Copy
Læs nyhedbrevet i din browser
Nyhedsbrev, november 2016

I Dansk Institut For Spædbarnsterapi, har det været et godt år med mange forskellige opgaver.

Den 8. april 2016 sagde vi i Kolding farvel til hold 6 - endnu et hold spædbarnsterapeuter.
Det er en glæde, at se hvordan de ny udsprungne Spædbarnsterapeuter er kommet godt i gang med at bruge spædbarnsterapien i deres hverdag.

Det er os en sand glæde, når vi hører fra jer tidligere elever, at det går Jer godt.
Vi hører fra tidligere elever, der, når de praktiserer spædbarnsterapien inden for deres arbejdsområde, bliver mødt med nysgerrighed og et ønske om at vide mere om spædbarnsterapiens metode.

Socialrådgiverne i visse kommuner er begyndt at efterspørge og bestille Spædbarnsterapi hos deres behandlingsleverandører.

Spædbarnsterapeuter får ønskestillinger, de søger, fordi de har spædbarnsterapiuddannelsen.

Kommuner begynder at se en fordel i, at alle deres medarbejdere inden for eksempel plejefamilie området, får tre temadage med spædbarnsterapi.

Stramme budgetter i kommunerne giver manglende tilmelding
Det har været svært at samle kursister nok til at starte spædbarnsterapeut uddannelsen op i Kolding september 2016. Vi har måtte flytte opstart af uddannelsen i Kolding til januar 2017, i håb om at der kommer lidt flere tilmeldinger.
 
Grønland
Tilmeldinger mangler der ikke i Grønland. I januar måned startede vi på ny spædbarnsterapeutuddannelsen op i Nuuk.
Uddannelsen holdes over 4 moduler a 5 dage og afsluttes januar 2017.
Der er 22 kursister, der kommer fra hele Grønland.

Vi nyder vore ture til Grønland hvor vi har meget tid sammen og vi når også at få set den Grønlandske natur.

Der er ikke annonceret med endnu en uddannelse i Nuuk, men da der på nuværende tidspunkt har været 11 henvendelser fra folk, der ønsker at tage uddannelsen, vil der måske blive oprettet en ny uddannelse i Nuuk. Vi vil nu undersøge muligheden for, at få vores bog SPÆDBARNSTERAPI oversat til Grønlandsk.

Da vi i Dansk Institut for Spædbarnsterapi ikke kan vedblive med at klare efterspørgslen på undervisning, har vi valgt at knytte 4 konsulenter med undervisningserfaring til Instituttet.
 
Chicago
27-29 maj 2016, var vi inviteret til at holde 2 oplæg ved en BABYWEARING KONFERENCE i Chicago. Konferencen var på hotel Westinn, et stort hotel omgivet af skyskrabere og midt i hjertet af Chicago. Her blev vi indlogeret sammen med 350 andre internationale undervisere og deltagere.
Mange mødre med deres babyer i sele deltog i konferencen.

Konferencens formål var bl.a. at uddanne og støtte instruktører fra hele verden til at anvende babywearing i praksis.

Konferencen var ledet bl.a. af forskningsdirektør for Ergobaby Henrik Norholt, som med vores oplæg om spædbarnsterapi ville fokusere på, at det at bære barnet tæt på kroppen, ikke altid var nok.
Her ønskede han med vores oplæg ”Working with Traumatised Infants” at sætte fokus på spædbarnsterapiens muligheder.

For øvrigt er Henrik Norholt oplægsholder ved vores Landsmøde 2017
Efter vores oplæg var der flere der udtrykte forundring og lettelse over vores tanker om ”aldrig at lade barnets smerte blive glemt” Specielt var amerikanerne optaget af budskabet, da man i USA hele tiden er på vej- skal være glad og lægge smerten bag sig. Vi siger, at smerten skal have sin plads og ikke må blive glemt.

Deltagere, der selv sad med smerter efter mistede børn, kom op efter foredraget og fortalte, at de var lettede over at høre om vores fokus.
Efter konferencen modtog vi brev fra Henrik Norholt: Han skrev: ”Jeres indlæg har sat sig dybe spor hos nogle af lederne af babybæringsbevægelsen, så det skal nok bære frugt i de kommende år”. 
 
Landsmødet 2017
I år har vi fundet flere spændende oplægsholdere til vores landsmøde, som finder sted på hotel Sixtus, der er et fantastisk smukt sted i Middelfart den 11. januar 2017. (Læs mere om landsmødet)

Formålet med landsmødet er, at dele viden og nytænkning hos praktiserende spædbarnsterapeuter.


Med venlig hilsen

Inger Thormann og Inger Poulsen
Dansk Institut For Spædbarnsterapi
Copyright © 2016 Dansk Institut For Spædbarnsterapi, All rights reserved.