Copy
Stichting Stratumseind Klassiek
Nieuwsbrief oktober 2015
View this email in your browser
Bijzonder repertoire voor twee violen

Zondag 4 oktober, 14.00 uur

Wouter Vossen was jarenlang Concertmeester van Het Brabants Orkest (tegenwoordig philharmonie zuidnederland). Sinds 2013 is hij concertmeester van het Koninklijk Orkest van Vlaanderen (Antwerpen). Hij soleerde onder meer bij the Academy of St Martin in the Fields (UK), het Münchener Kammerorchester en het Orchestre de Radio France (Parijs). Wouter is oprichter en voorman van het Storioni Trio, dat in korte tijd internationale faam wist te verwerven, evenals het Storioni Festival dat het trio jaarlijks organiseert en dat het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven als thuisbasis heeft.

Wouter’s echtgenote Natalia Gabunia (Tbilisi, Georgië) studeerde aan conservatoria in Moskou, Hamburg en Utrecht en was jarenlang eerste violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest (onder Jaap van Zweden). Samen spelen ze een aantal composities voor twee violen.


Programma:

Jean Marie Leclair (1697-1764)
Sonate nr 2 voor twee violen
Felix Mendelssohn (1809-1847)
Lieder ohne Worte
Sergei Prokofiev (1891-1953)
Sonate voor twee violen opus 56


Tickets kun je hier reserveren.

Axone Saxophone Quartet met 'droomprogramma'

Zondag 18 oktober, 14.00 uur

Axone is een saxofoonkwartet, bestaande uit drie Franse heren en Martijne van Dijk, afkomstig uit... Best. De vier leerden elkaar kennen toen ze samen studeerden bij Claude Delangle aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Sinds ze tien jaar geleden afstudeerden, kunnen ze niet meer zonder elkaar, vertelt Martijne van Dijk. “Wij delen dezelfde passie voor de topstukken uit ons repertoire en voor de ontdekkingen die we doen met jonge componisten in repertoire van vandaag en morgen.”

Op 18 oktober speelt het Axone Saxophone Quartet een overwegend Frans programma, met werken van Eugène Bozza, Florent Schmitt en Thierry Escaich. Daarnaast maakt het kwartet een uitstapje met de zes Bagatelles van György Ligeti voor blaaskwintet, een bewerking van sopraansaxofonist Gurvan Péron. Voor Axone is dit een droomprogramma, aldus Martijne van Dijk. “Er staan alleen topstukken op. Het zijn de beste werken om te laten horen welke uitersten in klank en karakter het saxofoonkwartet kan bereiken en wat deze heel verschillende componisten met ons ensemble kunnen vertellen.”

Programma:
Eugène Bozza: andante et scherzo (1938)
Florent Schmitt: quatuor opus 102 (1941)
Thierry Escaich: Le Bal (2003)
György Ligeti: six bagatelles (1953)

Kaarten reserveren doe je hier.

Trio Impression maakt indruk

Haydn, Martinu en Brahms sierden op zondag 20 september het programma van het Trio Impression. En indruk maken deden ze. Niet alleen vanwege hun verfijnde (samen)spel, maar ook vanwege de spelvreugde die van het podium af spatte. Het concert werd nog leuker vanwege de onderhoudende en bij vlagen humoristische toelichtingen door pianist Florestan Bataillie, die zich niet alleen aan de piano maar ook mondeling uitstekend kan uitdrukken. Het enthousiaste publiek kreeg als bonus nog een deel uit een pianotrio van Josef Suk voorgeschoteld.

 

Brunchen en naar het concert voor één prijs

Met ingang van het nieuwe seizoen programmeert Stratumseind Klassiek maandelijks twee concerten, allebei op zondagmiddag om 14 uur. We bieden u samen met de Oude Rechtbank de mogelijkheid om die middag op een heerlijke manier in te vullen: eerst een luxe brunch, gevolgd door een prachtig concert.De brunch bestaat uit een kop verse soep, vers afgebakken brood met de dagspecialiteit carpaccio, reypenaer kaas of ribeye. Melk, jus d'orange en koffie of thee completeren het geheel. Vanzelfsprekend kunt u ook een lekker aperitief of een glaasje wijn bestellen, maar deze dranken zijn niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen.
 
Reserveren via site
Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom voor de brunch. U bent dan meteen mooi op tijd voor het concert. U kunt een combi-arrangement voor brunch + concert rechtstreeks via de website van Stratumseind Klassiek reserveren tot de dag vóór het concert.
De kosten bedragen € 25,- per persoon.

 

Binnenkort beschikbaar: Stratumseind Klassiek Strippenkaart

Uit de bezoekersgegevens van ons eerste seizoen blijkt dat ons concertprogramma een groeiend aantal regelmatige bezoekers trekt. We willen die loyaliteit graag belonen en als het even kan ook bevorderen bij anderen. Daarom introduceert Stratumseind Klassiek een ‘strippenkaartabonnement’.
 
Wat houdt dat in? U koopt een strippenkaart, goed voor 8 toegangsbewijzen. De toegangsprijs voor ieder concert in ons komende seizoen 2015-2016 bedraagt € 12,50 per persoon. De strippenkaart is voor alle concerten geldig. Telkens wanneer u toegangskaarten voor een concert op onze website heeft gereserveerd, kunt u die kaarten vóór aanvang van het concert ophalen en met uw strippenkaart betalen. Dat kan een toegangskaart voor uzelf zijn, maar het mogen ook kaarten zijn voor een of meerdere personen die samen met u naar het concert gaan. De enige voorwaarde is dat u ook zelf het concert bijwoont waar de strippenkaart voor wordt gebruikt. U kunt uw kaart dus niet uitlenen aan een ander.
 
Eén concert gratis
U betaalt voor uw strippenkaart van 8 toegangsbewijzen vooraf eenmalig € 87,50. U krijgt dus een korting van € 12,50 ten opzichte van de vaste toegangsprijs voor losse kaartjes. Met andere woorden: acht halen, zeven betalen. Betaling kan alleen door storting van het eenmalige bedrag op de bankrekening van Stratumseind Klassiek. Na betaling sturen we u de strippenkaart per post toe. Krijgt u de strippenkaart dit seizoen niet op? Geen nood: hij is geldig tot en met december 2016.
 
Heeft u belangstelling? Neem dan bij een van onze concerten contact op met Jan van Bree, secretaris Stratumseind Klassiek. Dat kan overigens ook met een e-mail naar secretaris@stratumseindklassiek.nl
 

 

Zonder sponsoren en donateurs geen Stratumseind Klassiek

Mooie concerten voor de prijs van een bioscoopkaartje. Dat is wat Stratumseind Klassiek ook in haar tweede seizoen wil blijven realiseren. Dat kunnen we alleen waarmaken met de ondersteuning van onze sponsoren en donateurs.
 
We zijn trots dat onze sponsoren van het eerste uur ons podium ook voor dit nieuwe seizoen blijven steunen. Daarnaast blijft Piano’s Vleugels Eindhoven ons steunen met een aangepast tarief voor de huur van de vleugel. Verder blijft We/Provide kosteloos onze website hosten. In de voorbije maanden hebben we twee nieuwe sponsoren kunnen verwelkomen: het Valkenswaardse MCB en Triceps, een landelijk actief bureau op het gebied van organisatiewijziging, interim-management en coaching. Het merendeel van de sponsoren heeft een maand uit ons concertprogramma “geadopteerd”. In de loop van het komende seizoen laten we u in deze nieuwsbrief met elk van onze sponsoren nader kennismaken.
 
‘Publieke Tribune’
Behalve de sponsoren leveren ook onze donateurs – we noemen hen onze ‘Publieke Tribune’ – een belangrijke bijdrage aan de financiële gezondheid van Stratumseind Klassiek. Een kleine veertig particulieren en bedrijven hebben ons met een gift begunstigd. De overgrote meerderheid deed dat ook al in ons eerste seizoen. Een aantal donateurs heeft nu al bevestigd hun gift ook in de komende jaren te zullen continueren.
 
Wilt u ook toetreden tot de Publieke Tribune? U bent van harte welkom. Neem contact op met Jan van Bree, secretaris Stichting Stratumseind Klassiek, secretaris@stratumseindklassiek.nl.

De smaak te pakken?

Heb je na het concert van Trio Impression de smaak te pakken? Nieuwsgierig naar het concert van Wouter Vossen en zijn vrouw Natalia Gabunia (4 oktober) of dat van het Axone Saxophone Quartet (18 oktober)? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze E-nieuwsbrief. Je kunt ons ook liken op Facebook en volgen op Twitter via @StratumKlassiek.

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur (aanvang: 14.00 uur), verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats in de intieme Rechtszaal van De Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven.

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons correspondentieadres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands