Copy
In deze Update het laatste nieuws over de projecten uit Ghana
View this email in your browser
Volg ons ook op Facebook
SOKPO wenst iedereen een hartverwarmende zomer toe.
 
Nieuws van de Ashanti School for the Deaf in Jamasi
Op 28 juli is ook voor de leerlingen van de Ashanti School de vakantie begonnen. De Ashanti School is een boardingschool en heeft 600 leerlingen.
De leerlingen krijgen 3 keer per jaar vakantie, met Kerst, Pasen en de grote vakantie.
Voor ouders en kinderen altijd een emotioneel weerzien na zo’n lange tijd zonder elkaar.
 
Afscheid Headmaster Emmanuel Boachie
Headmaster Emmanuel Boachie gaat met pensioen. Na een werkzaam leven voor dove leerlingen kan hij gaan genieten van een welverdiende rust. Wij gaan een uiterst bekwame en betrokken Headmaster missen en kijken terug op een constructieve en prettig samenwerking. Op dit moment is nog niet bekend wie de nieuwe Headmaster wordt. We hopen in oktober met hem of haar kennis te maken.
 
Sport- en spelproject
Louisa Stichting heeft 5000 euro gedoneerd voor het sport- en spelproject op de school.
Zo gauw bekend is wie de nieuwe Headmaster wordt kunnen we het project opstarten.
 
Nieuws Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi.
NGO status
Het bestuur JCTC is al een jaar bezig om een NGO status met businessactiviteiten te krijgen en dat is in Ghana geen eenvoudige zaak.
Er zijn verschillende mensen en organisaties betrokken bij een aanvraag. Niet iedereen houdt zich aan afspraken of zijn afwezig, zodat ijverige bestuursleden van JCTC  onverrichter zaken huiswaarts keren.
Het vergt zowel voor het bestuur van JCTC als voor SOKPO een oefening in geduld. We houden vol.
 
Ghanezen helpen Ghanezen
Het Ghanese bedrijf Bamson in Accra sponsort de verf voor het leerwerkcentrum.
De eerste foto’s kunt u al bekijken. We kijken met spanning uit naar het uiteindelijke resultaat.
 
Nog meer donateurs
Gered Gereedschap Nijkerk heeft tuingereedschap gedoneerd voor de perken met bloemen en het kort houden van het gras.
Hockeyclub M.H.C Hoevelaken heeft prachtige t shirts  gedoneerd die een tweede leven in Ghana kunnen krijgen.
Transportbedrijf van Hooft Hoevelaken biedt aan de goederen, die we aangeboden krijgen, kosteloos op te slaan.
We hopen nog dit jaar een container met goederen voor het leerwerkcentrum naar Ghana te vervoeren.
Fa Euro-Mark Atlantic BV.  biedt aan deze zeecontainer kosteloos te vervoeren. Het vervoer in  Ghana moeten we zelf regelen. Hopelijk vinden we hiervoor nog een sponsor.
Voor het zover is moet eerst nog het JCTC een NGO status krijgen, want dan kunnen we gebruik maken van belastingvrij invoeren.
 
Bouw Leerwerkcentrum Kumasi bijna klaar
Met een donatie van de Willem Meindert van de Hooft Stichting kan de bouw van het leerwerkcentrum in Kumasi afgerond worden. Hiervoor onze hartelijk dank.
Ook dank aan alle sponsoren en dat zijn er velen die daaraan hebben bijgedragen. Het wordt een prachtig gebouw waar we trots op kunnen zijn.
Om de inrichting van enkele workshops te kunnen bekostigen zoeken we nog donateurs.
Per werkplaats zijn de geschatte kosten 1500,- euro.


Een nieuwe fase breekt aan
Het bestuur van het JCTC is op zoek naar franchisers, die de workshops met inrichting willen gaan huren. De franchisemethode die SOKPO voorstaat beoogt het verhuren van werkplaatsen aan lokale ondernemers zodat het centrum na enige jaren financieel onafhankelijk wordt. 

We hebben van het bestuur JCTC een lijst met 8 namen  ontvangen van studenten, die de Junior High School of Vocational Training met succes hebben afgerond. Om de kneepjes van het vak te leren krijgen ze een training bij een van onze franchisers.
Als blijkt dat deze getalenteerde dove jongeren over onvoldoende financiële middelen beschikken zal SOKPO hen gaan ondersteunen.
 
SOKPO nieuws.
Het jaarverslag 2015 is op onze website geplaatst. We hebben er dit jaar een mooie glossy uitgave met veel foto’s van gemaakt. Onze trouwe donateurs krijgen natuurlijk een exemplaar. Indien we het niet persoonlijk kunnen geven sturen we het op.
Bent u ook geïnteresseerd om een exemplaar te ontvangen neem dan gerust contact met ons op via info@sokpo.nl
 
Het SOKPO bestuur werkt op dit moment plannen uit voor een SOKPO activiteit op het Mechanisch Erfgoed Centrum ​ te Dronten.
In de volgende nieuwsbrief meer hierover.
 
Bezoek Ghana
Voorzitter Hubert Fermina voorzitter en secretaris Anneke Schnieders, zijn voorbereidingen aan het maken om van 21 september tot half oktober opnieuw naar Ghana af te reizen. Ook Ries Beerthuijzen, onze penningmeester zal zich bij hen voegen. Het opstarten van het leerwerkcentrum verdient een zorgvuldige afstemming tussen de 2 besturen. Daarnaast hopen we kennis te kunnen maken met de nieuwe headmaster van de Ashanti School for the Deaf.
We houden u op de hoogte.


Vrijwilligers
Anne Koreman vrijwilliger van onze stichting wensen we een succesvolle stage periode  in Zuid Afrika en Korea toe. Zij zal ongeveer een jaar niet beschikbaar zijn voor SOKPO. Daarna hopen we weer van haar diensten gebruik te kunnen maken. In de tussentijd blijft zij wel het vertaalwerk voor ons doen. Anne veel succes!!!

SOKPO was al een tijd op zoek naar iemand die de communicatie vanwege de culturele verschillen tussen beide landen kan optimaliseren. Sam Danso een Ned. Ghanees reist regelmatig heen en weer tussen Nederland en Ghana. We zijn dan ook erg blij dat hij zijn diensten voor SOKPO heeft aangeboden.

Bert Weijdema heeft de afgelopen 2 jaar een Rots- en Water training gegeven om leerlingen weerbaarder te maken. Hij heeft opnieuw plannen om in oktober samen met zijn dochter Fenne de Ashanti School for the Deaf te bezoeken. De leerlingen kijken ernaar uit Bert en Fenne te ontmoeten.

Wat kunt u doen?
De projecten op de Ashanti school for the Deaf in Jamasi en het project “Meet the Deaf” op het Job Creation and Training Centre in Kumasi kunnen alleen doorgaan als daarvoor voldoende geld beschikbaar komt.

Er zijn veel mogelijkheden om ons te ondersteunen:
*U wilt graag zelf eens een eenmalige actie met een eigen actiepagina op touw zetten? Dit kan met www.geef.nl 
*U wilt donateur worden en een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage schenken? Voor de prijs van een glas wijn of bier is dat al mogelijk. Op www.sokpo.nl vindt u een machtigingsformulier en een formulier voor een periodieke machtigingsovereenkomst. U kunt ook naar de mogelijkheden informeren via info@sokpo.nl.
*U wilt gratis doneren voor dove leerlingen en jongeren? Kijk op http://www.goededoelshop.nl
*U kunt uiteraard altijd een bijdrage storten op rekening NL 56 INGB 0008291542

En voor u ook belangrijk: Uw gift kan in aanmerking komen voor aftrek van de belasting. SOKPO is n.l. aangewezen als een algemeen nut beogende instelling (ANBI).


Anneke Schnieders-Bakker
Secretaris SOKPO

Veel leesplezier en nogmaals een zonnige zomer toegewenst.
 
Share
Tweet
Forward
+1
Copyright All rights reserved.


Our mailing address is:
info@sokpo.nl

Secretariaat
Anneke Schnieders-Bakker
Smalle Streek 8
3871 BW Hoevelaken
033 2537075

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SOKPO · Smalle Streek 8 · Hoevelaken, GL 3871 BW · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp