Copy

Nood aan nieuw leesvoer? Ga naar het boekencafé.

Hey sympathisant,

Ondanks de onverwachte gebeurtenissen rond onze spaghettisaus-verkoop, mogen we niet vergeten dat er nog vanalles gebeurt ten voordele van Prinses Harte. Twee grote acties zijn uiteraard de 1000 km van KOTK waaraan ons team deelneemt. Maar er is dit jaar opnieuw een boekencafé, deze keer zelfs verspreid over 2 dagen. Ontdek alle info in deze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief

Koop boeken en ceedees en steun Prinses Harte

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni vindt in Grimbergen opnieuw een boekencafé plaats. Het concept is eenvoudig: er liggen honderden tweedehandsboeken, CD's, LP's en dvd's die je kan kopen. Je kiest zelf hoeveel geld je wil geven voor je aankoop. Daarnaast is er heel wat randanimatie zodat het een gezellig café wordt. Afspraak in de vrije basisschool Prinsenhof. Alle boeken die er liggen werden geschonken door mensen. Heb je zelf boeken (geen woordenboeken en encyclopedieën), ceedees of dvd's liggen die je niet meer leest of beluistert maar die nog wel in goede staat zijn, dan kan je deze aan de organisatie schenken. Mensen uit Mechelen kunnen hun materiaal na afspraak bezorgen in het secretariaat. Tegen half mei ronden we dit wel af.
Op naar de 1000 km voor Kom op tegen kanker

Tijdens het Hemelvaartweekend fietsen meer dan 200 teams de 1000 km van Kom op tegen kanker. En wij zijn één van deze teams. De ritten zijn verdeeld, elk teamlid neemt één rit voor zijn of haar rekening. Onze fietsers kunnen supporters gebruiken. Ben je dat weekend vrij, zoek dan het parcours op en kom het peloton toejuichen. En juich nog iets harder als je een fietser van ons team ziet passeren. Uit ervaring weten we dat al die supporters voor een extra boost zorgen. Bij aankomst op de Grote Markt in Mechelen vatten wij alvast elke avond op dezelfde plek post. Ontdek het later op onze Facebookpagina. 
Steek zelf de handen uit de mouwen
Eénmaal per maand stelt Els van Stitch & Co haar naaimachines ter beschikking voor vrijwilligers die iets willen stikken voor Prinses Harte: vlaggetjes, kussentjes, slabben, ... Items voor in de pakketten of om te verkopen en zo centjes te verzamelen voor onze pakketten. Dit werkjaar ben je nog welkom op de woensdagen 15 mei en 12 juni, telkens tussen 10 en 18 u. Ook al kan je maar een uurtje of twee, altijd welkom! Alle info vind je hier

Kalender

- woensdag 15 mei: naai-woensdag
- 30 mei - 2 juni: 1000 km fietsen van KOTK
- 1 - 2 juni: boekencafé Grimbergen
Om stil van te worden
 
Af en toe krijgen we eens een reactie van een ouder wiens kind een pakket kreeg. Als blijkt dat die ouders zich dan al ineens willen inzetten voor ons, dat is zo warm. Hiervoor doen we het!
"Met een klein hartje, las ik jullie verhaal… op 06/02 werd onze kleine prinses van 2,5 van spoed in Hasselt doorverwezen naar Gasthuisberg. Ze was al enkele weken niet helemaal ok. Moe, overgeven, afwezig… het was iets viraal, mss buikgriep, maar die woensdagnacht stond onze wereld plots stil. Ze had vocht in haar hersenen, een “zwelling”, aangekomen in Gasthuisberg werden we begroet door de Neurochirurg en de kinderoncoloog… dit bleek goed mis. In de 36 uur die erop volgde kreeg ze een drain, MRI en lag ze 10 uur op de operatietafel. Gelukkig kon daar alles worden weggenomen, afgelopen vrijdag kregen we de resultaten van de tumor. Een laaggradige tumor, 1 kans op 400.000 wel. Het woord “zeldzaam” horen wij niet meer, want alles was zeldzaam. Ondertussen heeft ze ook een onderhuids pompje. Ze doet het goed, onze prinses, maar we hebben toch nog 6 weken protontherapie en 7 chemo’s voor de boeg. Ik wou eigenlijk alleen maar zeggen, dat ik ongelofelijk veel bewondering heb voor jullie. En wat een geweldig project ik dit vind, want ik heb op de afdeling hemato/oncologie al heel wat ridders en prinsesjes zien lopen. We hebben het afgelopen weekend over de 20 km van Brussel en de dodentocht gehad, die we met een hele groep vrienden graag willen doen, om zo geld in te zamelen voor enkele goede doelen, die rechtstreeks het leven van deze ridders en prinsesjes wat zonniger te maken, wat kleur te geven. Als onze plannen zich wat concretiseren, neem ik, als dit voor jullie ok is, weer contact op."
 
Team Prinses Harte doet het met saus: verslag van 2 bewogen dagen

Ondertussen kunnen we ermee lachen, maar hetgeen wij afgelopen weekend meemaakten was een serieuze domper na een succesvolle actie. We moesten in allerijl 340 liter spaghettisaus terugroepen omdat het vlees mogelijk besmet bleek te zijn. Ondertussen zijn we volop bezig alles terug in orde te brengen. Je kan het hele relaas van die twee dagen hier lezen. Een overzicht van de massale persaandacht vind je hier.
MET EEN GROOT HART VOOR EEN KLEINE MEID
De kinderkankerafdeling in het ziekenhuis. En jouw kind in één van de bedden. Het is ons verhaal. En het verhaal van Harte, onze dochter. Harte werd ziek toen ze 6 jaar was. Ze had kanker en verbleef 4 weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen maakten haar verblijf aangenamer. Vzw Prinses Harte doet dat nu voor andere kinderen. Wij maken een ziek kind blij met een ridder- of prinsessenpakket van vzw Prinses Harte.
vzw Prinses Harte, p.a. Alfred Nobelstraat 24, 2812 Muizen
website    Facebook
     Instagram

Ondernemingsnummer 524.859.773
Giften via BE76 0016 9593 8195 (vzw Prinses Harte).
BTW-nummer BE524.859.773


Onderaan kan je je uitschrijven voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Prinses Harte · Alfred Nobelstraat 24 · Muizen 2812 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp