Copy

5 tips om je kinderen te entertainen tijdens lange autoritten

Of je nu in het land blijft en hier vakantie viert, of met de auto naar het buitenland trekt: lange autoritten met kinderen zijn vaak een uitdaging. Ze gaan zich snel vervelen of vinden het niet leuk. Geen nood, met deze 5 tips ben jij gewapend en klaar om er een onvergetelijke autorit van te maken! Want de vakantie, die start natuurlijk vanaf het moment dat je in de auto stapt. 

1. Maak de auto gezellig

Een auto is niet de meest gezellige plaats om te vertoeven. Dit is eenvoudig op te lossen met een beetje creativiteit: koop vrolijke raamstickers en stiften waarmee op ramen geschreven kan worden (let goed op dat je de juiste koopt) en geef je kinderen een 'carte blanche' om hun eigen raam om te toveren tot een kunstwerk.  

2. Speel spelletjes 


Spelletjes maken een lange autorit meteen leuker! Kinderen houden ervan, en de ouders kunnen hun favoriete spelletjes uit de kast halen: 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' en 'ik ga op reis en ik neem mee' zijn klassiekers. Met oudere kinderen kan je de automerken van de auto's voor je laten raden, of kan je eerdergenoemde spelletjes wat moeilijker maken door er meerdere categorieën aan toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld de 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' moeilijker maken door er ook tijdelijke objecten aan toe te voegen, of een tijdslot af te spreken (binnen de minuut raden of ook de gebouwen etc. die je in een flits ziet, toe te voegen). Laat je helemaal gaan! 

Introduceer nieuwe spelletjes

Namenspel 


Een ander spel waar je je lang mee kunt bezig houden, heeft alles te maken met namen. Zoveel mogelijk landen of dieren opnoemen met een bepaalde letter blijkt erg populair. Een variant op het spel is om een alfabetische volgorde aan te houden. 

Automerken raden 


Om je tripje wat leuker te maken, kun je van elke wagen die je voorbijrijdt zo snel mogelijk het automerk raden. 

Telspelletjes 

Last but not least: een spel waar elke leeftijd aan kan meedoen. Bij het telspel is het de bedoeling dat je het aantal kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto of het aantal vrachtwagens telt tijdens je rit. 

3. Wissel de nummers op de radio af


Laat niet de hele rit de radio opstaan, maar zet ook de favoriete nummers van je kinderen op. Je kunt natuurlijk ook een playlist samenstellen voor je vertrekt, vraag je kinderen zeker ook welke nummers zij willen horen. Dan kunnen jullie gezellig meezingen. 

4. Laat je kinderen slapen 


Een lange autorit kan behoorlijk vermoeiend zijn voor kinderen, maar ook voor de ouders. Wist je dat zowel bananen als amandelen een slaapverwekkend effect hebben? Het ideale tussendoortje om mee te nemen en aan de kids te geven. Ook een ‘Slaap kindje, slaap’-playlist kan helpen.

5. Stop regelmatig voor een picknick, een kleine wandeling of een snack


Onderweg stoppen moet natuurlijk af en toe, maar je kunt er ook een activiteit aan koppelen: maak een kleine wandeling, zorg voor een gezellige picknick of snack. Je kinderen zullen de autorit anders ervaren wanneer je regelmatig stopt. Het zorgt voor meer rust en ze hebben niet het gevoel dat ze uren in de auto zitten.
Doe lekker mee met je kinderen, praat met hen over de vakantie en wat zij ervan verwachten. Ga op in de spelletjes, geef je volledig bij het meezingen en geniet samen van de rit. 

Op vakantie in eigen land? Kom uitblazen in KinderRijck!

Reserveren kan via deze link


Lees in uw favoriete browser »

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Pinterest
YouTube
Website
E-mail
RSS

Ook interessant:


KinderRijck gaat op 1 augustus weer open!
De nieuwe Smart-Site van Kinderrijck staat online

 
Reserveer nu
Copyright © 2020 KinderRijck, All rights reserved.