Copy
View this email in your browser
Arnes mail 12.09.19 freds- og flygtningeevents samt informationer i alt 11 styk om nær og fjern. Bl. Arktis, Tolkgebyr, Børn på flugt, EU-deportationslov bryder menneskerettigheder
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
           Arrangement i anledning af årsdagen for massehenrettelserne i de iranske fængsler i 1988
Den mørke tid – forbrydelserne i de iranske fængsler i 80’erne
-med beretninger fra øjenvidner, taler, og kort film

Lørdag d. 21. september kl. 14.00-16.30
I Malernes Fagforening, Lygten 10, 2400 KBH NV.
Det er med stor glæde, at vi til dette arrangement kan præsentere to øjenvidner fra de iranske fængsler i 1980’erne, Soudabeh Ardavan og Mehdi Aslani, som begge er kendt for deres foredrag om deres oplevelser i fængslerne. Soudabeh Ardavan har også sine velkendte tegninger/malerier omhandlende hendes tid i fængslet med sig, hvilket hendes tale vil tage udgangspunkt i. Flere af disse tegninger blev lavet i selve fængslet, som hun formåede at få med sig ud. Det andet øjenvidne, Mehdi Aslani, er også velkendt for bl.a. sin omfattende bog på persisk om hans erindringer med titlen ”Kragen og den røde rose”. Begge personer tilhører den iranske venstrefløj.  
Derudover vil der også være taler fra Amnesty International og Enhedslisten.
40 år er gået siden den iranske revolution, hvor befolkningen gik på gaden for at opnå frihed og ordentlige levevilkår. Det islamiske præstestyre som overtog magten, nedkæmpede sin opposition og konsoliderede sin magt igennem en af historiens mest brutale magtkampe. Blandt andet foregik flere bølger af massehenrettelser igennem 1980’erne, hvor mange tusinder blev henrettet for deres politiske overbevisninger. Disse forbrydelser har desværre formået at gå forholdsvis under radaren i fortællingerne og bevidstheden om den iranske revolution.
Ud over vores to øjenvidner fra fængslerne og de andre talere, vil der være en kort film med fokus på massehenrettelserne i de iranske fængsler.
 
Program:
·       Velkommen
·       Kort film omhandlende massehenrettelserne i de iranske fængsler i 1980’erne
·       Tale: Soudabeh Ardavan m. tegninger/malerier, øjenvidne fra fængslet
·       Musik
·       Tale: Enhedslistens folketingsmedlem
·       Lisa Blinkenberg, Seniorrådgiver, Amnesty International
·       Tale: Mehdi Aslani, øjenvidne fra fængslet
 
Flere info på nummer 61462303 eller e-mail solidaritetiran@gmail.com
Der er fri entré / Tilmelding er ikke nødvendig
Kaffe/te, vand/øl og snacks kan købes på stedet
Arrangør: Enhedslistens Iran-gruppe
 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gentagelse fordi væsentlig:
HUSK dette væsentlige møde i Aalborg nu på fredag d. 13/9:
Kom og hør om og debatter Ny forskning i fred – nordisk samarbejde omkring fred og konfliktløsning med freds- og konfliktforsker Isabel Bramsen Fredag d. 13. september Kl. 16,30- 19.00 (ændret fra 17.00),  Badehusvej 21, over gården, 9000 Aalborg. Om Tilmelding: klik på linket herunder

Fredsby Aalborg og Folkeuniversitetet præsenterer den sidste nye forskning.
Isabel Bramsen er tilknyttet Center for Løsning af International Konflikt (CRIC) ved Københavns Universitet. Isabel Bramsen har sammen med Anine Hagemann udgivet rapporten New Nordic Peace hvor de peger på det nordiske samarbejde om fred og konfliktløsning som vigtigere end nogensinde.
Arbejdet er udført på foranledning af Nordisk Ministerråd og bl.a. forelagt det danske Folketing.
Glæd jer til aktuel indsigt i Verdensmål nr. 16.
Studerende og unge under 25 år gratis adgang, øvrige kr. 50,- se under linket
Tilmeld dig via linket:
https://fuaalborg.dk/aalborg/program/kultur-sociologi-og-samfund/ny-forskning-i-fred-nordisk-samarbejde-omkring-fred-og-konfliktloesning-1921-213
Bor du på Frederikshavn-kanten så tilbyder jeg kørelejlighed til mødet med Isabel Bramsen? Bare send en besked med tlfnr og adresse eller ring på 30420818, så aftaler vi nærmere Med venlig hilsen Arne Hansen
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Om integrationseventen ”Hele Verden i Frederikshavn kommune” lørdag d. 14. september kl 12-17 i Maskinhallen.
Interview med integrationschef Anders Andersen hvor Dialogs udsendte spørger ind til hvad så Hele Verden i Frederikshavn kan byde på i 2019, hvor temaet er dans, og især om nyheder og nye deltagere. Optagelsen foregik d 9. september 2019
 
http://www.arnehansen.net/dialog/lokalt/190909AndersAndersenHeleverdeniFrh96.htm
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gentagelse fordi væsentlig:
Visioner om en ny dansk fredspolitik begynder i Aarhus 20/9

Visoner om en ny dansk fredspolitik begynder i Aarhus

Det sker den 20. september og her er eventet på Facebook.
Gør dig selv og freden den tjeneste at komme  og vær med til en konstruktiv samtale, der ikke kun skal handle om våben – faktisk sålidt som muligt – selvom det er dét regeringen har på hjernen…
Jeg har lavet en lille hurtig video om hvad jeg tror vi skal og bør snakke om men det kan blive så meget andet – også:
Spred gerne fredsforsker Jan Øbergs video med møde-introduktion
https://janoberg.me/2019/09/07/freden-diskuteres-i-aarhus/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gentagelse fordi væsentlig:
Stop dansk støtte til volds- og dødsmilitser
Vi er nogle stykker, der sammen har oprettet et borgerforslag til folketinget om, at Danmark omgående skal standse alle økonomiske bidrag til de libyske militser.
Vi opfordrer dig til at støtte forslaget med din underskrift klik på linket her.
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-03357
https://www.mitasyl.dk/borgerforslag/?fbclid=IwAR2sMSJrjsCzuM8bu2Obt7jLshIujgvWysHeN9tZU97POaMW4ZvcoeSXspQ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Arktis i Forandring
Afspænding i Arktis må stadig være målet - dog under nye forhold, der kræver nye løsninger

BAGGRUND Både naturgivne og geopolitiske forhold har ændret sig i Arktis. De væsentligste forandringer gælder de fysiske, klimatiske vilkår, som forårsages af menneskelige aktiviteter over hele Jorden. Forandringerne virker imidlertid tilbage på hele det globale klimasystem og dermed levevilkårene for mennesker i og langt fra det arktiske område. Forandringerne er i dag kendte og veldokumenterede, og kan i væsentligt omfang forudsiges.1Klimaforandringerne åbner langsomt for nye sejlruter og for muligheden for udvinding af olie og andre mineralske ressourcer, ligesom livet i havet og de arktiske folks livsgrundlag ændres. Alt dette åbner op for nye risici, nye interesser og nye konflikter. Geopolitiske forandringer kan have alvorlige konsekvenser for mennesker og miljø. Hvis der finder ny militær oprustning sted i og omkring Arktis, kan det give usikkerhed, konflikter og krig. (fortsættes ved klik på linket:
http://riko.nu/wp-content/uploads/sites/11925/2019/09/RUA19-01-Arktis-i-Forandring-11.pdf
AH: Tak for denne sobre saglige oversigt – dejligt befriet fra den sædvanlige retorik baseret på ensidige fjendebilleder. Jeg savner dog omtale af og forslag til videreførelse af arbejdet på diplomat- og regeringsniveau  for nordpolen som atomvåbenfri zone, som bl.a Pugwash-bevægelsen ved John Scales Avery har været stærkt engageret i jf http://www.arnehansen.net/dialog/fred/150208FredsaktivistJohnAveryselvbiografi96.htm  nederst og senest i kampagnen for Dansk tilslutning til FN-traktaten der forbyder atomvåben globalt jf  http://www.arnehansen.net/dialog/fred/171204JohnScalesAveryAtomvinteren96.htm  
Og som vi må nævne hver eneste gang FN-forbudstraktaten kan være relevant hvis vi vil have nogen til at tro på at det kan lykkes.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Professor: Tolkegebyr er helt ude af proportioner
Flygtninge skal betale op til 1.675 kroner for tolk ved indlæggelse på sygehus. Regeringen fastholder tolkegebyret, som den tidligere regering indførte. ”Middelalderlogik,” siger professor Morten Sodemann.
https://sameksistens.dk/professor-tolkegebyr-er-helt-ude-af-proportioner/?fbclid=IwAR0hIFLHuJHio4FDgCh7xg636LtKxDVLgpOjDwQkuFPK3vv2SL740DW0l3I
ah: Enig. Mon ikke der skulle være en enkelt ægte socialdemokrat (det kunne være et nordjysk regionsrådsmedlem) som vil opfordre kongressen i Aalborg til at bede Mette Frederiksen fjerne tolkegebyret?
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
’Mange rygter og fordomme blev skudt ned’

Flere flygtninge kommer i job, og flere minoritetskvinder videreuddanner sig. Men love og regler, der bygger på straf, skaber mistillid hos de nye borgere, lyder EU-rapport fra gårsdagens Integrationstræf ’19 i Odense.
Kommunernes Landsforening inviterede tirsdag den 9. september til en årlig konference om integration, hvor man inviterede personale fra landets 98 kommuner, samt eksperter, forskere, organisationer og politikere.
Det var en intens dag med meget interessant information samt muligheder for netværk, skriver European Website on Integration på deres Facebook-side.
https://sameksistens.dk/mange-rygter-og-fordomme-blev-skudt-ned/
ah: glædeligt med positiv udvikling på trods af megen dysfunktionel lovgivning
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Hver dag tvinges børn alene på flugt fra krig og sult i Sydsudan. De har desperat brug for mad, omsorg og skolegang. Heldigvis kan du gøre noget for at hjælpe - din støtte sikrer livsvigtig behandling og beskyttelse til de hårdt ramte børn.
 
http://app.campaign.one/Activities/ViewEmail?mail=J+CGWTXn05I0W+qYdKhPmo9iPCgRzxNsgQhzYqhRIi3fmPY4NFXrozrPXid2JHKS
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Louisiana Literature:
Vi er de levende døde
To stemmer krydser hinanden. De forsøger at indkredse, hvilken verden vi lever i lige nu og forstå, hvorfor vi betragter den ondskab og terror omkring os som en normaltilstand. Det er nødvendigt at holde vejret, inden vi bliver til blinde monstre uden drømme og forestillinger om livets skønhed.
 
https://globalnyt.dk/content/vi-er-de-levende-doede
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


New EU deportation law breaches fundamental rights standards and should be rejected

A proposed new EU law governing standards and procedures for deportations would breach fundamental rights standards, massively expand the use of detention, limit appeal rights and undermine ‘voluntary’ return initiatives. It should be rejected by the European Parliament and the Council, argues a new analysis published today by Statewatch. [1]

The original Returns Directive was agreed in 2008, but a proposal for a ‘recast’ version was published by the European Commission in September 2018 as one a number of measures aiming to crack down on “illegally staying third-country nationals” in the EU. [2]

The proposal aims to increase the number of deportations from the EU by reducing or eliminating existing safeguards for those facing deportation proceedings – but even if such a method could be considered legitimate, there is no evidence to suggest that the proposed measures will have the intended effect.

For example, the proposal introduces numerous new grounds for placing migrants in detention and would introduce a new ‘minimum maximum’ period of detention of at least three months. [3]

However, in 2017, Spain (with a maximum detention period of 60 days) had a ‘return rate’ of 37%, while the return rate from countries with a detention limit of 18 months (the maximum period permitted under the current Returns Directive) differed significantly: 11% in the Czech Republic, 18% in Belgium, 40% in Greece and 46% in Germany. [4]

The Statewatch report urges EU lawmakers to discard the proposal and focus on alternative measures that would be less harmful to individuals. It includes an article-by-article analysis of the Commission’s proposal and the positions of the European Parliament and the Council, as they were prior to the EU institutions’ summer break.

The European Parliament and the Council of the EU will begin discussing the proposal again in the coming weeks.

Quotes

Chris Jones, a researcher at Statewatch, said:

“The EU cannot claim to be a bastion of human rights at the same time as trying to undermine or eliminate existing safeguards for third-country nationals subject to deportation proceedings. Given that there is no evidence to suggest the proposed measures would actually work, it seems that lawmakers are dealing with a proposal that would be both harmful and ineffective. The previous MEP responsible for the proposal did a good job of trying to improve it – but it would be better to reject it altogether.”

Statewatch researcher Jane Kilpatrick added:

“The proposed recast prioritises detention for more people and for longer durations – the physical and mental harms of which are well-known, especially for people with prior traumatic experiences – over any collaborative measures. The recast would remove the option for states to adopt measures more respectful of human rights and health. The fact that it hasn’t relied on any evidence that these will even work suggests it is a political exercise to appease anti-migrant rhetoric.”

Contact

(+44)/0 203 691 5227)

office [at] statewatch.org / secure [at] statewatch.org (PGP key)

Notes

[1] The report can be found here: http://www.statewatch.org/analyses/no-346-returns-directive.pdf

[2] European Commission, Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on common standards and procedures in Member States for returning illegally staying third-country nationals (recast)

[3] Under the Commission’s proposal, there would be a new ‘minimum maximum’ period of detention of three months – that is to say, no member state could have a maximum detention period of less than three months. This means that Spain and Portugal would be obliged to increase their current maximum detention periods from 60 days to 90 days.

[4] The ‘return rate’ refers to the number of expulsions effectively carried out as a percentage of the total number of deportation orders issued. The EU-wide average return rate has been between 40-50% for the last decade. Data is available via Eurostat: Enforcement of immigration legislation statistics
 
__________________________________________
Statewatch: Monitoring the state and civil liberties in Europe
c/o MDR,88 Fleet St, London EC4Y 1DH
tel: +44(0)203 691 5227
http://www.statewatch.org
_____
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Del, videresend og genbrug gerne hvad I kunne have lyst til af ovenstående indlæg og for nye her tilmeld jer gerne listen ”Arnes mail” hos Mailchimp nedenfor (her har man også mulighed for evt. selv at afmelde sig igen.)

Man finder tidligere ”Arnes Mail” via linket https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
OG mht tidligere Dialogudsendelser kan man vælge imellem nok halvandet tusind indslag i Dialogs indholdsoversigt http://www.arnehansen.net/dialog  
Det er muligt at høre fremtidige Dialogudsendelser på den ugentlige radioprogram-opdatering mandag morgen på http://www.arnehansen.net/dialogprogram.htm
 
Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste. Hvis du som modtager ikke længere ønsker disse Arnes Mail-nyheder så er du velkommen til at at afmelde dig via Mailchimps afmeldingsrubrik nederst på mailen. Nederst på Mailchimp er nye interesserede også velkommen til at tilmelde sig.
 Evt. henvendelse til Arne Hansen (FB: Arne Nielsen Hansen) via post@arnehansen.net eller 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp til bedre opsætning af billeder på Mailchimp
--
Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil (+45)30420818, post@arnehansen.net ,
www.arnehansen.net/dialog/
http://da-dk.facebook.com/arne.n.hansen  
Like gerne https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio  

Køb gerne bogen "International konfliktløsning" på forlaget Samfundslitteratur
http://samfundslitteratur.dk/bog/international-konfliktl%C3%B8sning
 
   
 
 
Twitter
Facebook
Website

Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp