Copy
View this email in your browser

Arnes mail 26.03.22 Aarhus: taler mod racisme, Analyser og løsningsforslag om krigen i Ukraine inkl. mediekrig,
Omkring statsracisme,
Toms klip med bl.a.pacifistiske løsninger
:::::::::::::::::
 
Podcast: Demo i Aarhus på FN’s Internationale dag mod Racisme – del 1.
Flygtninge og Fred bringer her de første af talerne fra demonstrationen i anledning af FN’s Internationale dag mod Racisme afholdt d. 19.3. på Kloster Torv i Århus med  Racismefri By – Aarhus for Mangfoldighed som arangør.
Velkomst ved konferencier Lissi Bagge

  1. Solveig Munk om FNs kritik af ikke-vestlige indvandrere (4. minutter inde)
  2. Haya Termanini, syrisk flygtning (13 min. inde)
  3. Klip fra Fællessang med musikeren Saeed Khanghah. I et Land uden Høje Bjerge
  4. Rabih Azad-Ahmad – Fritids- og kulturborgmester i Aarhus (21:30 min inde)
  5. Yasin Rostami – fortæller om sine oplevelser med at bo på udrejsecenter Kærshovedgaard(31:
https://flygtningeogfred.dk/hoer-fra-demo-i-aarhus-paa-fns-internationale-dag-mod-racisme-del-1/
:::::::::::::::::::::::::
 
 
We reject war and nuclear weapons. We call on all our fellow citizens of the world to join us in protecting our planet, home for all of us, from those who threaten to destroy it.
https://secure.avaaz.org/campaign/en/no_nuclear_war_2022_55/?rc=fb&fbclid=IwAR19ShAbt_k6QbwL3BbrwcFUCpfde7nvajwrMrga7zU7uIeU0OsBwF9N7sc
::::::::::::::::::
 
 

Ukrainian Pacifist in Kyiv: All Sides Have Fueled the War. Only Comprehensive Peace Talks Can End It

https://www.democracynow.org/2022/3/22/yurii_sheliazhenko_russian_invasion_week_4?fbclid=IwAR19ShAbt_k6QbwL3BbrwcFUCpfde7nvajwrMrga7zU7uIeU0OsBwF9N7sc
::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Morten Nielsen

Kampen om Ukraine er ikke en russisk despot over for den såkaldte frie verdens kamp for frihed og demokrati i Ukraine.
Kampen om Ukraine er, som så mange krige før denne, et spørgsmål om kontrol over resurser, og ikke bare en gal Putins værk. To imperialistiske magter stå over for hinanden for at få kontrollen. De har brug for de resurser, der er i Ukraine for at kunne holde hjulene i gang i den kapitalistiske vækstøkonomi. De stakkels mennesker, der bor i Ukraine, betaler prisen.
I denne resurse-krig kræver den såkaldte fri verden, fri og ubegrænset adgang til resurserne. Det kunne Putin sikrere det fri marked, frem til nu. Vi skal huske på, at Putin og den russiske elites magt og resurse-tyveri, kun har kunne lade sig gøre fordi vi, i den såkaldte fri verden, har hjulpet beredvilligt til, da det var til vores fordel at gøre dette. I 30 år har vi overladt kritikken af Putin til Amnesty og i høj grad venstrefløjspolitikkere og aktivister. Samtidig har Novo brugt en miliard kroner på en ny fabrik, og byggerierne og mange andre har købt sig ind på det russiske marked. Vores banker har hvidvasket for mange 1000 miliarder. Vores ministere og politikkere har uden tøven stået i spiden for denne indtagelse af Rusland.
Vi har givet priser til de få der har gået imod den elite vi har hjulpet til magt og rigdom.
Putins invasion og krig i Ukraine kan ikke forsvares. Men måske kunne vi komme ud over debatten om hvorvidt Putin er gal, og se på de mange forskelige elementer, der i krigen og konflikten mellem Rusland og NATO.
Til dem, der spørger: "Hvorfor betyder Ukraine noget?"
Det er det næststørste land i Europa.
Det har en befolkning på over 43 millioner personer – omkring 6 millioner mere end Polen.
Ukraine har desuden:
1. plads i Europa på reserver af uranmalm.
2. plads i Europa og 10. plads i verden med hensyn til Titanium malm.
2. plads i verden med hensyn til udforskede reserver af manganmalm - (2,3milliarder tons, eller 12% af verdens reserver)
2. største jernmalmreserver i verden (30 milliarder tons)
2. plads i Europa med hensyn til kviksølvmalmreserver
3. plads i Europa (13. plads i verden) i skiffer gas - (22 trillioner kubikmeter)
4. i verden af naturressourcernes samlede værdi.
7. plads i verden i kulreserver (33,9 milliarder tons)
Ukraine er et vigtigt landbrugsland:
1. plads i Europa med hensyn til landbrugsjord under plov.
3. plads i verden efter “sort” jord (25% af verdens arial)
1. plads i verden inden for eksport af Solsikker- oo olie.
2. plads i verden i produktion af byg og 4. plads i eksport af byg.
3. størst producent og 4.størst eksport af majs i verden
4. største kartoffelproducent i verden
5. største producent af rug i verden
8. plads i verden inden for eksport af hvede
9. plads i verden i produktion af hønseæg
16. plads i verden i osteeksport.
Ukraine kan brødføde 600 millioner mennesker.
Ukraine er et vigtigt industrialiseret land:
1. i Europa i ammoniakproduktion
Disponerer over Europas 2. og verdens 4. største naturgas ledningssystem.
3. største i Europa og 8. største i verden med hensyn til kapacitet på kernekraftværker
3. plads i Europa og 11. i verden med hensyn til jernbane nettets længde (21.700 km)
3. største eksportør af jern i verden
4. største eksportør af turbiner til kernekraftværker i verden
4. verdens største producent af raketkastere
4. plads i verden i ler eksport
4. plads i verden i titanium eksport
9. plads i verden i eksport af forsvarsindustriens produkter
10. største stålproducent i verden (32,4 millioner tons)
::::::::::::::::::::
 
 
 
FORHINDRER OPPOSITIONENS AKTIVITET
Ukraines regering forbyder politisk modstand
Ukraines regering forsøger at "samle nationen" ved at forbyde enhver aktivitet fra 11 partier og netværk i den politiske opposition, der bliver anklaget for at være prorussisk, forklarer samfundsforsker. Han anser anklagen som "en forfærdelig forenkling", der stempler alle modstandere af regeringen.
https://arbejderen.dk/udland/ukraines-regering-forbyder-politisk-modstand/?fbclid=IwAR0Jy5ieT1B6qvUkHjXwudGi_BWNLmooXKB5Fm-_AuPE7gfSHOL-QYPNbAs
:::::::::::::::::
 
 
 
Vi må ikke lade krigen i Ukraine skræmme os længere ind i favnen på USA
Mens situationen i Ukraine eskalerer, lægges der op til mere tilstedeværelse af amerikansk militær i Norden. Men det er bestemt ikke et skridt i den rigtige retning, for USA er ikke til at stole på, skriver den norske jurist, forfatter og fredsaktivist Fredrik S. Heffermehl i denne kronik
https://www.information.dk/debat/2022/02/maa-lade-krigen-ukraine-skraemme-laengere-favnen-paa-usa?fbclid=IwAR2OsBmpVDvB1Y-1IpeJAdseze5aymuTL4FldTfQn0RCDOmUPJO58GJiEvk
:::::::::::::::::::::
 
 
 

Dino Copelj  i Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik !

Statsracisme, der bl.a. viser sig ved den racistiske Ghettolov, der forhindrer visse mennesker i at bo i visse områder, alene pga. deres etnicitet, skal ikke gælde de “ikkevestlige” ukrainske flygtninge.
Ukrainske flygtninge vil blive indkvarteret i udsatte boligområder, som er omfattet af loven om parallelsamfund, selvom de ikke må det jf. deres etnicitet.
Racisme i Danmark er ægte racisme, som er konstrueret til at ramme kun bestemte grupper i samfundet.
Racisme i Danmark er ægte racisme, som kræver særlove, nye regler og undtagelser, når den rammer dem, som racisme ikke var tiltænkt at ramme.
Racisme i Danmark er ægte racisme, som absolut ikke kan forsvares på nogle måder.
https://nyheder.tv2.dk/2022-03-26-regeringen-vil-alligevel-huse-ukrainere-i-udsatte-boligomraader?fbclid=IwAR3cBMKe3v3f02h1ns62-2RW7DGne1zYVTzzcr7xehMHidyybRQ9yzi1k24v
:::::::::::::::::::::::
 
 

Mahmoud Almohamad

Jeg blev spurgt af mange, om ikke jeg kunne dele min tale fra i går, hvor vi var samlet for at advokere for en fair flygtningepoltik for ALLE flygtninge♥️. Tak til Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark, DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom og alle jer, der har mødt op, for en fantastisk arrangement🙌🏻♥️
Her får I talen:
“Den 15. marts i sidste uge var det 11 år siden, krigen brød ud i Syrien. Over 13 millioner mennesker blev drevet på flugt. Nabolandene Libanon, Jordan og Tyrkiet tog imod over 5 millioner syrere, men de kunne ikke rumme alle, så mange måtte flygte videre.
Min familie og jeg ankom til Danmark i december 2015.
Jeg vil aldrig glemme vores flugt og rejsen over Middelhavet i en lille gummibåd uden redningsveste midt om natten. Vi var så bange. Men heldigvis overlevede vi, modsat tusindvis af andre, der ikke gjorde. Vi tog op igennem Europa til Danmark, hvor min søster boede i forvejen. Endelig var familien genforenet og i sikkerhed. Men vores sikkerhed varede ikke ved.
Siden 2019 har mange syrere i Danmark ikke levet i sikkerhed. Vi lever i konstant usikkerhed for at blive sendt tilbage til den samme diktator som vi flygtede fra. Og mange af os, har fået inddraget deres opholdstilladelse og skal sendes tilbage til Assad’s Syrien, fordi Danmark som det eneste land i EU vurderer Syrien som sikker. Danmark mener Syrien er sikkert selvom EU, FN, Amnesty, Human Rights Watch og Dansk Flygtningehjælp har dokumenteret, at hjemvendte flygtninge bliver udsat for VILKÅRLIG tortur, fængsling og voldtægt.
Når man flygter fra Assad og vender tilbage til Syrien, bliver man opfattet som forræder af regimet og bliver modtaget med, hvad regimet kalder for en ”velkomstfest”. En velkomstfest er tortur og fængsling i flere måneder, og kvinder og piger bliver voldtaget. Selv små piger på bare 5 år har været udsat for voldtægt. Det er forfærdeligt.
Hvad der også er forfærdeligt er krigen i Ukraine, hvor Putin bomber civilbefolkningen på lige præcis samme måde som han har gjort før. Putin gjorde det samme i Syrien i 2015 for at hjælpe Assad.
Det var først da Putin gik ind i krigen i 2015, at vi fra Syrien for alvor begyndte at flygte. Der er mange, der skriver, at de syriske mænd var feje og lod kone og børn blive tilbage i Syrien. Men sandheden er, at de risikerede at blive taget som soldater til at kæmpe i Assads hær. Og når man ikke vil begå forbrydelser mod sine egne landsmænd, så er der ikke andet valg end at flygte. Mange mænd var også bange for at sende deres kone og børn over havet i små gummibåde om natten. Så der var flere grunde til, at mændene flygtede først.
Mht. til Ukraine, så sender Assad nu syriske soldater til Rusland og til Putin som tak for hjælpen. Nu kan de fortsætte med at begå krigsforbrydelser sammen. Denne gang mod civilbefolkningen i Ukraine ligesom de gør i Syrien. Men vi som flygtede. Vi står side om side med de ukrainske flygtninge.
Kære ukrainere, kære alle mennesker på flugt. Vi ved, hvordan I har det lige nu. Vi føler med jer og vi tænker på jer. I er ikke alene.
Politikerne har lige vedtaget en særlov for ukrainere. Den nye aftale bygger på EUs midlertidige beskyttelsesdirektiv, som burde have været aktiveret flere gange før, bl.a. i 2015 for syrerne og eritreerne, men dengang var reaktionen den modsatte: EU byggede pigtrådshegn og betalte Tyrkiet og Libyen for at lukke porten i, og Danmark indførte en ny status paragraf 7.3, som skulle gøre det nemmere at sende syrere hjem igen, også selvom Assad stadig sidder ved magten.
I stedet for en række særlove burde man i stedet ændre Udlændingeloven, så man sikrer alle flygtninge en hurtig sagsbehandling, og får ret til at arbejde og bo udenfor centrene, samt ligestilling af alle flygtninge ift. familiesammenføring og inddragelse af ophold. Så bliver Danmark et sikkert land for ALLE flygtninge, samtidig med at ALLE flygtninge får mulighed for at bidrage til Danmark.
Det er derfor, at vi er samlet her i dag. For at advokere for en human, retfærdig og fair flygtningepolitik. Med den nuværende asylpolitik, lever flygtninge i frygt og angst for at blive sendt tilbage til den visse død. Vi ønsker i stedet, at flygtninge kan bevare deres ret til beskyttelse her i Danmark.
Danmark var det første land i verden til at underskrive Flygtningekonventionen og ifølge Mattias Tesfaye, vil Danmark være det sidste land i verden til at forlade den. Men kære Mattias, man skal ikke bare underskrive en konvention, man skal også overholde den!
For ifølge Flygtningekonventionen har ALLE mennesker, der flygter fra en krig ret til beskyttelse uanset oprindelse, etnicitet og religion. For en flygtning er en flygtning og flugt har ingen farve.
I stand with all refugees ✊🏻
We stand with all refugees ✊🏻
22-03-22
Mahmoud Suhil Almohamad
:::::::::::::::
 
 
 
MUHAMMEDTEGNINGER I UNDERVISNINGEN // DEBAT – Vi hjælper ikke lærere ved at sikkerhedsliggøre og tvinge nogen til at vise Muhammed-tegningerne.. Måske skulle vi i stedet samle os om, hvad der er godt for eleverne, skriver Jakob Skovgaard-Petersen i et modsvar til et debatindlæg fra Eva Gregersen.
https://pov.international/jakob-skovgaard-petersen-det-er-lige-omvendt/?fbclid=IwAR19ShAbt_k6QbwL3BbrwcFUCpfde7nvajwrMrga7zU7uIeU0OsBwF9N7sc
:::::::::::::::::::::::::::::::
 
 

TIRSDAG d. 29. marts KL. 19.00-21.15

Jan Øberg om krigen i Ukraine

Byens hus – Roskilde
Debatmøde med freds- og fremtidsforsker Jan Øberg. Kom og hør hans forsøg på at afdække mulige fredelige løsninger på krigen i Ukraine.
Senest er Jan Øberg blevet interviewet i Kristeligt Dagblad og i Politiken, hvor Jan Øberg bl.a er blevet stillet spørgsmålet, om ikke en opfordring til dialog er naivt, hvortil han svarer: "Tænk, om journalister kunne spørge krigsmagerne og ikke fredsfolket, hvad der er naivt. Hvis våben snarere end intellekt og ånd kunne skabe fred, så havde vi haft fred for længe siden."
Krige har kun tabere! Oprustning modsvares af øget oprustning, som kun gavner våbenindustrien og fjerner det økonomiske grundlag for almindelige mennesker, for velfærdsordninger og for klimakampen. 
https://www.facebook.com/events/338671774888429/
:::::::::::::::::::::
 
 
 

Trine Pertou Mach 

Torsdag Aftenens Debatten var fyldt med trylleformularen ”nærområder”.
Morten Dahlin fra Venstre efterlyste med stor patos flere lande i verden, der som Danmark åbnede armene for flygtninge i nærområdet.
Så her lidt statistik: I midten af 2021 var antallet af fordrevne mennesker 84 millioner globalt.
* 73 % af verdens flygtninge (og fordrevne venezuelanere) huses af nabolandene til deres oprindelseslande.
* 85 % befinder sig i udviklingslande. De mindst udviklede lande (LDC’erne) giver asyl til 27% af det samlede antal
Selv tak. Og find nogen flere penge til udviklingsbistanden. Allerhelst 1% af BNI.
:::::::::::::::::::::
 
 
 
Elise Bjerkrheim skriver i Borgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik !
En far, der trøster sin datter, fordi hun ikke må komme i skole. De store afghanske piger skulle tilbage i skole efter et halvt år uden skolegang. Taliban lovede det, men ombestemte sig i sidste øjeblik. Er det dét Usna skal hjem til? 💔
:::::::::::::::::::
 
 
 
Paven kritiserer vestens militære oprustning: 'Vanvid'
Pave Frans kritiserer vestens militære oprustning og kalder det "vanvid".
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Meldingen kommer samtidig med, at Nato i dag har besluttet sig for at styrke forsvarsalliancens østlige flanke ved at sende fire nye kampgrupper til det østlige Europa.
Tidligere i dag sagde paven, at det, der var brug for, var "en anden måde at styre den globaliserede verden på, og ikke ved at vise tænder, som der gøres nu".
- Jeg var flov, da jeg læste, at en række stater har forpligtet sig til at bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på at skaffe flere våben, som en reaktion på, hvad der sker nu. Vanvid, siger paven.
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/paven-kritiserer-vestens-militaere-oprustning-vanvid?fbclid=IwAR0hTU4DqyuxyzoXONJc0Z1BcL6N6itP0DXfFGCuqSXee8LqTHdABpXyyek
::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Yanis Varoufakis: The West Is “Playing with Fire” If It Pushes Regime Change in Nuclear-Armed Russia

Finlands neutralitet nævnes som en model fro Ukraine

https://www.democracynow.org/2022/3/25/yanis_varoufakis_biden_give_putin_exit?fbclid=IwAR2o4DHOZCdMoyhNgm-yYz20iCRfto9Vdl4f8QxuXvYMoXzKxK_4xeG67ck
:::::::::::::::::::::::
 
 
 

Michala Bendixen: Danmarks empati rækker kun til dem, der har blå øjne og lyst hår

23.03.2022

Ordet “nærområde” er noget, danske politikere selv har fået ind i asyldebatten – det er ikke et juridisk begreb og optræder ikke i Flygtningekonventionen. Danmark har ikke et større ansvar for en ukrainer end for en syrer, og de er begge to flygtet fra Putins bomber. Enhver kan se på tv, hvilke frygtelige oplevelser, ukrainerne flygter fra – men syrere kommer fra noget, der var langt værre, og de flygtede først efter flere års krig.
https://www.raeson.dk/2022/michala-bendixen-danmarks-empati-raekker-kun-til-dem-der-har-blaa-oejne-og-lyst-haar/?fbclid=IwAR13JvQpP3maPv_oKch64qmVBF9MHsxC7RYDM6G3n5NhELLx7rVZqxg4Xts
::::::::::::::::::
 
 
Kommentar af 
Anne Sofie Allarp
Forfatter, politisk kommentator, radiovært
EU åbner ladeport for censur: Her er ti grunde til, at forbud mod russiske medier er forkert
https://www.altinget.dk/artikel/eu-aabner-ladeport-for-censur-her-er-ti-grunde-til-at-forbud-mod-russiske-medier-er-forkert?fbclid=IwAR1Hy2-vCuuR2ygMOnqMLAk3R_FzeDBl_VatdhxePtNsdZhtMH9gj60dPZk
::::::::::::::::::::::
 
 
 

Claus Kold

Efter den første måned med krig i Ukraine kan jeg forstå, at Folketingets opfattelse er følgende:
1. Putin er et monster
2. NATO er gode
3. Mere vold er det eneste, som virker
4. Putin alene bærer hele skylden
5. NATO har ingen som helst skyld
6. Der er ingen forudgående historie, som leder frem til krigen
Hmm...
::::::::::::::::
 
 
 

Ukrainernes ankomst er en god anledning til at genindføre sundhedsscreening af flygtninge

Det har været rørende og overvældende at være vidne til modtagelsen af de første ukrainske flygtninge i Danmark gennem den seneste måned.
De ukrainere, der er kommet indtil nu, har ikke levet i krigens forfærdelige virkelighed i mange uger. Men inden længe kan vi forvente at modtage flygtninge, der har været heldige nok til at slippe ud af belejrede og voldsomt bombarderede byer som Mariupol, Kyiv og Kharkiv.
Det, de har oplevet, burde intet menneske udsættes for.
https://mailchi.mp/dignity.dk/hans-torturbdler-er-tilbage-2312764?e=ad6f70aae1&fbclid=IwAR3CvDfce4XTHEQzD5WXcSPeVJZqo20hd0EueNq-CaHTD52o61uV4t3vi-Y
:::::::::::::::
 
 
 
BfA - Møde Avnstrup den 27. marts kl. 14
Tovholdere Mette Roerup og Nina Lørring
1 Siden sidst
a Besøg hos enlige mødre den 8. marts Nye kontakter blev etableret.
b Handleplan mod etnisk diskrimination. Forhåbentlig vil det følges op i en lovgivning.
c Særlovgivning for flygtninge fra Ukraine. Beskæmmende,
at der skal en ny lovgivning til for at modtage flygtninge på en ordentlig måde.
d Demonstration den 19. mar. på den Røde plads arrangeret af Fællesinitiativet mod racisme.
Den 21 marts var FN's globale dag mod racisme.
e Demonstration den 22. marts for at støtte et lovforslag om, at flygtningeregler,
der laves til de ukrainske flygtninge skal gælde for alle. Støt borgerforslaget FT 10562
2 Nyt fra Avnstrup. Invitation til beboerne om at deltage.
3 Evt.
Næste møde Sjælsmark den 10. april - Avnstrup den 24 april
Forårsfest den 22 maj.
------------------------
Dansk Flygtningehjælp har udgivet letforståelige oversigter
::::::::::::::::
 
 
Referat fra Bedsteforældre for Asyl Demonstration foran Sjælsmark 13. marts 2022
https://www.bedsteforaeldreforasyl.dk/filer/Sjaelsmark%20130322%20Referat.pdf?fbclid=IwAR0W_xaBV6jmVKVh7Ago-d4SAUCXl2yyWmQOHo5rLN1ZF1w0Demgc8PJnnA
:::::::::::::::::::::
 
 
Digt: Der er noget i tiden jeg ikke forstår fra Kirsten Strunges ven
https://www.facebook.com/photo?fbid=4307085752727140&set=a.414212638681157
::::::::::::::::::::
 
 

Birgitte Rahbek

Hvorfor synes FN helt fraværende i denne konflikt? Det er som om alt handler om NATO.
:::::::::::::::::::::
 
 
 

Skriv under - bevar udviklingsbistanden

Folketinget har netop vedtaget at bruge to milliarder fra udviklingsbistanden til at finansiere hjælp til ukrainske flygtninge i Danmark.
Det er over 11 procent af udviklingsbistanden for 2022. Der er ingen tvivl om, at Danmark skal gå forrest og tage imod de ukrainere, der lige nu må flygte fra den forfærdelige situation i deres hjemland. Men pengene må ikke gå fra de millioner af mennesker, der sulter verden over.
Vi har råd til at hjælpe begge steder.
https://oxfamibis.dk/skriv-under-bevar-udviklingsbistanden/?fbclid=IwAR0Jy5ieT1B6qvUkHjXwudGi_BWNLmooXKB5Fm-_AuPE7gfSHOL-QYPNbAs
::::::::::::::::
 
 

Sue Echelmeyer

 “I just wanted to remind them that we are here with peaceful purposes and without weapons - but they are not”
Olga Misik, 17, was photographed sitting in front of the officers reading out the country’s constitution – which affirms the right to peaceful gatherings – during protests in Moscow on Saturday.
Apparently unsure how to handle such a show of calm audacity, the police hold back.
https://www.independent.co.uk/.../olga-misik-russia... https://www.facebook.com/photo/?fbid=10206255647586696&set=a.10201993365672312
::::::::::::::::::::::::::
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke

KÆMPE ❤️️ TIL OKSANA! Alle flygtninge bør nemlig behandles som mennesker. Ingen er mere eller mindre værd som menneske. Men alle kan få brug for beskyttelse. Det skal vi være klar til at give, uanset hvor man er flygtet fra
https://www.facebook.com/msactionaid/photos/a.110234199398/10159759694384399/
::::::::::::::::::::::::::::
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke

Det er ikke vigtigt, HVOR familier flygter fra, men hvordan VI tager imod dem ❤ Skriv under for, at Danmark skal give samme tryghed til alle flygtninge i Danmark: www.ms.dk/flygtning
https://www.facebook.com/msactionaid/photos/a.110234199398/10159759601629399/
:::::::::::::::::::::::::::
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yf/r/AylktX_LIMX.png føler sig tankefuld.

Theresa skælder Danske Bank ud
Theresa skældte Danske Bank ud foran investorerne til årets generalforsamling👏💪 Vi sparede op til en fremtid. Nu smadrer Danske Bank den selvsamme fremtid ved at investere vores penge i fossile brændsler. Det er simpelthen usympatisk og for meget!
Vær med til at sige fra på www.ms.dk/oliesvineri
https://www.facebook.com/msactionaid/videos/821481672579971
:::::::::::::::::::::
 
 
kære folketing! 😄🔊Vi fik gjort opmærksom på, at vi ønsker en fair flygtningepolitik for ALLE#dkpol #beskytflygtninge #fairlov
DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom
Amnesty International Danmark
LGBT Asylum
RAPOLITICS
Refugees Welcome, Danmark
https://www.facebook.com/msactionaid/photos/a.10150645860909399/10159756625274399
:::::::::::::::::::
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke

Politiet bør se sig selv efter i sømmene NU 😮 Institut For Menneskerettigheder har sammenholdt 2,5 millioner sigtelser fra perioden 2009-2019. Analysen viser en TYDELIG tendens til etnisk profilering hos politiet. Det SKAL der reageres på!
Læs artiklen her: https://politiken.dk/.../Politiet-har-et-problem-med...
https://www.facebook.com/msactionaid/photos/a.110234199398/10159754995599399/
:::::::::::::::
 
 

AnneLise Marstrand-Jørgensen

Mennesker frihedsberøves fortsat i udrejsefængslet Ellebæk. Støt dem
De er ikke kriminelle, men afviste asylansøgere og mennesker uden opholdstilladelse (f.eks handlede kvinder eller mennesker der har børn med danske statsborgere) i såkaldt udrejseposition.
De er i Ellebæk fra få dage til over et år.
Fordi de lever under fængselsforhold, har de ikke adgang til hverken mobiltelefoner eller internet. Den eneste mulighed for at kommunikere med omverdenen er en betalingstelefon på gangen.
Til den skal man bruge telefonkort, som koster 100 kroner og ikke rækker langt. De fleste har ingen penge og det man kan tjene på stedets dimse-arbejde er forsvindende lidt.
At være afskåret fra alt og alle på ubestemt tid, er naturligvis meget belastende. At kunne tale med børn, ægtefælle, forældre og advokat er afgørende. Folk udefra kan ikke ringe ind, så telefonkortene er en væsentlig nøgle til at bevare forstanden.
Præsten i Ellebæk vil gerne kunne dele kort ud til mennesker med særligt behov. Han skelner naturligvis ikke mellem religiøst tilhørsforhold, men hjælper alle. Med samtaler, trøst, omsorg - og telefonkort.
Han er i sandhed et lys i trøstesløsheden.
Men han kan kun dele kort ud, hvis der er penge at købe dem for. Det kan vi hjælpe med. Alle beløb er meget velkomne.
NB! Husk at skrive ‘Ellebæk’
Mobilepay 71681 (Grønnevang Kirkes Menighedspleje)
Konto 2276 0245629015
Tak til jer. Det betyder mere, end I aner!
::::::::::
 
 

Henny Granum

Som dansker og menneske, vil jeg bare sige, at jeg tager afstand fra Rasmus Stoklund og Mattias Tesfaye og resten af de politikere og medier, der ønsker et samfund, hvor mennesker på flugt bliver brikker i et politisk spil – baseret på deres etnicitet, oprindelse og religion. Det er ikke det menneskesyn, vi står for.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10220934008756896&set=a.3821207765639
::::::::::::::::::
 
 

Professor Morten Sodemann: Danmark er på vej ind på en farlig bane, hvor sikkerhed, retfærdighed og beskyttelse er til forhandling, og etniciteter kan rangordnes efter politiske vinde

22.03.2022

Flygtningediskussionen er nu blevet beriget med et politisk candyflosssprog, hvor eurocentrisme, etnicitet og religion anvendes til at gradbøje flygtningebegrebet. Hvor den tidligere har været pakket ind og har ageret skjult modspiller på flygtninge- og integrationsområdet, er forskelsbehandlingen i Danmark nu åbenlys og håndgribelig.
https://www.raeson.dk/2022/professor-morten-sodemann-danmark-er-paa-vej-ind-paa-en-farlig-bane-hvor-sikkerhed-retfaerdighed-og-beskyttelse-er-til-forhandling-og-etniciteter-kan-rangordnes-efter-politiske-vinde/?fbclid=IwAR36fCTbvp2lEzVPcpaSdlskVILI7CEqm-pK_Gk73SFZdopZ6Iu3xeZdmjw
::::::::::::::::::::::
 
 


Cæcilie Kongsgaard BalleStøttegruppe - Alle Børnene skal hjem fra Syrien NU- aktivistgruppe

Anden opdatering fra Johannes Pedersen.
Da vor arbejdsgruppe i 2021 begyndte at arbejde med sagen om de danske børn og deres mødre i syriske fangelejre, havde vi ifølge oplysninger fra PET (politiets efterretningstjeneste) fået oplyst, at der i alt befandt sig ca. 30 børn med dansk statsborgerskab eller med tilknytning til Danmark og ca 12 danske kvinder i de syriske fangelejre. Her af langt de fleste i de 2 fangelejre AL-Hol og AL- Roy. Her ud over var der også et antal kvinder og børn i nærområdet, bl. a. i Tyrkiet.
Oversigt over de danske børn og deres mødre.
Du vil sikkert have bemærket, at jeg alene skriver om børnene og deres mødre. Hvad med fædrene??
I følge de oplysninger jeg har, er langt de fleste af fædrene enten dræbt eller fængslet. Vi har dog kendskab til, at der i området i Syrien befinder sig 3 danske fædre i umenneskelige fængsler i Syrien. Vi ved også, at den ene er gift med en dansk mor, og at de har fem børn sammen.
De 2 andre mænd har et barn hver med udenlandske kvinder.
14 børn og deres 3 mødre kom hjemtil Danmark d. 7.oktober 2021 efter at regeringen hårdt presset indvilgede i at sende den såkaldte Task Force ned til lejrene i Syrien.
2 børn kom hjem i år 2019 – en baby på 10 måned samt en hårdt såret dreng på 13 år. Babyen er nu 3 år gammel og trives sammen med familiemedlemmer. Den 13-årige dreng har været gennem flere operationer og sidder i dag i kørestol. Han er nu velintegreret og passer sin uddannelse på niveau med sine kammerater. Også han bor sammen med familiemedlemmer.
3 børn kom hjem sidst på året i 2021 sammen med deres mor ved egen hjælp. De havde befundet sig i et IS-kontrolleret område i Afganistan. Moderen er fængslet og børnene er ved at blive udredt med henblik på at afgøre deres videre skæbne.
I alt er der således kommet 19 børn hjem til Danmark indenfor de sidste knap 3 år.
5 danske børn og deres 3 mødre og en moster, der har mistet sin lille søn under bombardementerne i Syrien, hvor sikkerhedssituationen fortsat bliver forværret med angreb tæt på lejren.
For alle de 4 kvinder i lejren gælder det, at den danske regering administrativt har frataget dem deres danske statsborgerskab.
Èn af mødrene har sammen med advokat Knud Foldschack anlagt sag mod den danske stat med påstand om, at statens fratagelse af deres danske statsborgerskab skal erklæres for ugyldigt. Det sidste retsmøde ved Østre Landsret var den 28. januar, og det blev bekendtgjort, at der vil falde dom i sagen d. 28. marts. Hvis moderen vinder sagen, vil den sandsynligvis få betydning for de andre sager.
De 2 øvrige mødre har ligeledes lagt sag an mod den danske stat med hver deres påstand. Disse sager kommer ligeledes for landsretten i løbet af foråret 22.
2 børn med tilknytning til Danmark og Frankrig kom til Frankrig i 2019. RTC vil også gerne hjælpe dem og deres familie.
Endelig har der været informationer om et barn med dansk statsborgerskab, som opholder sig i Holland; men jeg har ikke kunnet få det bekræftet.
Til sammen har jeg hermed orienteret om i alt 27 danske børn og 10 danske kvinder. 19 børn og 4 kvinder er kommet hjem.
Hvor er de sidste ca. 3 danske børn og 2 danske kvinder i forhold til PETs tal på i alt 30 danske børn og ca 12 danske kvinder?
Vi ved det ikke, men hvis nogle af jer, kære læsere ligger inde med opklarende oplysninger, hører jeg selvsagt meget gerne fra jer.
Med venlig hilsen
Johannes Pedersen.
::::::::::::::::::::
 
 
 

Bernie Sanders
@BernieSanders
Anybody who thinks we don't have an oligarchy right here in this country is sorely mistaken.
::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

26.03.22
Toms klip om krig og fred:
Fredsklipz: Pacifistiske svar på krigen

--------------------------------------------------
- Pacifistiska frågor och svar om kriget i Ukraina.
https://www.svenskafreds.se/upptack/fred-och-sakerhet/faq-kriget-i-ukraina/
https://wagingnonviolence.org/2022/03/5-ways-to-support-courageous-nonviolent-resistance-in-ukraine/
- Nonviolent resistance is often an effective response to aggression.
https://theconversation.com/ukraine-nonviolent-resistance-is-a-brave-and-often-effective-response-to-aggression-178361
https://solidaritet.dk/owen-jones-hvis-vi-eftergiver-ukraines-gaeld-kan-vi-hjaelpe-landet-uden-at-opruste/
- Kan Putin bli avsatt i ett folkligt uppror?
https://manskligsakerhet.se/2022/03/22/kan-putin-bli-avsatt-i-ett-folkligt-uppror/
https://www.berlingske.dk/internationalt/whistleblower-risikoen-for-et-kup-mod-putin-stiger
https://wagingnonviolence.org/2022/03/facing-severe-repression-russians-turn-to-antiwar-graffiti/

- Forsvaret er et år bagefter med sessionerne.
https://www.berlingske.dk/samfund/forsvaret-er-et-aar-bagefter-med-indkaldelse-til-session-det-er-et-problem
https://www.hkkf.dk/danskerne-siger-ja-tak-til-oeget-forsvarsbudget
- EU vil styrke forsvaret med en udrykningsstyrke på 5000 mand.
https://arbejderen.dk/indland/eu-landenes-forsvarsministre-goer-klar-til-udrykningsstyrke-oprustning-og-kommandohovedkvarter/
https://www.berlingske.dk/internationalt/nato-vil-indsaette-fire-kampgrupper-i-oesteuropa-som-afskraekkelse
- Øgede militærudgifter skærer i overskuddet, men det gør ikke noget.
https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/christensoerensen/ECE13843047/
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/pia-olsen-dyhr-hvis-danmark-ikke-sidder-med-ved-bordet-risikerer-vi-at-ende-paa-putins-menu
- Den Kolde Krig sluttede aldrig, og nu ser vi fortsættelsen.
https://www.information.dk/udland/2022/03/jacques-ranciere-kolde-krig-sluttede-aldrig-ser-fortsaettelsen
https://www.berlingske.dk/internationalt/en-maaned-med-krig-i-europa-se-de-bedste-billeder-fra-konflikten

- Farvel til globaliseringen efter pandemi og krig.
https://finans.dk/debat/ECE13826665/farvel-til-globaliseringen-pandemi-og-krig-baner-vejen-for-en-ny-verdensorden/
https://www.nrk.no/urix/krigen-i-ukraina-forer-til-hjerneflukt-fra-russland-1.15894721
- Russia-Ukraine war upends hopes for global climate action.
https://www.scmp.com/news/world/russia-central-asia/article/3169638/russia-ukraine-war-upends-hopes-global-climate
- Biden: Putin vil vise at demokrati ikke fungerer i det 21. århundrede.
https://www.berlingske.dk/internationalt/biden-putin-vil-vise-at-demokrati-ikke-fungerer-i-det-21
https://www.aljazeera.com/opinions/2022/3/21/why-did-ukraine-suspend-11-pro-russia-parties
https://www.raeson.dk/2022/morten-kongsbak-taenk-hvis-vi-opnaar-et-nyt-nordkorea-gennem-rusland-i-europa
- Putins ukrainske blindgyde har folkelig opbakning.
https://pov.international/putins-ukrainske-blindgyde/
https://www.dr.dk/nyheder/udland/derfor-kan-der-ikke-komme-fred-i-ukraine-lige-nu
https://www.vl.no/nyheter/2022/03/22/putin-har-ikke-noe-annet-a-tilby-enn-krig/
--------------------------------------------------

- Ghetto-kriterier i vejen for ukrainske flygtninge.
https://politiken.dk/indland/art8684021/KL-Ghetto-kriterier-st%C3%A5r-i-vejen-for-at-huse-ukrainske-flygtninge
https://www.cbsnews.com/news/russia-ukraine-un-war-displaced-10-million-people-refugees-internally-displaced/
https://www.aljazeera.com/news/2022/3/21/ukrainian-refugees-and-russians-seeking-shelter-in-turkey
- Zelenskyjs taler påberåber sig historien for at fortælle om nutiden.
https://www.berlingske.dk/samfund/zelenskyj-taler-med-amerikanerne-om-droemme-med-tyskerne-om-mure-og-med
https://thebulletin.org/2022/03/heres-what-western-leaders-need-to-remember-about-zelenskys-emotional-appeals/
- War for no particular reason. What's wrong with the Kremlin's excuses for invading Ukraine.
https://theins.ru/en/antifake/249361
https://www.ret-raad.dk/folkeretten-og-krigen-i-ukraine/
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/ukraine-bytter-ti-russiske-soldater-for-ti-ukrainske-soldater/9187230
- FN: Krig i Ukraine udløser global fødevarekrise.
https://unric.org/da/krig-i-ukraine-udloeser-global-foedevarekrise/

- USA forbereder sig i tilfælde af russisk brug af atomvåben.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/avis-usa-forbereder-sig-i-tilfaelde-af-russisk-brug-af-atomvaaben/9185762
https://www.seattletimes.com/nation-world/the-smaller-bombs-that-could-turn-ukraine-into-a-nuclear-war-zone/
- ICAN fortvivlet over russisk atomtrussel.
https://www.nettavisen.no/nyheter/fredsprisvinner-ican-fortvilet-over-russisk-trussel-na-er-det-alvor/s/12-95-3424259429
https://piopio.dk/vestens-hjaelp-til-ukraine-maa-ikke-presse-verden-ud-i-atomkrig
- NATO spiller russisk rulett med atomvåpen.
https://www.wsws.org/no/articles/2022/03/19/berl-m19.html
https://www.dagbladet.no/nyheter/ikke-atomvapen-men-alt-annet/75677362
- Disinfo: Consequences of returning nuclear status to Ukraine.
https://en.topcor.ru/24123-zelenskomu-nuzhno-podumat-o-posledstvijah-vozvraschenija-ukraine-jadernogo-statusa.html
https://armscontrolcenter.org/nuclear-issues-in-the-ukraine-crisis/
- Sydkorea truer Nordkorea efter prøveaffyring af raket.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/sydkorea-truer-nordkorea-efter-proeveaffyring-af-raket/9185958
https://www.realcleardefense.com/articles/2022/03/22/intolerable_risk_823070.html
https://flemmingytzen.com/2022/03/24/ukrainekrigen-forlaenger-taiwans-livline/

- Dansk radarselskab forventer flere ordrer efter krigen i Ukraine.
https://finans.dk/erhverv/ECE13849397/dansk-radarselskab-forventer-flere-ordrer-efter-krigen-i-ukraine/
- Största mottagare av svensk vapenexport er krigförande länder.
https://www.svenskafreds.se/upptack/vapenexport/pressmeddelande-svensk-vapenexport-2021/
https://www.thedefensepost.com/2022/01/31/russia-kamikaze-drone-export/
https://www.avinc.com/tms/switchblade
- Israel Blocked Sale of Pegasus Spyware to Ukraine and Estonia.
https://www.nytimes.com/2022/03/23/us/politics/pegasus-israel-ukraine-russia.html
- E-mails advarede mod at lukke munden på terrordømt agent.
https://www.berlingske.dk/samfund/beskyttelse-af-statens-interesser-interne-e-mail-afsloerer-alternativ
https://www.bt.dk/politik/konservativ-profil-spredte-fake-news-hvorfor-skal-jeg-lade-vaere-med-det
--------------------------------------------------

- Kunstprojekt: Bring your war to the international agenda!
https://www.somewar.com/
https://www.dr.dk/lyd/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-2022-03-23/00:13:14
- Krig i Europa: En farlig krig og farlige fiende­bilder.
https://forskning.no/krig-og-fred-partner-podcast/krig-i-europa-en-farlig-krig-og-farlige-fiendebilder/1997562
https://kunsten.nu/journal/debat-selv-under-hitlers-angreb-boykottede-man-ikke-goethe-og-wagner/
- Sult og klimaendringer er en trussel mot fred.
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/Rrw3Ka/sult-og-klimaendringer-er-en-trussel-mot-fred
- Miljøaktivister i Ukraine nægter at give op.
https://solidaritet.dk/miljoeaktivister-i-ukraine-naegter-at-give-op/
https://verdensbedstenyheder.dk/nyheder/regnskovens-folk-vinder-vigtig-sejr-over-jagten-paa-guld-og-olie/
- Putins elskerinde opfordres til at tale ham fra krigen.
https://www.bt.dk/udland/medie-putins-elskerinde-opfordres-til-at-tale-ham-fra-krigen
https://www.berlingske.dk/internationalt/russer-saelger-nobelpris-medalje-for-at-hjaelpe-ukrainere
--------------------------------------------------
Fredsklipz bliver opsamlet her:
http://fred.dk/artikler/fredsklip/aktuel.htm
- se tips mod links bag mur, fx at bruge Privat-faneblad.
.tom
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om  flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred https://flygtningeogfred.dk/
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/  for  2014-21 og for det seneste måned på arkivet

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.


Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/  Og endelig på h og Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
 
NB! Da jeg stadig er forment adgang til Facebook, så BEMÆRK venligst, at jeg nu har lavet en NY Facebookside https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen, som jeg vil bede jer like og informere andre om, - på forhånd tak.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via kommentarfelt på flygtningeogfred.dk,  post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv  2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
”Arnes mail” –arkiv fra 2014 og frem: https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/
Seneste "Arnes mail": https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Flygtninge og Fred https://www.facebook.com/Flygtninge-og-Fred-103392038395324
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen  - er ny og gælder fremover – så jeg vil bede venner med mig på min gamle profil arne.n.hansen nu at bede om venskab her på min nye profil. Skiftet skyldes at Facebook siden oktober 2020 har blokeret min adgang til Facebook fra min gamle FB-profil!
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/DialogFrederikshavnLokalradio/ (IKKE længere Dialogpaafrederikshavnlokalradio/)  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/
Facebook: Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
Facebook: Dansk Afghansk Humanitær Forening https://www.facebook.com/DanskAfghanskHumanitaerForening/
 

Twitter
Facebook
Website

Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp