Copy
Stratumseind Klassiek I Nieuwsbrief november 2016
View this email in your browser

Een prikkelend nieuw geluid

In deze nieuwsbrief:
Haytham Safia Qu4rtet
'Dichterliebe' in het Nederlands
Terugblik op concert 16 oktober
Sponsor van de maand november: DELA
Prijswinnende violiste
 

Haytham Safia Qu4rtet

Voor het eerst bij Stratumseind Klassiek: muziek uit een niet-westerse cultuur. Het Haytham Safia Qu4rtet speelt in de unieke combinatie ud, hobo, cello en percussie Arabische en westerse klassieke muziek. De musici spelen naast traditionele en bestaande muziek nieuwe, eigen composities en voor deze bijzondere samenstelling geschreven arrangementen.De naamgever van het ensemble, Haytham Safia, is een muzikant in hart en nieren. Hij groeide op in Galilea en studeerde muziek in Jerusalem. Sinds een aantal jaren woont hij in Nederland. Hij treedt op als solist of met zijn kwartet, maar gaat net zo gemakkelijk spannende verbindingen aan met een symfonieorkest of een saxofoonkwartet. Ook treedt hij geregeld op met de Eindhovense singer-songwriter Ad 'The Watchman' van Meurs.

Safia's muziek varieert van ingetogen en overpeinzend tot virtuoos en extravert. Het wordt een muzikale ontdekkingsreis met klassieke muziek en volksmuziek uit Europa en Arabië, waarbij improvisatie en vrije interpretatie niet worden geschuwd.

Nota bene: dit concert vindt plaats in de Kazerne, Paradijslaan 8 in Eindhoven. Aanvang: 14.00 uur.

Informatie en kaarten reserveren...
 

'Dichterliebe' in het Nederlands

De liederencycli van Schubert en Schumann behoren tot het meest delicate dat in de eerste helft van de 19e eeuw werd geschreven. De Duitstalige gedichten van Dichterliebe (Heine/Schumann) werden ‘hertaald’ door onder meer Jan Rot en Seth Gaaikema.

Sopraan Charlotte Janssen en pianist Mark van Nispen kozen voor de hertaling van Gaaikema, omdat die ‘poëtisch is en gevoelig, en perfect past op de muziek’, aldus Charlotte Janssen.

Dit concert vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32. Aanvang: 14.00 uur.

Informatie en kaarten reserveren...

 

Terugblik concert 16 oktober

Een werk speciaal geschreven voor hoorn, viool en piano: dat hoor je niet zo vaak. Maar wel bij Stratumseind Klassiek. Hoornist Peter Hoeben, violiste Myrthe Helder en pianist Frank van de Laar betoverden hun publiek.

Kijk hier voor meer foto's.
 

Sponsor van de maand november: Coöperatie DELA


Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat
 
Bij coöperatie DELA geloven we dat we er zijn voor elkaar. Wij inspireren om het leven door te geven. Stimuleren mensen uit te spreken wat anders onuitgesproken bleef.  En helpen om nu al zaken te regelen voor later. Want wij beseffen iedere dag hoe waardevol het leven is. Doordat het eindigt. En ook weer doorgegeven wordt.Doorgeven van klassieke muziek
Met het gedachtegoed ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’ willen we mensen inspireren om door te geven wat van waarde is in het leven. Dat geldt ook voor muziek. Stratumseind Klassiek wil haar liefde voor klassieke muziek doorgeven en toegankelijk maken voor een breed publiek. DELA steunt Stratusmseind Klassiek in deze ambitie.
 
De kracht van muziek
Bij DELA Uitvaartverzorging ervaren wij dagelijks de kracht van muziek. Het maakt herinneringen en emoties los, maar biedt tegelijkertijd ook troost. Het is de manier om het laatste afscheid persoonlijk te maken. Kijk voor inspiratie op dela.nl/persoonlijkafscheid.

 

En in december... een prijswinnende violiste


In maart van dit jaar won violiste Elise Besemer de tweede prijs op het prestigieuze Oskar Back Concours. Samen met pianiste Laurens de Man speelt ze vioolsonates van Beethoven en Franck.

Zondag 4 december, 14.00 uur
Kazerne, Paradijslaan 8

Info en kaarten...
 
Copyright © 2016, Stratumseind Klassiek, All rights reserved.


Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp