Copy
View this email in your browser
"Werkstress is verantwoordelijk voor 33% van het ziekteverzuim. De cijfers liegen er niet om: 31% van het werkgerelateerde verzuim is te wijten aan werkdruk of werkstress. In 2008 waren dat 12 miljoen verzuimdagen. Kosten € 2,7 miljard, aldus Het Trimbos instituut. En de lijn is stijgende."
 
Vanaf 2014 voeren het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Nederlands Focal Point voor veiligheid en gezondheid op het werk campagne over het thema: Psychosociale Arbeidsbelasting (werkdruk en werkstress, agressie en geweld, intimidatie, pesten) met de titel 'Herken de druppel: check je werkstress'. Zie de website www.campagna.arboineuropa.nl.
 
Werkstress, zo doet de naam al vermoeden komt dus door het werk. echter, is dat wel zo? Kan het ook zijn dat een werknemer het zelf veroorzaakt?
CASE OVER WERKSTRESS

Werkstress: Wat is daar nou spannend aan?

Spanningen zijn het die zorgen voor stress op het werk. Is mijn werk dan zo spanningsvol? vragen mensen zich vaak af en het antwoord is meestal: "JA!".

Houd ik mijn baan wel? Doe ik het wel goed genoeg? Werken doe ik voor het geld, ik zou graag wat anders doen, maar in deze tijd liggen de banen niet voor het oprapen. Ik heb te veel te doen in te weinig tijd! Antwoorden die ik regelmatig krijg op mijn vraag: "Waar zit je mee?".
VERANDERING, ALTIJD STRESS?

De zomervakantie is voor mij altijd een periode van spontaan loskomende gedachtes en ideeën die vaak, zo spontaan als ze komen, ook weer oplossen. 
De volgende gedachte overkwam dat niet en ben ik eens verder gaan uitpluizen: "Als verandering zo bij het leven hoort, waarom hebben wij daar dan toch meestal zo'n moeite mee? De enige constante is toch verandering? De evolutie was er niet geweest zonder, en heeft die er uiteindelijk niet voor gezorgd dat wij er zijn? Alles verandert ons hele leven door en hoort gewoon bij ons leven, soms leuk soms minder leuk, daar zouden wij als mensen toch aan gewend behoren te zijn?
 
HET ONBEGREPEN BEGRIJPEN

Afgelopen weken heb ik drie keer uitgebreid gesproken met Roel, een bevriende ex-collega die ik ken uit de tijd dat ik bij Haagse Brandweer werkte. Inmiddels werkt hij bij een van de andere veiligheidsregio's.

Waar ging het over? Er komt een functioneringsgesprek aan voor Roel. Helaas voelt hij dit aan als een verloren 'strijd'. Een strijd van Roel en tegen zijn 'tegenstanders':de teamleider en de manager. 

Wat is het echte probleem? Ze hebben te maken met volledig tegenovergestelde gedragsstijlen. 
Agressieregulatie training is een succes!
 
Matchi, de juiste persoon op de juiste plek.

Wilt u aan de slag met uw leiderschap?
Leesvoer! Wendbaar werken in de 21ste eeuw.

Meer leesvoer: Kairos, een nieuwe bevlogenheid.

Nu ook in het Chinees; de Methode Golden Box.
Tweet
Share
Share
Forward to Friend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie bent of omdat u zich ooit als belangstellende heeft opgegeven.

Ons adres is:
De Zwerm Groep
Dr. de Visserplein 12
2584 SB DEN HAAG

Indien u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen van De Zwerm Groep 
klikt u hier

Deze nieuwsbrief is powered by orenji en:  
Email Marketing Powered by Mailchimp