Copy
Problemer med at se indholdet? Klik her og se det i din browser.
Nyt fra Forskerstøtte & UC Viden #6
Velkommen til sommerens nyhedsbrev!
 
I dette nyhedsbrev reklamerer vi for det nyeste nummer af PROFVIDEN, fortæller hvordan du får elektronisk adgang til nyhedsbrevet Mandag Morgen og minder om at det er muligt at importere egne publikationer til UC Viden.

Vi håber at I alle får en god sommer!
Har du skrevet en artikel i et dansk eller udenlandsk tidsskrift?

Så husk at det i UC Viden er muligt at importere publikationer fra online kilder som f.eks. bibliotek.dk og PubMed, hvilket kan spare dig tid i forhold til manuel inddatering.
Se vejledning til import fra online kilder her
Har du tidligere været ansat på en anden professionshøjskole eller et universitet, kan du med hjælp fra en bibliotekar importere dine publikationer til UC Viden. Kontakt Birgitte Burgwald eller Anne-Dorte Tækker
Se vejledning til import fra professionshøjskole eller universitet
Har du set at PROFVIDEN 2017 er udkommet?

PROFVIDEN er danske professionsshøjskolers magasin om forskning og udvikling.
I år er der i PROFVIDEN samlet et lille udsnit af forsknings- og udviklingsprojekter omhandlende bl.a. idræt, affaldssortering, ingeniørkunst og madkundskab.
Du finder ligeledes et uddrag af professionshøjskolernes videnregnskab for 2017, men bl.a. forsknings- og udviklingsaktiviteter hos UCSYD.
Online adgang til Ugebrevet Mandag Morgen?
 

Ugebrevet Mandag Morgen udgiver ugentlige analyser på tryk og web samt regelmæssige tematiske særpublikationer.
Ugebrevet er tilgængeligt for alle studerende og ansatte fra alle campus.
Ansatte har også mulighed for at få adgang med WAYF login udenfor campus.
Vil du gerne abonnere på MandagMorgens nyhedsbrev, så send en mail til Hella Hostrup, så formidler hun kontakten.

 
Bogomtale
 

Kritik af den digitale fornuft i uddannelse handler om digitaliseringen af vores samfund, som den har udfoldet sig i de seneste årtier især inden for uddannelsesområdet. Bogen stiller de enkle, men ofte både usagte og ubesvarede spørgsmål: Lærer man bedre på en iPad end ved en tavle? Kan interaktive medier erstatte den gammeldags underviser? Udvikler man “digitale kompetencer” af at bruge mobiltelefoner og sociale medier meget? Er der nogen målbar læringseffekt af de massive investeringer i digitalisering, vi som samfund har foretaget? Og kunne vi måske opnå samme effekt med andre, velafprøvede og billigere midler?
J
esper Balslev tegner i bogen en karakteristik af 30 års tænkning om det digitale. Utallige evalueringsrapporter og politiske oplæg har i løbet af disse år påpeget det store potentiale i digitalisering, men der foreligger meget lidt, om nogen, dokumentation for, at dette potentiale er blevet realiseret. På trods af det fortsætter opfordringerne til yderligere og øget oprustning på det digitale område med stort set ensartet ordlyd og samme løfter om et enormt potentiale, der venter lige omkring det næste hjørne.

Bogen er et opgør med vores måde at tænke om “det digitale” på og et forsøg på at opstille et mere velovervejet alternativ til den panik, der synes at være blevet en permanent samfundstilstand: at enten holder vi os for øjnene og hopper ombord på det digitale højhastighedstog nu, eller også bliver vi efterladt for evigt på den forhistoriske perron.

Bogen kan lånes på UC SYD Biblioteket
Vidste du... 
at du både kan lægge profilbillede på din personlige profil i UC Viden, og lave et CV ud fra din profil?
Læs mere om CV og hvordan du tilføjer et billede til din personlige profil. 

Få mere information om Forskerstøtte her

Har du brug for hjælp? Kontakt Biblioteket.

Forskerstøtte tilbudskatalog


This email was sent to <<Email adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
UC SYD · Degnevej 16 · Esbjerg Ø 6700 · Denmark