Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Capçalera
BUTLLETÍ DE L'ACORD CIUTADÀ 98 DESEMBRE 2015
Destaquem
Presentació de la Diagnosi 2015 de la XAPSLL
El dilluns 14 de desembre tindrà lloc la presentació de la Diagnosi 2015 de la Xarxa 
d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL), a càrrec dels seus autors, Albert Sales i Joan Uribe, amb la presència del portaveu de la XAPSLL, Jesús Ruiz, i de la Tinent d'Alcalde i Regidora de Drets Socials la Sra. Laia Ortiz.
Atesa la importància d'aquesta diagnosi per definir l'estratègia de la XAPSLL, us convidem a totes les entitats a assistir-hi. Podeu confirmar la vostra assistència a xapsllb@gmail.com.
Es posa en marxa un nou servei d’atenció a la pobresa energètica
El Govern municipal ha posat en marxa un servei d’atenció a la pobresa energètica que reforça l’atenció als districtes més afectats de la ciutat: Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.
S’ofereix informació, formació, atenció i intervenció a persones i famílies que puguin trobar-se amb aquesta problemàtica. El servei, que es duu a terme des de les oficines corresponents d’Habitatge, estarà operatiu durant els mesos d’hivern. Es tracta d’una prova pilot que, si funciona, s’estendrà arreu de la ciutat.
Info Acord

La Taula de Coordinació de Xarxes d’Acció de l’Acord es reuneix amb la segona Tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials

La XAPSLL celebra un Flashmob per visualitzar el fenomen del sensellarisme el Dia de les Persones Sense Llar

Es reuneix per darrer cop aquest any el Consell de Govern de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva 
Noves entitats i organitzacions membres
Associació Som Grans   [+ info]
Petonassos   [+ info]
Fundació Social del Raval  [+ info]
Fundació Internacional Olof Palme  [+ info]
L'entrevista
Entrevista al Sr. Josep Quitet
Aquest mes entrevistem al Sr. Josep Quitet, president de Creu Roja Barcelona, institució de caràcter no lucratiu que es dedica a ajudar a aquelles persones més necessitades i sense mitjans. Els voluntaris i els socis ho fan possible.
[continuar llegint]
Actualitat
X Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones
El 25 de novembre, en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, es va presentar el projecte guanyador del X Premi 25 de novembre “Protocol d'actuació contra les agressions sexistes a les festes majors de Poble Sec”, impulsat pel Grup motor del Protocol d'actuació contra les agressions sexistes a les festes majors de Poble Sec. [+ info]
Assís Centre d’Acollida llança la campanya de sensibilització #404homelessnotfound
Assís Centre d’Acollida ha presentat la campanya #404homelessnotfound que pretén desmuntar els prejudicis i estereotips que la població té sobre les persones sense llar, convidant-nos a posar-nos en el lloc d'una persona que està travessant una situació de vulnerabilitat social.
[+ info]
Creu Roja Joventut impulsa la campanya “Que ningú controli la teva vida”
Creu Roja Joventut ha llançat la campanya “Que ningú controli la teva vida” que pretén prevenir la violència masclista entre la ciutadania, especialment entre infants i joves, i promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones.
[+ info]
Fundació Arrels posa en marxa la campanya Un milió de gràcies
Fundació Arrels ha llançat la campanya Un milió de gràcies amb la finalitat d’aconseguir 1 milió d’euros per oferir un allotjament estable a 125 persones sense llar. L’objectiu d’aquesta campanya és portar el got solidari arreu i donar a conèixer la realitat de les persones sense llar.
[+ info]
Agenda
Imatge agendaPresentació del llibre “L'Ona i el seu aniversari"
Data: dimecres 9 de desembre, a les 18:00h.
Lloc: Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (C/Llull, 163).
[+ info]
Imatge agendaIV Jornades d’Altes Capacitats: Educació i Creativitat
Data: dissabte 12 de desembre, de 8:30 a 19:30h.
Lloc: Ateneu Barcelonès-Sala d’actes Oriol Bohigas (C/Canuda, 6).
[+ info]
Imatge agendaI Fira Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària
Dies: del 19 de desembre de 2015 al 4 de gener de 2016.
Lloc: Plaça Catalunya de Barcelona.
[+ info]
Imatge agendaII Seminari d'Innovació Social. Treball en xarxa: experiències d’èxit internacional
Data: dimarts 12 de gener de 2016.
Lloc: Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" (Passeig de Sant Joan, 108).
[+ info]
Breus
Del 9 al 12 de desembre se celebrarà la 5a fira solidària de nadal de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Hi trobareu regals i articles fets a mà, en solidaritat amb els nens i joves afectats de càncer. [+ info]
Sota el lema “25 anys de voluntariat Ben a prop”, la FCVS va commemorar el Dia Internacional del Voluntariat i va presentar la Guia per a la implementació d’un model de Responsabilitat Social i Voluntariat Corporatiu. [+ info]
La Fundació IReS i el Gremi d’Hotels de Barcelona presenten la campanya solidària “Hotel Invisible”, destinada a captar fons per ajudar a les persones en risc d’exclusió social. [+ info]
El 2 de desembre es va celebrar el Business With Social Value, una trobada entre empreses amb l’objectiu de col·laborar amb entitats no lucratives que donen feina a persones en risc d’exclusió social o discapacitat. [+ info]
El 3 de desembre es va commemorar el Dia Internacional de les persones amb discapacitat. UTO-UGT i AVALOT van organitzar unes jornades reivindicatives anomenades: “Persones amb discapacitat i món laboral”[+ info]
Altres informacions
Publicacions
Aquest mes us recomanem consultar un document que es presenta sota el títol Cap a la democràcia econòmica municipal. 14 mesures per impulsar l'economia social i solidària a nivell local, promogut per la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES).

Convocatòries
El 19 de desembre finalitza el termini del Premi Ignasi Fina de Salut Laboral 2015, el seu objectiu és reconèixer la millor experiència d’actuació en la prevenció de riscos dins d’una empresa o activitat laboral de la ciutat de Barcelona que hagi implantat nous sistemes, accions o mesures de prevenció.
Enllaços d'interès
La xarxa de DDiPAS impulsen un estudi amb l’objectiu de conèixer la situació actual de l’organització horària al tercer sector i les necessitats dels i les professionals de les entitats socials en la gestió del temps. Si treballes en una entitat del tercer sector pots col·laborar en l'estudi.
Twitter
Comparteix el butlletí a Twitter
Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
Tel. 93.413.27.31
acordciutada@bcn.cat