Copy
View this email in your browser

Arnes mail 07.01.21 podcast: Er det muligt at gøre militæret grønt eller er det bare grønvaskning?
 
Er det muligt at gøre militæret grønt eller er det bare grønvaskning?
Er det muligt at gøre militæret grønt eller er det bare grønvaskning?
Fred og Flygtninge beder her Palle Bendsen fra den hæderkronede miljøorganisationen NOAH om at kommentere et Facebook-indlæg af Martin Lidegaard, formand for udenrigspolitisk Nævn og forsvarspolitisk og udenrigspolitisk ordfører for Radikale Venstre:
”…Foreslog i morges sammen med Brian Mikkelsen at gøre Forsvaret til motor i Danmarks grønne omstilling med dets 26 mia. kr. store budget og 100.000 indkøb om året…” (læs resten på 210101Martin-Lidegaard-Groent-forsvar )

Miljøspecialisten Palle Bendsen leverer os en grundig og nuanceret analyse af Martin Lidegaards ideer og Palle Bendsen går f.eks dybt ind i en grøn power2x-problematiks mulige realisme.
 
Vi får også en drøftelse af hvorvidt det overhovedet kan give mening, at kalde militærets forberedelse til og udførelse af krigsaktiviteter med uundgåelig destruktion af mennesker både psykisk og fysisk og af fysiske ressourcer, for en bæredygtig indsats for miljø- og klima?

Og uanset om det skulle lykkes eller ej at udvikle fossilfrie energiformer til brug for krigens nødvendige mobilitet?

Eller selv om det lykkes at minimere forbruget af knappe naturressourcer til planlagte effektive ødelæggelser af andre uerstattelige ressourcer? 
Hvilket i sidste ende kunne være med brug af atombomber, som så ville blive civilisationens endeligt. Måske vil den ikkevoldelige konfliktløsning være den sande grønne konfliktløsningsstrategi? – Og grønne livsstil?

Læs resten og hør på
https://flygtningeogfred.dk/er-det-muligt-at-goere-militaeret-groent-eller-er-det-bare-groenvaskning/
Mht. omtalen af borgerforslaget om at Danmark skal tilslutte sig FN-traktaten om forbud mod atomvåben, så er linket https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05087 
Men husk at evt. støtte skal gives senest d. 20. januar 2021
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om emnerne flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  arkivet eller https://flygtningeogfred.dk/dialog/

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.
Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/ og endelig på Facebooksiderne : Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arne.n.hansen, - Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio/ , - og for fredsemner Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/  NB! I øjeblikket er jeg forment adgang til Facebook. Så jeg beklager, at jeg pt IKKE kan læse eller besvare mine venners beskeder eller se og reagere på notifikationer. Men andre på Facebook kan godt se min profil, hvis man søger på Arne Nielsen Hansen og jeg kan læse hvad der bliver skrevet der.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv arkiv 2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arne.n.hansen 
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio/  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/ 

Støt Borgerforslaget:
”Danmark skal tilslutte sig FN-traktaten om forbud mod atomvåben” på
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05087 og del det meget gerne – inden 20/1
 

 
 
 
 
 

Twitter
Facebook
Website


Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp