Copy
Stichting Stratumseind Klassiek - Nieuwsbrief februari 2015
View this email in your browser

Verrassende muziek van Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Bert van den Brink (accordeon)

Bent u het grauwe weer ook zo beu? Warm u dan op zondag 1 februari aan de gloedvolle muziek van Klaartje van Veldhoven en Bert van den Brink. Klassiek sopraan Klaartje van Veldhoven was op 21 december nog te horen in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, in het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Ditmaal wordt ze niet geruggensteund door een orkest, maar door jazzpianist Bert van den Brink (winnaar van de VPRO Boy Edgar prijs), die voor dit concert zijn accordeon meebrengt. Het tweetal improviseert zich een weg door een programma dat varieert van barokmuziek tot Europese volksliederen. Van herhaling houden ze niet, geen enkel concert van dit duo is het hetzelfde. Beiden doorbreken graag grenzen, letterlijk en figuurlijk, beide stappen uit hun comfortzone, op zoek naar andere muzikale werelden.

Meer informatie over Klaartje vindt u via: www.klaartjevanveldhoven.nl.
Meer informatie over Bert vindt u via: http://www.bertvandenbrink.com


Tickets zijn te reserveren via http://www.stratumseindklassiek.nlJonge talenten aan zet


Op dinsdag 10 februari is het podium van De Oude Rechtbank het domein van jeugdig talent: violiste Saskia Peters (1994) en pianist Duco Burgers (1991). Het duo speelt de vioolsonate van Debussy en de vioolsonate opus 108 van Brahms.
 
Saskia studeerde aan de Sweelinck Academie in Amsterdam en studeert momenteel aan het Utrechts Conservatorium. Tegenwoordig is ze concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Saskia won meerdere prijzen op ensemblefestivals en soleerde onder meer met het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Ze bespeelt een Houniet-viool uit het jaar 1995, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
 
Duco Burgers (1991) is niet alleen pianist maar ook componist. In 2001 was hij met het stuk De Kloof een van de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble. In 2009-10 volgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet. Daarna nam hij les bij Bernd Brackman. Sinds 2012 studeert hij bij Klára Würtz aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij onder andere Igor Roma en Rian de Waal.

Tickets zijn te reserveren via www.stratumseindklassiek.nl

Overige concerten seizoen 2014-2015

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur, verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats op een prachtige plek in Eindhoven. Noteer vast de volgende data in uw agenda:

1 maart | Ivo Janssen
Ivo Janssen (piano)
Canto Ostinato
www.voidclassics.com

10 maart | Gildas Delaporte
Franse Chansons door contrabassist van Philharmonie Zuid-Nederland
 
6 april | Accordeonduo Toeac
Pieternel Berkers en Renée Bekkers
www.toeac.nl

14 april | Ralph van Raat & Rob Schoonen
Ralph van Raat (piano), Rob Schoonen (lezing)
‘Minimal Music’
www.ralphvanraat.com

3 mei | Duo Manrique
Ellen Versney (harp), Antonio Cabedo (fluit)
www.ellenversney.nl

12 mei | Marcel Worms
Marcel Worms (piano)
‘Caribische salonmuziek voor piano’
www.marcelworms.com

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons adres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands