Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Capçalera
BUTLLETÍ DE L'ACORD CIUTADÀ 96 OCTUBRE 2015
Destaquem
Ja arriba la Festa de la Infància de la Xarxa dels Drets dels Infants!

Com a iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants (XDI), diumenge 18 d’octubre se celebrarà la Festa de la Infància 2015. Com cada any, la festa gira al voltant d’una temàtica diferent i aquest any anirà en relació als drets dels infants i l’art. Cada infant tindrà un mapa de l’espai i hauran de passar pels diferents espais, participant de les diferents activitats artístiques, amb l’objectiu de conèixer els seus drets.
El Consell de Govern de l’Acord Ciutadà es reuneix amb la nova presidenta Laia Ortiz

Dimecres 16 de setembre, el Consell de Govern de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva es va reunir per primera vegada amb la nova presidenta de l’Acord Ciutadà i segona Tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials, la Sra. Laia Ortiz. Durant la reunió, que va tenir lloc al saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, es va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, l’Excma. Sra. Ada Colau.
Info Acord

S’impulsen dos grups de treball en el marc del Projecte Tractor de l'Estratègia Compartida “Créixer a Barcelona"

L’Acord Ciutadà a la I Trobada sobre Participació Social i Treball en Xarxa en Zones Vulnerables a Sevilla

  La Xarxa d'Empreses NUST impulsa el Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps
Noves entitats i organitzacions membres
Fundació Ritort [+ info]
Fundació Privada DiR [+ info]
Aprenem Barcelona [+ info]
L'entrevista
Entrevista al Sr. Oriol Illa
Aquest mes entrevistem al Sr. Oriol Illa, nou president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, institució que representa 34 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals aglutinen prop de 3.000 entitats socials no lucratives.
[continuar llegint]
Actualitat
Barcelona es prepara per rebre refugiats
El pla d’actuació municipal d’acollida als refugiats “Barcelona, ciutat refugi” preveu posar en marxa un conjunt de mesures per acollir i atendre les persones que arribaran provinents dels contingents de refugiats, amb la voluntat de donar una resposta al drama migratori que viu Europa.
[+ info]
4a edició Fira d’Economia Solidària de Catalunya
Durant els dies 23, 24 i 25 d’octubre tindrà lloc la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, al recinte de Fabra i Coats de Barcelona. Els eixos temàtics de les xerrades giraran al voltant del desenvolupament comunitari i el mercat social; el consum responsable i la sobirania alimentària, les economies feministes i el lligam entre els drets fonamentals i l’economia social i solidària. [+ info]
El Parlament atorga la Medalla d'Honor a la Fundació Guttmann
El Parlament lliura les Medalles d'Honor en la categoria d'or. Les han rebut, d'una banda, les primeres vuit diputades del parlamentarisme català, elegides el 1980, i de l'altra, la Fundació Institut Guttmann, en el 50è aniversari.

[+ info]
Agenda
Imatge agendaTeatre com a eina d’Intervenció Social
Data d’inici: dimarts 6 d’octubre, de 19:30 a 21:30h.
Lloc: Centre Cívic Drassanes (C/Nou de la Rambla, 43).
[+ info]
Imatge agendaConcert Solidari amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
Dia i hora: dijous 8 d’octubre, a les 21h.
Lloc: Sala Luz de Gas (C/ Muntaner, 246).
[+ info]
Imatge agendaX Fòrum Interxarxes: El treball en xarxa en el punt de trobada de la família, l’escola i el món
Dia i hora: divendres 9 d’octubre, de 9 a 14h.
Lloc: Auditori de la Casa del Mar (c/Albareda, 1).
[+ info]
Imatge agenda3r Congrés del Lleure Educatiu
Dates: divendres 16 i dissabte 17 d’octubre.
Lloc: Caixa Fòrum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).
[+ info]
Breus
La Fundació IReS i l’Associació 22@Network firmen un acord per impulsar accions de Responsabilitat social i el projecte NoParo.org per treballar conjuntament pels joves que viuen en situacions de vulnerabilitat. [+ info]
Nou Barris presenta el programa “Activa’t per la salut mental” per millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental greu i a les seves famílies. [+ info]
Obertament, el projecte que lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb problemes de salut mental, obre les inscripcions dels tallers gratuïts per l’elaboració de projectes de Contacte Social. [+ info]
Projecte Home ha obert una botiga per crear llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió social i amb dificultats d’inserció laboral. La botiga forma part de la Cooperativa Roba Amiga. [+ info]
Altres informacions
Publicacions
Us recomanem consultar “I vostè, com està?”, un document elaborat per la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores, per tal d’obrir la reflexió sobre els riscs per al benestar emocional i la salut que suposa l’atenció i la cura d’un familiar malalt o depenent i la necessitat de millorar l’atenció i els suports que reben d’aquestes persones.
Convocatòries
El 21 d’octubre finalitza el termini per presentar-se a la Convocatòria d’Emprenedoria Social de l’Obra Social La Caixa, que té com a finalitat donar suport als emprenedors i empreses socials en fase llavor. Es dirigeix a empreses socials: de nova creació, amb un recorregut inferior a 3 anys, i a entitats socials.
Enllaços d'interès
Us animem a consultar el programa de ràdio 5 anys fent Xarxa de la Xarxa BCN Antirumors, un magazín radiofònic que inclou actuacions musicals, un espai de diàleg i una entrevista, entre d’altres. Volen explicar als veïns i veïnes de la ciutat la feina que fan les entitats i les persones que són membres d’aquesta Xarxa. 
Twitter
Comparteix el butlletí a Twitter
Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
Tel. 93.413.27.31
acordciutada@bcn.cat