Copy
Monday

Nov 28th

PUUR VILLA STERREBOS | VOCAL PRESENCE | RECEPT  
'EEN NIEUWE LENTE EEN NIEUW GELUID...'


Puur Villa Sterrebos


Beste <<Voornaam>>,

We kregen veel positieve reacties op de vraag om Albert een handje te helpen op de tuin. Hartelijk dank daarvoor!
Het was erg leuk om met samen aan de slag te gaan. Vooral op maandag 5 mei kon er door het mooie weer veel gedaan worden. Er zijn verschillende koolsoorten geplant; spits-, witte-, chinese-, rodekool en koolrabie. De suikermais is uitgeplant en de pompoenen zijn voorgezaaid. Achter in de tuin hebben we een verschillende soorten kleinfruit en bij de blauwe bessen zijn de stammen onder de voet vrij gemaakt van onkruid. En om de kieming en  de eerste groei te stimuleren is het koemest preparaat geroerd en uitgebracht. Volgende keer weer wat foto's van het resultaat denk ik.


 
"Een nieuwe lente, een nieuw geluid...'

Iedereen kent deze woorden zo goed dat het lijkt alsof ze er altijd al geweest zijn. Het zijn de eerste woorden uit het gedicht Mei van Herman Gorter.
Met deze aankondiging van een nieuw begin, waarin je het einde al in door hoort klinken, begint een gedicht dat uit drie boeken bestaat, een waar modern epos, waarvan we nu vooral alleen de eerste regels nog kennen. Gorter heeft 4381 versregels nodig om Mei uit de zee te laten oprijzen en weer te laten ondergaan in de branding.

Het gedicht vertelt over het onbevangen en stralende meisje Mei dat hij hopeloos verliefd laat worden op de blinde Balder. Deze jonge god brengt haar met zijn gezang in vervoering maar laat haar vervolgens ontroostbaar achter waarna ze nog een tijd een half-leven door brengt met de dichter die haar als eerste uit de zee zag komen. Het is een lang gedicht dus voor wie nooit aan het einde toe is gekomen... de geboorte van zuster Juni nadert en daarmee is ook het einde van het leven van Mei een feit en wordt ze door haar dichter in de golven onder het zand begraven.

Als je op de afbeelding klikt wordt je naar een mooi artikel van de Koninklijke Bibliotheek verwezen. 
 
Waarom dit gedicht nu hier? Natuurlijk omdat het einde van mei al inzicht is, maar vooral omdat het zo mooi is om in een gedicht de hoop, melancholie en schoonheid te herkennen van de verschillende levensfasen die elkaar afwisselen en die steeds nieuwe veranderingen met zich mee zullen brengen.
 


De afgelopen twintig jaar heb ik (Elisabeth) met hart en ziel als Dr.Hauschka therapeut gewerkt en er een verdieping in gevonden die ik bij aanvang niet voor mogelijk had gehouden. Al vond ik het af en toe lastig om te kiezen waar ik mijn focus op moest richten, zingen of behandelen, er was zoveel waardevols te leren en te geven in beide vakgebieden dat ik met heel veel liefde beide ben blijven ontwikkelen. 
Maar in het afgelopen jaar is Janiek Knol bij ons komen werken in de natuurwinkel en in de schoonheidssalon en heeft hiervoor ook de opleiding voor Dr.Hauschka therapeut gevolgt.

Janiek werkt inmiddels als gediplomeerd Dr.Hauschka therapeute bij ons in de salon waarbij ik merk dat al mijn vertrouwen in haar capaciteiten ook echt één voor één bewaarheid worden. Ze draagt een geheel eigen warmte en energie Villa Sterrebos binnen die klanten enorm waarderen.  Zowel in de winkel als in de schoonheidssalon. Onderling wisselen we waardevolle informatie en kennis uit over de Weleda en Dr.Hauschka behandelingen en Janiek zet daarbij ook een wellness aanbod op de kaart, zoals de Hammam behandeling, die goed past binnen Villa Sterrebos.  

Zo ben ik nu zelf in de gelegenheid om naast Janiek te gaan staan als hulp, zo af en toe als de coach (want dat wordt je met 20-jaar ervaring vanzelf wel), en ik 'mag'  af en toe ook een behandeling geven. 
Dat is voor mij echt een ander gevoel. We geven met plezier samen duo behandelingen maar Janiek is nu verder echt de Dr.Hauschka therapeut en schoonheidspecialiste van Villa Sterrebos. De salon hebben we een nieuwe naam gegeven: PUUR VILLA STERREBOS zodat het ook los van de natuurwinkel een eigen gezicht heeft. Aan de nieuwe website voor Puur Villa Sterrebos leggen we nu de laatste hand.  Daar horen jullie vanzelf meer over.VOCAL PRESENCE
Met de ruimte die is ontstaan kon ik besluiten om mijn passie die ik op mijn 15e in het zingen ontdekte, opnieuw en professioneel in te zetten als vocalcoach en presentatiecoach. 
Ik ben nu eenmaal een stemluisteraar/-fluisteraar en hoor in iedere stem een zweem van 'presence' of in het Nederlands 'aanwezigheid', die voor mij de uiting is van de wakkere geest die aanwezig is in elk van ons. 

 
'Presence' is misschien niet altijd al duidelijk hoorbaar en zichtbaar bij iedereen maar het is altijd aanwezig. Sommige mensen zijn er van overtuigd dat deze 'presence, door sommige ook wel aangeduid als 'charisma',  slechts voorbehouden is aan een enkeling. Aan een 'ster' of redenaar die ons ademloos aan de lippen laat hangen.  Maar ik ben een geheel andere overtuiging toegedaan. Ik zie het ook in mensen die geen moeite doen om te overtuigen of iets bijzonders te doen. 
Ik hoorde het als kind in het zingen van mijn vader terwijl dat volgens velen echt heel vals zou hebben geklonken en ik zie het bij mensen die iets doen omdat ze het met plezier doen in plaats van om de beloning of de waardering die er eventueel op volgt. Mijn fascinatie wordt direct gewekt wanneer ik iemand hoor die echt op zijn eigen manier een verhaal naar buiten brengt. Zoals je aandacht wakker wordt als je een zanglijster hoort :) 
 

Het is mijn passie om mensen de handreiking te bieden om in het spreken, zingen en in presenteren van deze 'presence' uit te gaan als basis om moeiteloos en authentiek te kunnen communiceren. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een oefenruimte en oefen-persoon waar je oordeelsvrij bij kan oefenen en die je even oprecht terug geeft wat hij of zij aan je ervaart. Deze ruimte bied ik met mijn Vocal Presence programma.

Vlieguren
Op 20 juni heb ik mijn officiele opleiding bij de School voor Presentatiecoaching afgerond. Ik zou heel graag alvast wat extra 'vlieguren'  willen maken voordat ik officieel van start ga als presentatiecoach, want ook al doe ik dit werk vaker, deze nieuwe methode daagt mij ook zeker op veel fronten uit!

Dus voor het  geval je graag effectieve en zinvolle hulp wilt als voorbereiding op een presentatie of optreden, inclusief alle twijfels die je hebt over de effectiviteit van je visuele hulpmiddelen als powerpoint of de inhoudelijke opbouw van je verhaal, dan kan ik je tot 20 juni helpen tegen vergoeding van de onkosten! Ik werk als presentatiecoach één op één, en eventueel kan dat ook via Skype.
Maar ook als je anderen kent, of een organisaties die voor haar mensen hierin graag hulp voor wil... Stuur ze door!! Alle adres gegevens staan op de afbeelding van het visitekaartje.

In september lanceer ik ook een online programma dat je leert wat er voor nodig is om moeiteloos, effectief en met plezier te presenteren. Voor iedereen die mij vanaf nu tot aan 20 juni aan  'vlieguren' helpt kan ik een hele fijne verrassing in het vooruitzicht stellen:
Als het online-programma van start gaat ontvang je straks een korting van 40 % op het gehele programma, en dat geldt zowel voor degene die mensen tipt als voor degene die zelf bij mij komt om de presentatiecoaching te ontvangen!! 

RECEPT 

CORRIES RUCOLASALADE
Foto en tekst: Maria Bos

Nodig per persoon:

handje rucola
halve appel
plakjes stokbrood
zachte geitenkaas
kaneel
honing


 Schik de rucola op een bord. Snijd de halve appel in stukjes en bak het even aan met wat kaneel.

Rooster de plakjes stokbrood in een koekenpan en smeer er de geitenkaas op. Zet onder de grill
totdat de kaas bruin wordt.

Verdeel de appelstukjes over de rucola en daarbovenop de stukjes stokbrood. Bedruppel de
geitenkaas met wat honing.

Het is een zeer voedzame salade. Wil je het als voorgerecht, maak dan kleine porties.

Over Villa Sterrebos

Op het platteland in Drenthe heeft de liefde tussen twee heel verschillende mensen - Albert: biologisch dynamisch tuinder/leraar, en Elisabeth: zangeres/presentatiecoach / Dr.Hauschka therapeut - , de liefde die ze delen voor authenticiteit, entrepreneurschap, en de gezamenlijke wil om bij te dragen aan een heilzame ontwikkeling voor aarde en mens voor een verrassende uitkomst gezorgd.

In 2009 hebben ze in Frederiksoord Villa Sterrebos opgericht, de plaats waar ze dit alles gezamelijk, én op eigen wijze onder hebben gebracht. Je leest hier alles over Villa Sterrebos. 


Copyright © 2022 Villa Sterrebos All rights reserved.
UnsubscribeUpdate Subscription Preferences


Email Marketing Powered by Mailchimp