Copy
www.vivnederland.nl
Toon deze email in de browser

Nieuwsbulletin
24 september 2015


In dit nummer:
  • BTW op alternatieve zorg
  • VIV-dag 10 oktober
  • Terugblik VIV-dag met Jeffrey Wijnberg
  • Publicatie over trauma
  • Agenda
log VIV

Vereniging
Integrale
Vitaliteitkunde


info@vivnederland.nl
www.vivnederland.nl

        

Vervalt BTW op alternatieve zorg?


De Hoge Raad heeft in maart dit jaar een uitspraak gedaan inzake BTW: zie deze link.
Het VIV-bestuur is blij verrast door datgene wat in de media genoemd wordt, maar willen toch eerst een uitspraak lezen van bevoegde autoriteiten wat de consequenties zijn van de uitspraak van de Hoge Raad.
Momenteel wordt navraag gedaan bij de belastingdienst wat de consequenties zijn voor onze leden. Er moet uitgezocht worden of dit voor alle leden geldt of voor een bepaalde vorm van dienstverlening.
We hopen daar binnenkort een uitspraak over te kunnen doen.


Deze week laatste mogelijkheid voor inschrijving
 

Eind van deze week sluit de inschrijving voor de VIV-workshop van Prof.dr. Alfons Vansteenwegen op 10 oktober a.s. Er zijn nog wat plaatsen vrij, dus geef je snel op voor deze interessante workshop!
De workshop wordt gehouden in Conferentiecentrum Drakenburg te Baarn.

 
Klik op onderstaand plaatje voor meer informatie en om je op te geven:

VIV-workshop van Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Wijnberg, klinisch psycholoog, psychotherapeut, columnist en schrijver van vele boeken met titels als: “Gekker dan gek”, “Het neurologisch handboek” en “Hoe erger, hoe beter, provocatieve psychologie”. Dit is even een introductie van de provocatieve nascholingsdag op 12 september 2015. Een dag die volgens mij gekenmerkt werd door heel veel humor, uitdaging en warmte. Dé drie peilers waar het in de Provocatieve Therapie op staat. Een dag met vijf demo’s, waarin hele diverse problemen werden ingebracht en door Jeffrey zelf op een provocatieve manier op ingegaan werd. Hij liet op een fenomenale manier zien hoe je met een flinke dosis humor een cliënt laat relativeren. Hoe door uitdaging het juiste verzet in een mens los wordt gemaakt, waardoor de cliënt het tegendeel gaat bewijzen, met uiteindelijk een positief resultaat voor hem of haar zelf. Tussen de demo’s door werden we als cursist zelf aan het werk gezet en de “overall conclusie” was toch wel dat het een hele andere manier van denken en werken is. Ik denk dat bij de meeste cursisten de “toolkit” weer is verrijkt met nieuwe inzichten!
Jeffrey Wijnberg geeft de opleiding Provocatief Coachen bij het IEP.

Loes de Muinck

Klik HIER voor de opmerkingen van diverse deelnemers.Trauma wordt genetisch doorgegeven

 
In het vorige nieuwsbulletin plaatsten wij een bericht van voormalig VIV-lid Els de Groot over een artikel dat zij las in de Telegraaf. VIV-lid Josta van der Wiele heeft hierop gereageerd. Deze hebben we in de doorlink hieronder geplaatst. Zo'n discussie past prima in onze besloten VIV-groep op LinkedIn. Lees nog een keer goed de groepsregels voor LinkedIn.

Klik HIER voor het hele artikel.

Agenda

 
Copyright © 2015 Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, All rights reserved.


unsubscribe van deze lijst    update subscription gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp