Copy
Stratumseind Klassiek I Nieuwsbrief december 2016
View this email in your browser

Een prikkelend nieuw geluid

In deze nieuwsbrief:
Onze grande finale van 2016
Eijlander speelt cellosuites Bach
Wegens succes geprolongeerd: Trio Impression
'Dichterliebe' in het Nederlands
Sponsor van december: MOND+TAND

Onze grande finale van 2016

In alle bescheidenheid: onze afsluiting van het jaar 2016 mag er zijn. Allereerst zijn we trots dat we opnieuw violiste Elise Besemer samen met pianist Laurens de Man hebben kunnen contracteren. Vorig jaar traden ze bij ons op tijdens een besloten concert. Ze maakten toen veel indruk. Dat deed Elise ook eerder dit jaar, toen ze deelnam aan het internationale Oskar Back Vioolconcours. Ze werd tweede; de jury prees haar sensitieve en eerlijke spel.Niet alleen de musici zijn top, het programma is eveneens van hoge kwaliteit. Op het programma staan twee monumentale werken voor viool en pinao. Elise en Laurens spelen sonate nr. 10 in G van Beethoven en de magistrale Vioolsonate in A van César Franck. Een regelrechte aanrader, dit concert. Voorkom een teleurstelling en reserveer tijdig je kaarten.

Zondag 4 december om 14.00 uur in de KAZERNE, Paradijslaan 8.

Info en tickets
 

Eijlander speelt cellosuites Bach


Ze staan maar liefste op de elfde plaats van de Hart en Ziel lijst 2016: de cellosuites van Johann Sebastian Bach. Kortom: bijzonder geliefd repertoire. De Nederlandse cellist Joachim Eijlander speelt de nummers 2, 3 en 4, gelardeerd met korte stukken van György Kurtag (1926).
.
Zondag 8 januari 2017 om 14.00 uur in de Kazerne, Paradijslaan 8.

Info en tickets

Wegens succes geprolongeerd: Trio Impression

De winnaars van de Storioni Toonzaalprijs 2014 zijn opnieuw bij ons te beluisteren, met muziek vol Boheemse invloeden van Dvorak, Suk en Haydn. Dit concert is in samenwerking met het Storioni Festival. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief, die medio december verschijnt.

Zondag 22 januari 2017 om 13.00 uur in de Kazerne, Paradijslaan 8.

Info en tickets

Dichterliebe in het Nederlands

Op 20 november voerden Charlotte Janssen en Mark van Nispen onder meer Schumanns liederencyclus Dichterliebe in de 'hertaling' van Seth Gaaikema uit. Ze deden dit in aanwezigheid van enkele familieleden van Seth, waaronder diens weduwnaar Peter Biemans, die een korte inleiding hield over Seths levenslange liefde voor de dichter Heinrich Heine. Hier vind je een aantal foto's van dit aangrijpende concert.

Sponsor van december: MOND+TAND

Tandartsenpraktijk MOND+TAND heeft zich met ingang van dit seizoen voor enkele jaren verbonden aan Stratumseind Klassiek. MOND+TAND staat voor integrale tandheelkunde: mooie en gezonde tanden in een gezonde mond, met de nadruk op preventie, ondersteund door voortreffelijke techniek. En: met oog voor esthetiek.Dan is de 'brug' met klassieke muziek snel gemaakt. Ook klassieke muziek draait om esthetiek. De kennis, de beheersing en de passie van de klassiek geschoolde musicus laten de composities van weleer stralen. Onze wereld een beetje mooier maken: dat is een loffelijk streven. Vandaar dat MOND+TAND Stratumseind Klassiek van harte ondersteunt.
Copyright © 2016, Stratumseind Klassiek, All rights reserved.


Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp