Copy
PoppyRed's Mag van januari 2016
Bekijk deze email in je browser
 • gratis achtergrond afbeelding
 • agenda
 • 30 days challenge
 • tips
 • cadeaubon
 • filmpje #52weeksofhandlettering week 53
 • feedback

Happy NewYear!

Maak van 2016 iets moois

Met de champagnebubbels en de oliebollen achter de kiezen, wil ik je een creatief, sprankelend, inspirerend en gelukkig nieuwjaar wensen! Het liefst in goede gezondheid natuurlijk!

Het eerste gave 'ding' wat ik ga doen in 2016, is de 5-daagse cursus in signwriting van 11-15 januari. De cursus wordt gegeven door Joby Carter in White Waltham, vlakbij London. Als klein jongetje reisde Joby Carter mee met een vintage circus/kermis (Carters Steam Fair) in het zuiden en westen van Engeland. Hij was gefascineerd door het schilderwerk op de wagens/attracties en leerde de technieken van master-signpainter Stan Wilkinson. Joby reist nog steeds mee met dit circus/kermis. In de winter geeft hij cursussen en onderhoudt hij de wagens en attracties. Een cursus waarbij het ambacht voorop staat. Met een wat gezonde spanning kijk ik er erg naar uit en ik hoop veel bij te leren. Wat ik dan ook weer kan toepassen in de workshops die ik ga geven.

En wat ik in januari nog meer ga doen, is de '30 days of modern calligraphy'-challenge. Na vorig jaar iedere week een filmpje gemaakt te hebben, wil ik deze maand iedere dag een woord schrijven in moderne kalligrafie-stijl. Deze stijl zie je steeds meer, vooral in trouw-huisstijlen maar ook op kaarten en posters. Op o.a. Instagram post ik elke dag een foto/video ervan. En het leuke is dat jij ook deze stijl van kalligraferen kunt aanleren in de nieuwe workshop modern calligraphy. Aan het einde van de challenge wordt de datum bekend gemaakt van de eerste workshop. Nog even geduld ...


Hartelijke groet, Birgit van Wijk
PoppyRed Ontwerpstudio

Fris het nieuwe jaar in met deze bureaublad afbeelding voor op je smartphone.

Klik op de onderstaande button voor de gratis download. Veel plezier ermee!
screensaver-dreams
Give-away download 750x1334px (smartphone)

Agenda

++9-10 januari
Vlooienmarkt IJ-hallen - Amsterdam

++13 januari
Zoeen Nieuwjaarsborrel - Alkmaar

++17 januari
Trouwbeurs Alkmaar - Alkmaar

++16-17 januari
Werkman-weekend - Grafisch Werkcentrum Amsterdam

++23 januari (vol)
workshop handlettering - PoppyRed - Bussum

++23 januari
workshop DIY Letterpers - Elle Aime - Rotterdam

++24 januari
Swan Market - Rotterdam

++30-31 januari
Pauw Recreatiebeurs - Heerhugowaard

30 days of modern calligraphy


Hieronder de eerste 3 beelden van de challenge:
Lees je de PoppyRed's Mag nu online? En wil je 'm automatisch in je postvak ontvangen? Geef je dan hier op! Vergeet niet om de ontvangen email (na inschrijving) te bevestigen.

Tips

 • Heb je een fanpage/bedrijfspagina op Facebook? Een nieuwe feature op Facebook is het vastmaken van een bericht bovenaan je pagina. Klik op het pijltje rechts van je bericht, dan krijg je een uitklapmenu. Met het bovenste item 'vastzetten aan bovenkant' kun je dit doen.
 • PANTONE heeft 2 nieuwe kleuren uitgekozen voor 2016. De kleuren zijn Roze Quartz nr. 13-1520 (pastelroze) en Serenity nr. 15-3919 (pastelviolet). Meer info over deze kleuren.
 • Flexa heeft ook de nieuwe kleur van 2016 uitgekozen en dat is: Okergoud, nr. F1.34.58.
  "Nog helder genoeg om de aandacht te trekken, terwijl het ook subtiel verwijst naar het verleden en de kleur van de aarde, combineert het ook goed met andere tonen." Ga naar de flexawebsite.

Nieuw: cadeaubon


Ben je op zoek naar een creatief en origineel cadeau voor een verjaardag of gewoon zomaar omdat je iemand iets leuks wilt geven? Geef iemand dan een workshop handlettering cadeau! PoppyRed geeft op 3 locaties (Alkmaar, Schagen en Bussum) in Noord-Holland de workshop.

Bekijk hier meer informatie over de cadeaubon.
Goodbye 2015
Filmpje van week 53:
goodbye 2015, hello 2016
 
Het laatste filmpje van het vlog van 2015 is 'Goodbye 2015' geworden en wel in week 53. Want vorig jaar had geen 52 weken maar 53 weken, 1 extra filmpje dus ;-).
Over Birgit van Wijk

Met PoppyRed Ontwerpstudio maak ik met veel plezier, passie en toewijding grafische en creatieve uitingen voor bedrijven en particulieren. PoppyRed is gespecialiseerd in typografie, kalligrafie (schoonschrijven) en handlettering (handgetekende letters).

In PoppyRed's Mag geef ik tips, laat ik je een blik achter de schermen zien, lees je het eerste nieuws en krijg je een leuke giveaway.

Bij vragen kun je altijd persoonlijk contact met me opnemen.

Feedback

Heb je ooit een workshop handlettering gevolgd bij PoppyRed en wil je graag nog feedback geven? Dat kan met een klik op de onderstaande button. Via een enquête kun je dan feedback geven. Je zou mij er erg mee helpen zodat ik o.a. de workshop kan verbeteren.

Hartelijk dank!
Feedback op de workshop handletering
Copyright © 2016 PoppyRed Ontwerpstudio, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp