Copy
Officiële mededeling van SGHA
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Nieuwsbrief Maart 2016

Vrijwilligers ManMeerCup-finales gezocht!

Op 30 april as. zijn de ManMeerCup-finales weer in Heerenveen. De organisatie komt vanuit SGHA. Hiervoor zijn dus vrijwilligers nodig om deze dag mogelijk te maken. Er zijn al aanmeldingen maar bij dit grote evenement zijn veel meer nodig dan dat we op dit moment hebben. Dus heb je je nog niet opgegeven en wil je graag helpen? Meld je aan bij Herjan Reuten via info@sgha.nl.
Poiesz-Actie in volle gang!

De Poeisz-actie is in volle gang. Jan Jongsma en Edwin Rodenburg zijn ervoor aan het zorgen dat deze actie een groot succes wordt! Afgelopen thuiswedstrijden zijn er donuts verkocht en is er met een lijst rondgegaan voor de gevulde koeken. Niks is hun te gek! Dit is helemaal geweldig heren.

SGHA wacht in spanning af wat het eindresultaat gaat worden. Succes met alles! En blijf vooral boodschappen doen bij de Poeisz en doe de munten bij SGHA in de buis! De munten kunnen ingeleverd worden bij de Poeisz in Heerenveen. Als u hier geen boodschappen doet, kunt u de munten meenemen of meegeven aan u kind. Zodat de munten kunnen worden gegeven aan iemand die hier wel naartoe gaat en de munten voor SGHA in de buis doen! Tot en met 3 april kunnen er munten worden gespaard!


SGHA stond ook in de Poeisz met de koekactie!

Voor in de agenda!  
Polodag i.c.m. het eindfeest komt er aan! Zet alvast 14 mei in de agenda en houd deze datum vrij! Meer informatie volgt.  

                                                  

Bowlen met SGHA
De SGHA bowlavond 17 maar jl. was weer zeer geslaagd. Met veel plezier hebben 24 waterpoloërs hun balgevoel op het droge getoond en gestreden om de Reina Verhoef bokaal. De winnaar van de vorige keer, Herjan Reuten, was helaas niet in topvorm en moest de wisselbeker tot zijn grote verdriet overdragen aan een nieuw talent. Fokke Noppert mag met 153 punten zijn naam laten graveren in de bokaal, gefeliciteerd! Aangezien Fokke geen waterpoloër is moest hij beloven om een keer mee te trainen. We zien je graag verschijnen en wie weet schuilt er ook een echt waterpolotalent in je! De poedelprijzen tijdens deze avond waren gesponsord door WERU, onze grote dank daarvoor. In september barst de bowl strijd weer los en hopen we op nog meer opkomst. Aanmelden kan alvast bij de activiteitencommissie bowlen, Reina Verhoef! 


De winnaar van de avond!

Grote Clubactie een succes!

Dit jaar zijn er veel Grote Clubactie loten verkocht. Daarmee is een groot bedrag opgehaald van € 890 voor SGHA. Wij willen dan ook iedereen die hier aan mee heeft gewerkt hartelijk bedanken; samen voor SGHA! 

We hebben ook een aantal prijzen uit te delen; Aan het jeugdlid dat de meeste loten heeft verkocht: dit zijn Sanne Alfering en Henk Jan Heida. Zij ontvangen beide een bioscoopbon! Sanne en Henk Jan, goed gedaan!
Ook het team dat de meeste loten heeft verkocht valt in de prijzen; dit is
Heren 2! Zij ontvangen een taart. Heren, mooie prestatie.

HR en Waterpolo Evenement
Een gouden medaillewinnares van de Olympische spelen in Peking 2008. Een toptrainer met ervaring op Olympische spelen van Sydney 2000. Zij delen hun jarenlange ervaring met u. Zij leggen hierbij de verbinding tussen onder andere HRM, leiderschap, motivatie, ambitie, cultuur, selectie en waterpolo op het allerhoogste niveau.

6 april zijn Yasemin Smit en Jan Mensink gastsprekers tijdens dit evenement in Sportbreak Café. Interesse? Kijk voor meer informatie en aanmelden op http://nvp-plaza.nl/agenda/human-resource-management-en-waterpolo.

Hartcoherentietraining voor de damesselectie

De damesselectie van SGHA heeft een hartcoherentie training gevolgd ter verbetering van de sportprestaties. Danielle Rubingh heeft vanuit haar eigen bedrijf de Peak Performace training voor sporters van Heartmath aangeboden. De deelnemers hebben tijdens 2 avonden zelfmanagement technieken geleerd waarmee zij sneller kunnen herstellen van frustratie en tegenslag. Het voordeel van de training is dat zij zich bewuster zijn geworden van de manier waarop ze omgaan met stressvolle situaties en spanning (wedstrijddruk, schieten, tegenslag, verliezen) en nu ook de tools in huis hebben om hierin zelf bij te sturen. 

Op het moment dat je stress ervaart (frustratie, faalangst, moedeloosheid, tegenslag) zal je ook minder presteren. De dames hebben door middel van de training hun kennis hierover vergroot. Doordat je weet welke processen zich afspelen in je lichaam en hersenen, wordt je bewuster en kan je ook bewuster bijsturen. Dat bijsturen gebeurt d.m.v. de door Heartmath ontwikkelde technieken die ze (door te oefenen) altijd en overal kunnen gebruiken. Tijdens de training hebben de dames, terwijl ze met een oor-sensor waren gekoppeld aan de biofeedback apparatuur, kunnen zien wat het effect van stress en storende gedachten is op hun prestaties. Ze hebben ook gezien wat het effect is coherent zijn en hoe je dit kan beïnvloeden door ademhaling en positief denken. Het is allemaal geen hocuspocus vaag gedoe, maar wetenschappelijk bewezen en effectieve technieken om verder te komen in de sportprestaties.

Op dit moment bouwt Danielle tijdens de waterpolo training en ook tijdens de wedstrijden, momenten in dat de dames kunnen oefenen. Hoe meer je oefent, hoe groter het effect. Het is net als waterpolo: met 3 keer per week denken aan je training zal je echt geen betere en sterkere speelster worden. Met 3 keer per week trainen wel.

Veel sporters over de wereld werken al met de HartMath technieken. Hier in Nederland o.a. schaatsers, turners, kayakers, golfers, wielrenners en voetballers die door de technieken zichtbaar beter presteren op WK's, Olympische spelen of in de eredividie (Heracles). Meer informatie kan je vinden op de website van DARE!training & advies (www.daretrainingenadvies.nl) of op www.heartmathbenelux.com

Balsponsoren
Misschien heeft u het al wel gemerkt bij de promotie van de wedstrijden? De sponsorcommissie is druk bezig om veel balsponsoren binnen te halen. Wilt u ook een balsponsor zijn en uw logo bij de promotie van de wedstrijden? Dit kan! U kan zich aanmelden bij de sponsorcommissie of een mail sturen naar info@sgha.nl. Hier een overzicht van de balsponsoren op dit moment.

Klussenbedrijf Bijl
Foodbar Picknickers
Cafe 't Hert
Fleur de la Brune
Johan de Zwart Onderhoudsdiensten
Noord Nederlandse Groepsaccomodaties.nl
Jan de Jong Interieur
Cotton Style
GPR Joure
Tapijthal Bruinsma
Posthumus Schoenen
Die Gaststube
Zee Tsiis
Tigh Barra
Lapekoer
Cappadocia
Bistro Fred
Cafe de Stam
Cafe 't Syl
Koen van Zadelhoff
Share
Tweet
Forward
SGHA wordt ondersteund door:
Copyright © 2016 SGHA, Alle rechten voorbehouden.


Ik wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen    Inschrijving bijwerken 

Email Marketing Powered by Mailchimp