Copy
Stratumseind Klassiek I Nieuwsbrief september 2016
View this email in your browser

Een prikkelend nieuw geluid

Onze seizoensouverture: Aristos Quartet

Stratumseind Klassiek opent zijn derde seizoen met een primeur. Niet eerder hoorde je op ons podium een strijkkwartet.

Met gepaste trots presenteren we je het Nederlandse Aristos Quartet. Dit jonge ensemble speelt in de fraaie akoestiek van de Rechtszaal in de Oude Rechtbank een uitdagend hedendaags werk van Sculthorpe, omlijst door een kwartet van Joseph Haydn - de geestelijk vader van het genre strijkkwartet - en het laatste strijkkwartet van Mendelssohn: een muzikaal eerbetoon aan zijn zus Fanny, met wie hij een innige band had en die een paar maanden voor hij dit werk componeerde was overleden.
Aristos Quartet
Werken van Haydn, Sculthorpe en Mendelssohn
Zondag 18 september, 14.00 uur
Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven

Kaarten Aristos Quartet bestellen
 

Vier keer naar de Kazerne

Doorgaans vinden onze concerten plaats in de Rechtszaal van de Oude Rechtbank aan het Stratumseind. Dit seizoen zijn we echter vier keer (van de vijftien concerten) genoodzaakt uit te wijken naar een andere locatie, omdat de Oude Rechtbank dan niet beschikbaar is. We hebben een voortreffelijke locatie gevonden: de Kazerne aan de Paradijslaan 8 in Eindhoven.
De Kazerne (een voormalige kazerne van de koninklijke Marechaussee) is een tot de verbeelding sprekende ruimte waarin muziek en design elkaar op inspirerende wijze ontmoeten. De volgende concerten vinden daar plaats:

  • 2-10 (Berlage Saxophone Quartet met Jan Brokken)
  • 6-11 (Haytham Safia Qu4rtet)
  • 4-12 (Elise Besemer en Laurens de Man)
  • 17-4 (Tweede Paasdag) (Versney, Cabedo en Schatborn)


 

Concert 16 oktober vervroegd

Concerten van Stratumseind Klassiek beginnen normaal gesproken om 14.00 uur. Door omstandigheden zijn we genoodzaakt hier voor één keer van af te wijken. Het concert van 16 oktober begint daarom om 12.00 uur.

Mocht je voor het concert van Helder, Hoeben en Van de Laar kaartjes hebben gereserveerd en nu - vanwege het vervroegde aanvangstijdstip - verhinderd zijn, geen nood. Stuur even een mailtje naar info@stratumseindklassiek.nl en we annuleren je reservering. Uiteraard geheel kosteloos.

 

Nieuw: strippenkaart en cadeaukaart


Met ingang van dit seizoen kun je bij Stratumseind Klassiek terecht voor een strippenkaart en een cadeaukaart. De strippenkaart (zes strippen) biedt zes keer toegang tot een concert. De kaart is niet persoonlijk. Je kunt dus met zijn tweeën drie concerten bezoeken, met zijn drieën twee concerten of in je eentje zes concerten. Normaal zou je dat € 75,- kosten. De strippenkaart kost slechts € 60,-. Je bespaart dus € 15,-.

Onze cadeaukaart kost € 12,50 en biedt toegang tot één concert. Een idee om een vriend(in), familielid of collega eens kennis te laten maken met onze serie?

Zowel de strippenkaart als de cadeaukaart is een jaar geldig. Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer je ticket(s) dan op tijd via onze site.

Berlage Saxophone Quartet met schrijver Jan Brokken


Het Nederlandse Berlage Saxophone Quartet omlijst verhalen van auteur Jan Brokken op muzikale wijze met werken van Pärt, Sjostakovitsj, Schulhoff en Eisler.

Zondag 2 oktober, 14.00 uur
Kazerne, Paradijslaan 8


Kaarten reserveren voor Berlage Saxophone Quartet

 

Helder, Hoeben en Van de Laar


Violiste Myrthe Helder, hoornist Peter Hoeben en pianist Frank van de Laar spelen het hoorntrio van Johannes Brahms en werk van Max Bruch.

Zondag 16 oktober, 12.00 uur (en dus niet 14.00 uur, zoals gebruikelijk)
Oude Rechtbank, Stratumseind 32


Kaarten reserveren voor Helder, Hoeben en Van de Laar.

Haytham Safia Qu4rtet


Twee heren uit Azië en Afrika en twee dames uit Nederland brengen kleurrijk repertoire waarbij virtuoze volksmuziek en klassieke muziek met elkaar versmelten. Haytham Safia speelde geregeld mee in No Blues, de formatie van de Eindhovense muzikant Ad van Meurs.

Zondag 6 november, 14.00 uur
Kazerne, Paradijslaan 8


Kaarten reserveren voor Hatham Safia Qu4rtet
 
Copyright © 2016, Stratumseind Klassiek, All rights reserved.


Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Update je voorkeuren of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp