Copy
SELECTEREN EEN VAK APART ...
De juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment. Wij ondersteunen organisaties bij het vinden van het juiste talent en mensen bij het vinden van de juiste organisatie. Onze selectiemethodes hebben bewezen dat moeilijk te meten competenties zichtbaar gemaakt kunnen worden. Onze klanten zijn blij met de door ons geselecteerde mensen en de door ons geadviseerde loopbaankeuzes, met toch wel afwijkende methodes. Outdoorselecties, benchmarken, Matchi, denkstijlen analyses en loopbaancoaching. Wij kunnen ‘toppers’ selecteren. Hoe? Lees over onorthodoxe methodes in deze nieuwsbrief. 
 
Ik wens u veel leesgenoegen met deze nieuwsbrief.
 
Namens De Zwerm Groep
Willlem Biesot
Sinds 2005 zet De Zwerm Groep zich in om de juiste brandweerman/-vrouw te selecteren. In opdracht van de brandweerkorpsen van Amsterdam en Den Haag ontwikkelden we in dat jaar een draaiboek. In essentie is deze succesvolle outdoorselectie vrijwel gelijk gebleven en voeren wij nog steeds de regie over de 24 uur durende selectiemethode. Wij zijn nu actief op zoek naar andere organisaties die geïnteresseerd zijn in deze bijzondere vorm van selecteren.
BESLUITVORMING LASTIG? DOE DE BENCHMARK!
Wat mij enorm boeit, is het begeleiden van lastige besluitvormingsprocessen. Het bepalen van de selectiecriteria voor een nieuwe functie waar verschillende betrokkenen een verantwoordelijkheid hebben, kan zo’n lastig besluitvormingsproces zijn.
Of het nu gaat om de functie van veldregisseur bij de GGD, de invoering van de functie van teamcoach bij een zorginstelling of de selectie van een nieuw directielid bij een organisatie voor vormingswerk, ze hebben gemeen dat meerdere partijen en disciplines bij de besluitvorming betrokken zijn. Het is in zo’n situatie vaak niet gemakkelijk om te bepalen wat het functieprofiel is en wat de functie-eisen moeten zijn. De drie voorbeelden betreffen organisaties waar ik een bijzondere methode heb gebruikt ...
SELECTEREN OP WINNAARSMENTALITEIT, KAN DAT?
Ja, op basis van een denkstijlenprofiel kan je selecteren. Des te meer balans, des te meer kans op het halen van de top.
 
Als Zwermpartner ondersteun ik coaches, trainers en langebaanschaatsers van het gewest Zuid-Holland in hun ontwikkeling op het mentale vlak. Samen met Arnold van der Poel, hoofdcoach van het gewest, stelden we op basis van onze ervaringen het profiel van de ideale topschaatser op. Het doel: een specifieke schaatser kunnen helpen op het mentale vlak om zich te kunnen ontwikkelen naar de nationale en de wereldtop.
 
KIES JE LEIDER!
De zomervakantie is weer voorbij. Waar ik begin van de zomer nog moeite had om los te komen van het werk, stonden de afgelopen dagen voor mij in het teken van het opnieuw aangesloten raken bij alle activiteiten. Eén van deze activiteiten is het schrijven van deze blog. Ik wil hierin graag iets van mezelf laten zien, maar ook iets weergeven wat anderen prikkelt. Het doel: een gevoel creëren wat mensen van mij kunnen verwachten.

In één van de eerdere nieuwsbrieven schreef ik over mijn eigen leiderschap. Over mijn weg en het aangaan van de verantwoordelijkheid naar mezelf voor wat betreft mijn loopbaan. Deze keer wil ik het hebben over wat jij kan doen om richting te geven aan jouw ambities.
IK KAN MIJ ER ZO BOOS OVER MAKEN!
Ik kan mij er zo boos over maken! Organisaties die nieuwe mensen aannemen bij een verandering of reorganisatie en de zittende medewerkers buitensluiten. ‘Alle medewerkers die niet passen in de nieuwe cultuur gaan eruit.’ Het is een gevleugelde opmerking van een in mijn ogen ouderwetse verandermanager. Mijn ervaring is namelijk dat de oplossing wel eens een deur, afdeling of gebouw verderop kan zitten … Extern hunten van nieuwe medewerkers of hoeden van aanwezige talenten? Wat ik vaak hoor: ‘De veranderende organisatie wil medewerkers aannemen die beter passen in de nieuwe cultuur.’ De afdeling HRM zet sollicitatieprocedures op en er komt geld vrij om deze reorganisatie te betalen. Het hunten op nieuwe medewerkers kan beginnen.
Holacracy: het waarom, wat en how van het nieuwste management buzzwoord
Sociale innovatie en (jouw?) gedrag door Maarten van der Boon
12 angry men …en 4 redenen om een coachingssessie te frustreren
Trimetrix Benchmarks Jobs! Eenvoudig weergegeven in een kort filmpje.
Waarom er meer managers zijn dan ooit (ondanks alle PowerPoints die het tegendeel beweren)
Heb jij zelf nieuws? Iets op het gebied van ontwikkeling van mensen, teams of organisaties, of ken jij iemand die iets nieuws heeft?
En vind je dat dit een platform verdient? Laat het ons dan weten en wie weet bespreken wij het in één van onze volgende nieuwsbrieven.

Stuur je bericht naar: info@dezwermgroep.nl
 of bel met Peter Roemeling.
Tweet
Share
Share
Forward to Friend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie bent of omdat u zich ooit als belangstellende heeft opgegeven.

Ons adres is:
De Zwerm Groep
Dr. de Visserplein 12
2584 SB DEN HAAG

Indien u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen van De Zwerm Groep 
klikt u hier

Deze nieuwsbrief is powered by orenji en:  
Email Marketing Powered by Mailchimp