Copy
View this email in your browser

Arnes mail 26.05.22 Podcast: Til vælgermøde om EU-forsvarsforbeholdet i Frederikshavn
- Lene Kjær: hvorfor Jeg mener, Danmark bør kyles ud af dublinforordningen.
- Våbenfirmaer skaber korruption, konflikter og kriser på tværs af verden
- EL: Atomvåben nej tak.
- Ja-politikere: EU-militær skal forhindre “flygtningestrømme”
- NÅR DER SKAL STEMMES, FØLER JEG MIG IKKE SOM MEDBORGER
+ flere indlæg om flygtninge og fred
:::::::::::::::::::::::::
 
 
Podcast: Til vælgermøde om EU-forsvarsforbeholdet i Frederikshavn – 1. del.
Dialog på Frederikshavn Lokalradio bringer her den første del af optagelsen af vælgermøde om EU-forsvarsforbeholdet d. 24. maj 2022 arrangeret af Enhedslisten Frederikshavn- Læsø.
Vi hører først oplæg fra paneldeltagerne direktør Aage Staun Folkebevægelsen mod EU, folketingsmedlem Bjarne Laustsen fra Socialdemokratiet, Folketingskandidat i Frederikshavnkredsen for SF Benjamin Jørgensen og folketingsmedlem og Peder Hvelplund gruppeformand for Enhedslisten – de rød-grønne valgt i Nordjylland.
Herefter får vi en engageret debat med en masse gode spørgsmål og kommentarer ud fra væsentlige vinkler på vælgemødets hovedspørgsmål om man som vælger skal stemme ja eller nej til at Danmark fjerner sit forsvarsforbehold i EU?
NB Optagelsen af vælgermødet er her blevet opdelt i 2 dele Del 1 med oplæg og debat og Del 2 med resten af den måske mest spændende debat.
https://flygtningeogfred.dk/til-vaelgermoede-om-eu-forsvarsforbeholdet-i-frederikshavn/
::::::::::::::::::::
 
 

Til vælgermøde om EU-forsvarsforbeholdet i Frederikshavn – 2. del

Dialog på Frederikshavn Lokalradio bringer her den anden del af optagelsen af vælgermøde om EU-forsvarsforbeholdet d. 24. maj 2022 arrangeret af Enhedslisten Frederikshavn- Læsø.
Efter oplæggene i første del fra paneldeltagerne Aage Staun Folkebevægelsen,  Bjarne Laustsen S, Benjamin Jørgensen SF og Peder Hvelplund EL.
Så får vi nu her en engageret debat med en masse gode spørgsmål og kommentarer ud fra væsentlige vinkler på vælgemødets hovedspørgsmål om man som vælger skal stemme ja eller nej til at Danmark fjerner sit forsvarsforbehold i EU?
https://flygtningeogfred.dk/til-vaelgermoede-om-eu-forsvarsforbeholdet-i-frederikshavn-2-del/
::::::::::::::::::
 
 
 
 

Lene Kjær

Kære Margrete Auken og Nikolaj Villumsen,
I dag ringede DR til mig med lidt spørgsmål til den der hilsen, jeg sendte Jer her på facebook og på mail den anden dag - et af deres spørgsmål var, hvorfor Jeg mener, Danmark bør kyles ud af dublinforordningen.
Det er der jo altså ikke kun ét enkelt svar til, men rigtigt mange.
For det første er det begrundet i vores himmelråbende lave anerkendelsesprocenter på en lange række befolkningsgrupper - de andre EU lande skal jo have en tiltro til, at det er sikkert at sende asylansøgere retur til Danmark og herunder en tiltro til, at de har den tårnhøje retssikkerhed, Rasmus Stoklund bryster sig af, vi byder mennesker på flugt.
Vores anerkendelsesprocenter viser meget tydeligt, at vi ikke har en tårnhøj retssikkerhed her til lands for flygtninge - det er faktisk aldeles skammeligt.
Dertil kommer, at vi jo igen og igen som eneste land stort set har erklæret hele verden sikker!
 
De tyske kirker åbner ikke kirkedøren for asylansøgere fra Danmark uden grund - de gør det, fordi de vurderer, at det er mennesker der vil kunne opnå ophold i Tyskland og fordi, at det er aldeles skammeligt, hvad man ser fra Danmark!
Inger Støjberg gik med alle hendes stramninger i front med, at vi skal gå til kanten af konventioner! Hvis dog bare vi gjorde det, kunne man måske sove roligt om natten - men vi overtræder konventionerne igen og igen!
Ikke kun når vi giver det ene mere vanvittige afslag efter det andet - også når vi igen og igen behandler de mennesker værre end mink ude i Asylhelvede Danmark!
 
Min post til Jer den anden dag kan bedst betegnes som den seneste skamliste over syge sager fra Asylhelvede Danmark - den skamliste er uendelig lang og jeg har i årevis stalket Lund Rosa og Sikandar Siddique med den ene mere skammelige sag efter den anden! Sikandar Siddique gør hvad han kan for at italesætte svineriet, men hvad nytter det, når det her sker under en Socialdemokratisk regering støttet af Enhedslisten, Radikale Venstre og SF?
I har ikke svaret på min post og det kan jeg rigtigt godt forstå. For som jeg selv skriver gentagende gange, så aner man aldrig hvad man som dansker skal svare, når man konfronteres med de her ulideligheder! Jeg forventer såmænd ikke svar, men jeg har jo ret til at stalke Jer med anekdoter til skamlisten, så I kan blive oplyst! Så det tænker jeg, jeg vil gøre det næste stykke tid, når jeg lige finder tid 🙂
I dag skal I hilse på Ali Ghazi - han hilser Jer fra Rom, hvor han for længst har fået 5 års ophold. Ali er sådan en af de flygtninge, der er en gave for ethvert europæisk land. Han knokler virkeligt - på Universitetet i Rom studerer han pt. en master samtidigt med, at han har fast job som ingeniør i Berlin.
Men for bare nogle få år siden så Alis liv temmelig anderledes ud. Der sad han i Ellebæk - helt præcist 11 måneder og 26 dage. Jeg lover Jer, at Ali aldrig glemmer den behandling, han har fået af Danmark og han er bare én af rigtigt mange med ophold ude i Europa, der inden har lidt bag Ellebæks hegn.
Jeg kom i kontakt med Ali da han sad i Ellebæk, fordi hans cellekammerater begyndte at kime mig ned om hjælp til ham. De var ved at blive helt vanvittige - for Ali lå i sin celle nat som dag og skreg i smerte uden at kunne få lægehjælp.
Det tog 10 dages kamp med klageskrivninger og utallige telefonopkald til "Kriminalomsorgen" i Ellebæk, før man endeligt kørte ham på et hospital! På det tidspunkt var hans fod fuldstændigt sort og det viste sig, den var brækket flere steder!
Det er sådan vi igen og igen behandler ikke-kriminelle mennesker bag Ellebæks hegn. Det er ikke uden grund Europarådets Torturkommite har erklæret stedet uegnet for mennesker og noget af det værste set i Europa! Men det er ikke det, at forholdene mest af alt ligner et rumænsk børnehjem fra halvfemserne eller det, at man ligger i lag i små bitte celler 23 timer i døgnet, der gør det sted helt ulideligt.
Det der gør det ulideligt og koster mange årevis traumer efter er larmen. Lydene fra de angste, der skriger, når politiet kommer og bæltefikserer dem for at sende dem på fly. Skrigene fra de psykotiske, der nat og dag banker hovedet ind i væggen. Råbene fra dem, der oprigtigt tror de er kidnappet af den danske stat! Og gråden fra dem, der må ligge og vride sig i smerte, fordi de nægtes en anstændig sundhedsbehandling. Er man ikke syg, når man kommer i Ellebæk, så skal man være støbt af noget meget specielt for ikke at blive det af at sidde der 11 måneder og 26 dage!
Vi er altså et af få lande, der opbevarer ikke-kriminelle afviste asylansøgere under den slags forhold langvarigt. Ellebæk er lavet for at opbevare folk der kortvarigt inden de skal på et fly - det er sådan andre lande håndterer den slag. Men i Danmark har vi indført en motivationsparagraf, så man også kan ende der, bare fordi man skal motiveres til at rejse hjem! Det er aldeles skammeligt.
Ali sad under motivationsparagraffen, men han blev ikke motiveret! I dag har Italienerne og Tyskerne så glæde af en rigtigt dygtig og ordentlig ung mand - det er da godt han kan bruges andre steder, når det er den måde vi i Danmark behandler veluddannede ingeniører. Eneste minus ved Ali er sådan set at lægerne har vurderet, at hans fod aldrig bliver tip top igen - det kan han jo så takke de danske myndigheder for.
Jeg håber I vil føre Alis navn til skamlisten. Og når listen bliver lang nok, så vende med Jeres kollegaer i Europaparlamentet, om det er sikkert at sende flygtninge retur til Danmark - det er trods alt mennesker og ikke mink!
I får et billede af første dag Ali ankom til Rom i 2019 og så et nutidigt - han vil gerne fortælle Jeres Italienske kollegaer om hans oplevelser med Danmark!
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
 
 
INTERVIEW
Våbenfirmaer skaber korruption, konflikter og kriser på tværs af verden
Vestlige våbenfirmaer, der har bestukket politikere og skabt korruption i det globale syd, profiterer nu på at forlænge krigen i Ukraine, hvis konsekvenser fører til endnu flere historiske kriser i verdens lande. Dét kritiserer Andrew Feinstein, forfatter og tidligere medlem af Sydafrikas parlament for ANC.
https://arbejderen.dk/udland/vaabenfirmaer-skaber-korruption-konflikter-og-kriser-paa-tvaers-af-verden/
::::::::::::::::::::::
 
 
 

Mikael Hertoft

Atomvåben nej tak.
Vedtagelser fra Enhedslistens årsmøde maj 2022:
EL støtter dansk ratifikation af FN's traktat om forbud mod atomvåben
EL skal fortsat - men fremover forstærket - aktivt støtte dansk ratifikation af FN's traktat om forbud mod atomvåben gennem både
1. intern som ekstern oplysning om traktatens indhold
2. parlamentarisk arbejde selvstændigt og sammen med andre partier
3. samarbejde med fredsbevægelsen, herunder FORBYD ATOMVÅBEN - ICAN i Danmark, og fredsgrupper
lokalt
4. ved at rejse spørgsmålet i bl.a. klima- og miljøbevægelsen og fagbevægelsen samt andre relevante fora
5. opfordring(er) til medlemmerne om at slutte op om initiativer, herunder demonstrationer og andre opinion- og debatskabende initiativer, landet over.
Atomvåben
Enhedslisten skal forsætte arbejdet i Folketinget for at få forståelse for forbudstraktaten, og Enhedslisten skal støtte freds-bevægelsernes arbejde for en atomvåbenfri verden.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Michala Clante Bendixen

I Refugees Welcome har vi netop vundet en sag om familiesammenføring, som har været mange år undervejs. Nu kan Tkabo og Msgana, og deres datter Fyona, endelig leve sammen som familie efter 7 års adskillelse – stort tillykke til jer!
Læs deres case her: refugeeswelcome.dk/cases/tkabo-msgana-og-fyona/
Sager om familiesammenføring er svære og ofte meget langvarige. For eriteere er det særligt svært, da de danske myndigheder ikke anerkender deres vielsesattester. Ventetiden i sådanne sager har store psykologiske omkostninger for familierne, og de kan sjældent selv navigere i de mange regler uden hjælp fra jurister. Der kommer Refugees Welcomes gratis juridiske rådgivning ind i billedet.
Tkabo og Msganas sag er den næstsidste af en lang række gamle klagesager om familiesammenføring, som RW har ført for eritreere siden 2016. Den sidste i rækken, Misghinnas og Selams sag, venter stadig på afklaring. Læs om deres sag her:
http://refugees.dk/.../maatte-forlade-sin-gravide-hustru.../
Refugees Welcome har fået ændret praksis på flere punkter, og næsten alle de gamle sager er lykkedes til sidst – nogle efter mange års arbejde. Sager om familiesammenføring er hårdt arbejde og det er langvarigt. Men det er det hele værd, når det lykkes. Hjerteligt tilykke til Tkabo, Msgana og Fyona!
Støt vores arbejde: bliv medlem: refugeeswelcome.dk/stoet-os/
:::::::::::::::::::
 
 
 
Guardian

‘Zero asylum seekers’: Denmark forces refugees to return to Syria

Under a more hostile immigration system, young volunteers fight to help fellow refugees stay – but their work is never done
https://www.theguardian.com/global-development/2022/may/25/zero-asylum-seekers-denmark-forces-refugees-to-return-to-syria?CMP=share_btn_fb&fbclid=IwAR01Q2dxQU8ItXEbLunr_aRxzcbcRUQKlz9VIS-0ILo3HpqeBZwQA_uPEbc
::::::::::::::::::::
 
 
 
FRYGT SKAL SIKRE ET JA
Ja-politikere: EU-militær skal forhindre “flygtningestrømme”
Ja-partier turnerer landet rundt på valgmøder med budskaber om, at EU-militæret skal bruges til at standse "migrantstrømme" og "migrantlæs". Seniorforsker hos Dansk Institut for Internationale Studier bekræfter, at "EU har skabt et system, hvor man møder mennesker med ret til beskyttelse med militær og pigtråd".
https://arbejderen.dk/indland/ja-politikere-eu-militaer-skal-saettes-ind-mod-flygtninge-og-beskytte-vores-graenser/
::::::::::::::::::::::
 
 
 

Rahima Abdullah

NÅR DER SKAL STEMMES, FØLER JEG MIG IKKE SOM MEDBORGER
https://www.facebook.com/photo/?fbid=365884312190046&set=a.117219593723187
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke

Ingen børn skal leve med den frygt! 😢 Skriv under og sig STOP UDVISNINGERNE på www.ms.dk/stopudvisningerne
https://www.facebook.com/photo/?fbid=378334910996443&set=a.374711651358769
::::::::::::::::
 
 
 
 

Pia SigmundStøttegruppe - Alle Børnene skal hjem fra Syrien NU- aktivistgruppe

Jeg sidder og tænker over udtrykket ´Barnets tarv`. Vi kan vist hurtigt blive enige om, at vi voksne skal handle ud fra barnets tarv. Det er et udtryk, som jeg ofte har hørt brugt af politikere og andre meningsdannere. Hvilken mening lægger de i det? Nogle af dem synes at mene, at når bare børnene fra de syriske fangelejre kan komme til Danmark, og det uden deres mødre, så er deres lykke gjort, så har vi handlet i deres tarv. Men er det os voksne, der skal afgøre, hvad der er barnets tarv? Eller har barnet også noget at skulle sige? Måske endda medbestemmelse?
Børnekonventionen siger, at børn har medbestemmelse, og at de skal spørges og lyttes til. Hvad – helt præcist – kan barnets tarv så betyde for de fem småbørn i den syriske fangelejr? Der skal træffes en stor beslutning. Mon det er den siddende regering, der skal definere og bestemme? Et folketingsflertal? Er det samfundet? Staten? Børnene skal vel også have mulighed for at udtrykke deres mening? Medbestemmelse må være, at man lytter til børnenes ønsker og følger dem.
Mon nogen har spurgt disse børn, hvad de helst vil: ”Hvis nu du kunne vælge helt selv, ville du så helst blive her sammen med din mor -? Eller rejse sammen med hende til et andet sted - ?” eller ”ville du hellere sige farvel til din mor og aldrig se hende mere og tage sammen med nogle mennesker, som du ikke kender til et sted langt væk, som du ikke kender, men hvor du kan komme til lægen - ?” Der er vist ingen tvivl om, hvad disse børn ville svare. Det ville være ordet: MOR.
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
 

Claus Kold

 “Turning points are moments pregnant with new life, which rise from what appears to be the barren grounds of destructive violence and relationships. This unexpected new life makes possible processes of constructive change in affairs and constitutes the moral imagination without which peace building cannot be understood or practiced.”
John Paul Lederach, The Moral Imagination, 2005, s. 29
Jeg tror, vi står lige dér, på "the barren grounds of destruction". Det nye som venter, giver mig håb. Håb om en global mangfoldig, bæredygtig fredskultur.
Jeg har brug for håb og horisont. Det tror jeg så også, at alle mennesker har.
Min horisont er "the moral imagination". Ikke moral som i 'moral', men som i hverdagsadfærd (lat: mores, (vaner/dannelse)), hvor vi er omgængelige, ligevægtige og formår at lytte til hinanden i et forsøg på at forstå mangfoldigheden.
::::::::::::::::
 
 
 
 
 
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om  flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred https://flygtningeogfred.dk/
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/  for  2014-21 og for det seneste måned på arkivet

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.


Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/  Og endelig på h og Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
 
NB! Da jeg stadig er forment adgang til Facebook, så BEMÆRK venligst, at jeg nu har lavet en NY Facebookside https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen, som jeg vil bede jer like og informere andre om, - på forhånd tak.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via kommentarfelt på flygtningeogfred.dk,  post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv  2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
”Arnes mail” –arkiv fra 2014 og frem: https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/
Seneste "Arnes mail": https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Flygtninge og Fred https://www.facebook.com/Flygtninge-og-Fred-103392038395324
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen  - er ny og gælder fremover – så jeg vil bede venner med mig på min gamle profil arne.n.hansen nu at bede om venskab her på min nye profil. Skiftet skyldes at Facebook siden oktober 2020 har blokeret min adgang til Facebook fra min gamle FB-profil!
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/DialogFrederikshavnLokalradio/ (IKKE længere Dialogpaafrederikshavnlokalradio/)  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/
Facebook: Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
Facebook: Dansk Afghansk Humanitær Forening https://www.facebook.com/DanskAfghanskHumanitaerForening/
I øvrigt beklager jeg at Mailchimps layout ikke altid vil det jeg gerne vil
 

Twitter
Facebook
Website


Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp