Copy
Ingrijpende gebeurtenissen in de maatschappij, op het werk of in de persoonlijke sfeer kunnen je een gevoel van onbehagen geven. Dat is normaal, het is een reëel gevoel. Ik wil dit gevoel van onbehagen altijd zo snel mogelijk kwijtraken, ervan weggaan. Weglopen lost het probleem echter niet op. Wat dan wel? Dat antwoord is niet altijd eenvoudig te geven. Wat ik wel weet, is dat verbinding de sleutel is om dichter bij een oplossing te komen.  

In deze nieuwsbrief vindt u inspirerende verhalen om u te helpen beter bij uw oplossing te komen en meer zicht te krijgen op uw verbindingen.

Ik wens u veel leesplezier,

Namens De Zwerm Groep
Veronique van Dillen.
VERBINDING VERBETEREN? ZIE JE ANGST ONDER OGEN
Ik zat laatst onderweg in de trein naar een cursus en sloeg het krantje open dat op stations wordt uitgegeven. Vooral de columns vind ik leuk. Zo ook de column van Luuk Koelman van die dag: ‘De kinderen van Geert’. Het artikel gaat over dat wij Nederlanders bang zijn om te leven. Een zwaar thema dat hij op een humoristische manier licht maakt, maar wel met een diepere ondertoon. Het liet me niet meer los.

Zijn column herinnerde mij aan het effect van angst op verbinding. Denk er maar eens over na.
BLIJF IN VERBINDING STAAN MET JOUZELF: 5 TIPS EN DE OPLOSSING!
Bluetooth, Wifi, internet, een energetische, telefoon, WhatsApp, Tinder, Fiber, Facebook … Allemaal vormen van verbinding met je familie, vrienden, kinderen, buren, collega’s en klanten, maar hoe zit het met de verbinding met jouzelf? Want mensen staan in verbinding met andere mensen, waarbij sprake is van winst én verlies.
 
De druppel die de emmer doet overlopen….

Een man ontmoet een vrouw. Ze staan direct in verbinding en raken verliefd, verloofd en getrouwd. Al snel komen er kinderen en het gezinsleven dat hierbij hoort. Op het werk start hij als algemeen medewerker, klimt op naar de top en ...
VERBINDINGEN EN ATTITUDE ...
Het woord ‘verbinding’ komt vaak terug in mijn gedachten. Ik zie ook dat het woord de laatste jaren steeds meer opduikt in mijn trainingen en workshops. Iedere keer weer zie en voel ik namelijk de grote verschillen tussen mensen. Ik zie stevige verbindingen tussen collega’s, maar ook vaak losse draden in teams. En duidelijk is dat hechte teams beter presteren. Daarvoor moet het team dus de onderlinge aantrekkingskracht voelen en ook verbonden worden/blijven.

De inhaalslag van teambuilding

Uit mijn praktijkervaring kan ik zeggen dat een groot aantal bedrijven de afgelopen jaren een deel van de verbinding met het personeel verloren hebben.  
VOEL JIJ JE VERBONDEN? DOE DE TEST!
In welke vorm van organisatie je ook werkt en wat je ook doet, of je politicus bent of machinebankwerker, als je echt betrokken bent bij je werk, is de kans groot dat je daar ook succesvol in bent. Soms kan je het helemaal alleen af. Maar als je samenwerking nodig hebt en plezier uit die samenwerking wilt halen, is je eigen houding naar de mensen waarmee je samenwerkt daarop van grote invloed. Voor mij komt dit neer op drie dingen: ben je in staat de kwaliteiten van anderen te herkennen, kan je die kwaliteiten tot hun recht laten komen in de samenwerking én kan je de mening van anderen aanvullend of positief kritisch laten zijn op jouw eigen mening. Als dat je lukt, ligt er een mooie beloning in het verschiet.
VERBINDEN: EEN SAMENSPEL OF EENMANSACTIE?
Verbinden, of verbinding in een organisatie, is belangrijk. Nu hoor je vaak dat verbinding in organisaties ontbreekt of onvoldoende is. Hoe vergroot je verbinding dan, is de vraag. Het antwoord is eenvoudig: begin bij jezelf!

Bewust zijn

In verbinding zijn heeft alles te maken met bewust zijn. Bewust zijn van waar jij je bevindt in de wereld, wie je nu bent en wat je doet. Dit is mooi weergegeven in Eschers prentententoonstelling. Je kijkt naar de wereld en ontdekt daarin jezelf. Je wordt je bewust van jezelf; wat je heeft gevormd. Je ontdekt waarmee jij bent verbonden.
Lees meer over: Persoonlijk leiderschap: Excelleren in Vrijheid.
Maarten van der Boon: Communicatie: een goed begin, het halve werk.
Leertouwer wint Smart Homes Award!
Kotter International: Verandering essentials.
Heb jij zelf nieuws? Iets op het gebied van ontwikkeling van mensen, teams of organisaties, of ken jij iemand die iets nieuws heeft?
En vind je dat dit een platform verdient? Laat het ons dan weten en wie weet bespreken wij het in één van onze volgende nieuwsbrieven.

Stuur je bericht naar: info@dezwermgroep.nl of bel met Peter Roemeling.
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 De ZwermGroep, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp