Copy

Nyhedsbrev november 2015.

Kære alle.
Vi sender Jer nyt fra Dansk Institut for Spædbarnsterapi


Det er som om, der er sket et skred i vores samfund. Det er ikke længere brugeren, der er i centrum, men snarere det system, brugeren skal indgå i.
Francoise Dolto havde en særlig evne til indlevelse og til at styre uden om patentløsninger og tom teori.
Lad os støtte hinanden i at gøre det samme.

Lad os sammen styre uden om patentløsninger og tom teori.
Fagligt har vi som samfund set, at der er solgt ud af arvesølvet i forhold til den behandling, vi tilbyder de medmennesker, der har det svært.

Lad os glæde os over, at der trods alt, er mange kommuner i Danmark, der erfarer, at spædbarnsterapien har noget specielt at tilbyde i forhold til tidlige traumer, der forstyrrer op gennem livet.
 

Da vi i 1998 udviklede Spædbarnsterapiens Metode i Danmark, vidste vi ikke, hvor vigtig metoden ville blive for os i fremtiden.
Med jeres kontaktfulde, direkte og respektfulde tilgang, har I vist i praksis, hvordan Spædbarnsterapiens Metode kan hjælpe mennesker i alle aldre, mennesker der sidder fast i tidlige traumer, og det på så overbevisende måde, at behandlingen bliver efterspurgt i kommunerne.

I dag gælder det om at holde fast og stå vagt om nødvendigheden af indlevelse, autentisk tilstedeværelse i nuet og respekt for det enkelte menneske.

-Vi må vise en anden vej,

Lad os stå sammen om at værne om vore værdier. Der er i høj grad behov for, at den faglighed, som vi i Danmark har været så stolte af, ikke bare bliver bevaret, men også får national støtte og opbakning til videre udvikling.
Der er behov for, at regeringen tager beslutning om, hvilke værdier, vi skal have i vores samfund ikke mindst i forhold til vore mest sårbare børn.

Lad os blive ved med at fortælle vores samarbejdspartnere og ledere om værdien af, at blive set hørt og mødt, om Spædbarnsterapiens Metode og eksemplerne der viser, at det nytter.
Vi hører dagligt, om det ualmindeligt fine arbejde der bliver lavet rundt omkring. Vi er stolte af, at I har taget spædbarnsterapien til jer og tilpasset den jeres arbejdssituation hver i sær.
Tak til netværksgrupperne som gør et stort arbejde.
 

Et nyt år med masser af aktiviteter er på vej.
Vi starter året med et landsmøde den 6. februar 2016 på Kolding vandrehjem.
Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt, til en dag med et spændende program i hyggelige omgivelser, og med et køkken som vi har kåret som Koldings bedste.
Læs programmet til landsmødet:
 
 
Villa Skodsborg.
Ja, der står ikke et nyt lille børnhjem endnu, men det tror vi stadigvæk på, at der kommer til. Vi har haft skuffelser, og vi haft glæder, som det her fører for vidt at fortælle om. Hvorom alting er, er processen i gang, og vi møder megen goodwill i forhold til projektet. Der mangler det lille børnehjem med høj grad af faglighed. Det ved vi alle, og det skal nok komme.
 
Uddannelsen som Spædbarnsterapeut:
I år har vi afsluttet et nyt hold spædbarnsterapeuter, det var hold 5 som blev færdige i Roskilde.
Hold 6 er startet i Kolding den 3. september.
Den 8. september 2016 starter hold 7 i Kolding.

Grønland og Færøerne:
Grønland er kommet med ønsket om at starte uddannelsen op i Nuuk til februar 2016.
Vi har i oktober været på Færøerne, hvor vi har holdt 3 kursusdage.
Det var spændende at besøge Færingerne, mærke deres gæstfrihed og høre om deres udfordringer.
 
 
Bogen om Spædbarnsterapi på Engelsk:
Bogforlaget Karnac i England udgiver vores bog på engelsk, den udkommer den 23.. november 2015. Det har været en lang proces.
 
Forskningsdirektør Henrik Norholt, Ergobaby
I sommeren 2015, blev vi kontaktet af Henrik Norholt, som havde hørt et oplæg om spædbarnsterapi for 6 år siden i København. Spædbarnsterapiens Metode, som vi har udviklet den i Danmark, havde han haft med i sine tanker, når han deltog i tilknytningskonferencer rundt om i verden.
Henrik Norholt kontaktede os sommeren 2014, idet han ikke nogen steder på sine tilknytnings-konferencer,  havde set traumeterapi udført så præcist, hvor man taler direkte til det lille barn.
Henrik Norholt har et stort ønske om at spædbarnsterapien skal formidles ud, så den kan komme verdens børn til hjælp.
 
Europæisk konference
I juni 2015 var vi således til en Europæisk konference i Bristol, hvor vi holdt oplæg om spædbarnsterapi og viste video af terapiforløb. Der var stor interesse for Spædbarnsterapiens Metode.
En gruppe fra Tjekkiet blev så interesseret, at de tilbød at oversætte bogen fra Engelsk til Tjekkisk – en proces der endnu er i sin vorden.
 
USA:
I maj 2016 går turen til Chicago, hvor der til en konference er deltagere fra hele verden, vi skal holde oplæg om Spædbarnsterapiens Metode, som vi har udviklet den i Danmark.

 
 
Inger Thormann har skrevet et kapitel i en international lærebog om unge og voksne med FASD. Den er netop udgivet på forlaget SPRINGER. Interesserede
Læs mere her.


Sandplay i Grønland
Inger Poulsen afslutter i Januar 2016 et hold fra Børne og familiecenteret i Nuuk der har gennemgået 4 ugers efteruddannelse i pædagogisk Sandplay.
 

Temadage i Danmark:
Nordisk NLP Akademi i Silkeborg tilbyder 3 dages undervisning i spædbarnsterapi med Inger Poulsen den 4.-5.-6.november 2016.
Tilmelding: igh@mail.dk

Kursusudvalget i Nordjylland under Psykoterapeutforeningen afholder 2 dages undervisning i spædbarnsterapi den 14-15. april 2016.
Sted: Huset, Hasserisgade, 9000 Aalborg 
Underviser: Inger Poulsen
Tilmelding og information: leh@elisabethhuset.dk.
 
Med venlig hilsen
Inger Thormann og Inger Poulsen
 
Copyright © 2015 Dansk Institut For Spædbarnsterapi,
Jeg ønsker ikke flere e-mails: Frameld mig nu