Copy
PoppyRed's Mag van april 2016
Bekijk deze email in je browser
  • gratis achtergrond afbeelding
  • agenda
  • portretfotografie
  • tips
  • uitgelicht
  • feedback

April, groei en bloei

Alweer bijna 2 jaar geef ik workshops handlettering. En nog steeds vind ik dat superleuk om te doen! Intussen is er in de twee jaar wel wat veranderd. In eerste instantie duurde de workshop 2 en een half uur, nu 3 uur en een kwartier. Er wordt nu meer aandacht besteed aan de lay-out van de poster en hoe je daar mee begint. Ik geef een schrijfdemonstratie met verschillende schrijfmaterialen. En sinds kort (waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht??) heb ik een eigen mini-schoolbord, waar ik met krijt letters in het groot voor kan doen. Het kritisch blijven kijken naar mezelf en de dingen die ik doe, is niet altijd even leuk maar wel nodig om te groeien.

En zo'n 'groei'-stap ga ik binnenkort weer zetten... Ik ga een presentatie geven over handlettering/kalligrafie op het YALfest (Young Adult Literatuur Festival) in Utrecht. En wel 100(!) deelnemers kijken (en doen) mee tijdens deze workshop/presentatie van 1 uur. O, ik vind het spannend maar zo TOF!! Ik kijk er echt naar uit.

Verder wens ik je een zonnige aprilmaand!


Hartelijke groet,
Birgit van Wijk
PoppyRed Ontwerpstudio

Alsjeblieft! Een nieuwe afbeelding voor op je smartphone.

Klik op de onderstaande button voor de gratis download. Veel plezier ermee!
screensaver-dreams
Give-away download 750x1334px (smartphone)

Agenda

++16 april (VOL)
workshop handlettering - PoppyRed/Llofs - Zaandam

++17 april
FeelGoodMarket - Eindhoven

++21 april (VOL)
workshop moderne kalligrafie - PoppyRed/Kooltuin - Alkmaar

++24 april
YALfest - Utrecht

++24 april
SNOR Voorjaarsfeest - Utrecht

++29 april
Boekbespreking Vrouw in Bedrijf - Alkmaar

++1 mei
workshop handlettering - PoppyRed/Bakkenzo - Den Helder
 
Lees je de PoppyRed's Mag nu online? En wil je 'm automatisch in je postvak ontvangen? Geef je dan hier op! Vergeet niet om de ontvangen email (na inschrijving) te bevestigen.
foto-schrijfmaterialen-poppyred
foto-birgit-poppyred

Portretfotografie


Even een shout-out voor Natasja van der Woude Fotografie! Zij maakte vorige week nieuwe portretfoto's van mij voor PoppyRed. En ik ben er superblij mee, de foto's zijn zo mooi! Natasja is enthousiast, kundig, stelt je gerust en is creatief. Zie hier alvast 4 foto's uitgelicht. En ik zal ze verder gaan gebruiken op de website, social media, e.d.
foto-kalligrafie-poppyred
foto-tekenen-poppyred

Tips

  • Heb je intussen een aantal pennen/stiften verzameld dan is een RollUp-etui ideaal. Deze is van stevig canvasmateriaal en in het zwart en crème te krijgen.
  • Bang dat je potje inkt omgaat? Maak een rolletje van plakband en plak het aan de onderkant van potje en plak het daarna op tafel. 
  • Wil je een abstracte achtergrond maken met waterverf? Strooi dan eens wat zoutkorrels over je tekening en kijk wat er gebeurd...

Uitgelicht: illustratie voor Dansstudio Flex


Sinds ik in Alkmaar woon (ruim 5 jaar) dans ik bij Dansstudio Flex. Ik doe daar 1x per week een balletles met modern/jazz en klassiek ballet gecombineerd. Erg leuk! Voor de voorstelling 'De Gele Weg' van dit jaar mocht ik de nieuwe flyers ontwerpen en ik kreeg carte blanche. Lees hier meer over het ontwerpproces van De Gele Weg.
 
Over Birgit van Wijk

Met PoppyRed Ontwerpstudio maak ik met veel plezier, passie en toewijding grafische en creatieve uitingen voor bedrijven en particulieren. PoppyRed is gespecialiseerd in typografie, kalligrafie (schoonschrijven) en handlettering (handgetekende letters).

In PoppyRed's Mag geef ik tips, laat ik je een blik achter de schermen zien, lees je het eerste nieuws en krijg je een leuke giveaway.

Bij vragen kun je altijd persoonlijk contact met me opnemen.

Feedback

Heb je ooit een workshop handlettering gevolgd bij PoppyRed en wil je graag nog feedback geven? Dat kan met een klik op de onderstaande button. Via een enquête kun je dan feedback geven. Je zou mij er erg mee helpen zodat ik o.a. de workshop kan verbeteren.

Hartelijk dank!
Feedback op de workshop handletering
Copyright © 2016 PoppyRed Ontwerpstudio, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp