Copy

In deze nieuwsbrief

  • Al meer dan 160 lopers voor Prinses Harte tijdens Dwars door Mechelen.
  • Help mee tijdens een Prinses harte-woensdag.
  • Benefiet toneel SOS Prins6 - voorstelling 1 bijna volzet.
  • De warmste week - Music For Life
  • En de pakketten...want daar draait het toch om?
  • Agenda
     
View this email in your browser
Nieuwsbrief vzw Prinses Harte
View this email in your browser

De nazomer beloonde ons nog lange tijd met warme temperaturen. De temperaturen dalen dan wel, maar de warmte blijft duidelijk voelbaar. Te beginnen nu zondag, maar ongetwijfeld met een piek in de maand december. Je vindt alle info in deze nieuwsbrief.

Al meer dan 160 lopers voor Prinses Harte met Dwars door Mechelen
Komende zondag vindt de 4e editie van Run4Harte plaats, onze eigen sponsorloop tijdens Dwars door Mechelen. Al meer dan 160 mensen lieten weten dat ze opnieuw hun Prinses Harte-loopshirt zullen aandoen, waaronder heel wat nieuwelingen. Zowel tijdens de Kidsrun, de 5 en de 10 km. zal Mechelen dus weeral warm kleuren. De lastminutebeslissers kunnen zich alsnog registreren om onze vzw te steunen. Dat doe je hier
Je vindt onze vzw zondag vanaf 12 u. met een kraampje op de Grote Markt. Je kan daar ook nog T-shirts aankopen moest je er nog geen hebben. Opgelet, we staan niet in de Nekker.

Help mee tijdens een Prinses Harte-woensdag
Vrijwilligers die iets voor onze vzw willen betekenen, kunnen terecht op de maandelijkse Prinses Harte-woensdag om kleine items voor de pakketten te maken. De eerstkomende editie is woensdag 21 september, tussen 10 en 18 u. Plaats = Stitch & Co, Onze Lieve Vrouwestraat 5 in Mechelen. Machines en materiaal is voorzien, alsook ondersteuning indien gewenst. Handig zijn is een minimum, met een naaimachine kunnen omgaan is geen must.
Het gaat niet om de dekentjes, pyjama’s of poppen – dat wordt allemaal door een firma gedaan – maar we ontwikkelen wel kleine extraatjes om aan de pakketten toe te voegen: vlaggelijnen, kleertjes voor poppen, slaapzakjes voor poppen, slabbetjes, speltkussentjes…
Je kan een uurtje, twee uurtjes, een halve of een hele dag komen werken, dat kies je zelf. Je kan vrij binnen en buiten gaan, maar als je zeker bent dat je komt, stuur dan een mailtje naar els@stitchandco.be

Benefiet toneel SOS Prins6 - voorstelling 1 bijna volzet
Op zaterdag 22 oktober 2016 speelt Theater Korenmarkt een benefietvoorstelling van hun stuk "SOS Prins6" over prettig gestoorde prinsessen. Hier heb je alvast een voorsmaakje van wat je te wachten staat. 
Het is een fijne familievoorstelling, geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar en hun (groot)ouders. Er zijn twee voorstellingen gepland, om 14.30 u en om 18 u.
De eerste voorstelling is bijna volzet, om 18 u. zijn er echter nog plaatsen genoeg. Tickets kosten 9 euro, alle kinderen krijgen een verrassing. En uiteraard mag je verkleed komen als prins of prinses. Bestel je tickets hier.

De warmste week - Music For Life
Voor het vierde jaar op rij kan je Prinses Harte kiezen als goed doel tijdens Music for Life, het meest warme programma dat op onze Vlaamse radiozenders loopt. Acties organiseren kan vanaf begin december, de live-uitzending loopt in de week voor kerstmis. Uiteraard hopen wij dat we net als de voorbije jaren de kaap van de 20 acties kunnen overschrijden. daarvoor rekenen we uiteraard op jullie. Je vindt alle info op de site van Music For Life.

En de pakketten...want daar draait het toch om?
Facebookgebruikers lazen het al. Eind augustus konden we de cirkel rond maken. Enkele vrijwilligers brachten maar liefst 60 ridder- en prinsessenpakketten naar het universitair ziekenhuis in Gent. We startten enkele jaren geleden in Gasthuisberg, begin dit jaar kwamen er het UZ Jette en Antwerpen bij. En nu sluiten we af in Gent. Uiteraard is ons werk niet gedaan. Vanaf nu focussen we op het bijhouden en aanvullen van de stocks in de diverse ziekenhuizen. Want helaas komen er elk jaar enkele tientallen nieuwe patiëntjes bij.  Maar om hen een warme ziekenhuisomgeving te bezorgen, daarvoor doen wij het!

Agenda
- Zondag 25 september: Dwars door Mechelen / Run4Harte
- zaterdag 22 oktober: benefiet toneel SOS Prins6
- December 2016: Music For Life


Tot een volgende keer.

 

MET EEN GROOT HART VOOR EEN KLEINE MEID
op 14 januari 2013 stierf Harte aan de gevolgen van een erg agressieve hersentumor. Ze was net 6 jaar geworden. Tijdens de 4 weken die Harte in het ziekenhuis verbleef, merkten we het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving. Prinsessen- en ridderpakketten maken voor kinderen op de kinderkankerafdeling in Gasthuisberg is het opzet van de vzw Prinses Harte. In zo’n pakket zit onder andere: een pyjama die langs de zijkant open kan, een fleecedekentje, een warmtekussen en een ridder- of prinsessenpop geïnspireerd op Harte.
Share
Forward
vzw Prinses Harte, p.a. Alfred Nobelstraat 24, 2812 Muizen
www.prinsesharte.be     www.facebook.com/prinseshartevzw


Ondernemingsnummer 524.859.773
Giften via BE76 0016 9593 8195 (vzw Prinses Harte) of - als je een fiscaal attest wil - op BE10 0000 0000 0404 – (Koning Boudewijnstichting) met gestructureerde mededeling  ‘128/2680/00015’.

Geef ons een seintje als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Prinses Harte · Alfred Nobelstraat 24 · Muizen 2812 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp