Copy
PoppyRed's Mag van mei 2016
Bekijk deze email in je browser
 • gratis quote-printable
 • agenda
 • filmpje pentel color brush
 • tips
 • uitgelicht
 • feedback

Inspiratiedag

Vorige week heb ik met een groepje zakenvriendinnen/netwerkcollega's van ZijOnderneemt een dagje Amsterdam gedaan om inspiratie op te doen. Het was goed weer en, op de treinvertraging na, een gezellige, inspirerende dag.
We zijn niet naar de Kalverstraat gegaan maar juist naar de andere straten met mooie en leuke conceptstores.
We hebben o.a. een bezoek gebracht aan Sukha, Six and Sons, Hutspot, Raw Materials, American Bookstore en HAY. Stuk voor stuk mooie winkels met een eigen concept en een fijne sfeer.
Het was de bedoeling dat we ook nog naar het Rijksmuseum zouden gaan voor de tentoonstelling Catwalk. Maar helaas hadden we daarvoor niet genoeg tijd. De tentoonstelling is nog te zien t/m 22 mei, misschien red ik het volgende week nog om er heen te gaan...

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
 

Hartelijke groet,
Birgit van Wijk
PoppyRed Ontwerpstudio

Een poster om zelf uit te printen. Deze quote heb ik als voorbeeld gebruikt bij de presentatie op YALfest en komt uit het boek: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli.

Klik op de onderstaande button voor de gratis download. Veel plezier ermee!
screensaver-dreams
Give-away quote printable

Agenda

++14-15 mei
LindaFestival- Zaandam

++18 mei
MOODMarketing - omg. Alkmaar

++19 mei
Ondernemers met een bijzonder verhaal - Oudendijk

++22 mei
Seinfestijn - Haarlem

++22 mei
Instagram-Walk 072 - Alkmaar

++27 mei
VAR-verklaring - ViBAlkmaar/Rabobank - Alkmaar

++28-29 mei
Wearable Art Awards Holland - Alkmaar

++28 mei
workshop handlettering - PoppyRed/Kkip - Schagen

++28 mei
Sissy-Boy Lentemarkt - Sissy-Boy - Amsterdam

++4 juni
workshop handlettering - PoppyRed/Llofs - Zaandam

++11 juni
workshop moderne kalligrafie - PoppyRed/Kooltuin - Alkmaar
 
pentel color brushpen

Schrijfmateriaal:

Pentel Color Brushpen


Deze stift/pen heeft iets weg van een Japans penseel. Het uiteinde is van (synthetisch) borstelhaar en het inktreservoir zit in de steel. Door er in te knijpen gaat er meer inkt naar de penseelpunt. Wil je de structuur van de penseel en het papier laten zien, knijp dan minder vaak. Wil je juist een vloeiende lijn, knijp dan wat meer. De inkt is op waterbasis. De penseelpunt kan heel dun maar ook heel dik gebruikt worden. Je kan deze pen in 18 kleuren bestellen en er zijn navullingen verkrijgbaar.
Lees je de PoppyRed's Mag nu online? En wil je 'm automatisch in je postvak ontvangen? Geef je dan hier op! Vergeet niet om de ontvangen email (na inschrijving) te bevestigen.

Tips

 • Met Prezi.com kun je presentaties maken die net wat dynamischer zijn dan de gewone Powerpoint. Je kunt inzoomen, uitzoomen en draaien. Een account aanmaken kan gratis of betaald (extra features).
 • Naast de mooie designmeubels heeft het Deense merk HAY ook erg mooie kantoor-stationery. Ik was laatst in de winkel in Amsterdam en heb bijv. een prachtige schaar en liniaal gekocht. HAY heeft ook een webshop.


   
 • Houd jij ook zo van koken & bakken? Dan is Uit Paulines Keuken een heel mooi foodblog met makkelijke recepten, video's en leuke hotspots.
visitekaartjes

Uitgelicht:
logo en visitekaartje voor Pedicurepraktijk Marieke Honout


Marieke heeft een sinds 1 november 2015 haar pedicurepraktijk geopend en wilde daarvoor een nieuw logo met visitekaartje. Ze had zelf al een goed beeld van wat ze wilde en liet haar schetsen zien tijdens het creatieve gesprek wat we eerder hadden. De vraag was om dit verder professioneel uit te werken in een grafisch ontwerp.
lees hier verder...
 
Over Birgit van Wijk

Met PoppyRed Ontwerpstudio maak ik met veel plezier, passie en toewijding grafische en creatieve uitingen voor bedrijven en particulieren. PoppyRed is gespecialiseerd in typografie, kalligrafie (schoonschrijven) en handlettering (handgetekende letters).

In PoppyRed's Mag geef ik tips, laat ik je een blik achter de schermen zien, lees je het eerste nieuws en krijg je een leuke giveaway.

Bij vragen kun je altijd persoonlijk contact met me opnemen.

Feedback

Heb je ooit een workshop handlettering gevolgd bij PoppyRed en wil je graag nog feedback geven? Dat kan met een klik op de onderstaande button. Via een enquête kun je dan feedback geven. Je zou mij er erg mee helpen zodat ik o.a. de workshop kan verbeteren.

Hartelijk dank!
Feedback op de workshop handletering
Copyright © 2016 PoppyRed Ontwerpstudio, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp