Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Capçalera
BUTLLETÍ DE L'ACORD CIUTADÀ 99 GENER 2016
Destaquem
Barcelona impulsa l’elaboració del primer Pla de salut mental de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha reunit un conjunt d’organitzacions i persones expertes en l’àmbit de la Salut Mental per engegar conjuntament l’elaboració del Pla de Salut Mental de Barcelona i la constitució de la Taula de Salut Mental de Barcelona.
Aquest grup inicial haurà d’elaborar i consensuar una primera reflexió sobre els principals desafiaments que cal abordar en relació aquest tema.
II Seminari d’Innovació Social “Experiències internacionals de treball en xarxa”

E
l passat 12 de gener va tenir lloc el II Seminari d’Innovació Social "Experiències internacionals de treball en xarxa", organitzat per ECAS i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Durant el seminari es van presentar i debatre experiències internacionals de treball en xarxa en els àmbits de l'educació, la pobresa energètica, l'habitatge i la inserció sociolaboral.
Info Acord

La XIB participa a les jornades “Persones amb discapacitat i al món laboral” organitzades per la UGT

Es presenta l’estudi de la Diagnosi 2015. La situació del sensellarisme a Barcelona de la XAPSLL

 La Xarxa NUST i la XESB organitzen un taller d'intercanvi sobre l'Economia del Bé Comú aplicada a les organitzacions
L'entrevista
Entrevista a la Sra. Carmen Laorden
Aquest mes entrevistem a la Sra. Carmen Laorden, directora general de l’Associació in via, una associació sense afany de lucre d’àmbit civil.

[continuar llegint]
Actualitat
Oberta la convocatòria de participació del V Congrés del Tercer Sector Social
El dilluns 11 de gener es va obrir la convocatòria de participació perquè les entitats del Tercer Sector, altres plataformes d'incidència social política i institucions que ofereixin servei al Tercer Sector o hi col·laborin de manera habitual puguin presentar les seves propostes.
[+ info]
Celebració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat
El passat 3 de desembre, amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, van tenir un conjunt d’activitats: exposicions, tallers, xerrades, passes de pel·lícules, activitats esportives, etc. Totes elles van comptar amb un èxit d’assistència.
[+ info]
El Parlament posa en marxa mesures exemplars per adaptar els canvis d’horaris proposats
El passat 16 de desembre, la Iniciativa per a la Reforma Horària es va reunir amb la presidenta del Parlament amb l’objectiu de posar de relleu la feina feta al llarg dels darrers dos anys i impulsar els reptes que són cabdals per impulsar la Reforma Horària.
[+ info]
Agenda
Imatge agendaConferència del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat (FEPSU)
Data: dimecres 20 i dijous 21 de gener.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/Montalegre, 5).
[+ info]
Imatge agendaMuhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau 2006, presentarà les primeres accions impulsades per la Social Business City Barcelona
Data: dimarts 26 de gener, de 9:00 a 13:00h.
Lloc: Palau de la Música (c/Palau de la música, 4-6).
[+ info]
Imatge agendaLa Contribució del Tercer Sector al lloguer social
Data: dimarts 26 de gener, de 9:20 a 10:45h.
Lloc: Ateneu Barcelonès (c/Canuda, 6).
[+ info]
Imatge agendaJornada internacional “Societat relacional i execució penal”
Data: divendres 29 de gener, de 9 a 14h.
Lloc: Cosmocaixa (c/Isaac Newton, 26).
[+ info]
Breus
Disponible Cercacoop, l'app de geolocalització de cooperatives que permet cercar i localitzar les empreses de l’economia social i cooperativa a qualsevol persona que tingui instal·lada l’app en el seu dispositiu mòbil. [+ info]
L’Institut Català de les Dones impulsa la campanya #trenquemestereotips per conscienciar sobre la importància del joc per educar els infants en els valors de l’equitat de gènere. [+ info]
Quatre exposicions fotogràfiques simultànies mostren els valors inherents a La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio al voltant de la gran participació social que desperta la iniciativa. [+ info]
Altres informacions
Publicacions
Aquest mes us recomanem consultar el document Gènere i Diversitat funcional: Una violència invisible, presentat en el XIV Seminari Ciutats i Persones, i promogut per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Convocatòries
El 25 de febrer finalitza el termini per presentar-se als Premis Social Business City (SBC) Transforma: Emprenedoria social contra l’atur juvenil, la convocatòria busca joves d’entre 16 i 30 anys amb idees i projectes d’empreses socials que ajudin a reduir la taxa d’atur juvenil a la ciutat de Barcelona.
Enllaços d'interès
Us animem a consultar la pàgina web Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa que introdueix les diferents expressions artístiques als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.
Twitter
Comparteix el butlletí a Twitter
Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
Tel. 93.413.27.31
acordciutada@bcn.cat