Copy
Stichting Stratumseind Klassiek
Nieuwsbrief februari 2016
View this email in your browser

Pianist Ivo Janssen, nog 12 kaarten...


Zondag 24 januari 2016, 14.00 uur

Vorig seizoen speelde pianist Ivo Janssen een gedenkwaardig concert bij Stratumseind Klassiek, met Simeon ten Holts fascinerende ‘Canto Ostinato’. Tijdens ons tweede seizoen is Janssen opnieuw van de partij.
 Ditmaal speelt hij van Ten Holt de tweede Soloduiveldans, in combinatie met drie Toccata’s van Johann Sebastian Bach, Met dit programma laat Janssen horen dat Bach een belangrijke inspiratiebron was voor minimalist Ten Holt.

 

Reserveer kaarten voor Ivo Janssen
 
Hexagon Ensemble (blaaskwintet)

Zondag 14 februari 2016, 14.00 uur

‘Overrompelend.’ ‘Indringend.’ ‘Hartstochtelijk.’ ‘Virtuoos.’

De kwalificaties die luisteraars aan het Hexagon Ensemble geven, zijn ronduit positief. Niet zo verwonderlijk, want dankzij de combinatie van passie voor kwaliteit en zucht naar avontuur slaagt het ensemble er steeds weer in luisteraars in het hart te raken.

De leden van het Hexagon Ensemble koesteren een diepe liefde voor de kamermuziek. Het ensemble maakt uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire en stelt daaruit verrassende programma’s samen, waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Zo ook tijdens dit concert, want het programma is zonder meer veelzijdig. Op het programma staan werken van Danzi, Reicha, Rossini en Vasilenko.
 

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKWat vindt Marjolijn?

Het programma van Stratumseind Klassiek wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert van het Hexagon Ensemble?

‘Ik vond het als afwisseling leuk een keer een klassiek blaaskwintet te programmeren. Dat hebben we nog niet gehad bij Stratumseind Klassiek. Bovendien heeft het Hexagon Ensemble een uitstekende naam. Het bestaat dit jaar twintig jaar. Dat zegt wel iets. Daarnaast ken ik Arno van Houtert, de eerste klarinettist van philharmonie zuidnederland, vrij goed. Hij is een krachtige en duidelijke muzikale persoonlijkheid, die kun je wel om een solo sturen!

 

Reserveer kaarten voor het Hexagon Ensemble


 
Maak er een muzikaal jaar van ...
 

Ben je vastbesloten om in 2016 vaker te ontspannen en te genieten van mooie muziek? Stratumseind Klassiek helpt je graag je goede voornemens om te zetten in daden. Dit staat er vanaf maart tot het eind van dit seizoen bij ons op het programma:

 

6 maart | Marjon Strijk, Hilde van Ruymbeke en Elly van Munster
Marjon Strijk (sopraan), Hilde van Ruymbeke (sopraan), Elly van Munster (luit)

20 maart | Ayur Trio
Adelina Hasani (viool), Paul Uyterlinde (cello) en Hülya Keser (piano)
www.ayurtrio.com

3 april  | Zemtsov Viola Quartet
Dana Zemtsov, Julia Dinerstein-Zemtsov, Mikhail Zemtsov en Alexander Zemtsov (allen altviool)
www.zemtsov.info

17 april  | Ramon Lormans
Ramon Lormans (marimba)
www.ramonlormans.nl

1 mei | Teun & Teun
Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel)
www.teunwisse.com/teun-teun

16 mei | Accordeonduo Toeac
Renée Bekkers en Pieternel Berkers (beiden accordeon)
www.toeac.nl
Let op: dit concert vindt plaats op 2e Pinksterdag (maandag)


 

Terugblik Arte Duo


Zondag 10 januari jongstleden, 14.00 uur

 

Uit ons gastenboek: 

'Wat een mooi programma! Voor mij nieuw, deze muziek, en dat is juist het fascinerende aan Stratumseind Klassiek.'
Anke Nollen

'Heel mooi programma. Sfeer is intiem.'

Bert Egberts

Saxofoniste Aubrey Snell schreef:
'Fijne sfeer en goede akoestiek. Dank dat we hier mochten spelen.'
 Bekijk de kleurenfoto's van Rob van Wendel

 
 

Sponsor van de maand januari: Taylor Wessing

Ieder van de Stratumseind Klassiek sponsoren - we noemen ze onze Magistraten - krijgt de mogelijkheid aangeboden om één maand van ons jaarprogramma te adopteren. De sponsor van de maand januari is Taylor Wessing.
 

Taylor Wessing is een internationaal advocaten- en notariskantoor met wereldwijd 1.200 juristen en 28 kantoren verspreid over 17 landen. In Nederland is Taylor Wessing gevestigd in Eindhoven en Amsterdam met 50 advocaten en notarissen.
Ambitious for clients, Seeking innovation, An instinct for business en Building strong relationships zijn de belangrijkste waarden van onze organisatie.
 


Taylor Wessing NL adviseert nationale en internationale organisaties voornamelijk op het gebied van Ondernemingsrecht / M&A, Vastgoed & Overheid, IP/IT, Arbeidsrecht, Civiele Procespraktijk en Insolventierecht. Daarnaast ligt (inter)nationaal de focus ook op muziek, cultuur, sport en design. Derhalve vinden wij het belangrijk om initiatieven als Stratumseind Klassiek te ondersteunen. Samen met de specialisten van onze Entertainment Desk adviseren wij bedrijven en particulieren onder andere in deze branche.

Voor meer informatie over Taylor Wessing klik hier.
 

De smaak te pakken?

Heb je, bijvoorbeeld na het lyrische concert van het Arte Duo, de smaak te pakken? Ben je nieuwsgierig naar het concert van Hexagon Ensemble op 14 februari? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze E-nieuwsbrief. Je kunt ons ook liken op Facebook en volgen op Twitter via @StratumKlassiek.

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur (aanvang: 14.00 uur), verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats in de intieme Rechtszaal van De Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven.

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons correspondentieadres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands