder som Irak, Afghanistan og Libyen, at der har siddet (fortsat sidder) velklædte kontorister ved deres computere og styret (fortsat styrer) droner ned mellem forsvarsløse kvinder og børn, inden de hentede (fortsat henter) deres egne elskede rollinger i børnehaven, at vi har bombet hospitaler og uskyldige, allieret os med mordere og lejesoldater fra Blackwater, tortureret og myrdet og stået skulder ved skulder med psykopater og narkomaner, bivånet voldtægter og drab, og du må for alt i verden heller ikke antyde, at Syrien er et nærområde, for derfra kan man på sollyse dage se over til EU-landet Cypern.
Gør du det, og gør du det endda så snild som en slange og så enfoldig som en due, har du alligevel sat dig uden for det samdrægtige selskab, og desperat må du lede samtalen i en anden retning, f. eks. til de høje benzinpriser, selvangivelsernes ankomst osv.
Pyha! det kan være drøjt at se sig omgivet af lutter hvide kristne, der én gang for alle har forsaget Djævelen og alle hans gerninger og ikke tror på, at han evigt ligger på lur under selv de hvideste skørter.
::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Oberg in Global Times: “China should propose a new global, more civilian, security and peace system”
12 March, 2022
https://janoberg.me/2022/03/12/oberg-in-global-times-china-should-propose-a-new-global-more-civilian-security-and-peace-system/?fbclid=IwAR2xowdq0i3hK4wSWDSyEIVJtg4fbJCBKSjWB05pyRl8CBqsQ9FamFshf2E
::::::::::::::::::
 
 
Referat fra BfA ved Avnstrup d. 27. februar 2022
https://www.bedsteforaeldreforasyl.dk/filer/Avnstrup%20270222%20Referat.pdf?fbclid=IwAR2E9yX4SIEvyl3LyEd-zJpWslPrjZ9XRpGkt0L3WqDs0KfCV5DqBvFUWas
:::::::::::::::::::::
 
 
 
Chr. Juhl skriver på Linkedin:
Når der er forslag om forbedringer af forhold for skoler, børn, ældre og økonomisk dårligt stillede, og øgning af udviklingsbistanden og klimabistanden, afviser med henvisning til budgetreglerne.
Når V, K, RV og SF sammen med regeringen vil øge forsvarsudgifterne med 18 milliarder kr. årligt, mener regeringen, at der skal ses bort fra budgetreglerne. De vil tilsyneladende lånefinansiere den meningsløse oprustning. #dkpol https://lnkd.in/exEUjCYj?
https://www.altinget.dk/udvikling/artikel/folkeafstemning-og-udfasning-af-russisk-gas-her-er-den-store-forsvarsaftale
:::::::::::::::::
 
 
 
 

Gordon Hahn: “There is no threat of NATO expansion to Ukraine” and “NATO will not expand one inch beyond Eastern Germany”

https://transnational.live/2022/03/10/there-is-no-threat-of-nato-expansion-to-ukraine-and-nato-will-not-expand-one-inch-beyond-eastern-germany/?fbclid=IwAR1_OIm-W_WGg_IT1YgDf-C25twugsSMRweLSPd3VQwffY9N7l-gZtN-5Hk
::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Gerda Abildgaard

Forskel på flygtninge????
I disse dage følger vi alle med i, hvordan det går i Ukraine, og hvordan danskernes hjælpsomhed stiger for hver dag.
Som frivillig på udrejsecenter Kærshovedgård har jeg ambivalente følelser: selvfølgelig er det dejligt, at vi hjælper, men samtidig tænker jeg på alle de andre flygtninge, som vi ikke har lyst til at hjælpe. Flygtninge, som i mange år har siddet i uhumske udrejsecentre. Nu bliver mange af dem tvunget til at flytte, fordi nogle af de bedre centre skal bruges til ukrainere. Disse “gamle” familier skal nu stuves sammen andre steder, deres børn flytte skole eller børnehave. Børn, som i forvejen har ar på sjælen efter mange år i centre.
Det er svært for os frivillige at svare på flygtningenes/asylansøgernes spørgsmål for tiden. Hvorfor er der så stor forskel? Er vi ikke også mennesker? Nogle er muslimer, men mange er kristne. De er hvide flygtninge, vi har en anden hudfarve. Vi rådner op i asylhelvede, de andre tages imod med åbne arme.
Hvad skal vi svare? Jeg mangler ord, ser magtesløs til.
Det er på tide, at politikerne vågner op og ser alle flygtninge som ligeværdige, ikke bare sorterer i dem, og hjælper dem, der ligner os mest.❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
SPØRG OM KRIGEN: HVAD KAN FÅ PUTIN TIL AT STOPPE KRIGEN?
Deltagelse af Jørn Boye Nielsen fra tænketanken RIKO, rådet for International Konfliktløsnig, samt Katrine Stevnhøj, der forsker i russiske protestbevægelser ved Københavns Universitet. Vært: Anne Phillipsen. Fra Radio 4 d. 10.03.22
https://www.jornboyenielsen.dk/2022/03/10/radio-4-om-ukraine-konflikten-krigen/?fbclid=IwAR2xwiYn7c7ACes6LCw_Lgm8IM3pC7MYKoowfLR0ZvMAKx3zSClIduxxvAU
::::::::::::::::::::
 
 

 

Eksperter: Store mangler i danske mediers dækning af baggrunden for krigen i Ukraine

Der har været en lang optakt til den nuværende krig i Ukraine. Men hele baggrunden for krigen er blevet mangelfuldt dækket af de danske medier, påpeger lektor på Journalisthøjskolen Asbjørn Slot Jørgensen og forfatter Jens Jørgen Nielsen.https://arbejderen.dk/indland/eksperter-danske-medier-har-forsoemt-at-daekke-baggrunden-for-krigen-i-ukraine/?fbclid=IwAR2qTV6XVVmgMiC8t7ykTp3b2TYnYfJKzVPrwMpsxJZEAH4CbiJnToxzjHk
::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
En helt anden tilgang til NATO/Ruslands-konflikten om Ukraine
11 March, 2022 af Claus Cold
https://janoberg.me/2022/03/11/en-helt-anden-tilgang-til-nato-ruslands-konflikten-om-ukraine/?fbclid=IwAR3tNzPLyZPN5FYHAMP6h0r1d-0pE5e-1a0df3ePL6XwUebQ08QWS0XZeLY
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
Information-læser: Mindre NATO-begejstring, tak
LÆSERBREV Niels Henrik Hjøllund Overlæge og professor i anvendt epidemiologi ved Aarhus Universitet i Information
På lederplads tirsdag beskriver Anton Geist NATO som en »defensiv alliance«, som det kun er rimeligt, at vi bidrager til med de to procent af vores bruttonationalprodukt, som vi har forpligtet os på.
Til dét ønsker jeg blot at spørge, om det var defensive bomber, NATO smadrede Libyen med? Kan der være rationelle grunde til, at Rusland ikke ønsker mere NATO ved sine grænser? Ville lidt mere forståelse for fjendens synsvinkel ikke være godt for verdensfreden?
Og ikke mindst – er tirsdagens leder i overensstemmelse med Informations tradition for kritisk journalistik, også når andre medier går i fælles selvsving?
Ja, spørgsmålene står efterhånden i kø. Lederen angiver tillige, at det fortsat er »uklart, hvad Putins endemål er«. Ja, det ved vi ikke, men hans strategiske mål har stået lysende klart siden konfliktens begyndelse: Tiden, hvor NATO kunne udnytte et kollapsende Sovjet og uden modstand udvide sit territorium mod øst, skal være slut.
Er det svært at forstå? Forventer vi virkelig, at russerne skal se NATO som en ’defensiv’ fredsorganisation, som de kan byde velkommen ved deres grænsepæle?
Rusland har gennem de seneste over 200 år mange erfaringer med blodige felttog fra vest. Og heller ikke i dag kan de stole på NATO.
Løfter, de angiveligt fik, om ’ikke mere NATO’ blev annulleret, så snart James Baker var vendt hjem til USA i 1990. Alt dette er kendt stof og en del af Informations historiske arvegods. Selv om Rusland nu ubestrideligt er aggressoren, behøver vi vel ikke at blive dummere?
Få vil mene, at Anden Verdenskrig udelukkende kunne forklares med én sindssyg diktator. Det samme gælder krigen i Ukraine, og problemet forsvinder ikke, selv hvis Putin skulle falde. Så meget om Informations leder.
I forhold til Informations dækning af krigen ville det være velgørende med lidt almindelig krigsdækning: Hvor mange dokumenterede flyangreb, bomber og missiler? Hvor mange tanksangreb? Og hvorhenne? Hvor mange dræbte og sårede, militære og civile, på de to sider? Og hvad med frontbevægelser?
Blot en lille faktaboks hver dag. Please! Med det kæmpe opbud af journalister derovre burde dette vel være muligt.
information.dk/deltag
https://www.information.dk/indsend-indlaeg-debatredaktionen
::::::::::::::::
 
 
 
 
Klart flertal imod atomvåben på dansk jord
68 procent af danskerne svarer klart NEJ til at tillade USA at placere atomvåben i Danmark, mens kun 16 procent er positive. Det viser en Gallup-meningsmåling for Berlingske, afsluttet den 4. marts. Målingen blev foretaget efter at Venstre og De Konservative begge havde erklæret sig åbne for muligheden, om USA skulle anmode om det.
https://aldrigmerekrig.dk/spred/?atomnej-a22
:::::::::::::::::::::::::::::
 
 
14.03.22 Toms klip om krig og fred
- De fyrede hele kassen af på en eftermiddag, nu kommer tømmermændene
https://www.berlingske.dk/analyse-og-perspektiv/de-fyrede-hele-kassen-af-paa-en-eftermiddag-nu-kommer
Det nationale kompromis om Forsvaret lægger så snævre bånd på dansk økonomi, at der reelt ikke er penge til mere velfærd og grøn omstilling. Til gengæld vil vi se en stor kreativitet i forhold til, hvad man fremover kan betegne som udgifter til forsvar og sikkerhed.

- Poul Villaume: USA puster til gløderne af sin største diplomatiske fejltagelse
https://politiken.dk/debat/art8617948/USA-puster-til-gløderne-af-sin-største-diplomatiske-fejltagelse
Uanset hvem der er ved magten i Kreml, kommer der ingen stabil og varig sikkerhed i Europa imod Rusland, kun sammen med Rusland.

- Anders Fogh banede vejen for Putins afvisning af folkeretten
https://www.berlingske.dk/kommentarer/anders-fogh-banede-vejen-for-putins-afvisning-af-folkeretten
Vladimir Putins invasion af Ukraine er en moralsk forkastelig aggression mod et uskyldigt og fredeligt naboland og en klokkeklar forbrydelse mod folkeretten. Men Vesten har selv givet Putin retorisk skyts til sit opgør med folkeretten og genindførslen af den stærkes ret som sikkerhedspolitisk grundprincip i Europa.

- Vesten har selv et alenlangt generalieblad af uhyrligheder og ulovligheder
https://politiken.dk/debat/art8632802/Når-Vesten-fordømmer-Rusland-er-det-åbenlyst-hykleri
Det er åbenlyst på sin plads, at Vesten revser Putin for hans invasion af Ukraine. Men Vestens hykleri i debatten om militær intervention og ulovlige krige er mindst lige så åbenlys.

- Marie Krarup: Vestens falske kamp for Ukraines frihed har ført til en krig, der koster civile livet
https://www.berlingske.dk/kommentarer/marie-krarup-vestens-falske-kamp-for-ukraines-frihed-har-foert-til-en
Er jeg putinist, når jeg forklarer, at Ukraine har det samme dårlige system med skindemokrati og korrupte magthavere som Rusland? Nej. Men jeg piller godhedens glorie af dem, der har sagt, at de kæmpede for friheden, når de støttede Ukraine, mener Marie Krarup.

- Jan Øberg: Jeg er dybt chokeret og bekymret over det her forsøg på at presse russerne helt op i et hjørne
https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art8663463/
Når Nato-landene opruster, sender våben til ukrainerne og benytter sig af voldsomme sanktioner, optrapper de konflikten i stedet for at løse den, siger Jan Øberg, der i 45 år har beskæftiget sig med fredsforskning og arbejdet i mange konflikt- og krigsområder.

- Mareridts-militarisme: International politik er en skolegård, hvor drenge drømmer om krig
https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art8638381/International-politik-er-en-skolegård-hvor-drenge-drømmer-om-krig
Engang var verdenskrige noget, man vandt eller tabte, men efter sommeren 1945 kan den store krig kun tabes. Og fjenden er derfor ikke andre nationer, men alle de kræfter, som vil sætte hårdt mod hårdt.

- Russerne vil ikke krigen, men i Rusland er der kun plads til én fortælling lige nu.
https://www.berlingske.dk/globalt/russerne-vil-ikke-krigen-saa-hvorfor-vokser-stoetten-til-putin-det-er-der
Søndag bankede det på døren hjemme hos en 12-årig skoleelev i Moskva. Han havde stillet spørgsmål om krigen i Ukraine. I Rusland er der kun plads til én fortælling lige nu.

- De kalder sig »realister«, men de tog komplet fejl af både Putin og Ukraine
https://www.berlingske.dk/kommentatorer/de-kalder-sig-realister-men-de-tog-komplet-fejl-af-baade-putin-og
Den amerikanske tænker, John Mearsheimer, kalder det »realisme«, at Ukraine må underlægge sig russisk dominans. Men der er en alvorlig mangel i hans teori.

------------------
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om  flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred https://flygtningeogfred.dk/
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/  for  2014-21 og for det seneste måned på arkivet

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.


Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/  Og endelig på h og Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
 
NB! Da jeg stadig er forment adgang til Facebook, så BEMÆRK venligst, at jeg nu har lavet en NY Facebookside https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen, som jeg vil bede jer like og informere andre om, - på forhånd tak.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via kommentarfelt på flygtningeogfred.dk,  post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv  2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
”Arnes mail” –arkiv fra 2014 og frem: https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/
Seneste "Arnes mail": https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Flygtninge og Fred https://www.facebook.com/Flygtninge-og-Fred-103392038395324
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen  - er ny og gælder fremover – så jeg vil bede venner med mig på min gamle profil arne.n.hansen nu at bede om venskab her på min nye profil. Skiftet skyldes at Facebook siden oktober 2020 har blokeret min adgang til Facebook fra min gamle FB-profil!
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/DialogFrederikshavnLokalradio/ (IKKE længere Dialogpaafrederikshavnlokalradio/)  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/
Facebook: Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
Facebook: Dansk Afghansk Humanitær Forening https://www.facebook.com/DanskAfghanskHumanitaerForening/
 
 

Twitter
Facebook
Website


Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp