Copy
In deze Update het laatste nieuws over de projecten uit Ghana
View this email in your browser
Volg ons ook op Facebook

In de periode 21 september tot 28 oktober reisden SOKPO bestuursleden Hubert Fermina, Anneke Schnieders, Ries Beerthuijzen en vrijwilligers Maria van de Wetering, Jan Buurkes, Bert Weijdema en dochter Fenne op verschillende tijdstippen langs de projecten van SOKPO in Kumasi en Jamasi.
Via Facebook hebben we u op de hoogte gehouden.
 
Maria van de Wetering heeft over haar eerste ervaringen in Ghana een prachtig verhaal geschreven dat tot nadenken stemt. Het is de moeite waard om dit met meer mensen te delen.
We sturen haar verhaal op naar Partin voor de jaarlijkse Partin Prijs van 1500 euro. De ASN bank sponsort de jaarlijkse Partin Prijs voor het beste projectverhaal. Het geldbedrag is bestemd voor een project binnen de doelstelling van de winnende stichting.  Lees meer

 
Uit het reisverslag van Hubert Fermina:
Vol verwachting klopt ons hart, we naderen Kumasi en nog veel belangrijker, het Job Creation and Training Centre for the Deaf. We rijden een heuveltje over en ik zie voor mij een prachtige ontmoetingshal voor doven opdoemen. Het gebouw is geverfd in Ghanese kleuren. Als we dichterbij komen zie ik een mooi stenen gebouw, helemaal kant en klaar. Het nieuwe leer- en werkcentrum voor een gemeenschap van doven. Maar ik zie er vooral een nieuw thuis voor de dove gemeenschap.


Het daadwerkelijk wonen op het terrein gaf ons veel inzicht in het reilen en zeilen op het centrum. Inzichten die wij misschien anders gemist hadden. Wij hoorden veel, wij zagen veel en vooral wij deden veel. Vergaderen, gesprekken voeren, bezoeken afleggen. Dit alles vooral niet alleen, maar met de hele groep om ons heen in het centrum. In de vele gesprekken bleek dat er reeds kerken waren die zowel op zakelijk niveau als op sociaal niveau graag met ons willen samenwerken".
 

 

 

Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi
Project:’Meet the Deaf’
2011: Start Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi
2012: Het plaatsen van 2 containers met afdak door een Nederlands bedrijf
2014: Eerste fase bouw meeting hall
2015: Tweede fase bouw toiletgebouw
2016: Derde fase bouw leerwerkgebouw met 5 werkplaatsen.


2017 / 2018 Vierde en laatste fase project ‘Meet the Deaf’: Bedrijven opstarten
Het benoemen van een manager voor het ‘business centre’ en het benoemen van een coördinator voor de ‘social welfare’. Het doel van deze twee mensen is dat ze samen een team vormen en ervoor garant staan dat het reilen en zeilen van het centrum gladjes verloopt. De social coördinator is sinds vorig jaar benoemd.
De centre manager wordt per 1 januari 2017 benoemd.


Yusif, Lydia, Mohammed en Samsun zijn dove trainees, die inmiddels hun vak beheersen en voldoende geld verdienen om hun eigen potje te kunnen koken.

Ook u kunt een trainee een duwtje in de rug geven. Voor 25 euro per maand of 300 euro per jaar kunnen we een trainee opleiden. Wij kunnen desgewenst naam en foto van de trainee doorgeven.

Wilt u de inrichting van de werkplaatsen of keuken en kamers op de eerste verdieping  financieren?
Voor 2 werkplaatsen hebben donateurs al geld gestort. De inrichting van de 3 overige werkplaatsen kosten 1500 euro per werkplaats. 
Voor de keuken en kamers op de eerste verdieping zijn de toale kosten 2500 euro. 

Het grasveld ligt er rondom de meeting hall, het toiletgebouw en het leerwerkgebouw mooi bij. Nu moeten er nog looppaden en parkeerplaatsen komen, verlichting i.v.m. de veiligheid worden geplaatst, bomen en planten worden geplant, een hek gekocht en de omheining worden aangepast. Geschatte kosten 2500 euro

Elk gewenst bedrag is van harte welkom. Lees meer....

 
Op zoek naar een Sinterklaas- of Kerstcadeau?
Lydia, een enthousiaste naaister van het Job Creation and Training Centre in Kumasi /Ghana maakt originele Sinterklaas- of Kerstcadeau’s om te geven aan uw geliefde, familie, vrienden of …uw personeel??
We hebben er enkele van meegenomen. U kunt het bestellen via info@sokpo.nl of afhalen op Smalle Streek 8, 3871 BW Hoevelaken.
 
I-pad hoes /Ghanees design: 10,- euro
Handbeschilderde armband: 7.50 euro
Toilettas van gerecyclede plastic waterzakjes:10,- euro
Tas/ Ghanees design: 15,- euro
Alle inkomsten komen ten goede aan het project:’ Meet the Deaf’.
 
Ashanti School for the Deaf
“Wij reisden door naar Jamasi, naar de Ashanti School for the Deaf.  Dit bezoek leerden ons dat er goede vorderingen gemaakt zijn met ons laatste grote project aldaar. Dit betreft het moederhuis dat eindelijk is afgebouwd en het zag er, naar Ghanese maatstaven, prima uit”.
 
“Bert Weijdema en dochter Fenne, vrijwilligers uit Amersfoort, voegden zich bij ons team. Dochter Fenne had een aantal gebaren verrassend snel onder de knie en voelde zich snel als een vis in het water. Bert richtte zich op verschillende trainingen aan studenten en leraren op de dovenschool. Het zijn trainingen gebaseerd op de filosofie van het Rots en Waterprogramma.  Deze trainingen werden goed ontvangen en er werd zeer actief aan meegedaan door de leerlingen van de school”. Lees meer…
 
“Bij ons bezoek aan de school overhandigden wij de gedoneerde zonnebrillen van Hoflake Hoevelaken, Hockeyshirtjes van Hockeyclub Hoevelaken, tasjes van VMBO Terra Meppel en voetbalkleding uit Doornspijk”. Lees meer..
 
 
 
Sport- en spelproject
Sport en spel is voor alle kinderen een must.
Het sport- en spelproject, gedoneerd door de Louisa Stichting draagt bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding. In samenwerking met de directie en sportleraren is een plan opgesteld, dat in meerdere fases wordt uitgevoerd
Eerste fase: Aanschaf van sport- en spelmateriaal, glijbaan, evenwichtsbalk, tafeltennistafel van beton, batjes en balletjes, stopwatch, tennisballen en voetbalnetten. Een aantal spullen zijn in Kumasi gekocht. De tafeltennistafel van beton is door de medewerkers van de Ashanti School gemaakt.
De overige spullen zijn in Kumasi gekocht en overhandigd.De nieuwe spullen werden met veel enthousiasme door de directie, leraren en leerlingen in ontvangst genomen.
We houden u van de voortgang van het project op de hoogte.
 

"Project 'Meet the Deaf ' is voor de doven is nu al een succes. Dit is mogelijk mede dankzij u, Nederlandse en Ghaneze donateurs , U die ook met ons geloofde dat deze droom een keertje werkelijkheid zou worden. Het gebouw is helemaal af, maar dit gebouw moet nog wel ingericht worden. Hiervoor zijn spullen nodig en hiervoor wil SOKPO samen met het bestuur van JCTC zorgdragen. Dan pas kunnen wij volledig zeggen, we zijn er. We gaan een hele goede kant uit, maar het eindpunt is nog niet bereikt".

 
Ook u wilt uw steentje bijdragen?
De projecten op de Ashanti school for the Deaf in Jamasi en het project “Meet the Deaf” op het Job Creation and Training Centre in Kumasi kunnen alleen doorgaan als daarvoor voldoende geld beschikbaar komt.
 
Er zijn veel mogelijkheden om ons te ondersteunen:
*U wilt graag zelf eens een eenmalige actie met een eigen actiepagina optouw zetten? Dit kan met www.geef.nl 
*U wilt donateur worden en een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage schenken? Voor de prijs van een glas wijn of bier is dat al mogelijk. Op www.sokpo.nl vindt u een machtigingsformulier en een formulier voor een periodieke machtigingsovereenkomst. U kunt ook naar de mogelijkheden informeren via info@sokpo.nl.
*U wilt bij uw aankopen “gratis” een percentage doneren voor dove leerlingen en jongeren? Kijk op http://www.goededoelshop.nl
*U kunt uiteraard altijd rechtstreeks een bijdrage storten op rekening NL 56 INGB 0008291542

En ook belangrijk voor u: Uw gift komt in aanmerking voor aftrek van de inkomstenbelasting. SOKPO is n.l. aangewezen als een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
 
Share
Tweet
Forward
+1
Copyright All rights reserved.


Our mailing address is:
info@sokpo.nl

Secretariaat
Anneke Schnieders-Bakker
Smalle Streek 8
3871 BW Hoevelaken
033 2537075

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SOKPO · Smalle Streek 8 · Hoevelaken, GL 3871 BW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp