Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Capçalera
BUTLLETÍ DE L'ACORD CIUTADÀ 108 OCTUBRE 2016
Destaquem
Jornada Anual 2016: 10 anys de treball en xarxa per una Barcelona Inclusiva
El passat 27 de setembre, es va celebrar el 10è aniversari de l'Acord en el marc de la Jornada Anual 2016. L’acte es va dur a terme al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i va esdevenir un punt de trobada, reflexió, acció i celebració entre tots els actors que conformen i que han conformat l’Acord. Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra implicació i participació durant la Jornada de Celebració del 10è aniversari de l'Acord Ciutadà! Desitgem poder seguir treballant conjuntament els propers anys per a construir una ciutat més inclusiva.

Barcelona subvenciona el 50% de l’IBI a les llars amb pocs recursos econòmics
Aquest any es destinen 3,5 millons d'euros exclusivament a la subvenció del 50% del pagament de l'impost de béns i immobles (fins a un màxim de 175€) de famílies amb pocs recursos econòmics. La sol·licitud d'aquestes subvencions s'obrirà el dia 5 d'octubre i finalitzarà el 4 de novembre del 2016. Aquest 2016, l’Ajuntament de Barcelona multiplica per 9 les ajudes fiscals que s’atorga a diversos sectors de la ciutadania. Aquest increment és a causa d'introduir noves línies d’ajut per a les persones i col·lectius més vulnerables.
Info Acord

V Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps de la Xarxa NUST

Consulta l'Storify de la Jornada 2016: 10 anys de Treball en Xarxa per una Barcelona Inclusiva

Quatre noves entitats passen a formar part del Consell de la Governança de l'Acord
Noves entitats i organitzacions membres
Awoopa [+ info]
Club Hoquei Prat [+ info]
L'entrevista
Entrevista a Saskia Sassen
Aquest mes us animem a consultar l'entrevista que Yeray S.Iborra, periodista de Catalunya Plural (eldiario.es), va realitzar a Saskia Sassen, sociòloga i economista, professora de sociologia a la Universitat de Columbia i Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2013. Sassen va oferir la conferència "Expulsions: com combatre-les" a la Jornada Anual 2016 de l'Acord Ciutadà. [continuar llegint]
Actualitat
L'associació Salut i Família participa en la cimera de l'ONU sobre persones refugiades i migrants
L’Associació Salut i Família va participar en l’Assemblea General de l’ONU que es va convocar el passat 19 de setembre a Nova York per analitzar els grans desplaçaments de persones refugiades i migrants, a fi d’unir als països al voltant d’un enfocament més humanitari i coordinat. [+ info]
Iniciativa per a la Reforma Horària obre un procés participatiu
Iniciativa per a la Reforma Horària i la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya impulsen un procés participatiu perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre com fer efectiva la reforma horària.
[+ info]
Oberta la convocatòria del Premi als Mitjans de Comunicació del CMBS
S’inicia la convocatòria per a presentar els treballs que optin al Premi als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS). La convocatòria està adreçada a reconèixer la tasca informativa dels i les professionals del món de la comunicació que contribueixen al coneixement i sensibilització sobre la realitat social de la ciutat.
[+ info]
Agenda
Imatge agenda7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya
Data: 19 d'octubre de 2016.
Lloc: Diversos emplaçaments.
[+ info]
Imatge agendaAnem de marxa per l'Alzheimer
Data: 23 d'octubre de 2016.
Lloc: Plaça Leonardo Da Vinci.
[+ info]
Imatge agendaDebat "La millora dels Serveis Socials Bàsics a Catalunya. Una proposta des del Tercer Sector Social"
Data: 25 d'octubre de 2016.
Lloc: Ateneu Barcelonès, (C/. de la Canuda, 6).
[+ info]
Imatge agendaJornada "La nostra ciutat, espai per gaudir els nostres drets"
Data: 28 i 29 d'octubre de 2016.
Lloc: Museu l'Harmonia de l'Hospitalet de Llobregat.
[+ info]
Breus
La Mesa de l’Educació Pública de FPA de Catalunya proposa iniciar una campanya en defensa de les escoles públiques de persones adultes. [+ info]
La Generalitat aprova la creació del pla pilot d'Itineraris Formatius Específics per a alumnes amb discapacitat intel·lectual. [+ info]
Altres informacions
Publicacions
Aquest mes us animem a consultar l'últim número de l'Informe INSOCAT per a la millora de l'acció social, que aquest cop tracta sobre "Gent gran: pobresa i vulnerabilitat". Segons l'informe, les persones grans pateixen més vulnerabilitat arran de la crisi.
Convocatòries
L'Ajuntament de Barcelona convoca el Premi Ignasi Fina de Salut Laboral amb l'objectiu de reconèixer les empreses, entitats i/o instucions que promouen pràctiques i accions preventives per a millorar la salut de les persones en relació a les seves condicions de treball. 
Enllaços d'interès
Us recomanem veure el vídeo  "El Tercer Sector Social. Un sector emergent al servei de les persones" que la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha creat per explicar què és el Tercer Sector Social i quins  són els seus valors.

Twitter
Comparteix el butlletí a Twitter

Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
Tel. 93.413.27.31
acordciutada@bcn.cat


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ajuntament de Barcelona · c/ València 344, 5a planta · Barcelona, Barcelona 08009 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp