Copy
Stichting Stratumseind Klassiek
Nieuwsbrief januari 2016
View this email in your browser
Arte Duo: Aubrey Snell (saxofoon) en Lineke Lever (piano)

Zondag 10 januari 2016, 14.00 uurLe siècle fantastique

In de veertien jaar dat het Arte Duo, bestaande uit saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever, op het podium staat, deed het menig muziekhart sneller kloppen. Arte Duo – de naam is ontleend aan Scaramouche, een van de figuren uit de Commedia dell’arte – speelt Franse muziek uit de eerste helft van de vorige eeuw, de periode waarin de saxofoon door iedere componist van enige betekenis werd omarmd.

Op het programma staan werken van Demersseman, Fauré, Milhaud, Debussy, Poulenc, Bozza en Mac Dubois.
 

Reserveer kaarten voor Arte Duo


 

Weer present: pianist Ivo Janssen


Zondag 24 januari 2016, 14.00 uur

Vorig seizoen speelde pianist Ivo Janssen een gedenkwaardig concert bij Stratumseind Klassiek, met Simeon ten Holts fascinerende ‘Canto Ostinato’.
 
Tijdens ons tweede seizoen is Janssen opnieuw van de partij. Ditmaal speelt hij van Ten Holt de tweede Soloduiveldans, in combinatie met drie Toccata’s van Johann Sebastian Bach, Tijdens dit uur vol virtuositeit en muzikaliteit maakt Janssen duidelijk dat Bach een belangrijke inspiratiebron was voor minimalist Ten Holt.

Programma:

Johann Sebastian Bach – Toccata’s BWV 911, 912, 915
Simeon ten Holt – Soloduiveldans nr.2


 

Reserveer kaarten voor Ivo Janssen 
Goede voornemens...
 

Ben je vastbesloten om in 2016 vaker te ontspannen en te genieten van mooie muziek? Stratumseind Klassiek helpt je graag je goede voornemens om te zetten in daden. Dit staat er tot de zomer bij ons op het programma:
 

10 januari | Arte Duo
Aubrey Snell (saxofoon) en Lineke Lever (piano)

24 januari | Ivo Janssen
Ivo Janssen (piano)

14 februari | Hexagon Ensemble

Wout van den Berg (fluit), Bram Kreeftmeijer (hobo), Arno van Houtert (klarinet), Christiaan Boers (hoorn), Marieke Stordiau (fagot)

6 maart | Marjon Strijk, Hilde van Ruymbeke en Elly van Munster
Marjon Strijk (sopraan), Hilde van Ruymbeke (sopraan), Elly van Munster (luit)

20 maart | Ayur Trio
Adelina Hasani (viool), Paul Uyterlinde (cello) en Hülya Keser (piano)
www.ayurtrio.com

3 april  | Zemtsov Viola Quartet
Dana Zemtsov, Julia Dinerstein-Zemtsov, Mikhail Zemtsov en Alexander Zemtsov (allen altviool)
www.zemtsov.info

17 april  | Ramon Lormans
Ramon Lormans (marimba)
www.ramonlormans.nl

1 mei | Teun & Teun
Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel)
www.teunwisse.com/teun-teun

16 mei | Accordeonduo Toeac
Renée Bekkers en Pieternel Berkers (beiden accordeon)
www.toeac.nl
Let op: dit concert vindt plaats op 2e Pinksterdag (maandag)


 

Terugblik Beth & Flo, piano quatre mains

Zondag 6 december, 14.00 uurEerst een prachtige, hedendaagse compositie met puntige ritmiek. Vervolgens een aantal klassieke meesterwerken voor piano vierhandig, afgewisseld met Engelse music-hall-liedjes en theatrale effecten. Het concert van Beth & Flo was om door een ringetje te halen! (foto: Frank van de Loo).

Meer foto's van het concert van Beth & Flo

 

Brunchen en naar het concert voor één prijs

Met ingang van het huidige seizoen programmeert Stratumseind Klassiek maandelijks twee concerten, allebei op zondagmiddag om 14 uur. We bieden u samen met de Oude Rechtbank de mogelijkheid om die middag op een heerlijke manier in te vullen: eerst een luxe brunch, daarna een prachtig concert.De brunch bestaat uit een kop verse soep, vers afgebakken brood met de dagspecialiteit carpaccio, reypenaer kaas of ribeye. Melk, jus d'orange en koffie of thee completeren het geheel. Vanzelfsprekend kunt u ook een lekker aperitief of een glaasje wijn bestellen, maar deze dranken zijn niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen.
 
Reserveren via site
Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom voor de brunch. U bent dan meteen mooi op tijd voor het concert. U kunt een combi-arrangement voor brunch + concert rechtstreeks via de website van Stratumseind Klassiek reserveren tot de dag vóór het concert.
De kosten bedragen € 25,- per persoon.

 

Sponsor van de maand januari: Taylor Wessing

Ieder van de Stratumseind Klassiek sponsoren - we noemen ze onze Magistraten - krijgt de mogelijkheid aangeboden om één maand van ons jaarprogramma te adopteren. De sponsor van de maand januari is Taylor Wessing.
 

Taylor Wessing is een internationaal advocaten- en notariskantoor met wereldwijd 1.200 juristen en 28 kantoren verspreid over 17 landen. In Nederland is Taylor Wessing gevestigd in Eindhoven en Amsterdam met 50 advocaten en notarissen.
Ambitious for clients, Seeking innovation, An instinct for business en Building strong relationships zijn de belangrijkste waarden van onze organisatie.
 


Taylor Wessing NL adviseert nationale en internationale organisaties voornamelijk op het gebied van Ondernemingsrecht / M&A, Vastgoed & Overheid, IP/IT, Arbeidsrecht, Civiele Procespraktijk en Insolventierecht. Daarnaast ligt (inter)nationaal de focus ook op muziek, cultuur, sport en design. Derhalve vinden wij het belangrijk om initiatieven als Stratumseind Klassiek te ondersteunen. Samen met de specialisten van onze Entertainment Desk adviseren wij bedrijven en particulieren onder andere in deze branche.

Voor meer informatie over Taylor Wessing klik hier.
 

 

We wish you ...

Het bestuur en alle andere vrijwilligers van Stratumseind Klassiek wensen u fijne feestdagen en een gelukkig en luisterrijk 2016.
 

 
 

De smaak te pakken?

Heb je, bijvoorbeeld na het sprankelende concert van Beth & Flo, de smaak te pakken? Ben je nieuwsgierig naar het concert van het Arte Duo (saxofoon en piano) op 10 januari 2016 of het concert van pianist Ivo Janssen op 24 januari? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze E-nieuwsbrief. Je kunt ons ook liken op Facebook en volgen op Twitter via @StratumKlassiek.

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur (aanvang: 14.00 uur), verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats in de intieme Rechtszaal van De Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven.

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons correspondentieadres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands