Copy
PoppyRed's Mag van maart 2016
Bekijk deze email in je browser
 • gratis achtergrond afbeelding
 • agenda
 • 30 days challenge
 • feedback
 • tips
 • uitgelicht
 • sfeerbeelden workshop Mike Meyer

Nieuwe kennis

Januari en februari (en ook beetje van maart) stonden bij mij in het teken van nieuwe kennis en vaardigheden op doen. Zoals ik al eerder vertelde heb ik een weekcursus signwriting gevolgd in Engeland bij Joby Carter. In februari ben ik gestart met een HTML, CSS en Dreamweaver cursus voor het maken/ontwerpen van websites. En het afgelopen weekend heb ik nog een cursus signpainting gevolgd in Amsterdam door een Amerikaanse bekende signpainter Mike Meyer. Heel diverse disciplines maar allen even interessant. Ik hoop er in de volgende nieuwsbrief wat meer over te vertellen!

Verder heb ik een nieuwe workshop opgezet voor moderne kalligrafie. De try-out ervan is geweest en de eerste officiële workshop vindt plaats op 21 april bij PopUp Studio Kooltuin 16 in Alkmaar. In de workshop ligt de nadruk op de penhantering en het oefenen van de letters. Een prima start om met moderne kalligrafie te beginnen. Je krijgt zelfs een speciale pen (bestaande uit Brause-nib en houder) cadeau!

En nog een leuk nieuwtje; PoppyRed bestaat 5 jaar! Misschien heb je het al gelezen op de social media. Ik ga deze week leuke prijzen weggeven! Houd Facebook en Instagram dus in de gaten!!
 


Hartelijke groet,
Birgit van Wijk
PoppyRed Ontwerpstudio

Vier het voorjaar! Een nieuwe afbeelding voor op je smartphone.

Klik op de onderstaande button voor de gratis download. Veel plezier ermee!
screensaver-dreams
Give-away download 750x1334px (smartphone)

Agenda

++11 en12 maart
Feel Good & Shop event - Veghel

++12 maart
workshop handlettering - PoppyRed - Alkmaar

++16 maart
masterclass ZijOnderneemt - regio Alkmaar

++18 maart
M&G Vrouw in Bedrijf - Alkmaar

++19 maart
workshop handlettering - PoppyRed - Schagen

++20 maart
workshop collagetechnieken - ImmerUrlaub - Utrecht

++22 maart
script cursus - High on Type - Utrecht

++27 en 28 maart
Kokende karren - Alkmaar

++3 april
Original Market - Alkmaar

 

30 days of modern calligraphy


De challenge is behaald! En dit is de collage van alle beelden.
Lees je de PoppyRed's Mag nu online? En wil je 'm automatisch in je postvak ontvangen? Geef je dan hier op! Vergeet niet om de ontvangen email (na inschrijving) te bevestigen.

Feedback

Heb je ooit een workshop handlettering gevolgd bij PoppyRed en wil je graag nog feedback geven? Dat kan met een klik op de onderstaande button. Via een enquête kun je dan feedback geven. Je zou mij er erg mee helpen zodat ik o.a. de workshop kan verbeteren.

Hartelijk dank!
Feedback op de workshop handletering

Tips

 • Je penselen die je voor verf op waterbasis gebruikt, kun je het beste schoonmaken met zeep en warm water. Daarna verzorg je de haren met crèmespoeling. Voor gebruik weer uitspoelen.
  (bron: Mike Meyer)
 • Vaak zit er op nieuwe pennetjes/nibs een laagje waardoor de inkt niet goed vloeit. Dit laagje kun je er met tandpasta en een oude tandenborstel eraf borstelen. 
 • Ben je aan het kalligraferen en loopt de inkt te snel uit je pen/nib? Schrijf eens wat langzamer, hoogstwaarschijnlijk is het probleem dan opgelost.

Uitgelicht: verjaardagscadeau 


Vorig jaar december heb ik een uniek tekstbord gemaakt voor Jolanda & Volker. Wil je weten hoe ik het gemaakt heb en wil je het eindresultaat zien, lees hier dan verder in het portfolio van PoppyRed: verjaardagscadeau Volker.
 
Over Birgit van Wijk

Met PoppyRed Ontwerpstudio maak ik met veel plezier, passie en toewijding grafische en creatieve uitingen voor bedrijven en particulieren. PoppyRed is gespecialiseerd in typografie, kalligrafie (schoonschrijven) en handlettering (handgetekende letters).

In PoppyRed's Mag geef ik tips, laat ik je een blik achter de schermen zien, lees je het eerste nieuws en krijg je een leuke giveaway.

Bij vragen kun je altijd persoonlijk contact met me opnemen.

Workshop bij
Mike Meyer


Onderstaand al wat sfeerbeelden van de workshop die ik zelf gevolgd heb afgelopen weekend.
casual
casual
Copyright © 2016 PoppyRed Ontwerpstudio, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp