Copy
Toulouse verzicht intelligent 
View this email in your browser

 

 
TOULOUSE VERLICHT INTELLIGENT
 

Een emblematisch plein connecteren

 
Sinds juni 2016 heeft Toulouse een nieuwe lichtvoorziening die de stad een plaats geeft bij de eerste "Smart Cities".

Twaalf verlichtingspalen die uniek zijn in Europa werden geïnstalleerd op de Place Saint-Pierre, aan de oever van de Garonne. Deze discrete palen hebben als taak het plein aantrekkelijker, veiliger en gezelliger maken.

En die opdracht is geslaagd. De renovatie van het plein is een succes en valt zeer in de smaak bij studenten en toeristen die de wifi-module weten te waarderen, maar ook bij gezinnen die er op een serene manier kunnen wandelen, zich ontspannen of elkaar ontmoeten.

 

Verlichtingspalen die zowat alles kunnen

De ‘sterren’ van het plein zijn de verlichtingspalen die de naam Shuffle kregen en gefabriceerd werden door de Belgische onderneming Schréder.

In Toulouse verlichten ze het plein en verjagen ze alle schaduwen met hun vier verlichtingsmodules. Maar sommige doen meer, want ze zijn uitgerust met een veiligheidscamera of een wifi-module.

De Shuffle is inderdaad een incarnatie van complete aanpasbaarheid. Een enkele paal kan bijna alles doen om te zorgen voor een beter onthaal op publieke ruimtes. Schréder biedt een reeks specifieke modules, met een oriëntatie van 360°, die bijna alles kunnen.Connecteren


Verlichten


Muziek uitzenden


Filmen

Elektrische voertuigen opladen

Smart City: een (zeer) nabije toekomst

 
Deze verlichtingspalen zijn een mooi voorbeeld van hoe de steden van morgen zullen zijn: intelligenter, nuttiger, zuiniger.

Onder de benaming Smart City steken sciencefiction dromen en andere, meer concrete elementen die moeten tegemoet komen aan de evolutie van de stedelijke demografie. Studies wijzen immers uit dat in de geïndustrialiseerde landen 85% van de bevolking in steden zal wonen tegen het einde van deze eeuw.

In Toulouse, laten de verlichtingspalen van Schréder toe het samenleven te verbeteren, criminaliteit te voorkomen en ecologisch transport te steunen.

 

Meer informatie vindt u op www.schreder.comWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list