Copy
View this email in your browser

Arnes mail 10.03.22
- Podcast fra fredsdemo i Aalborg ,
- Racistisk diskriminering af flygtninge?,
- Omkring Ruslands krig mod Ukraine især via - --- Tom Paamands mange Klip bl.a. 
- Aaja Chemnitz: Dialog med Rusland vigtigere end nogensinde.
:::::::::::::::::::
 
Podcast: Hør talerne fra Fredsdemonstration i Aalborg mod krigen i Ukraine
Udgivet af Arne Hansen på 9. marts 2022
Hør reportage med taler og stemningsbilleder og sangklip fra FN-forbundets og Fredsaktivisternes demonstration i Aalborg d. 5. marts 2022. Fredsdemonstrationen havde overskrifterne: 𝐍𝐞𝐣 𝐭𝐢𝐥 𝐑𝐮𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐢𝐧𝐯𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐢 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞 – 𝐒𝐭𝐨𝐩 𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐠𝐬𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐧𝐮 – 𝐅𝐨𝐫 𝐟𝐫𝐞𝐝 𝐨𝐠 𝐧𝐞𝐝𝐫𝐮𝐬𝐭𝐧𝐢𝐧𝐠.
https://flygtningeogfred.dk/hoer-talerne-fra-fredsdemonstration-i-aalborg-mod-krigen-i-ukraine/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
AnneLise Marstrand-Jørgensen skriver:
For nylig skrev jeg og spurgte, hvordan det kan lade sig gøre, at lave en særlov for mennesker på flugt fra Ukraine, uden at det er diskrimination og i strid med menneskerettighederne.
Jeg fik et brugbart og rimeligt svar: At et særligt EU-direktiv er taget i brug, som skal sikre at asylbehandlingen i modtagerlandene i Europa ikke overbelastes, når der pludselig kommer meget store mængder af mennesker på flugt.
Så kan man man give en administrativ opholdstilladelse til alle ukrainere i stedet for først at skulle bruge meget lang tid på at behandle hver enkelt sag. Det letter arbejdet og gør modtagelsen smidigere, og det lyder egentlig ganske fornuftigt.
Det mærkelige er dog, at man kunne have valgt at gøre det samme, da der kom mange flygtninge fra Syrien. Det gjorde man ikke. Det afstedkom i mange lande ret lang ventetid, men ingen systemer brød sammen. Og slet, slet ikke i Danmark.
EU-direktivet giver imidlertid ikke ret til åbenlys diskrimination mellem flygtningegrupper. At undtage ukrainere fra smykkeloven eller at sørge for væsentligt bedre boliger til dem end til end til andre flygtninge, vil derfor stadigvæk ikke være i orden. Ikke at smykkeloven i sig selv nogen sinde har været dét, men det er en anden snak.
Problemet er derfor ikke muligheden for at lette modtagelsen. Problemet er vores vildt radikaliserede politikere, der mere (Støjberg, Knuth og det sædvanlige slæng) eller mindre (de fleste andre) åbenlyst ytrer, at denne flygtningegruppe er mere velkomne end mennesker fra Mellemøsten og Afrika.
Det er rendyrket racisme, og det kan ikke siges på nogen som helst pæn måde. Det handler ikke om at være nærområde. Og det handler slet ikke om at nogen er kristne. Putin er kristen, lad os dvæle ved det et øjeblik. Mange mennesker fra Afrika er. Alle konvertitterne i Ellebæk fængsel er - de risikerer ovenikøbet livet for deres tro, når de tvangsdeporteres til deres hjemlande.
Vi skal tage imod ukrainere på flugt med åbne arme og åbne hjerter. Vi skal gøre, hvad vi kan for at de føler sig velkomne her. Det skal vi også gøre, når det drejer sig om andre mennesker med ret til asyl. Det gør vi ikke. Tværtimod har det været skiftende regeringers udtalte stræben, at mennesker skal undlade at søge asyl i Danmark og at målet først er nået, når ingen længere vil komme.
Uanset at der er mere end 85 millioner mennesker på flugt. Uanset at mennesker har ret til at søge asyl.
Lige nu er vi vidne til racismens og diskriminationens grimme ansigt. For de mange af os er det abstrakt. For mødrene og de meget sårbare børn i Avnstrup er det allerede mærkbart og konkret.
Når de vil aflevere deres børn i udrejsecenterets børnehave mødes de af nedenstående skilt. Børnehaven er lukket på ubestemt tid. Uden hverken børn eller forældre har fået besked.
Personalet har tilsyneladende fortalt mødrene, at pædagogerne er sendt til Sjælsmark for at passe ukrainske børn. De andre må i mellemtiden gå og glo og vantrives som de plejer.
Rundt om i landet lynflyttes flygtninge for at gøre plads. Hvide skal åbenbart samles der, hvor brune ikke er.
Eller er det mig, der har misforstået noget?
https://www.facebook.com/photo?fbid=10160084386772299&set=a.224149287298
:::::::::::::::::::::::::::::::::
 

Lene Kjær

Kære Lund Rosa,
Nu har jeg fået endnu en besked om de FORRINGELSER det skaber for de brune B flygtninge, at DU og resten af Enhedslisten støtter op om Apartheidstyrets særlov, hvor hvide A flygtninge skal foran de brune B flygtninge!
Det rammer simpelthen også Avnstrups børn og forældre! I siger, I stemmer for, fordi I stemmer for enhver forbedring også selvom den kun forbedre noget for nogen!
Men det er en kæmpe forringelse for de andre - seneste NYT er at børnehaven i Avnstrup lukkes på ubestemt tid, fordi pædagogerne skal til Sandholm og modtage hvide A flygtninge!
Avnstrups børn er så pressede i forvejen! Hvordan helvede vil I være det her bekendt? Tager vi pædagogerne fra de brune børn, fordi der mangler pædagoger til de hvide børn?
Samtidigt bliver der altså sat politi nu ind overfor folk, der nægter at lade sig tvangsflytte fra Center Åløkke, hvor de har boet i årevis og deres børn går i skole og børnehave - de skal tvangsflyttes til Hviding, fordi Center Åløkke åbenbart skal være center for de hvide A flygtninge nu! Seriøst Rosa? Lejre for de hvide med smykkerne separat - imens de brune skal presses sammen?
Den selvopfundne løftestang, Enhedslisten mener det her diskriminerende svineri kan være til at skabe bedre forhold for alle rammer Jer som en boomerang! Og jeg håber dælme den slår hårdt!
Alle de brune B flygtninge mister hjem, børnehave og rettigheder ved det her! I forringer deres i forvejen så usle vilkår! Det er så skammeligt, at Enhedslisten står bag det diskriminerende møgsvineri!
STOP NU OP og sig NEJ til Apartheidstyre i Danmark! Ihvertfald kan du ikke sige, du ikke vidste! Det er DIT ansvar! Stil dig nu over på den rette side af historien til Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti og Sikandar Siddique - alt andet er FOR skammeligt!
#AOgBFlygtninge
#ForbedringerOgForringelser
#BruneBørnsBørnehave
#TagerIPlastiksmykkerneFraBruneBørn
#RosasAnsvar
#CarlsAnsvar
#KathrinesAnsvar
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 

Elise Bjerkrheim

Flygtninge tæskes med jernstænger, brændes med cigaretter og bides af hunde – i vores navn. Nye rapporter belyser den vold og tortur, som flygtninge og migranter udsættes for ved EU’s ydre grænse 💔
Nærområde eller nærområde til nærområdet. Særlig forpligtigelse eller ingen forpligtigelse. Åbne arme eller pigtråd, jernstæger, hundebid og brændemærker. Det hele afhænger af øjet, der ser og hvad hjertet er fyldt af 💔
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 TINA DAVIDSEN
Er der forskel på diktatorer? RUSLAND OG SAUDI-ARABIEN:
 
https://reader.nordjyske.dk/nordjyske/324369/article/1548248/39/1/render/?token=14f5ab4b25cee76ee30c866d176f95e4&appid=dk.e-pages.nordjyske&appversion=1.21.03&page_url=https%3A%2F%2Feavis.nordjyske.dk%2Ftitles%2Fnordjyske%2F9787%2Fpublications%2F324369%2Fpages%2F39&fbclid=IwAR1AN22yaYHYKVwJTnVi3Ph0xfrtnAjjwewniq8Uqx7LrZG_7S8WfC1t_Jo
::::::::::::::::::::
 
 
Martin Mørch 
I Aldrig Mere Krig er vi i denne uge blevet enige om nedenstående udtalelse
Foreningen Aldrig Mere Krig fordømmer Ruslands angreb på Ukraine. Som altid er AMK indlysende nok mod krig, uanset hvem der har våbnene i hænderne. AMK hilser derfor også oprøret mod yderligere amerikansk militarisering af Danmark stort velkommen. Det er så rigeligt, at Grønland i generationer har måttet leve med en egenrådig USA-base, der også burde lukkes.
Krig, vold og især trusler om atomvåben, er aldrig en løsning. Selv i denne forfærdelige situation hjælper det ikke at udråbe den ene militære stormagt til en større global trussel end den anden. Historien har vist, at der er rigelig med blod på alles hænder. Situationen puster til gamle fjendebilleder og sætter turbo på militariseringen, senest med Folketingets vedtagelser om at sende yderligere dansk militær til Baltikum - og det på et opskruet krigerisk mandat. Dette går hånd i hånd med småskinger nationalisme og massiv økonomisk indsprøjtning til krigsindustrien.
Lyt til din egen indre og gode dømmekraft. Som pacifister husker vi klart, at det aldrig er de samme mennesker, der står og skal slå ihjel, som dem, der har besluttet, at der skal slås ihjel. Og det er heller ikke dem, der vinder magt og tjener på krigsproduktionen. Ligesom vi skal huske de mange tusinde kvinder, børn og andre civile, der altid ryger med i købet, som "utilsigtede følgeskader".
Tving Rusland til forhandlingsbordet og ud af Ukraine med ikkevoldelige metoder og diplomatisk kraft. Sæt oprustning og optrapning i Øst og i Vest på pause. Brug i stedet alle kræfter på at føre åbne og inkluderende forhandlinger om fred og nedrustning. Afhold dem i en dialog mellem alle statslige og ikke-statslige parter i konflikterne, og med solid inddragelse af civilsamfundets aktører.
Aldrig Mere Krig!
::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
Lene Kjær:
Kære Lund Rosa, Kathrine Olldag og Carl Valentin-privat,
Hvad skal jeg svare de frustrerede, vrede og ulykkelige mennesker der stalker min indbakke lige nu, fordi I har valgt at skabe nogle forbedringer for nyankomne hvide flygtninge, der i den grad skaber forringelser for de brune og sorte flygtninge!
Vi taler om mennesker der har SIDDET mange år og rådnet op ude i det system og lige nu tvinges til, at hele børnefamilier på 5-6 mennesker skal presses sammen i et værelse, så der kan blive plads til flere brune B flygtninge - de skal alle ligge i lag, skal de, så der kan skabes nogle centre for hvide A flygtninge!
Det er mennesker der nu er nødt til at smide alle deres børns ting ud, fordi de simpelthen umuligt kan være på et lille værelse ellers en hel familie. Brune og sorte børn har med jeres velsignelse åbenbart ikke længere ret til plastiksmykker i Apartheidstyret!
 
En kvinde skriver:
"Hello my dear,
I liked your page that talks about many of our rights and about things that have happened and continue. I want to share my story that I have been suffering from for seven and a half years in 2015 to this day. My name is XXX, a Palestinian from Lebanon, my husband, XXX, a Palestinian from Syria, and I have three beautiful daughters, when We came here. She was one year old, and now she is 7 and a half years old, and her life still revolves around the camps.
I did eight to ten interviews, and I went to court once and they did not give me any answer and I waited for the court’s decision for a year and seven months, and then I decided to go to Germany, maybe I could find a better life for our children and for us, and the German police would have taken me back to Denmark because my case was not over.
So far I am at the camp in Holstebro, and I used to live in one room until I gave birth to my little girl and they gave another room because we became five people, each room is 20 square meters small in size, one I prepared for children and their toys and all their toys, clothes and things that belong to them to be kind They don't feel like they have a room for them and they do what all the kids do, it's kind of comfortable for them to sleep without noise, and the second room let's me and my husband put in it the fridge, a small sofa, a small bed, a TV and a table..
When the Afghans came, they told me that they wanted to take a room from us, but I did not allow that because it is not fair to take a room from someone and they need it, especially when it is for your children, your children who risked your life to get to Europe to get a better life, but the great shock for them got The worst life you'll ever see.
And here the racism begins, because when they came to the Afghans, they did not take any room from anyone, but when the war between Ukraine and Russia began suddenly they issued a decision to take all the room from the families who get two rooms, because they want to put all their brown skin and black hair in one camp, and provide Distinguished camps for Ukrainian refugees and their special treatment, and here for three days or more they have been trying to take a room from me and they threatened me with the police if I did not agree, and here I wonder if the police themselves accept this and are they really going to throw my things outside?!!! I tried so hard not to take my children's room away from me.
Because it is not fair for them to do that, seven years in Denmark and I did not ask for anything from them except this small room and I am really striving for my children and I will not allow anyone to take the room from me.
They argue with immigration and say that it is the decision from immigration, yes it is immigration, but immigration does not tell you to press five people In one room, but I think that immigration itself does not care, that they are failures and have no humanity towards us.
Best regards 💔"
Hvor er jeres kamp for den her kvinde og hendes børns ret til legetøj? Og alle de andre, der stalker min indbakke, fordi de lige nu trues med politi bål og brand, hvis ikke de retter ind. Hvor har jeres stemmer været for de her familier de sidste 7 år - de er ikke engang afviste, de sidder bare og rådner op i et helt grotesk system, hvor I nu presser 20.000 hvide flygtninge foran i køen.
Hvad vil I gøre for den her familie? Ingenting? Er det Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti og Sikandar Siddique jeg skal bede rejse de stemmeløses stemmer for Apartheidstyret og deres støttepartier?
#AogBFlygtninge
#DeBruneUdenSmykker
#7ÅrsVentetidIAsylhelvedeDanmark
#SmiderIBruneBørnsLegetøjUd
#Kvalme
#DiskriminationOgForskelsbehandling
#RosasAnsvar
#CarlsAnsvar
#KathrinesAnsvar
#DeStemmeløsesStemmer
#WeAllBleedTheSameColour
::::::::::::::::::::::::::
 
Anemone Samy
Jeg var i går til et møde på Rådhuset i Århus.
Det handlede om modtagelsen af ukrainske flygtninge, så selvfølgelig prioriterede jeg at være der.
Et stort anlagt show med borgmester og rådmand som værter.
Samme borgmester som systematisk har undgået at svare på hver eneste mail fra mig, når jeg har bedt om at få oplyst hvad han og hans partifæller i byrådet (S) havde tænkt sig at gøre for at bakke op om og støtte de syriske flygtninge vi har i kommunen, som lever i skræk for at få inddraget deres opholdstilladelse, talte dybfølt om hvor vigtigt det var, at vi alle udviser SOLIDARITET med de ukrainske flygtninge.
Tænk...jeg troede ikke, at det er et ord han overhovedet ville bruge om flygtninge.
Begge politikere (begge fra S) var helt tydelige i hvor vigtigt det er for de nye flygtninge at blive mødt af danskere der vil dem det godt.
Der blev holdt et minuts stilhed for ofrene for krigen.
Dernæst kunne man stille spørgsmål.
Virkelig mange var kommet. Flere var i gang med at hente flygtninge i Polen, nogle planlagde det, andre ville huse dem.
Jeg kan ikke lade være med at tænke, at folk bliver utroligt påvirkede af, måden politikere taler om andre befolkningsgrupper.
Tænk hvis alle flygtninge blev omtalt som medmennesker i nød. Mennesker lige som dig og mig, med drømme om et liv i fred og det bedste for vores børn. Tænk hvis politikerne altid omtalte flygtninge med samme omsorg og menneskelighed, som de nu omtaler de ukrainske flygtninge....
Så meget ville se helt anderledes ud.
Medierne var tilstede. Borgmesteren fik sit interview.
Den ukrainske konsul fik fortalt hvordan Bestseller og Rotary i samarbejde med konsulatet kører shufflebus til Danmark, og han fik sin klapsalve.
Han fik også lige indsparket at denne særlige gruppe flygtninge ikke er dybt traumatiserede og har en stærk arbejdsidentitet.
Også Borgmesteren fik nævnt Bestseller. Ejeren bag bor her i byen.
En kvinde ville gerne vide, hvordan hun skulle råde sine slægtninge, der ville ankomme i nat.
Skulle de vente på særloven eller søge asyl.
Det var næsten en lidt for stor bid for politikerne...de landede på at hun selv måtte vurdere om hun kunne huse alle mand i sin treværelses lejlighed, eller om de skulle gå til politiet. Hun insisterede på at få at vide, hvad der var bedst for familien, og fik at vide, at det var ligegyldigt, men at hun nok skulle til politiet, hvis de ønskede hjælp til at komme ind i systemet. Eller Borgerservice ....
Hende tog jeg bagefter fat i, og sagde, at hvis jeg var i hendes sko, ville jeg afvente den særlov, og dobbelttjekke reglerne i andre europæiske lande først (selvom der tilsyneladende er en ret fælles aftale), fordi bordet fanger, hvis fingeraftrykkene allerede er afgivet her.
Det viste sig så, at de for år tilbage havde søgt asyl her, og at de var afviste.
Mærkelige verden...
Ligesom det russiske par, der sidder afviste selvom den ene er forfulgt efter at have lavet politiske protester mod Putin, og den andens asylmotiv er helt vildt (kan ikke omtale det her)....
Eller den afviste, dødsens syge ukrainske flygtning Danmark i årevis hverken har villet give asyl eller ordentlig pleje, som nu er i Tyskland....
Danmark er landet for de få.
Danmark er et land med umenneskelige asyl regler. Det der foregår lige nu er et politisk spil, det har intet med medmenneskelighed at gøre.
ALLE mennesker der er forfulgte skal have beskyttelse, og ALLE skal have den retssikkerhed, at reglerne er gennemsigtige og forvaltes så man er lige for loven.
#AsylhelvedeDanmark er styret af politikere, der kunne tale mennesker op, der kunne tale til det bedste i os alle, og på nogle områder ser vi dem udfolde sig i de her dage.
Desværre er samme politikere med til massivt at støtte, udvikle og fastholde et system der fratager mennesker beskyttelse, muligheden for et liv i fred og som laver A og B hold.
Samme politikere er historieløse nok til at komme med svulstige skåltaler om beskyttelsen af mennesket mod Putins angreb, og vigtigheden af at “den frie verden” står sammen, mens de bakker op om Danmarks lancering af rapporter der erklærer Damaskus og omegn fredelige nok så flygtninge kan sendes retur til krigsforbryderen Assad og hans våbenbror Putin.
Mine præster og vores menighedsrådsformand deltog også i mødet, og som en af dem konkluderede, var der reelt ingen svar på noget som helst praktisk.
Vi laver vores eget netværk, og vi fortsætter med at gøre som vi synes.
Mødets lyspunkt var at Annbritt også kom, og hun blev præsenteret for dem jeg kendte. Skraldecaféen hjælper virkelig mange mennesker, og hun har flere gange sikret mig nogle gigantiske donationer til Kærshovedgård, så samtlige beboere kunne få glæde af deres solidaritet.
:::::::::::::::::::::::::
 
 

Jens Thoft

Om forskelle:
Hvad er forskellen på SFs første os sidste formand?
Den første formand havde under den første. kolde krig parolen: “Afrust vort land land”. Under den anden kolde krig er parolen: “Oprust vort land”.
Personligt synes jeg bedre om Larsens parole end Dyhrs!
#dkpol
:::::::::::::::::::::
 
 
 
 
Mon du ve’ det
Mon du ve’ det,
mon du selv kan se det,
at der er et rige
uden frygt og krige,
uden fjendtlighed –
at en verden
som vor verden findes,
hvor en verden vindes
kun med kærlighed.
Mon du ve’ det,
mon du selv kan se det,
at du kan forandre
verden ved at vandre
ad den pilgrimsvej –
at et kærligt
verdensherredømme
venter os i drømme
drømt af dig og mig.
Mon du ve’ det,
mon du selv kan se det,
hvad du selv kan gøre,
række ud og røre
verden med din sang –
røre andre
og i hjertet samle
både børn og gamle,
der har samme trang.
Mon du ve’ det,
mon du selv kan se det,
bare ved at være
barnet i det nære
er du kærlighed –
din er magten,
din er også æren,
når du med din væren
har skabt verdensfred!
Poul Michael von Bülow - marts 2022
:::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
 
NYHEDSPROFILEN07.03.22 KL. 17:30
Fredsforsker: "Nato har uden grund ekspanderet helt op under Ruslands skørter"
Fredsforsker Jan Øberg begræder Ruslands invasion af Ukraine, men fordømmer Vestens respons
https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/fredsforsker-nato-har-uden-grund-ekspanderet-helt-op-under-ruslands-skoerter?fbclid=IwAR1QE1meX52JfebM7R2gDTO85ZfuZU0cKe7A4Ey3E7ONEFBUQ3nUpLqm3Fg
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 

AnneLise Marstrand-Jørgensen

8. marts, der er nok at kæmpe for og heldigvis mange, der gør det. Ingen kamp er for lille og ingen for stor. Vi skal ikke lade andre belære os om, hvordan vi skal kæmpe eller hvilken sag, der har vores hjerte. Vi skal ikke tro dem, der siger at ligestillingen findes og kampen er afblæst - det er en gennemskuelig dominansstrategi at ville afblæse andres modstand, fordi den ikke passer ind i ens eget verdensbillede og selvforståelse.
Mit ønske er, at denne og andre dage må være fuld af ægte solidaritet med de undertrykte, de glemte og de marginaliserede.
Med de kvinder, der har truffet de sværeste valg for at beskytte sig selv og deres børn. Dem, der er flygtet fra voldelige og undertrykkende ægtemænd, familier, krige og regimer, kun for at falde i kløerne på et Danmark, der mest er frit og lige for os selv.
Talrige er de kvinder, der sidder i danske udrejsecentre, fordi vi ikke anerkender deres beskyttelsesbehov, når de ikke er personligt forfulgt af et regime. Kvinder, der ved, at de kun akkurat har undsluppet døden. Kvinder, der holder ud for deres børns skyld, der står op og sender dem i skole og kysser dem godnat. Kvinder, der er flygtet fra undertrykkelse og nu oplever ydmygelse på ydmygelse og ikke har andet tilbage end et spinkelt håb om, at deres døtre må få et bedre liv. Der skal tåle at lægge øre til, at fordomsfulde og forkælede danskere hoverer og udbasunerer at dét, de har lidt, skyldes den tro, der ofte har båret dem og nu giver dem styrke. At volden skyldes deres kultur, selvom alle kulturer deler traditionen for vold mod kvinder. Der må leve med ikke længere at blive set som individer, men som en gruppe, som alle har en mening om, men de færreste gider have noget at gøre med.
Talrige er de kvinder, der står alene med deres børn efter flugt. Der søger sikkerhed og et værdigt liv for deres børn, men bliver holdt i fattigdom af den danske stat. Lagt for had af politikere og på grund af deres tro, hudfarve eller kultur, stigmatiseret som svage, selvom deres blotte eksistens beviser, at de er stærkere end de fleste. Latterliggjort for deres tavshed, selvom vi ikke vil høre deres stemmer. Kaldt undertrykte af de politikere, der med fuldt overlæg behandler dem som andenrangsmennesker.
Talrige er kvinderne på de danske krisecentre, som ikke har noget netværk, fordi deres danske ægtefæller systematisk har isoleret dem fra omverden, nedbrudt dem med vold og trusler om, at de vil blive skilt fra deres børn og sendt tilbage til deres hjemlande, hvis de ikke gør, som de får besked på. Den styrke de udviser ved at gå alligevel, kalder på respekt, medfølelse og beundring.
Talrige er kvinderne, der passerer gennem Ellebæk fængsel før de af den danske stat med magt og tvang sendes tilbage til deres hjemlande, hvor bagmænd for trafficking venter på dem med trusler og vold og gæld, de aldrig kan betale. Spærret inde selvom de ikke har gjort noget ulovligt, men i måneder eller år har solgt seksuelle ydelser til danske mænd under de usleste forhold. Alfonser og bagmænd går ofte fri, men kvinderne betaler altid prisen. De frihedsberøves så de kan eskorteres til lufthavnen og sendes ud af et af verdens rigeste lande med et spark.
God kampdag derude.
:::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Børn i Syriens al-Hol-lejr er 'tikkende bombe': Iraks nationale sikkerhedsrådgiver
Al-Araji's fremsatte bemærkningen under sit møde med en delegation fra FN's Børnefond (UNICEF) i Bagdad.
https://www.kurdistan24.net/en/story/27480-Children-in-Syria%27s-al-Hol-camp-are-%27ticking-time-bomb%27:-Iraqi-National-Security-Advisor
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
Sikandar Siddique
Vi har nået et lavpunkt i dansk flygtningepolitik. Her står vi med et asylhelvede i Danmark, hvor børn får PTSD, og hvor vi har folk på udrejsecentrene, som udvikler sygdomme.
De kan ikke komme ud og arbejde og lever under kummerlige forhold.
Samtidig laver man en særlov, hvor man deler flygtninge op i et hold A og et hold B.
Hvor man i gamle dage sagde til de syriske, de afghanske og de somaliske flygtninge, at kommer I hertil med smykker, så tager vi dem fra jer. Men det gælder ikke for ukrainerne.
Det er simpelthen forkasteligt, at partier på venstrefløjen sammen med partier på højrefløjen nu deler vores flygtninge op.
Mennesker er mennesker. En flygtning er en flygtning.
-Sikandar Siddique i partilederdebat.
https://www.facebook.com/friegronne
::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Tidligere soldat advarer mod at kæmpe frivilligt for Ukraine: - Du risikerer at blive en klods om benet
Tidligere soldat advarer mod at kæmpe frivilligt for Ukraine: - Du risikerer at blive en klods om benet
Advarsel: Flere danskere rejser til Ukraine for at kæmpe mod Rusland. Men det er en krig, man kæmper i alene, påpeger tidligere soldat
https://reader.nordjyske.dk/nordjyske/324369/article/1548248/8/1/render/?token=932807f8e37e1fc9b5856603b555cd5b&appid=dk.e-pages.nordjyske&appversion=1.21.03&page_url=https%3A%2F%2Feavis.nordjyske.dk%2Ftitles%2Fnordjyske%2F9787%2Fpublications%2F324369%2Farticles%2F1548248%2F8%2F1%2Fpages%2F8&fbclid=IwAR3PeIL059v0y5uc6elQdqGbhFiWnhu5o343TLGJoPCIF1INsnTUoU_prGU
::::::::::::::::::::::::
 
 
 
TINA DAVIDSEN: RUSLAND OG SAUDI-ARABIEN?: Er der forskel på diktatorer? 
https://reader.nordjyske.dk/nordjyske/324369/article/1548248/39/1/render/?token=14f5ab4b25cee76ee30c866d176f95e4&appid=dk.e-pages.nordjyske&appversion=1.21.03&page_url=https%3A%2F%2Feavis.nordjyske.dk%2Ftitles%2Fnordjyske%2F9787%2Fpublications%2F324369%2Fpages%2F39&fbclid=IwAR3P7--KZsLuP7oRigbxpCv3AddFqOxBhVPbIupNOh5cmWSW8j7wSYc7HDY
:::::::::::::::::::::::::
 
 
Endeligt et rimeligt ædrueligt program om Rusland:
Brinkmans briks
Vi gætter og gætter på, hvad Putins næste træk er. Indtil videre, synes jeg, eksperterne har været ret dårlige til at forudse den russiske præsidents adfærd i Ukraine. Hvorfor gætter eksperterne hele tiden på, hvad Putin kan finde på? Giver det mening at forstå manden bag rædslerne eller skal vi i stedet se på mere end en mands værk?
Vært: Svend Brinkmann.
Gæster: Karin Hilmer Pedersen, lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, og Flemming Rose, chefredaktør for Frihedsbrevet.
Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.
https://www.dr.dk/lyd/p1/brinkmanns-briks/brinkmanns-briks-2022-03-09?fbclid=IwAR3jdp6vr_v207jFaVgeGbnwiwfzvOvYPn5Nkx_td58SAo7LTZwMiPy8mL0
::::::::::::::::::::::
 
 
10.03.22  Tom Paamands klip om krig og fred:
Dialog med Rusland vigtigere end nogensinde

--------------------------------------------------
- Aaja Chemnitz: Dialog med Rusland vigtigere end nogensinde.
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/aaja-chemnitz-de-europaeiske-landes-ekko-af-usas-og-natos-oprustning-er-med-til-at-udvikle-hoejspaending
- Mere krig og sanktioner er ikke løsningen.
http://socialister.dk/krigen-i-ukraine-mere-krig-og-sanktioner-er-ikke-loesningen/
https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/utkuguzel/ECE13799145/knips-knips-det-er-tid-til-at-vaagne-op-fra-den-kollektive-hypnose/
- Ryska fredsrörelsen fortsätter trots Putins förtryck.
http://flamman.se/a/ryska-fredsrorelsen-fortsatter-trots-putins-fortryck
https://www.autonominfoservice.net/2022/03/05/international-antikrigssolidaritet-venstrefl%C3%B8jsstemmer-fra-ukraine-og-rusland/
https://solidaritet.dk/krigen-tvinger-den-ukrainske-venstrefloej-til-at-traeffe-svaere-valg/
- Noam Chomsky: Hvad kan vi gøre?
https://www.eftertrykket.dk/2022/03/06/krigen-i-ukraine-hvad-har-vi-gjort-og-hvad-kan-vi-goere/

- Historisk forlig kan trække slagskygger.
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/historisk-forlig-kan-traekke-lange-skygger
https://www.berlingske.dk/politik/bent-winther-mette-frederiksen-bevaeger-sig-ud-paa-dybt-vand
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/loekke-om-reaktioner-paa-ukraine-krisen-det-minder-om-politik-paa-speed
https://www.altinget.dk/artikel/jarl-cordua-det-nye-forsvarsbudget-laegger-danmark-i-oekonomisk-spaendetroeje-de-naeste-10-aar
- SF-kronik efter hævet NATO-bidrag: Forkert med konkret procentsats.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/pia-olsen-dyhr-i-kronik-ups-traels/9161840
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/arkitekten-bag-forsvarsforbeholdet-derfor-skal-vi-stemme-ja-til-at-afskaffe-det
https://www.information.dk/indland/2022/03/to-skridt-frem-militaeret-kan-vaere-skridt-tilbage-groen-omstilling
- Soldaterfagforening: Militærfaget står ikke højt på de unges ønskeliste.
https://www.nb-kommune.dk/2022/03/09/krigsforsker-om-ny-milliardaftale-borgmestre-skal-vente-med-at-juble/

- Gallup: 68 procent af danskerne siger klart nej til atomvåben på dansk jord.
https://aldrigmerekrig.dk/spred/?atomnej-a22
https://arbejderen.dk/debat/putin-truer-med-atomvaaben-fn-forbud-er-svaret/
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-03-06-spoergsmaalet-om-amerikanske-atomvaaben-paa-dansk-jord-splitter-partierne
- Kristeligt Dagblad mener: Nej tak til ballistisk teologi.
https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/kristeligt-dagblad-mener-nej-tak-til-ballistisk-teologi
https://esoterx.com/2021/12/15/seraphim-of-sarov-patron-saint-of-nuclear-weapons/
https://jyllands-posten.dk/international/ECE13800479/russisk-eksminister-afviser-atomkrig-putin-er-ikke-sindssyg/
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/lavrov-anklager-ukraina-for-%C3%A5-ville-skaffe-seg-atomv%C3%A5pen/ar-AAUsNU5
--------------------------------------------------

- Fogh: NATO-kampfly mod Rusland vil slå Putin til plukfisk.
https://nyheder.tv2.dk/2022-03-09-vi-kan-ikke-udelukke-at-nato-sender-kampfly-mod-rusland-siger-fogh
https://www.diis.dk/projekter/uvildig-historisk-udredning-danmarks-indsats-afghanistan
https://newlinesmag.com/reportage/is-poland-sending-fighter-jets-to-ukraine/
- Russian disinfo: How far could the criminal Kiev regime have gone?
https://russtrat.ru/en/comments_/28-february-2022-0954-9050
https://www.raeson.dk/2022/william-hurlimann-ethvert-forsvar-eller-blot-forstaaelse-for-putin-regimets-invasion
https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/henrikdahl/ECE13810300/ruslands-krig-har-vist-os-venstrefloejens-egentlige-projekt/
- Enhedslisten slår fast: Vil forlade forsvarsalliancen NATO.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-03-09-enhedslisten-slar-fast-vil-forlade-forsvarsalliancen-nato
https://politiken.dk/indland/art8660676/M%C3%A5ling-tyder-p%C3%A5-st%C3%B8tte-til-Nato-medlemskab-hos-Enhedslisten-v%C3%A6lgere
https://www.berlingske.dk/politik/hovedbestyrelsesmedlem-i-enhedslisten-langer-ud-efter-partifaeller-paa

- Peter Viggo Jakobsen tror på kompromis.
https://ekstrabladet.dk/nationen/fred-ekspert-tror-paa-kompromis/9163340
- Finland: Ikke det rette tidspunkt at blive del af NATO.
https://avisendanmark.dk/artikel/finland-ikke-det-rette-tidspunkt-at-blive-del-af-nato
https://finans.dk/politik/ECE13813361/sverige-oeger-forsvarsbudget-og-vil-have-flere-vaernepligtige/
- Russerne er mod krig, men ikke for alvor mod Putin.
https://www.information.dk/udland/2022/03/politolog-moskva-russerne-krig-endnu-alvor-putin
https://www.berlingske.dk/internationalt/ukrainere-kan-ikke-faa-slaegtninge-i-rusland-til-at-tro-paa-krigen
https://www.information.dk/moti/2022/03/sanktionerne-rusland-skabt-inflation-koe-ved-haeveautomaterne-fem-mulige-scenarier-udviklingen
- Russians are trying to flee Putin’s chaos.
https://www.economist.com/graphic-detail/2022/03/04/russians-are-trying-to-flee-putins-chaos
https://www.theguardian.com/world/2022/mar/03/people-leaving-russia-ukraine-war
- Rekylen fra Vestens sanktioner rammer nu Europa.
https://www.berlingske.dk/kommentar/rekylen-fra-vestens-supervaaben-rammer-nu-europa
https://www.berlingske.dk/business/her-er-status-paa-den-oekonomiske-krig-vi-staar-ved-en-skillevej
--------------------------------------------------

- Ruslands censur af medierne vækker minder om Sovjettiden.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/farvel-til-facebook-censur-af-medierne-i-rusland-vaekker-minder-om-sovjettiden
https://journalisten.dk/kun-en-landsdaekkende-avis-vil-ikke-af-med-forsvarsforbeholdet/
- Aflyser udstillinger med russiske kunstnere, der støtter Ukraine.
https://kulturmonitor.dk/kunst-kulturarv/art8660560/
- Organisationer i opråb inden afstemning om mobilovervågning.
https://folkebladetlemvig.dk/artikel/organisationer-advarer-inden-folketinget-stemmer-om-logningsregler
https://www.dr.dk/nyheder/indland/pludselig-bankede-frederik-og-mads-paa-celledoeren-med-10000-kroner-til-terrordoemt
https://politiken.dk/indland/art8653886/Justitsminister-bad-Ellemann-om-at-d%C3%A6mpe-Claus-Hjorts-udtalelser-til-pressen-efter-tv-interview

- Krigens ansigter.
https://www.berlingske.dk/samfund/krigens-ansigter
https://www.berlingske.dk/kommentarer/putin-er-bange-for-frihed-som-jeg-selv-er-bange-for-rotter
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10583163/Anti-war-activists-Russia-targeted-police-beaten-batons-1-700-arrested.html
- FN: 1,7 millioner er nu flygtet. Kan stige til fire millioner.
https://www.berlingske.dk/internationalt/over-17-millioner-er-nu-flygtet-fra-ukraine-tallet-kan-stige-til
https://www.aljazeera.com/features/2022/3/2/covid-and-the-russian-invasion-ukraines-dual-crisis
- Ukrainian law approved to fire at army deserters.
https://www.newsweek.com/ukraine-passes-law-shoot-deserters-304911
https://eprimefeed.com/latest-news/russia-and-ukraine-prosecute-conscientious-objectors/30966/
https://verfassungsblog.de/the-legal-obligation-to-recognize-russian-deserters-as-refugees/
--------------------------------------------------

- Fem metoder til at sætte krigens rædsler på pause.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/har-putin-ogsaa-gjort-dig-nedtrykt-her-er-fem-metoder-til-saette-krigens-raedsler-paa
https://aintmarching.net/2022/02/27/as-russia-invades-ukraine-lets-follow-our-best-instincts-not-our-worst/
- Vi bør bekæmpe propaganda med mere ytringsfrihed.
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/claes-theilgaard-vi-boer-bekaempe-propaganda-med-mere-ytringsfrihed-ikke-mindre
https://www.berlingske.dk/opinion/om-en-uge-kan-de-maaske-ikke-tegne-frit-laengere
- Teater: Den Første Sten. Om danske soldater på hævntogt i Afghanistan.
https://www.svalegangen.dk/events/gaesteforestillinger/2021-2022/den-foerste-sten/
- Vi har brug for de russiske filmskurke.
https://www.berlingske.dk/skaerm/russerne-er-stadig-de-stoerste-filmskurke-og-der-er-en-grund-til-at-vi-har
--------------------------------------------------
Fredsklipz bliver opsamlet her:
http://fred.dk/artikler/fredsklip/aktuel.htm
- se tips mod links bag mur, fx at bruge Privat-faneblad.
.tom
::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om  flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred https://flygtningeogfred.dk/
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/  for  2014-21 og for det seneste måned på arkivet

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.


Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/  Og endelig på h og Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
 
NB! Da jeg stadig er forment adgang til Facebook, så BEMÆRK venligst, at jeg nu har lavet en NY Facebookside https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen, som jeg vil bede jer like og informere andre om, - på forhånd tak.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via kommentarfelt på flygtningeogfred.dk,  post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv  2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
”Arnes mail” –arkiv fra 2014 og frem: https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/
Seneste "Arnes mail": https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Flygtninge og Fred https://www.facebook.com/Flygtninge-og-Fred-103392038395324
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen  - er ny og gælder fremover – så jeg vil bede venner med mig på min gamle profil arne.n.hansen nu at bede om venskab her på min nye profil. Skiftet skyldes at Facebook siden oktober 2020 har blokeret min adgang til Facebook fra min gamle FB-profil!
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/DialogFrederikshavnLokalradio/ (IKKE længere Dialogpaafrederikshavnlokalradio/)  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/
Facebook: Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
Facebook: Dansk Afghansk Humanitær Forening https://www.facebook.com/DanskAfghanskHumanitaerForening/
 
 

Twitter
Facebook
Website

Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp