Copy
Stratumseind Klassiek I Nieuwsbrief januari 2017
View this email in your browser

Een prikkelend nieuw geluid

Een prikkelend nieuw geluid

In deze nieuwsbrief:
Eijlander speelt cellosuites Bach
Muziek met een Boheemse gloed (i.s.m. Storioni Festival)
Een luisterrijk 2017!
Genadeklap voor braaf imago blokfluit'
Mix van jazz en klassiek
Sponsoren van januari: ASV en Duisenburgh
 

Eijlander speelt cellosuites Bach


We gaan 2017 voortvarend van start, met driehonderd jaar oude muziek die nog springlevend en bijzonder populair is!

In 1717 verruilde Johann Sebastian Bach zijn broodheer Wilhelm Ernst in Weimar voor Prins Leopold in Köthen. Zes jaar lang was Bach als hofdirigent aan het hof van Köthen verbonden. Het werd een periode waarin Bach niet alleen bijzonder productief was, maar ook prachtige muziek componeerde. Veel daarvan is overigens verloren gegaan, maar gelukkig niet zijn ongekend populaire cellosuites.De veelgeprezen Nederlandse cellist Joachim Eijlander speelt de nummers 2, 3 en 4, gelardeerd met korte stukken van György Kurtag (1926).

Inleiding
Wil je meer over Bach en de cellosuites weten en met een gerichter oor kunnen luisteren? Kom dan om 13.30 uur naar de inleiding van Bach-kenner Kees van Houten. Hij vertelt in ongeveer twintig minuten over de plek die deze unieke suites innemen in het oeuvre van Bach en in de geschiedenis van de klassieke muziek.

Organist Kees van Houten heeft diverse boeken over Bach en over diens werken op zijn naam staan. Hij geeft lezingen en concerten door het hele land. Zijn visie op onder meer de kruisvorm van de Matthäus Passion is zeer gerespecteerd en wordt in veel publicaties over Bach aangehaald. Zie www.keesvanhouten.nl.

De inleiding door Kees van Houten is voor bezoekers van het concert gratis toegankelijk.

Zondag 8 januari 2017
14.00 uur in de KAZERNE, Paradijslaan 8.

Info en tickets

Muziek met een Boheemse gloed in STORIONI sferen


Trio Impression, de winnaars van de Storioni Toonzaalprijs 2014, zijn opnieuw bij ons te beluisteren, ditmaal met muziek vol Boheemse invloeden van Dvorak, Suk en Haydn. Drie gloedvolle pianotrio's, uitgevoerd door een ensemble dat niet alleen sprankelend speelt, maar de werken ook voorziet van een boeiende toelichting.

Dit concert organiseren we in samenwerking met het Storioni Festival. Je kunt dit concert los of in combinatie met een concert in Muziekgebouw Frits Philips (aanvang 15.30 uur) bezoeken. Alle benodigde info vind je op onze site.
Zondag 22 januari 2017 om 13.00 uur in de Kazerne, Paradijslaan 8.

Info en tickets
 

Een luisterrijk 2017


Het bestuur en alle (andere) vrijwilligers van Stratumseind Klassiek wensen je een gezond en luisterrijk 2017, vol magische muzische momenten!


.
 

'Genadeklap voor braaf imago blokfluit'


Brave muziek? Je kon je wel eens lelijk vergissen! De blokfluitmuziek van Brisk is fris en veelzijdig, net als het programma. Werken van Johann Sebastian Bach worden afgewisseld met composities van hedendaagse Nederlandse componisten, waaronder een heuse wereldpremière!

Zondag 5 februari 2017
14.00 uur, Kazerne, Paradijslaan 8

Info en tickets

 

Mix van jazz en klassiek


Los van elkaar waren ze al eens bij Stratumseind Klassiek. Dit concert komen sopraan Klaartje van Veldhoven en haar man pianist Rembrandt Frerichs samen. Met bassist Tony Overwater spelen ze een mix van oude en nieuwe, jazzy en klassieke, lichte en minder lichte muziek.

Zondag 19 februari 2017
14.00 uur, Kazerne, Paradijslaan 8

Info en tickets
 

Sponsoren van januari: ASV en Duisenburgh


Maar liefst twee sponsoren voor de maand januari. We stellen ze graag aan je voor.

Mercedes-Benz dealer ASV uit Eindhoven is sinds het eerste uur trotse sponsor van Stratumseind Klassiek. “Het toegankelijke, kleinschalige karakter van deze concertserie past goed bij ons bedrijf en onze visie” zegt directeur-eigenaar Cees Hendriks. “Net als Stratumseind Klassiek staat ASV voor kwaliteit en exclusiviteit met een persoonlijke noot. Wij kijken ook komend jaar uit naar een prettige samenwerking!”

Duisenburgh is vanaf 2004 actief als financiële dienstverlener voor vermogenden, ondernemers en particulieren. Deze financiële dienstverlener is opgericht door adviseurs met een bancaire en fiscale achtergrond. Bancaire en fiscale expertise, beleggingskennis, kennis van financiële planning en inzicht in de wensen van de cliënt vormen de basis voor de missie van Duisenburgh: het financieel ontzorgen van cliënten, onafhankelijk van banken, vermogensbeheerders, verzekeraars of andere financiële instellingen.

Voor Duisenburgh is het sponsorschap van Stratumseind Klassiek nieuw. Directeur Frank van Daal: 'We zijn trots dat we een bijdrage mogen leveren aan een podium voor jonge musici. Muziek maakt mensen blij, verbindt en neemt zorgen weg. Dit sluit volledig aan bij de missie van Duisenburgh.' 
Copyright © 2016, Stratumseind Klassiek, All rights reserved.


Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp