Copy
View this email in your browser

Arnes mail 08.04.22 Krig er forbrydelsen,
- Lyd: Racisme,
- Lyd: 90-årig pacifist,
- Om Ukraine før og nu,
- krigspropaganda,
- MFs hykleriske Putin-forargelse,
- mm. Flygtninge og krig/fred
+ Toms klip-
- Spilleregler gælder alle
::::::::::::::::::::::::::


Ja Krigsforbrydelser. Men krig ER forbrydelsen, der skaber forbrydelserne gennem planlagt frygtbefordrende dehumanisering af den/de andre som ”fjenden”, der må bekæmpes og overvindes med voldsskabt lidelse og frygt -> krigsofres lidelser, frygt, had og hævn -> modvold -> spiral af fortsat gensidig overlevelses-, hævn- og informationsstyret heltedyrket ”retfærdiggjort” vold - med kurs mod atomkrigens totale tilintetgørende selvmord.
 

Podcast: Demo i Aarhus på FN’s Internationale dag mod Racisme – del 2.

Flygtninge og Fred bringer her 2. del med de sidste af talerne fra demonstrationen i anledning af FN’s Internationale dag mod Racisme afholdt d. 19. marts 2022 på Kloster Torv i Århus med Racismefri By – Aarhus for Mangfoldighed som arrangør.
Talerrækken:
Rasmus Bøgh – Fra humanitær flygtningenation – til paradigmeskift – til særlov.
Den bosniske digter Dino Copelj  (6:37)
Konni Nørlem fra Racismefri By  (16:42)
Digt – af Birthe – Krystalnatten. Læses op af konferencier Lissi Bagge  (27:24)
Ét minuts stilhed for alverdens flygtninge og sangklip og invitation til møde  (32:41)
https://flygtningeogfred.dk/demo-i-aarhus-paa-fns-internationale-dag-mod-racisme-del-2/
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Podcast: 90-årige Henning Sørensen om livet som pacifist og nuet
I anledning af at Henning Sørensen, mangeårige pacifist aktiv i den pacifistiske organisation Aldrig Mere Krig,  d. 14. april 2022 fylder 90 år , så har netmediet Flygtninge og Fred og Dialog på Frederikshavn Lokalradio  bedt ham fortælle fra livet som pacifist især hvad der må have interesse for alle yngre mennesker der tager deres liv i demokrati alvorligt. Men vi kommer også til at høre om Henning Sørensens anden hovedinteresse afholdssagen
https://flygtningeogfred.dk/90-aarige-henning-soerensen-om-livet-som-pacifist-og-nuet/
::::::::::::::::::::::::::
 
 
Hvad blev skrevet om Ukraine før Ruslands krig:
9. juli. 2020

Ukraines højreradikale kræfter udfordrer stat og samfund
Nazilignende tilstande på gaden i Ukraine er ved at blive hverdag. Politiet er flere gange kommet til kort over for de højrenationale kræfter, der også vinder indpas i de lokale myndigheder. Vesten ser stiltiende til, mens Ukraine flere steder er ved gå i opløsning. Aksel V. Carlsen rapporterer om situationen i Ukraine.
https://solidaritet.dk/ukraines-hoejreradikale-kraefter-udfordrer-stat-og-samfund/
:::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Hvad blev skrevet om Ukraine før Ruslands krig:
20. maj. 2020
Ukraine: 366 dage med præsident Zelenskij: krig eller fred i Donbass?

“Løfterne er ikke blevet indfriet”. Aksel V. Carlsen tegner et portræt af Zelinskijs Ukraine efter et år med komikeren ved magten.
https://solidaritet.dk/ukraine-366-dage-med-praesident-zelenskij/
:::::::::::::::::::
 
 
 
We Need a Uniform Standard of Justice, from Ukraine to Afghanistan
https://www.democracynow.org/2022/4/7/we_need_a_uniform_standard_of
::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

John Pilger: War In Europe And The Rise Of Raw Propaganda

Marshall McLuhan’s prophecy that “the successor to politics will be propaganda” has happened. Raw propaganda is now the rule in Western democracies, especially the US and Britain. On matters of war and peace, ministerial deceit is reported as news. Inconvenient facts are censored, demons are nurtured. The model is corporate spin, the currency of the age.

https://transnational.live/2022/04/07/john-pilger-war-in-europe-and-the-rise-of-raw-propaganda/

:::::::::::::::::::::::
 
 
 
Bedsteforældre for Asyl - Demonstration foran Udrejsecenter Sjælsmark

Palmesøndag, 10.april 2022, kl.14-15. Adr.: Sjælmarksvej 10, 2970 Hørsholm.
I særdeleshed omkring den natlige voldelige udvisning af kvinde i Hjemrejsecenter Avnstrup.
Referent: Birgitte Kjersgaard Ordstyrer: Leif Bork Hansen
Dagsorden:
Ole Bergmann er død. Vi mindes ham i Bedsteforældre for Asyl med et minuts stilhed
1. Lilian Pagsberg og Finn Petersen (BfA i Avnstrup) har igennem de sidste 2½ år fulgt den
udviste kvindes familie på nærmeste hold. På baggrund heraf vil de fortælle om hele forløbet.
Kvinden er anbragt i det lukkede Ellebæk, skilt fra ægtefælle og tre børn i Avnstrup.
2. Vibeke og Jørn Nerup fortæller om de forhold, vi byder afviste asylansøgere og praksis i lignende sager.
3. Forslag til kommende aktiviteter.
4. Knud Vilby skriver i sin netop udkomne bog, ’CIVILSAMFUNDET – mellem stat og marked’:
”Civilsamfundet er ikke på samme måde som tidligere nationalstatens medspiller og modspiller,
dialogpartner, vagthund og dårlige samvittighed i den offentlige debat.”
5. Eventuelt og
Næste demonstration ved Avnstrup: OBS! – lørdag den 23. april kl.14.
Sjælsmark søndag den 8. maj kl.14-15: Referent? Ordstyrer?
::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Franciska Rosenkilde, Alternativet

TALSPERSON FOR DEM, DER IKKE HAR EN STEMME💫
I dag havde jeg et møde ud over det sædvanlige. Sammen med Helene Liliendahl Brydensholt, Alternativet holdt jeg møde med Fayeza, som er en 18-årig ung kvinde.
Fayeza bor med sin mor, far og søster på Udrejsecenter Avnstrup. Før det boede hun på Udrejsecenter Sjælsmark, og alt i alt har hun boet på udrejsecentre i 7 år.
Hun har kun oplevet forholdene blive værre.
Et system der i højere og højere grad presser mennesker mentalt til de er psykisk nedbrudt, og behandlet som kriminelle uden rettigheder.
Hun burde leve som andre unge med håb og meningsfulde fællesskaber, i stedet er hun fanget i et uhumant system. Det skal vi gøre bedre i Danmark.
Lige nu genbehandles hendes asylsag.
Selvom Fayeza ikke har meget håb tilbage, så insisterer hun på at være talerør for dem, der ikke har en stemme. De afviste asylansøgere. De unge og børnene - Avnstrup Børn
Det fortalte hun om i dag.
Og flere gange under mødet fik jeg gåsehud. Både af rædsel over de historier, Fayeza fortalte fra udrejsecenteret og fra den asylproces, hun selv går igennem lige. Men også over at mærke den styrke, som Fayeza udstrålede i rummet.
Tak for din tid, Fayeza. Jeg glæder mig til, at vi ses igen. Og så glæder jeg mig til, at vi med dine og andres input kan få lavet reglerne om og afskaffet udrejsecentrene.
“Sjælen dør 1.000 gange om dagen.”
:::::::::::::::::::::::
 
 
 

Mellemfolkeligt Samvirke

Bomber rammer lige hårdt uanset hvor de falder
Derfor skal Danmark behandle flygtninge fair og lige, når de kommer hertil for at få beskyttelse ❤️
Skriv under for en fair flygtningepolitik her: www.ms.dk/flygtning
https://www.facebook.com/msactionaid/photos/a.110234199398/10159780344754399/
::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 

I dag har en lang række EU-parlamentarikere sendt et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, hvor de bl.a. opfordrer ham til at genoptage Ghadams sag.

45 EU-parlamentarikere sender brev til Tesfaye og EU-kommisæren: ” Vi ved, at der foregår voldsom undertrykkelse af kvinder, kurder og kristne i Iran”

https://vinkel360.com/45-eu-parlamentarikere-sender-brev-til-tesfaye-og-eu-kommisaeren/
:::::::::::::::::::::::
 
 
 

Lasse Pno

Jeg kan konstatere, at en historieløs partileder under en debat i folketingssalen i går stillede det retoriske spørgsmål, om Putins krig i Ukraine skal standses ved at sætte blomster i geværerne.
NATO-landet Portugals blodige kolonikrige i Guinea-Bissau og Mozambique blev, sammen med det fascistiske militærdiktatur, som førte krigene, standset af en folkelig revolution, hvor strejkeånden blev båret ind i hæren, og soldater lod civile sætte røde nelliker i de geværløb, som blev vendt mod diktaturet i stedet for Portugals befolkning og befolkningerne i Portugals udpinte kolonier.
Historien gentager ikke sig selv, men at latterliggøre modige civiles kamp mod imperialistisk krig og undertrykkelse for 48 år siden bidrager næppe til at stoppe den igangværende imperialistiske krig.
::::::::::::::::::::
 
 
 

Mette RoerupBedsteforældre for Asyl

I sidste uge florerede en kort video fra Avnstrup Udrejsecenter overalt på nettet. Den viste hvordan en iransk kurdisk kvinde med magt blev forsøgt udvist til Iran. Danmark har ikke officielt en udrejseaftale med Iran, men alligevel forsøgte hjemrejsestyrelsen med politiets hjælp at udvise kvinden og hendes 2 drenge ,tvillinger på 11 år.. Drengene sad i bilen og var vidne til, behandlingen af deres mor. Inde på centeret var kvindens mand og en 1,5 årige dreng efterladt. Drengene vendte sammen med moderen tilbage til Danmark efter et forfærdeligt døgn, hvor børnene endnu engang oplevede moderens kamp for at komme tilbage og ikke ende i Iran. Det skete ved at moderen skadede sig selv med en flaske, så hun ikke kunne udsendes, men måtte returneres sammen med sine drenge. Moderen kom på hospitalet og drengene tilbage til Avnstrup og deres far og lillebror. Moderen blev dagen efter fremstillet i retten og dømt til 1 måneds ophold i Ellebækfængslet.
Sagen blev taget op i pressen ,men der blev fokuseret på magtanvendelsen mod moderen. Var den nødvendig ? var den lovlig ? Hvad med børnene ? Hvem har fulgt op på deres situation ? To drenge skræmt fra vid og sans efter oplevelsen med deres mor. De er angste , tør ikke gå i skole, for de vil ikke forlade faderen, som også er angst og bange.De gemmer sig , når skolebussen kommer om morgenen, for de har mistet al tro på, at der er nogen, der vil dem og deres familie noget godt. De savner deres mor og usikkerheden præger dem hele døgnet. Den mindste dreng skriger efter sin mor, hvordan skal han nogensinde fatte, hvorfor han skulle skilles fra hende ?
I F.N.s børnekonvention artikel 9 står : Deltagestaterne skal sikre, at børnene ikke skilles fra sine forældre mod deres vilje. En sådan adskillelse kan være nødvendig af hensyn til barnets tarv. Danmark ratificerede i 1991 konventionen. Konventionen erindrer også om, at de Forenede nationer i verdenserklæringen om Menneskerettigheder har udtalt ,at børn har ret til særlig omsorg og bistand. Danmark har altså med sin underskrift i 1991 forpligtiget sig til at overholde konventionen og sørge for at yde ALLE børn den omsorg ,de har brug for.
Hvordan kan regeringen, med børnenes statsminister i front tillade sig bevidst at overtræde konventionen og direkte skade børn ,uden at regeringens støttepartier, børneorganisatioer, menneskerettigheds organisationer , journalister ja os alle sammen laver oprør og forlanger , at de børn har brug for beskyttelse og ikke en direkte ødelæggelse af deres liv. ? Nedbrydningen af mennesker SKAL stoppe nu . Vi skal alle være med til at presse regeringen til en menneskeværdig flygtningepolitik.
Jeg har i dag et indlæg på debatsiden i Politiken. Det er blevet redigeret en del, så Nu lægger jeg hele indlægget op her.
Jeg finder det skandaløst ,at børn i asylcentre er retsløse. Børnekonventionen gælder ALLE børn.
:::::::::::::::::::
 
 
 
 

Asmaa Abdol-Hamid

 Beklager at jeg deler dette billede! Men det er desværre virkeligheden 😓😥
Yemen! Syv år med krig, har bragt landet i undtagelsestilstand. Ifølge FN er situationen i Yemen, den største humanitær krise!
- 23.4 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp - svarende til 3 ud af 4 mennesker!
- 19 millioner mennesker mangle mad i løbet af de næste måneder - en stigning på næsten 20 % i forhold til 2021!
- Over 2 millioner børn under 5 år lider af akut underernæring!
Giv en Ramadan-madkurv til en børnefamilie:
- 450 kr. for en hel kurv som dækker op til én måneds madbehov.
- 225 kr. for en 1/2 kurv.
- 150 kr. for en 1/3 kurv.
- 90 kr. for en 1/5 kurv.
Mærk "mad"
Giv et måltid:
30 kr. som dækker et varmt måltid til at bryde dagens faste
Mærk "iftar"
✅MobilePay 11 75 77
✅Reg. nr. 9570 - kontonr. 1281 0695
✅0 % i administrationsgebyr
_______
Hver madkurv vil indeholde følgende:
25 kg mel
25 kg hvede
10 kg ris
10 kg sukker
1 karton tomatsauce
1/2 karton pasta
3 L madlavningsolie
1 kg mælkepulver
4 kg dadler
(RedYemen tager forbehold for, at der kan ændres i madkurvens indhold som konsekvens af den meget ustabile fødevaresituation i landet grundet krigen og embargoen.)
Arne: Og det er Danmarks alliancepartner USA der sælger de våben som angriberen Saudiarabien har brugt i krigen i Yemen og er medvirkende til at det er kommet så vidt som fotoet af det afmagrede barn viser, mens vi som allierede lukker øjnene og kun takket være Danwatch har danske firmaer der producerer krigsmateriel måttet indrømme at de ulovligt solgte våben.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 

Dino Copelj

Det må være årets joke!
Rusland er smidt ud af FN’s Menneskerettighedsråd.
Israel har stemt for, at Rusland skal smides ud.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
England, United Kingdom:

‘Outsourcing’ of migrants to Rwanda edges closer

https://www.thetimes.co.uk/article/outsourcing-of-migrants-to-rwanda-edges-closer-79xjk6smt?fbclid=IwAR0eKxzzHInR895EPdqf6dUeSWRgF480ksGqsjYzzNJtOCQ7v_O8cTGuK-o
:::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Danwatch
Krigen i Ukraine lammer den globale fødevareforsyning
https://preview.mailerlite.com/k6y7w1v0w7/1922966110257288829/s7u0/?fbclid=IwAR0GFi-ip7fr4JPMMUhV0v6TSHq3m26Y8SEEe4-IE59zmNk033bXE9xoQvo
:::::::::::::::::::::::
 
 
 
SOLIDARITY WITH THE PEACE OPPOSITION IN DENMARK
On June 1, 2022, a national referendum will be held in Denmark,
shamelessly exploiting Russia's war of aggression against Ukraine, which
violates international law, with the aim of enabling Denmark's
participation in EU militarization and achieving support for further
rearmament to 2% GDP (gross domestic product).
The referendum is jointly supported by the government, the right and parts of the left opposition.
The network No to war Not o NATO supports the peace forces in Denmark in their NO to militarization and rearmament. More weapons never secure peace, but aggravate social conflicts in and around the world. More for weapons means less for climate justice. More weapons means more wars, more destruction, more suffering.
We say no to further rearmament.
We turn to the people of the country with the request: remain true to your own sovereign path. Rejects again, the participation in a
militarized, imperial foreign policy of the EU.
Disarmament and a policy of common security, a new peace architecture in Europe involving all European states is the alternative to the militarization of EU-Europe.
International Coordinating Committee No to war - No to NATO network 02.04.2022
--
kristine karch
co-chair international network "No to war - no to NATO"
info@no-to-nato.org
kristine@no-to-nato.org
www.no-to-nato.org [1]
Women Against Nato www.no-to-nato.org/women-against-nato [2]
Event calendar: www.no-to-nato.org/calender-of-peace-activities [3]
twitter @No_to_NATO [4]
facebook @NotoWAR.NotoNATO [5]
#notoNATO #weareNOTnato #abolishNATO
Public archive of the mailing list [no-to-nato]:
https://lists.riseup.net/www/arc/no-to-nato [6]
To subscribe the list [no-to-nato] send an email to
no-to-nato-subscribe@lists.riseup.net
Public archive of the mailing list [women_against_nato]:
https://lists.riseup.net/www/arc/women_against_nato [7]
To subscribe the list [women_against_nato] send an email to
women_against_nato-subscribe@lists.riseup.net
Links:
------
[1] https://www.no-to-nato.org
[2] https://www.no-to-nato.org/women-against-nato/
[3] https://www.no-to-nato.org/calender-of-peace-activities
[4] https://twitter.com/No_to_NATO
[5] https://www.facebook.com/NotoWAR.NotoNATO
[6] https://lists.riseup.net/www/arc/no-to-nato
[7] https://lists.riseup.net/www/arc/women_against_nato
:::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
The war in Ukraine has brought to the fore a host of humanitarian disarmament issues, including the threat of the use of nuclear weapons. At the same time, it has also highlighted the impressive research and advocacy work our community does in advocating against arms-inflicted harm.
The Humanitarian Disarmament website (https://humanitariandisarmament.org/ ) has launched a new Ukraine War and Disarmament Resources page https://humanitariandisarmament.org/ukraine-war-and.../ to increase public understanding of the humanitarian disarmament issues raised by the war in Ukraine and to serve as an information center for advocates, journalists, and others. It captures many of the reports, statements, and commentaries produced by civil society groups and international organizations. The topics covered include: antipersonnel landmines, the arms trade, cluster munitions, the environment and armed conflict, explosive weapons in populated areas, and nuclear weapons.
I encourage you all to make use of this new page. In addition, please email me or humanitariandisarmament@gmail.com if you know of other sources that would be good to include. Most of our sources are currently in English, but we welcome sources in other languages as well.
Finally, we are also welcoming proposals for posts for our Disarmament Dialogue blog, which do not need to be linked to the war on Ukraine, so email us if you have ideas.
Thanks,
Bonnie
Bonnie Docherty
Associate Director of Armed Conflict and Civilian Protection
Lecturer on Law
International Human Rights Clinic
Harvard Law School
https://humanitariandisarmament.org/ukraine-war-and-disarmament-resources/
::::::::::::::::::::::::
 
 

Join World BEYOND War this July 8-10 for #NoWar2022: Resistance & Regeneration, a virtual global conference.

https://act.worldbeyondwar.org/nowar2022/?link_id=1&can_id=e10a979d6ae67f2b4184545da45d48d6&source=email-announcing-nowar2022-conference-resistance-regeneration-july-8-10-4&email_referrer=email_1497722&email_subject=announcing-nowar2022-conference-resistance-regeneration-july-8-10&fbclid=IwAR09Wsd7tT74YLeTxiHV9iih7psYjgqJtjoYHH1Qpdo4Oo3jb0CYYfqGhks
::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
Søren Peder Sørensen har emailet:
LØNBORG KIRKE
TARM PASTORAT
Mindesten om
Langfredag 1945

Emlékkő 1945. Nagypéntekére
Memorial Stone on Good Friday 1945
Der Gedenkstein am Karfreitag 1945
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 1 21/03/2022 12.20
Mindetavlen
Langfredag den 30. marts 1945 holdt sognepræst Anders Bork Hansen en usædvanlig
gudstjeneste i Lønborg Kirke for de indkvarterede ungarske soldater, der
ufrivilligt var en del af den tyske besættelsesmagt.
Det var i de sidste uger af 2. Verdenskrig. De ungarske soldater følte sig i en
håbløs situation og var fortvivlede tilskuere til krigens gang. De længtes hjem og
frygtede, at de skulle sendes til fronten.
Præsten sagde ja til at holde gudstjenesten efter anmodning fra ungarerne. I sin
prædiken talte han personligt til soldaterne og satte ord på deres fortvivlede følelser
langt fra hjemmet og familien. Den lokale menighed lyttede med og iagttog.
Gudstjenesten gjorde et dybt indtryk på alle. Ifølge den ungarske officer Zoltan
Vilagi, der var tolk, bortdrog den enhver mistro og forsigtighed. Sympati og forståelse
kom åbent til udtryk. Kirken genlød af gråd, leveråb og venskabsytringer.
Anders Bork Hansen har herom fortalt:
»Den dag vi holdt gudstjeneste, hvor en luthersk præst prædikede og en katolsk
tolk formidlede til soldater, der græd, da oplevede jeg, hvad kirke er og at Guds
Kirke omfatter os alle.«
Gudstjenesten kom til at vende op og ned på opfattelsen af, hvem der var ven og
fjende. Tætte bånd og venskaber blev knyttet og varede ved selv mange år efter,
at ungarerne var vendt hjem til deres fædreland.
Mindetavlen ved Lønborg Kirke er blevet til på initiativ af den ungarske ambassadør
i Danmark, der på sit lands vegne ønsker at sige tak til menigheden i
Lønborg.
Læs mere på www.deungarskesoldater.dk
Den lidende Kristus er en gave fra en af de ungarske soldater.
A szenvedő Krisztus az egyik magyar katona ajándéka.
The suffering Christ is a gift from one of the Hungarian soldiers.
Der leidende Christus ist ein Geschenk eines der ungarischen Soldaten.
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 2 21/03/2022 12.20
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 3 21/03/2022 12.20
Az emléktábla
1945. március 30-án, nagypénteken Anders Bork Hansen lelkipásztor a lønborgi
templomban különös istentiszteletet celebrált a községben elszállásolt magyar katonáknak,
akik a német megszálló hatalom részét képezték.
Ez a második világháború utolsó heteiben történt. A magyar katonák reménytelen
helyzetben érezték magukat, a háború lefolyásának kétségbeesett szemlélői voltak.
Hazavágytak, és attól féltek, hogy a frontra fogják küldeni őket.
A lelkipásztor a magyarok felkérésére megígérte, hogy megtartja az istentiszteletet.
A prédikációjában személyesen szólt a katonákhoz, akik messze voltak otthonuktól
és családjuktól, és szavakba foglalta kétségbeesett érzelmeiket. A helyi
gyülekezet hallgatta és figyelt.
Az istentisztelet mély benyomást tett mindenkire. A magyar katonatiszt, Világi
Zoltán szerint, aki egyben a tolmács szerepét is betöltötte, az istentisztelet minden
bizalmatlanságot és elővigyázatosságot eloszlatott. Megnyilvánult a rokonszenv
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 4 21/03/2022 12.20
Ungarske soldater forlader Lønborg 1945.
A második magyar katonák 1945-ben távoznak Lønborgból.
2nd Hungarian soldiers leave Lønborg 1945.
2. ungarische Soldaten verlassen Lønborg 1945.
és a megértés. A templom sírástól, éljenzésektől és a barátság kinyilvánításától visszhangzott.
Erről Anders Bork Hansen a következőt mesélte:
»Azon a napon, amikor olyan istentiszteletet tartottunk, amelyen lutheránus lelkész
prédikált, és ezt egy katolikus tolmács közvetítette a zokogó katonáknak, akkor átéltem,
hogy mi az egyház, és hogy az Isten Egyháza mindannyiunkat felölel.«
Ez az istentisztelet végül a feje tetejére állította annak fogalmát, hogy ki a barát,
és ki az ellenség. Szoros kötelékek és barátságok alakultak, sőt azután is sok évig
folytatódtak, miután a magyarok már visszatértek hazájukba.
A lønborgi templomnál elhelyezett emléktábla Magyarország dániai nagykövetének
a kezdeményezésére készült, aki ezzel hazájának a háláját szeretné kifejezni a
lønborgi egyházközségnek.
További információ a www.deungarskesoldater.dk című honlapon található.
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 5 21/03/2022 12.20
Memorial plaque
On Good Friday the 30th of March 1945, the reverend Anders Bork Hansen held
an unusual service at the Church of Lønborg for the Hungarian soldiers who had
been housed in the area and were involuntarily a part of the German occupying
power.
It was during the last few weeks of World War II. The Hungarian soldiers felt their
situation was hopeless and were the desperate spectators of the war’s progress.
They were yearning to go home and fearing that they would be sent to the front.
The reverend accepted a request from the Hungarians to hold a service. In his
sermon, he spoke personally to the soldiers and was able to express their feelings
of despair about being so far from their home and families. The local parishioners
listened and observed.
The service made a deep impression on everyone. According to the Hungarian officer
Zoltán Világe who translated, the sermon removed all suspicion and caution.
The church reverberated with weeping, cheering and friendly remarks.
A quote from Anders Bork Hansen about the event:
»I realized that day, where we had held a service in which a Lutheran reverend
preached and a Catholic translator communicated to weeping soldiers, what a
church is and that Gods Church includes all of us.«
The Good Friday service totally changed the conception of who was a friend and
who was an enemy. Close ties and friendships were formed and lasted even many
years after the Hungarians returned to their homeland.
The memorial at the Church of Lønborg has been made possible by the Hungarian
Embassy in Denmark’s initiative, to show their appreciation to the parishioners in
Lønborg for having displayed human interest and for having given the Hungarian
soldiers spiritual support.
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 6 21/03/2022 12.20
Die Gedenktafel
Am Karfreitag, den 30. März 1945, hat Pfarrer Anders Bork Hansen für die unterbrachten
ungarischen Soldaten, die unfreiwillig ein Teil der deutschen Besatzungsmacht
geworden waren, einen ungewöhnlichen Gottesdienst abgehalten.
In den letzten Wochen des 2. Weltkrieges fühlten sich die ungarischen Soldaten in
einer hoffnungslosen Situation und waren verzweifelte Zuschauer der Ereignisse
des Krieges. Sie hatten Heimweh und fürchteten, dass sie an die Front geschickt
werden sollten
Der Pfarrer hat nach der Bitte der Ungarer zugesagt einen Gottesdienst abzuhalten.
In seiner Predigt hat er den Soldaten persönlich zugesprochen und hat ihre verzweifelten
Gefühle von der Heimat und der Familie entfernt geschildert. Die einheimische
Gemeinde hat zugehört und beobachtet.
Der Gottesdienst hat alle tief berührt. Laut des ungarischen Offiziers Zoltan Vilagi,
der Dolmetscher war, hat er jedes Misstrauen und jede Vorsicht vertrieben. Sympathie
und Verständnis wurden offen ausgedrückt. Die Kirche hat von Weinen und
Freundschaftsäuβerungen wiederhallt.
Anders Bork Hansen hat davon erzählt:
An dem Tag, als wir Gottesdienst abgehalten haben, wo ein lutherrischer Pfarrer
gepredigt hat, und ein katholischer Dolmetscher an den weinenden Soldaten vermittelt
hat, erlebte ich, was Kirche ist und dass die Kirche Gottes alle umfasst.
Der Gottesdienst ist eine Wende der Auffassung davon geworden, wer Freund oder
Feind war. Dichte Bänder und Freundschaften sind geknüpft worden und haben
selbst viele Jahre gedauert, nachdem die Ungarn zu ihrem Vaterland zurückgekehrt
waren.
Die Gedenktafel an Lønborg Kirche ist auf Initiative des ungarischen Botschafters
in Dänemark entstanden, der in Namen seines Landes die Gemeinde in Lønborg
sich zu bedanken möchte.
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 7 21/03/2022 12.20
Lønborg Kirke
LØNBORG KIRKE
TARM PASTORAT
Tekst:
Søren Peder Sørensen
www.deungarskesoldater.dk
200287_Hæfte_Ungarske soldater.indd 8 21/03/2022 12.20
::::::::::::::::::::::
 
 
 
Afsløring af mindesten ved Lønborg Kirke Langfredag
Langfredag den 15. april afsløres en ungarsk-dansk mindesten ved Lønborg Kirke i erindring om en historisk gudstjeneste, der fandt sted for 77 år siden.
Afsløringen sker umiddelbart efter gudstjenesten Langfredag og bliver med deltagelse af blandt andre den ungarske ambassadør i Danmark, Gabriella Jakab, den tidligere ambassadør Laszlo Hellebrandt og biskop Elof Westergaard, Ribe Stift.
Med mindestenen ønsker den ungarske ambassade i Danmark at udtrykke sin tak til menigheden i Lønborg-Vostrup sogn for dens støtte til de lokalt indkvarterede ungarske soldater, der var tvangsudskrevet til tysk krigstjeneste under 2. Verdenskrig.
Langfredagsgudstjenesten i påsken 1945 blev et vendepunkt og kom til at spille en vigtig rolle for de nære relationer, der opstod mellem ungarerne og vestjyderne. Det udtrykkes på mindestenen med ordene, at menigheden ”modtog og så mennesket bag fjendens uniform.”
Forud for afsløringen holdes en gudstjeneste ved sognepræst Peder-Henning Søderstjerna. Specielt til lejligheden har Peter Langberg, fhv. rektor ved Løgumkloster Kirkemusikskole, komponeret en parafrase over befrielsessangen ”En lærke letted, og tusind fulgte”. Den spilles som postludium af organist Charlotte Husted Nielsen. Efter afsløringen holdes en sammenkomst på Lønborggård med servering af ungarsk gullasch. Alle er velkomne, og tilmelding er nødvendig til loenborg.kirke@mail.com senest den 5, april. Sted: Lønborg Kirke, Bakkevej 5A, 6880 Tarm.
Yderligere oplysninger: Sognepræst Peder-Henning Søderstjerna Tlf.: 97374006. Mail: pehs@km.dk
Menighedsrådsformand Erik Byskov Larsen Mobil 20234212. Mail: lavstrup12@bbsyd.dk
Journalist og forfatter Søren Peder Sørensen Mobil 20278516. Mail: spsfreelance@mail.dk Vedhæftet er en folder, der udgives på dagen. På dansk, ungarsk, tysk og engelsk fortæller den historien om den særlige Langfredagsgudstjeneste den 30. marts 1945.
Lyt gerne til podcasten med Søren Peder Sørensens fortælling til Flygtninge og Fred:
Den skjulte alliance. Når man har mod til at se hinanden som mennesker
https://flygtningeogfred.dk/den-skjulte-alliance-naar-man-har-mod-til-at-se-hinanden-som-mennesker/
:::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 

Trine Pertou Mach 

Er det virkelig, hvad vi vil være som land?
Jeg er rystet over videoen med den unge mor, der mases i alfalten i forbindelse med at skulle udvises til Iran. At hun i flyet har gjort skade på sig selv og nu er tilbage i Danmark, siger en del om, hvor desperat og forfærdeligt det er.
Jeg er målløs over, at en ung syrisk mand med flygtningebaggrund af SF’s integrationsordfører bliver bedt om at udvise en smule taknemmelighed over Danmarks generøsitet, fremfor at kritisere forskelsbehandling. Som om ytringsfriheden kan gradbøjes.
Men mest af alt er det helt utroligt forstemmende, at de to eksempler ikke er enestående. De er normen for, hvordan mennesker behandles og tales til & om. Der er sket et enormt skred i dansk politik og Dansk Folkepartis totale krise er vel bare symbolet på partiets kæmpesucces med at gøre nationalpopulisme til fælleseje helt ud på venstrefløjen.
Enten er man for ligeværd og lige rettigheder, er på børnenes side, eller også er man ikke. Enten står man fast på ikke-diskrimination eller også gør man ikke. Det er faktisk så simpelt
::::::::::::::::::::
 
 
 

Regeringens forskelsbehandling af flygtninge spiller kispus med de demokratiske principper

Regeringen har travlt med at legitimere den åbenlyse forskelsbehandling, som særloven for ukrainske flygtninge er udtryk for. Det er kynisk symbolpolitik, skriver Caroline Magdelene Maier. 
https://www.altinget.dk/udvikling/artikel/256814-?fbclid=IwAR0MrQdvMsU1jxv4pp0T_bC8xxSd6IAgBernblR0896ck7pbsJgY9n6YupU
::::::::::::::::::::::::
 
 
 

Brita Bastogi

Ikke i mit navn
I lovens navn gennemfører Folketinget love med omkring 150 stramninger, der hver især gør livet endnu sværere for flygtninge og asylansøgere – især de afviste. Der er åbenbart ingen grænser for hvor hårdt livet skal være, fordi man tillod sig at flygte for at redde sit liv. Hvis man ovenikøbet brugte sine sidste penge på at betale en menneskesmugler for at komme væk – ja, så, siger politikerne, skal man selvfølgelig aflevere penge og smykker til myndighederne ved ankomsten, for når du har betalt for at redde dit liv – så har du jo penge. Hvor heldigt for folk fra Ukraine, at de slipper for denne ydmygelse.
Alle disse stramninger af loven er i høj grad opfundet og gennemført af Onde Inger, der ganske vist, lige for tiden, må lave sit arbejde derhjemme med en lille ring om foden, i stedet for at afsone i Ellebæk fængslet, hvor hun jo hører hjemme.
Det Ellebæk fængsel, der af en undersøgelseskommission fra EU for nogle år siden blev kaldt det værste, det ringeste fængsel i hele EU. Sådan synes politikerne og Inger det skal være – så det ville sørme da kun være fair, at hun får lov til at opleve, hvordan man trives et sådant sted.
Et sted, hvor man i øvrigt lynhurtigt kan komme til at havne – i hvert fald hvis man er afvist asylansøger. Man behøver bare nogle gange ikke at kunne møde op til de to-tre daglige kontrolmøder, før man havner i fængslet – og havner man der, så er man jo kriminel. Vel, det er i hver fald hvad politikerne kalder det.
Mens vi i årevis, med velberåd hu, har ødelagt mennesker fysisk og psykisk på vore opbevaringsanstalter, hvor de ikke må lære dansk, ikke arbejde, ikke gå i skole, men angstfuldt kan vente på, at en nat kommer politiet, og slæber afsted med alle eller nogle af familien, for via en tvangshjemsendelse med politi, hjemrejsestyrelse, læge etc. endeligt blive overrakt til den myndighed, de er flygtet fra. Hvad der så sker med disse børn, fædre, mødre, det ved vi ikke noget om, for hjemmestyrelsen skal bare aflevere – under total ansvarsløshed.
Gad vide hvordan de afghanere vi dog fik evakueret hertil, føler sig i dag, hvor de med undren kan se danskernes hjertevarme modtagelse af flygtninge fra Ukraine. Også vi andre tænker – hvorfor blev afghanerne ikke modtaget på samme måde. De havde jo særstatus. De havde sat deres liv på spil ved at hjælpe danske soldater, journalister, diplomater etc. Men, de sidder stadig i lejrene, og må føle sig meget, meget dårligt behandlet.
Hvorfor hiver myndighederne velintegrerede unge væk fra uddannelsessteder, - eller arbejdende væk fra arbejdsstedet, for at sende dem til regimer, vi i den grad fordømmer, så som Afghanistan, Syrien, Iran. Hvad er i det hele taget meningen med at sende nogen som helst sådanne steder hen. Og hvorfor tror myndighederne at asylafviste, der bliver her i årevis trods et liv under rædselsfulde forhold, ikke vil hjem under nogen som helst omstændigheder?
Kunne det tænkes, at der var en grund? Kunne det tænkes at den styrelse, der sidder med en lidt for tilfældig gruppe af mennesker og bestemme om hvem, der skal afsted, og hvem der får lov til at blive, at de har for lidt tid, og for lidt interesse i sagen? Vi ser det jo i familier, hvor nogle får lov til at blive, mens andre må rejse, selv om de er her af samme grunde. Afslag eller flygtningestatus er desværre tilfældige.
En opfølgning på dem, der bliver tvangshjemsendt, eller selv vælger at rejse, kunne fortælle os om de overlever, får et normalt liv, ender i fængsel, bliver tortureret eller slået ihjel. Men, der er ingen opfølgning – intet ansvar for de mennesker vi overgiver til de myndigheder, de er flygtet fra.
Er det mon for at undgå at systemet må indrømme, at der begås fejl?
Er det ikke på høje tid, at vi alle lærer mere og forstår mere af det underlige system, der ødelægger mennesker, der kom her for at søge om hjælp.
Når selv udlændingeordførere i Folketinget ikke er klar over hvilke aftaler Danmark har med forskellige regimer, hvor meget ved de så overhovedet om de afviste asylansøgeres liv her i landet?
Når Rasmus Stoklund mener at de værdipolitiske venstrefløjspolitikere kritiserer fordi de ikke har forstået noget som helst, mens det for ham er meget simpelt - er du afvist – så er det bare ut!
Jeg bange for, at hvis Stoklund forstår og kender det hele, og kommer med sådanne udsagn, ja, så er han sgu endnu mere iskold, end jeg troede muligt.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
FN slår alarm: Det krigsplagede Yemen trues af sultkatastrofe
Konflikten i Ukraine har fordoblet priserne på mad i Yemen, der siden 2015 har lidt under Saudi-Arabiens og andre golflandes angreb. Katastrofen truer i horisonten, og cirka en halv million fejlernærede børn er i risiko for at dø af sult.
https://arbejderen.dk/udland/krigen-i-ukraine-tager-fokus-fra-yemens-sultkatastrofe/
Arne: Altså vore allierede der her er krigsforbryderne ved at levere våbnene der får det til at ske
:::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Mon regeringen vil slutte op om forbuddet mod atomvåben?
KOMMENTAR: Man må håbe, at udenrigsminister Jeppe Kofod under sit besøg i New York, hvor han mødte FN’s generalsekretær António Guterres også fik lejlighed til at drøfte Danmarks mulige opbakning til FN’s traktat om forbud mod atomvåben.
https://globalnyt.dk/mon-regeringen-vil-slutte-op-om-forbuddet-mod-atomvaaben/
::::::::::::::::::::
 
 
 
Håbet svinder for udviklingslandenes klimamål
Det var særligt østater og fattige lande, der kæmpede for det globale mål om at holde temperaturstigningen under 1,5 grader, men det er nu næsten sikkert, at det vil blive overskredet, viser ny opgørelse fra FN’s Klimapanel.
https://globalnyt.dk/haabet-svinder-for-udviklingslandenes-klimamaal/
:::::::::::::::::
 
Hvis man flygter som barn...
Filmen ’Flugt’ er i den grad værd at se. Hovedpersonen Amin, der er flygtning fra Afghanistan, har mange fællestræk med DIGNITYs patienter.
»Det tager tid, før man begynder at at stole på folk«, siger Amin som en af de afsluttende sætninger i filmen ’Flugt’, der for nylig var nomineret til en Oscar.
https://www.dr.dk/drtv/program/flugt_297321
::::::::::::::::
 
 
 

Asmaa Abdol-Hamid

Det er veldokumenteret, at Israel krænker menneskerettighederne.
Det er veldokumenteret, at Israel bryder international lov.
Det er veldokumenteret, at Israel er en apartheid.
Det er veldokumenteret, at Israel er en ulovlig besættelsesstat.
Det er veldokumenteret at Israel begår terror, ved både at dræbe civile og ramme palæstinensernes infrastruktur.
Det er veldokumenteret, at Israel har bombet skoler og hospitaler - også de hospitaler som er finansieret internationalt af demokratiske stater.
Det er veldokumenteret, at Israel fængsler børn.
Det hele er veldokumenteret.
Spørgsmålet om menneskerettigheder, international lov, solidaritet og retfærdighed må aldrig bliver et spørgsmål om, hvem man er allieret med.
Glemmer du Mette Frederiksen, så husker vi! 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10159529654870783&set=a.10150731676660783
::::::::::::::::::
  •  
  • 100.000 - så mange ukrainske flygtninge kan meget vel komme til Danmark, og et bredt politisk flertal er enige om, at vi skal byde dem velkomne og give dem bedst mulige levevilkår. I tre årtier har vi ellers strammet vores integrations og flygtningepolitik - grænserne er blevet vanskeligere at forcere og forholdene for flygtninge mindre attraktive - med bl.a. begrænset adgang til familiesammenføring og arbejdsmarked. Vi har fået smykkelov og paradigmeskifte - alt sammen for at holde flygtninge væk. Men det har krigen i Ukraine vendt op og ned på. Nu henter vi dem ligefrem selv til landet, hylder dem og byder dem indenfor.
  • Så hvor stort et eksperiment er det her? Vi spørger professor og migrationsforsker, Thomas Gammeltoft-Hansen.
  • Vært: Anna Ingrisch.
https://www.dr.dk/lyd/special-radio/genstart/genstart-2022-04-05
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 

Malak QueenBorgere der IKKE støtter regeringens udlændingepolitik !

Mit navn er Maryam Awad. Jegg er 22 år gammel og kommer fra Damaskus. Jeg har været i Danmark i næsten 8 år, og lige nu læser jeg til SOSU hjælpeassistent.
Aya Awad 19 år gammel og lige nu læser gymnasial(Hf)
Den 14. februar har Udlændingsstyrelsen vurderet, at der er ingen risiko for mig og min søster til at rejse tilbage til Syrien, mens min mor og mine yngre søskende har fået forlænget deres opholdstilladelse.
Lige nu venter min søster og mig på en indkaldelse af Flygtningenævnet for at vurdere vores sag afgjort. Om vi får lov til at blive i Danmark sammen med vores familie, eller om vi skal sendes tilbage til den diktator, vi flygtede fra.
På den måde adskiller de vores familie fra hinanden . Mine forældre og søskende må blive, mens min søster og jeg skal sendes tilbage. Kort sagt så vil Udlændingestyrelsen dele vores familie op, for de har vurderet, at det er logisk og fair, at min søster og mig skal forlade landet og udvises til uvisheden💔
Vi gjorde alt for integrere os og blive en del af samfundet. Og det lykkedes os. Nu skal vi forlade alt og tvinges til at droppe ud af vores uddannelser for at blive sendt til udrejsecentre, hvor vi skal opholde os i flere år.
Min søster og jeg vil IKKE rejse tilbage til et land domineret en brutal og morderisk diktator, som har dræbt sin egen befolkning og gasset dem. Vi vil gerne blive i Danmark sammen med vores familie og venner. Vi vil gerne blive ved med at bidrage til Danmark, for nu er vi blevet en del af det.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=672396187299017&set=gm.712816469911954
:::::::::::::::::::
 


Dino Copelj

DEN SYRISKE “VELKOMSTFEST”

Vidste I, at hjemmevendte syrere, kort efter hjemkomsten samt ved grænseovergange, skal melde sig til en samtale hos efterretningstjenesten?

Sikkerhedsstyrkerne kalder det for ”velkomstfest”.

Til “festen” bliver de ”hjemmevendte” syrere voldtaget, tortureret og udsat for andre typer overgreb.

Den hjemvendte syriske kvinde Yasmin og hendes 13-årige søn blev begge voldtaget til “festen.”

Yasmin er en af de 66 syrere, hvis historie Amnesty International genfortæller i rapport, You’re going to your Death.

Kære medmennesker, vi kan ikke redde hele verden … det ved jeg. Men vi kan redde vores medmennesker, Mariam, Aya, Sahar (på billedet) og andre syriske flygtninge i Danmark, fra den grussome “syriske fest”.

Det er vores fælles opgave og pligt!

Nu stopper altså festen!

Kilde: https://amnesty.dk/hjemvendte-syriske-flygtninge.../ 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1010707809870414&set=a.175373470070523
::::::::::::::::::::::::::::::::
 

Morten Blaabjerg

På billedet ses Fayeza Hahremani. Hun er på billedet 16 år, idag 18 år. Hun har de seneste syv år boet på hhv. Sjælsmark og Avnstrup udrejsecentre. Syv år !!!
Hvordan kan det her være i orden? Hun har boet på udrejsecentre fra hun var 11 til hun fyldte 18 år!! Hele hendes ungdom er forsvundet i lort.

Det er ikke iorden. Et opslag som det her på Facebook får meget få likes, shares og dermed opmærksomhed. Men vov at se op fra de andre hyggelige opslag og mærk efter. Hvis du er et menneske der er i stand til at have empati med andre, og måske selv har børn i den alder, tror jeg du vil mærke, at det her ikke er iorden, uanset hvordan man vender og drejer det.

At fastholde mennesker i en umulig situation, med uretfærdige og urimelige sikkerhedsvurderinger, som ikke stemmer overens med flygtninges erfaringer, er umenneskeligt. At fastholde mennesker i midlertidig venteposition og overlade deres skæbne til myndighedernes lemfældige håndtering og overgreb er umenneskeligt. At fastholde mennesker i midlertidighed er umenneskeligt.

Og nej, det er ikke et frivilligt valg, om man vil "rejse hjem", hvis hjem ikke er der hvor ens familie er, hvis ens hus er bombet til ukendelighed eller overtaget af vidt fremmede mennesker, og ens land er ledet af en tyran, der ikke tåler politisk opposition og frihed til at leve sit liv, som man ønsker. Der er tale om deportation, ikke "hjemsendelse". Hjem er der hvor man føler man hører til - ikke et land, man er hundeangst for at rejse tilbage til. Så angst, at man hellere ser ens børn vokse op på et udrejsecenter, for der er de da i det mindste i nogenlunde sikkerhed for bomber og politiske repressailier, fængsel og tortur og det der er værre.

Og mærk så bagefter, hvordan vi kan ændre den her situation. Det kan vi efter min overbevisning kun ved igen og igen at pege på de her historier og bringe dem frem for dagens lys, og måske, måske, fører det så til at ansvarlige mennesker i medierne og blandt magthaverne endelig stepper up og begynder at skabe ændringer i det her system. Holder op med konstant at tale om migranter og kriminelle, som om det var det normale. Holder op med at se den anden vej. Bliver ved med at dele eksemplerne.

De her historier og menneskeskæbner er altid en historie og een skæbne for meget.

Samtidig dør flygtningefamilier af sult i Grækenland fordi de er fanget i et limbo imellem forskellige europæiske institutioner.

Og flygtningestrømmen fra Putins krig bliver bare vildere og vildere.

Den eneste måde at forholde sig til de her ting på er i min bog at opføre sig værdigt og behandle sine medmennesker ordentligt og hjælpe hvor man kan. Og ikke have travlt med at skabe endnu flere urimeligheder for mennesker, der i forvejen har skullet lide så utroligt urimelige skæbner. Hvorfor skal de have smadret deres liv endnu mere ??? Vi har et land hvor der er masser af plads. Danmark er ikke en gylden have, som for altid og evighed vil eksistere som vi kender det, og det har det aldrig været. Vi har altid været under forandring, og der er altid kommet mennesker hertil, af mange forskellige årsager. Ligesom alle andre lande har oplevet store forandringer, har vi også og vil vi også. Vi må blot møde de forandringer på en ordentlig måde. Hele den her idé om at mennesker hører til som i kasser i bestemte lande er fuldstændig gak-gak og stemmer ikke overens med den historiske erfaring. Vi er k...edme først mennesker, før vi er nationaliteter og har kulturer. Og får så fucking meget mere ud af at leve sammen, med hinanden, end vi gør ved at leve hver for sig.

Ja, Mette Frederiksen, den her verden bliver bare ved med at "producere" flygtninge. Og vi kan ikke forskanse os imod det bag en mur af umenneskelighed, urimeligt lange sagsbehandlingstider og usikre sikkerhedsvurderinger, eller ved at "have en dommer for bordenden". Vi er nødt til at gøre det der er rigtigt for at hjælpe mennesker der er sat i en urimelig situation og som vi møder på vores vej. Og dem vi møder, det er de mennesker der kommer hertil. Og ligesom vi ikke vender den anden kind til, hvis nogen kommer til vores dør og beder om vores hjælp, så vender vi heller ikke vores samfund væk fra denne her verdens uhyrligheder, når ofrene for dem banker på vores dør og beder om vores hjælp. Så gør vi hvad vi kan, for vi kan k...edme ikke andet
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10160021712443535&set=gm.713026426557625
::::::::::::::
 

Fathi El-Abed

De dræbte børn - IKKE Ukraine men det besatte Gaza
Disse er de 66 palæstinensiske børn, der for mindre end et år siden (maj 2022) blev en del af de hundredvis af palæstinensere, der blev myrdet af besættelsesmagtens såkaldte ”smarte missiler” og ”smart bomber”, som blev kastet over de 2,1 millioner indespærrede palæstinensere ifm. Apartheid statens 11 dages brutale overgreb mod verdens største frilufts fængsel – det besatte Gaza. Læs mine opdateringer tidligere i dag om de palæstinensiske børn, som ofre for Apartheid statens forbrydelser – døgnet og året rundt. #PalestinianChildDay #FreeAhmadManasra #RememberPalestine #EndIsraeliApartheid #StopApartheid #FreePalestine 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10160718409147590&set=a.452685772589
::::::::::::::::::::::::::::
 
 

Dansk Flygtningehjælp

Udviklingshjælpen skal bruges i udviklingslandene❗️
Flygtninge fra Ukraine, der søger tilflugt i Danmark skal hjælpes, men den hjælp skal ikke tages fra andre, der også befinder sig humanitære kriser.
Det skriver vores generalsekretær Charlotte Slente sammen med 30 organisationer i Jyllands Posten 👉 https://jyllands-posten.dk/.../de-fattigste-betaler.../
https://www.facebook.com/danskflygtningehjaelp/photos/a.159466734065338/7655505404461396/
:::::::::
 
 

Annette Mørk

Hvorfor taler vi ikke om dette? Nej, jeg støtter ikke Putin og hans vanvittige krig. Før krigen i Ukraine var denne gruppe ikke helte! Azov er i nærkontakt med Rise Above Movement og den ultraradikale og voldelige Atomwaffen Division. Nynazister har været i Ukraine for at kæmpe sammen med Azov-regimentet. I Donbas, hvor regimentet siden 2014 har været en essentiel og frygtindgydende del af den ukrainske kamp for at genvinde de to udbryderrepublikker Luhansk og Donetsk.Siden har Azov-regimentet udviklet sig. De er ikke længere ren ideologi. Nu er de en af de mest berygtede ukrainske hærenheder. SS i nazi-Tyskland i slut 30.erne og til 2.WW kan næsten ikke hamle op med dem. De overfalder og skyder tilfældige, mishandler og terroriserer befolkningerne i Lugansk og Donetsk, hvor der blev indført forbud mod at tale russisk, ingen fik udbetalt pension, lukket for vandet i perioder, ødelagte huse, hvor beboerne måtte søge beboelse i kældre m.m. Den ukrainske regering greb ikke ind! Azov-regimentet har angrebet civile, LGBT+-aktivister, romalejre og kvinder. Og så ønsker de en verdensorden, der er så voldsom, at Facebook mf. har valgt at lukke dusinvis af deres grupper. Et stort indgreb blev gennemført i 2019. FN har udtalt kritik af Azov for at skyde på civile, ødelægge og afbrænde bygninger samt begå voldtægt og udøve tortur på krigsfanger. 31 fagforenings-folk blev brændt levende i en blokeret fagforeningsbygning i 2014 (i Odessa). Alligevel står de tilbage som store helte for deres indsats i krigen mellem Rusland og Ukraine. #fred #ukraine #azov
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10224185647607870&set=pcb.10224185648407890
Fint hvis nogen vil verificere, men jeg har mødt lignende oplysninger mange gange også fra mig kendte troværdige kilder så der må være noget om snakken. så det må frem i lyset for at moderere det John Pilger i artikel øverst oppe kalder vestens krigspropaganda
:::::::::::::::::::::
 
 

LØRDAG DEN 7. MAJ 2022 KL. 13.00-16.00

Klimamarch: Solidarisk flygtningepolitik nu

Blågårds Plads, 2200 København N, Danmark
https://www.facebook.com/events/278209601167837/?ref=newsfeed
::::::::::::::::
 
 
Global Campaign on Military spending - fra 13. april til 12 maj
GDAMS 2022: April 13 to May 12
War in Ukraine is boosting militarism across the world, and military spending increases are expected/have been announced in many countries....
https://demilitarize.org/?fbclid=IwAR0OHgUh8hmHu6C-sfbGAtmcGujMrlhd_G0G-aETbPdsGV3UR4ECWcAIIMM
:::::::::::::::::
 
 
Marie VibeStøttegruppe - Alle Børnene skal hjem fra Syrien NU- aktivistgruppe

M I D N A T S B R E V

til mette, jeppe og kære Sikandar:
Jeg mener som minimum de to ministre har pligt til at svare.
Sikandar: dig beder jeg igen handle på tinge, gerne bakket op af endnu en aktion fra Amnesty, ved hædersmanden Martin Lemberg. Kære Natascha Ree og Oliver Wulf til orientering.
Nedenfor kan I alle se et af mine utallige breve om dette.
Og i dag har jeg en tilføjelse: jeppe og mette: jeg kan læse I så sent som i februar IGEN officielt af U N, her UNICEF, er bedt helt konkret og specifikt om en akut og nødvendig hjemtagelse af de danske børn og – deres mødre, samt den kvinde; I derudover – illegitimt har frataget det danske statsborgerskab; indtil det modsatte er bevist: hvis retssag, som andre IGEN er udskudt.
Som en oprigtig borgerservice har jeg; udover nødråbet fra Unicef dateret 28. feb., jeg vedhæfter her, også lige understreget Dir. For Unicef: Ted Chaimans vigtigste linjer nedenfor, - udover endnu en beskrivelse af brande og dødsfald, samt almindelig ubeboelighed, absurd manglende hygiejne, mad og sikkerhed, lægehjælp mm, der givet nu er forværret af krigen i Ukraine. Altså: uhyre menneskelige lidelser tilsat militær; alt I ved kendetegner Al-Hol, såvel som Al-Roi.
Udover evt justitsmord, er I: mette og jeppe, meget tæt på, qva MANGLENDE HANDLING OG MANGLENDE OFFENTLIGGØRELSE, OG DERMED DET OFFICIELLE SVAR: jeres TIL UNICEF; DER PT ER ET RUNGENDE: VI ER TOTALT LIGEGLADE MED DANSKE BØRN OG MENNESKER VI FRATOG DERES STATSBORGERSKABER UDEN HØRING ELLER DOM.
Altså det uofficielle, men faktuelle svar, der allerede før I har svaret andet end: Ja, vi hjemtager alle nu; for længst er underkendt af samtlige vidende instanser; herunder Amnesty.
No basic services
“Children in Al-Hol are faced not only with the stigma they are living with, but also with very difficult living conditions where basic service are scarce or in some cases unavailable”, said Mr. Chaiban.
“The detention of children is a measure of last resort and should be for the shortest time possible. Children should not be detained based solely on suspected family ties with armed groups or the membership of family members in armed groups.”
Earlier this month, independent UN human rights experts noted that an “unknown number” of foreign nationals had died in the squalid camp of Al-Hol and Roj, in northeast Syria, urging their home countries to repatriate their citizens as soon as possible, dismissing claims that it was too difficult to deal with the non-State groups controlling the local area.
Vi glemmer ikke. Som I, bevidst og faktuelt, hver eneste dag gør.
I har travlt. Alle. Respekt for det.
Men det her – disse 8 liv, har længe været et pure dansk ansvar. OG: der er ekstremt mange forældreløse uledsagede børn i lejrene.
Da vi stadig mangler kvoteflygtninge – og er desuden; og tak for det: midt i en stor og flot modtagelse af flygtninge fra Ukraine, er mit håb, at I ; mette og jeppe, (stavet med småt til I giver anledning til min respekt) har og tager en enestående mulighed for at destruere det elendige paradigmeskifte; erkende det ikke var om flygtninges behov, eller den danske kapacitet, men ren uforfalsket altødelæggende partipolitik, baseret på laveste fællesnævnere. De fleste og derfor dem I ønskede at repræsentere, og nu vise at de, at vi som land, vise er – de humanister I påstår. Og derfor huske de uledsagede børn, UNICEF også beskriver; der ER flygtninge blot spærrede inde omgivet af geværer og pigtrådshegn på livstid. Børn der ingen muligheder har på Jorden for at flygte noget sted hen. Den tid de har, syner meget, meget kort.
Kære Natascha, Sikandar, Martin og Oliver: til henholdsvis HJÆLP, orientering og I er mine håb. Respekten for almindelige borgeres livsvigtige forespørgsler; lader hos de ansvarlige ministre: alt tilbage at ønske. Trods de reelt er de eneste der har magten: til at udføre deres hhv. statsministerielle og faktabetingede pligt: at hjemtage alle de lidende mennesker, små som store jeg har nævnt til Danmark. Evt. anklage de voksne, om der er reel dokumentation for ngt sådant, og derudover gerne modtage mange flere uledsagede børn derudover på samme nænsomme og omsorgfuldt kærlige konditioner, der gives de stakkels ukrainske børn.
Henholdsvis venligst – eller blot
Marie Vibe
UNICEF urges repatriation of all children in Syria’s Al-Hol camp following deadly fire
https://news.un.org/en/story/2021/02/1085982?fbclid=IwAR3PCzNbKsjYD-X1FTfi13nf1A1VxBuwU0hlqM86RYxxRtpTz_KWHJ2mfzs
::::::::::::::::::::::
 
 
 
Amazon-arbejderne i USA får deres første fagforening
Jeff Bezos bliver hånet på Twitter, mens både venstredrejede politikere og kommentatorer står i kø for at lykønske arbejderne på JFK8-varelageret i Staten Island. Amazon ser ud til at have tabt sit første store slag mod den faglige organisering – og flere fagforeninger kan være på vej.
https://solidaritet.dk/amazon-arbejderne-i-usa-faar-sin-foerste-fagforening/
:::::::::::::::::::::
 
 
 
[wri-internal] Italian-Ukrainian peace volunteer considered deserter, denied from leaving Ukraine - fra Yurii Sheliazhenko
Caravan of peace in Lviv, an Italian-Ukrainian volunteer blocked at the border: the letter from the Italian embassy is not enough
Volodymyr, a 58-year-old man of whom more than thirty lived in Veneto, had returned to Ukraine for the funeral of his father, who died a few days before the war broke out, thus remaining blocked with no possibility of returning. A crack had opened after the contact with the Mediterranean association. At the moment he is stuck in Lviv with an Italian van stopped
by Anna Dazzan April 3, 2022
About two hundred left from Italy: members of associations headed to Ukraine , thanks to the engagement of the volunteers of the Pope John XXIII community who are on site, in Lviv . A very intense three days, which began Friday 1 April at dawn with the meeting in Gorizia, a city symbol of the borders, and (as we write) not yet finished. A caravan not only carrying a message of peace, but also aimed at the delivery of humanitarian aid and the transport to Italy of refugees who fled and fled mainly from the tormented area of Mariupol . A caravan that in its already complicated return journey, made more difficult by the arrival of the snowwhich slowed down the loading operations of people on vehicles headed back to Italy, had an unexpected and worrying stop.
The means of Mediterranea Saving Humans , one of the more than 90 associations present, with about forty people of which twenty among refugees and unaccompanied minors, coming from Mariupol in decidedly precarious health conditions and with heavy trauma on their shoulders, remained blocked at the border output. At the border, in fact, one of the association's volunteers was stopped because, despite living and residing for over thirty years in Veneto , where he works and has a wife and two children (born in Italy in 2015 and 2011), he also has the Citizen of Ukraine and was therefore regarded as a potential deserter liable to arrest . Volodymyr, a 58-year-old man of whom more than thirty had lived in Italy, had returned to Ukrainefor the funeral of his father , who died a few days before the war broke out, thus remaining blocked with no possibility of returning. An opening to reunite with his family in Italy had opened with a letter from the Italian embassy and contact with Mediterranea , but now everything is stopped again. Once at the border, and with the documents in order in hand, the letter previously prepared a few days before departure from the Italian embassy where his residence in Italy is certified was not sufficient : he is considered to all intents and purposes subject to the martial law which imposes compulsory conscription on all Ukrainian men between 18 and 60 years old.
The 58-year-old is currently stuck in Lviv with an Italian van parked in Poland waiting for him in case the diplomatic situation clears. In addition to the fact that there are not only the embassies involved but, in this case, above all the army, one of the other problems at the moment is that the case broke out on Sunday, the day in which the officials are not working and communications are more tortuous and long iter. In the afternoon today, Sunday 3 April, the Italian ambassador to Ukraine called the Ukrainian one in Rome and they started a negotiation: there is an agreement between embassiesso that the 58-year-old is issued with another Italian passport with all the necessary information required by Ukraine. In the meantime, the other vehicles of the entire caravan have managed to leave for Italy where they will arrive in the middle of the night between Sunday and Monday. To find out the evolution of diplomatic negotiations on the Volodymyr case, we will probably have to wait until the early hours of Monday 4 April.
* * *
Earlier, 2 April, the Caravan for Peace arrived in Lviv, Ukraine, delivering humanitarian aid from Italy.
https://www.peacelink.it/conflitti/a/49100.html
https://sociale.network/tags/carovanapace
People were allowed to walk peacefully in the city (see attached photos), but the Mayor asked to not show peace and nonviolent flags since they are too colourful and there is an aerial threat alert. On my question, were there any far-right alerts, I received a wink-smile response. Info and photo from Alessandro Marescotti of PeaceLink, Daniele Taurino of Movimento Nonviolento, and others.
SOCIALE.NETWORK
#CarovanaPace
:::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Christian Friis Bach: Kære regering, riv jeres udlændingeudspil over og skriv et nyt
Den danske modtagelse af ukrainske flygtninge viser, at vi kan komme på rette spor med flygtningepolitikken, skriver Christian Friis Bach.

https://www.altinget.dk/artikel/christian-friis-bach-kaere-regering-riv-jeres-udlaendingeudspil-over-og-skriv-et-nyt
:::::::::::::::::::::::::
 
 
 
FORHINDRER OPPOSITIONENS AKTIVITET
Ukraines regering forbyder politisk modstand
Ukraines regering forsøger at "samle nationen" ved at forbyde enhver aktivitet fra 11 partier og netværk i den politiske opposition, der bliver anklaget for at være prorussisk, forklarer samfundsforsker. Han anser anklagen som "en forfærdelig forenkling", der stempler alle modstandere af regeringen.
https://arbejderen.dk/udland/ukraines-regering-forbyder-politisk-modstand/
::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
07.04.22 Toms klip om krig og fred:
--------------------------------------------------
– Spillereglene i krig skal følges av begge parter.

https://forskning.no/krig-og-fred-partner-podcast/spillereglene-i-krig-skal-folges-av-begge-parter/2006824
https://www.uib.no/jur/153195/%E2%80%93-slik-kan-putin-og-det-russiske-lederskapet-straffes-angrepskrig
- Video viser angiveligt ukrainske soldater dræbe krigsfanger.
https://www.berlingske.dk/internationalt/hoer-han-er-stadig-i-live-han-gisper-ny-video-viser-angiveligt
https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-03-30-russiske-soldater-anklages-for-at-bruge-voldtaegter-som-vaaben-i-ukraine
- Sådan bliver krigsforbrydelser efterforsket.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/saadan-arbejder-den-domstol-der-efterforsker-de-mulige-krigsforbrydelser-i-butja
https://www.dr.dk/nyheder/udland/fordoemmelse-vaelder-frem-men-rusland-anklager-usa-og-nato-bestille-billeder-af-doede

- Russian leave banned land mines in Ukraine as troops withdraw.
https://www.nytimes.com/2022/04/06/us/politics/russia-ukraine-land-mines.html
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/500-boern-draebt-eller-saaret-af-landminer/9203672
- What if Putin Didn’t Miscalculate?
https://www.nytimes.com/2022/03/29/opinion/ukraine-war-putin.html
https://www.eiu.com/n/russia-can-count-on-support-from-many-developing-countries/
- Sanctions: Economic weapon of mass destruction.
https://www.eastasiaforum.org/2022/04/01/economic-weapons-of-mass-destruction/
https://www.berlingske.dk/internationalt/roede-kors-konvoj-paa-vej-mod-mariupol-er-vendt-om

- Regeringen vil udsende mere end 2.000 soldater med mandat til krig.
https://www.berlingske.dk/samfund/regeringen-vil-have-mandat-til-at-udsende-mere-end-2000-soldater
- Aktivister blokerer omlastning af 100.000 tons russisk olie ved Frederikshavn.
https://www.greenpeace.org/denmark/vi-arbejder-med/klima/aktivister-blokerer-omlastning-af-100-000-tons-russisk-olie
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-04-06-usaedvanligt-syn-da-300-amerikanske-kampvogne-landede-i-esbjerg
- Danmark udviser 15 russere for spionage.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/lektor-vesten-er-taettere-paa-indblanding-i-krigen/9201902
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/ukraine-ser-spioner-alle-steder/9197789
--------------------------------------------------

- Pensionsbranchen klar til at investere milliarder i Forsvaret.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-04-pensionsbranchen-er-klar-til-at-investere-milliarder-i-forsvaret
https://kpnet.dk/2022/04/05/vores-pensionspenge-skal-ikke-investeres-i-krig/
- Lasse Marker: Zelenskyjs udskamning af danske virksomheder bør ikke mødes med klapsalver.
https://www.berlingske.dk/kulturkommentar/lasse-marker-zelenskyjs-udskamning-af-danske-virksomheder-boer
https://www.berlingske.dk/virksomheder/ukraine-paa-vej-med-opfordring-til-global-boykot-af-carlsberg
- Ny lov afskaffer faglige rettigheder i Ukraine.
https://socinf.dk/8354-2/TESTER

- Indsamlingsnævn om penge til ukrainske våben: Ikke smagsdommere.
https://www.altinget.dk/forsvar/artikel/indsamlingsnaevnet-saa-laenge-formaalet-er-lovligt-skal-vi-ikke-vaere-smagsdommere
https://www.berlingske.dk/politik/ansatte-i-forsvaret-kan-miste-jobbet-hvis-de-tager-til-ukraine-0
- Våpenleveranser kan forlenge krigen uten å gi Ukraina midlene til å vinne.
https://forskersonen.no/a/2004573
https://www.expressen.se/kultur/joel-halldorf/jag-hade-inte-fordomt-ukraina-om-de-kapitulerade/
- Medierne hoppede i med begge ben, da Christiansborg valgte Ukraines side.
https://journalisten.dk/medierne-hoppede-i-med-begge-ben-da-christiansborg-valgte-ukraines-side/?
https://pov.international/coronaskeptikere-konspirationsteorier-ukraine/
- Ruslands største uafhængige avis er lukket.
https://journalisten.no/overlater-sine-russiske-trykkerier-til-novaja-gazeta/512223
https://blankspot.se/ryska-fredsaktivister-tvingas-anpassa-verksamheten-for-att-inte-fangslas
--------------------------------------------------

- Pt kun knebent JA til væk med forsvarsforbehold.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/hver-fjerde-er-i-tvivl-om-ja-eller-nej-til-forsvarsforbehold/9204900
posten.dk/politik/ECE13886485/jasiden-er-kommet-skidt-fra-start-nu-bliver-erhvervslivet-involveret-i-folkeafstemningen/
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-07-ordlyden-paa-stemmesedlen-om-forsvarsforbeholdet-aendres
- Krigen kan give dødsstød til skattestoppet.
https://pov.international/krigen-kan-give-dodsstodet-til-skattestoppet/
https://pov.international/regeringen-handler-kortsigtet-bistand-ukraine/
- Forsker: Krigen i Ukraine giver dystre udsigter for samarbejde og fred i Arktis.
https://www.altinget.dk/arktis/artikel/forsker-krigen-i-ukraine-giver-dystre-udsigter-for-samarbejde-og-fred-i-arkis

- Enhedslisten grillet om NATO til partilederdebat.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-05-enhedslisten-grillet-om-nato-til-partilederdebat
- Radikale vil droppe ordet »nedrustning« i principprogram.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-02-radikale-vil-droppe-ordet-nedrustning-i-principprogram
- Nu behöver Sverige en fredsminister!
https://www.dagensarena.se/opinion/nu-behover-sverige-en-fredsminister/
- NATO vill vel knappast placera ut kärnvapen i Finland.
https://svenska.yle.fi/a/7-10014973
https://www.hbl.fi/artikel/fred-och-alliansfrihet-tjanar-fortfarande-vara-lander-bast/
https://www.berlingske.dk/internationalt/finlands-statsminister-vi-maa-tage-en-hurtig-beslutning-om-nato
- Poland invites hosting of US nuclear weapons and troops.
https://www.newsweek.com/natos-poland-open-hosting-us-nuclear-weapons-1694540

- Se, om der er plads til dig i det lokale beskyttelsesrum.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/store-forskelle-saa-mange-pladser-i-beskyttelsesrum-har-din-kommune
https://www.forskning.se/2022/03/31/begransa-karnvapenkrig/
- Orbán er kendt som EUs light-udgave af Putin.
https://www.berlingske.dk/europa/han-er-kendt-som-light-udgaven-af-putin-i-dag-vil-det-vise-sig-om-han-er
- Tesfaye efter voldsom udvisning: Vi lever i en retsstat.
https://politiken.dk/indland/art8710270/
- Aflyttet: Samtaler med familiemedlemmer indgår i sagen mod spionchef.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/blev-aflyttet-i-derhjemme-sagen-mod-spionchef-lars-findsen-omfatter-samtaler-med
https://www.berlingske.dk/samfund/kriminalforsorgen-i-selvmodsigende-forklaring-om-mystisk-besoeg-hos
--------------------------------------------------

- Opløftende og rystende film om rebelske klimaforkæmpere.
https://arbejderen.dk/kultur/oploeftende-og-rystende-film-om-rebelske-klimaforkaempere/
- Hvordan kan klimabevægelsen og antikrigsbevægelsen bringes sammen?
https://socinf.dk/hvordan-kan-klimabevaegelsen-og-antikrigsbevaegelsen-bringes-sammen/
- Study: Fox​ viewers less likely to believe lies after being paid to watch CNN.
https://www.rawstory.com/fox-viewers-changed-after-viewing-cnn/
- FN's klimapanel: Massiv VE-udbygning kan holde global temperaturstigning nede.
https://ing.dk/artikel/fns-klimapanel-massiv-oejeblikkelig-ve-udbygning-kan-holde-globale-temperaturstigning-nede
- Anonymous Hacks Russian State Network, Leaks 900,000 Emails.
https://www.ibtimes.com/anonymous-affiliate-nb65-hacks-russian-state-network-leaks-900000-emails-3461648
--------------------------------------------------
Fredsklipz bliver opsamlet her:
http://fred.dk/artikler/fredsklip/aktuel.htm
- se tips mod links bag mur, fx at bruge Privat-faneblad.
.tom
:::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
Beklager Mailchimps ujævne lay-out
 
Del, videresend og genbrug gerne
 
”Arnes mail” handler især om  flygtninge og fred - dels udgivelser med tekster og dels med podcasts fra Flygtninge og Fred https://flygtningeogfred.dk/
 
Ikke-abonnenter er velkomne til at abonnere på fremtidige ”Arnes mail” ved klik på nyhedsmail og til også at se tidligere ”Arnes Mail” ved klik på  https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/  for  2014-21 og for det seneste måned på arkivet

Mht. podcast så ligger de fra 2020 på Flygtninge og Fred (https://flygtningeogfred.dk) og fra årene 2004-2019 ligger ca. 1.000 indlæg herhttps://flygtningeogfred.dk/dialog/
Hvis du efter en prøveperiode fortryder tilmeldingen, så er du også velkommen til at afmelde dig fra ”Arnes mail” ved nederst på siden her at bruge Mailchips ”unsubscribe”-knap hertil.

Særligt for ”Flygtninge og Fred”s podcastlyttere:
Her er det nu muligt at abonnere på nyudgivelser ved at åbne et indlæg og nederst på linien ”tilmeld” at klikke på ”E-mail” for at modtage en E-mail med link til nye indlæg. På ”Tilmeld”-linjen ligger der også knapper til at abonnere på hhv. Apple Podcasts | Android | E-mail | Google Podcasts | Stitcher | TuneIn | Spotify | RSS , sådan at udgivelser på ”Flygtninge og Fred” også automatisk er tilgængelige i mobiltelefonernes podcast-apps.


Nyudgivne podcasts på  Flygtninge og Fred bliver også lagt på YouTube på adressen https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q, og på  Twitter fra adressen https://twitter.com/arnenhansen  Arne Nielsen Hansen, - på LinkedIN fra https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/ Arne Hansen, -  og på Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/  Og endelig på h og Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
 
NB! Da jeg stadig er forment adgang til Facebook, så BEMÆRK venligst, at jeg nu har lavet en NY Facebookside https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen, som jeg vil bede jer like og informere andre om, - på forhånd tak.

Din mailadresse bruges kun til at sende nyheder på denne liste – medmindre andet skulle være aftalt. Evt. henvendelse til Arne Hansen  via kommentarfelt på flygtningeogfred.dk,  post@arnehansen.net eller mobil 30420818  om f.eks. faktuelle fejl eller mangler og forslag og tilbud til indhold men også med tilbud om hjælp


Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
mobil: (+45)30420818, E-mail: post@arnehansen.net 
Netradio-podcasts fra 2020 og frem: "Flygtninge og Fred": https://flygtningeogfred.dk 
Netradio-podcastsarkiv  2004-19: https://flygtningeogfred.dk/dialog/  (tidl. arnehansen.net/dialog)
”Arnes mail” –arkiv fra 2014 og frem: https://flygtningeogfred.dk/mailarkiv/
Seneste "Arnes mail": https://us8.campaign-archive.com/home/?u=cdb675b8c1d6ec49f4edcc95a&id=8d4f52d190
YouTube: ”Flygtninge og Fred” på  https://www.youtube.com/channel/UChsS996wxPJ9gcc6_hOlt6Q
Twitter: Arne Nielsen Hansen på https://twitter.com/arnenhansen
Linkedin: Arne Hansen  på https://www.linkedin.com/in/arne-hansen-44aa4b28/
Instagram: Arne Nielsen Hansen https://www.instagram.com/arnenielsenhansen/
Facebook: Flygtninge og Fred https://www.facebook.com/Flygtninge-og-Fred-103392038395324
Facebook: Arne Nielsen Hansen https://www.facebook.com/arnenielsen.hansen  - er ny og gælder fremover – så jeg vil bede venner med mig på min gamle profil arne.n.hansen nu at bede om venskab her på min nye profil. Skiftet skyldes at Facebook siden oktober 2020 har blokeret min adgang til Facebook fra min gamle FB-profil!
Facebook: Dialog på Frederikshavn Lokalradio: https://www.facebook.com/DialogFrederikshavnLokalradio/ (IKKE længere Dialogpaafrederikshavnlokalradio/)  
Facebook: Aldrig Mere Krig: http://aldrigmerekrig.dk/
Facebook: Flag på Halv d. 5. september i sorg over militarismens ofre: https://www.facebook.com/Flag-p%C3%A5-Halv-d-5-september-i-sorg-over-militarismens-ofre-253600371327340
Facebook: Dansk Afghansk Humanitær Forening https://www.facebook.com/DanskAfghanskHumanitaerForening/
 

Twitter
Facebook
Website


Our mailing address is:
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35
Frederikshavn 9900
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp