Copy
PoppyRed's Mag van maart 2017
Bekijk deze email in je browser

Een nieuwe werkplek

De weken vliegen voorbij en voor je het weet is het buiten alweer 19 graden. De lente is begonnen en ook door mijn bedrijf waait er een frisse wind. De verhuizing naar mijn nieuwe kantoor in de Telefooncentrale in Alkmaar is goed gegaan. De helft van mijn spullen is over verhuisd en alles moet nog een beetje zijn plek krijgen. De werkruimte gaan we nog opnieuw indelen met wat extra kasten, bureaus en een grote tafel (voor bijv. workshops). Veel van mijn analoge spullen liggen nog thuis op mijn oude werkkamer, zodat ik (als het kriebelt, en dat gebeurt vaak ;-)) het handmatige werk nog thuis kan doen.
De Telefooncentrale is een bruisende plek waar veel creatieve ondernemers zijn gevestigd. Superleuk om hier deel van uit te maken! Mocht je een keer willen komen kijken, dan ben je van harte welkom en de koffie/thee staat klaar. Ons kantoor is op de begane grond, rechts van de hoofdingang op nummer 0.04.

Hartelijke groet,
Birgit van Wijk
PoppyRed Ontwerpstudio

Agenda

++1 april (VOL)
workshop handlettering - Kkip & 't Pakhuys - Schagen

++8 april
workshop moderne kalligrafie - PoppyRed/Kooltuin - Alkmaar

++24 april
workshop handlettering - PoppyRed/Kooltuin - Alkmaar

++6 mei
workshop handlettering - Llofs Conceptstore - Zaandam

++13 mei
workshop handlettering - Kkip & 't Pakhuys - Schagen

bekijk hier de volledige agenda
TIPS:
  • de nieuwe Ecoline brushpennen van Talens zijn een echte aanrader! Mooie kleuren, goed te gebruiken voor brushlettering, ze combineren goed met de gewone Ecoline en ook bruikbaar voor watercolour-achtergronden.
  • handlettering: probeer zo veel mogelijk letters uit de hand te tekenen. Gebruik je liniaal dus alleen om afstanden op te meten en om hulplijnen te trekken.
  • maak een bord aan op Pinterest waarbij je lettertypes, mooie quotes en verschillende lettertechnieken verzameld. Zo heb je een mooie collage waar je handlettering-ideeën uit kunt halen.
 

 
Over Birgit van Wijk

Met PoppyRed Ontwerpstudio maak ik met veel plezier, passie en toewijding grafische en creatieve uitingen voor bedrijven en particulieren. PoppyRed is gespecialiseerd in typografie, kalligrafie (schoonschrijven) en handlettering (handgetekende letters). Ik geef workshops handlettering en moderne kalligrafie.

Bij vragen kun je altijd persoonlijk contact met me opnemen.
krijttekening

Uitgelicht: Muurtekening met handlettering en raamlettering

Voor Cordaan maakte ik deze muurtekeningen als onderdeel van de nieuwe sociale hotspot aan de Zwanenburgwal in Amsterdam. Bij deze ‘conceptstore’ gaat het om ontmoeten, zien, doen en onthaasten.
lees hier verder...
brushlettering

Nieuwe workshop brushlettering

Op 1 maart bestond mijn bedrijf PoppyRed 6 jaar! Om dit te vieren had ik een winactie gehouden op Facebook. Er waren drie winnaars die een workshop brushlettering hadden gewonnen. Het was de eerste workshop brushlettering (pilot) en ik wilde graag feedback erover ontvangen. Het was een geslaagde avond. Alle feedback ben ik aan het verwerken in het lesmateriaal en binnenkort plan ik nieuwe data in voor deze workshop!

Schrijven met penseel

Tijdens de workshop brushlettering leer je schrijven met een penseel of brushpen.
We gaan 3 lettertypes oefenen: een sierlijk, een stoer en een casual alfabet. We besteden ook nog tijd aan het maken van een kleurrijke watercolour achtergrond.

Meer info: workshop brushlettering

 
Lees je de PoppyRed's Mag nu online? En wil je 'm automatisch in je postvak ontvangen? Geef je dan hier op! Vergeet niet om de ontvangen email (na inschrijving) te bevestigen.
Copyright © 2017 PoppyRed Ontwerpstudio, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp