Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Capçalera
BUTLLETÍ DE L'ACORD CIUTADÀ 95 SETEMBRE 2015
Destaquem
L’Ajuntament de Barcelona presenta accions urgents de lluita contra la pobresa

L’Ajuntament de Barcelona va presentar el passat mes de juliol la mesura de govern “Accions urgents de lluita contra la pobresa: per una Barcelona més justa i equitativa”.
Aquesta mesura de lluita contra la pobresa preveu línies d’intervenció orientades a satisfer les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de la ciutat, prevenir fractures socials i possibilitar itineraris d’inclusió per a tothom.
Info Acord

Reunió conjunta de la XESAJE i la Coordinadora de la llengua de la Xarxa d’Acollida i acompanyament

La Xarxa Barcelona per la inclusió laboral en el mercat ordinari de treball ja disposa d’un espai d’informació a la web de l’Acord

  La Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores participa al taller de l’atenció grupal amb persones cuidadores
Noves entitats i organitzacions membres
Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU [+ info]
Associació Cultural Univers Àgatha Autisme [+ info]
L'entrevista
Entrevista a la Sra. Laia Ortiz
Aquest mes entrevistem a la segona Tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials i presidenta de l’Acord Ciutadà, la Sra. Laia Ortiz.
[continuar llegint]
Actualitat
Nou ajut municipal per al pagament del lloguer
L’Ajuntament de Barcelona crea un nou ajut per a pal·liar la situació de crisi econòmica i la dificultat de les persones per fer front al pagament del lloguer. Aquest ajut possibilita la permanència a l’habitatge i preveu, per tant, l’exclusió social.
[+ info]
L’Ajuntament facilita un correu per centralitzar els oferiments d’ajuda a refugiats
Es posa en marxa de manera provisional una adreça de correu electrònic per recollir tots els oferiments de ciutadans i ciutadanes que desitgin col·laborar amb l’acollida de refugiats a la ciutat. El correu electrònic és ciutatrefugi@bcn.cat, que ja està operatiu per poder donar resposta a les persones que s’ofereixin a ajudar. [+ info]
El Parlament aprova la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 22 de juliol, per unanimitat, la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre mesures urgents per fer front a l’emergència de l’habitatge i a la pobresa energètica. Els promotors de la ILP han demanat al Parlament que estigui a l’altura i tiri endavant una sèrie de mesures urgents per fer fort al drama de l’habitatge. 
[+ info]
S'amplia en 2,8 milions d'euros la dotació per a beques menjador a Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona ha acordat ampliar en 2,8 milions d'euros la dotació pressupostària per a beques menjador escolar del proper curs 2015-2016, amb l'objectiu de garantir la cobertura de les necessitats i ampliar les ajudes que reben les famílies en situació de major vulnerabilitat.
 [+ info]
Agenda
Imatge agendaActe de presentació del document “La constitucionalització dels drets socials”
Data: dimecres 16 de setembre, de 18 a 20h.
Lloc: Pati Llimona (C/Regomir, 3).
[+ info]
Imatge agendaSeminari de participació “Habitatge i sensellarisme”
Dies: dijous 17 (de 15 a 19h) i divendres 18 de setembre (de 9 a 17:45h).
Lloc: Residencia Martí Codolar (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 15).
[+ info]
Imatge agendaLliurament de la 6a. edició del Premi Solé Tura per a cinema sobre malalties del cervell
Data: dijous 17 de setembre, a les 19h.
Lloc: Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1–9).
[+ info]
Imatge agendaConcert de Gospel Solidari a favor d’ACIDH, amb Gospelgràcia i The Gourmets
Data: divendres 18 de setembre, a les 20:15h.
Lloc: Casino de l’Aliança del Poblenou (Rambla de Poblenou, 12).
[+ info]
Breus
La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, ha presentant una sèrie de Reflexions i propostes en l’àmbit de les polítiques socials. [+ info]
El Departament de Benestar Social i Família i la Universitat Rovira i Virgili (URV) signaran un acord de col·laboració per a impulsar l’Observatori Català de la Pobresa i la Inclusió Social. [+ info]
S’obren les preinscripcions per als expositors de la IV edició de la Fira de l’Economia Social i Solidària (FESC) que tindrà lloc el 24 i 25 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona. [+ info]
El Parlament de Catalunya va aprovar, el passat 18 de juny, la nova Llei de Cooperatives de Catalunya, una Llei que pretén donar a les cooperatives el marc jurídic que necessiten per competir en el segle XXI. [+ info]
Altres informacions
Publicacions
Aquest mes us recomanem consultar les noves guies de Salut i Família: bancs del temps, antiracisme i pobresa, publicades per l’Associació Salut i Família. Les tres guies estan vinculades al programa “Ciutadania a parts iguals”, que promou conjuntament amb SOS Racisme i la Fundació Atenea.
Convocatòries
El 30 de setembre finalitza el termini per presentar-se a la 18ª edició dels Premis Piñol a la inserció laboral, que té per objectiu reconèixer la innovació i la trajectòria de les entitats que treballen per a la inserció de persones i col·lectius en situació d’exclusió social.
Enllaços d'interès
Us animem a consultar el comunicat “Los derechos y la vida de las persones deben prevalecer sobre la defensa de las fronteras”, emès per l’European Anti Poverty Network, en què analitza la tendència de la política migratòria i d’asil europea i denuncia que va en contra dels drets fonamentals.
Twitter
Comparteix el butlletí a Twitter
Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
Tel. 93.413.27.31
acordciutada@bcn.cat