Copy
Stichting Stratumseind Klassiek - Nieuwsbrief september 2015
View this email in your browser

Stratumseind Klassiek opent nieuwe seizoen met 'Eindje Cultuur'

Zondag 6 september, 13.30 uur

Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt in de Oude Rechtbank, thuishaven van Stratumseind Klassiek, het festival Eindje Cultuur plaats. Twee dagen lang muziek, theater, literatuur, exposities. films en workshops op een van de leukste plekken van onze stad. Stratumseind Klassiek draagt uiteraard bij aan het programma en presenteert op zondag 6 september tussen 13.30 en 14.30 uur percussionist Dominique Vleeshouwers.


Percussionist Dominique Vleeshouwers was de glorieuze winnaar van Tromp Percussion Eindhoven 2014. Hij won niet alleen de eerste prijs, maar ook de persprijs en de publieksprijs. “A truly versatile artist, incredible technique, and an unique performer”, aldus de jury.Dominique speelt aanstaande zondag twee sets van ongeveer 25 minuten op de marimba. Tussen de sets door kan het publiek wisselen. Het programma ziet er zo uit:
  • Improvisatie op Daf
  • 1001 Nights: een virtuoos stuk, in 2014 speciaal voor Dominique geschreven door de Belgische componist Wim Henderickx. In deze compositie zijn invloeden uit Arabië en het Midden-Oosten hoorbaar.
  • Taksim, een compositie van Osnat Netzer
  • Suite Popular Brasileira deel 1 en 2 – Heitor Villa-Lobos

Het concert vindt plaats in De Rechtszaal en begint om 13.30 uur. De toegang tot Eindje Cultuur is tot 16.00 uur gratis. U kunt dus gratis naar het concert van Dominique Vleeshouwers. Vanaf 16.00 uur betaalt u €7,50 voor de entree tot alle concerten en kunstmanifestaties in de Oude Rechtbank. Daar zijn twee drankjes bij inbegrepen.

Kijk hier voor meer informatie over Dominique Vleeshouwers.
Kijk hier voor het volledige programma van Eindje Cultuur.

 

Prijswinnend Belgisch pianotrio met prachtig repertoire

Zondag 20 september, 14.00 uur

Stratumseind Klassiek start het nieuwe seizoen met een jeugdig pianotrio (viool, cello, piano) uit België, dat nu al hoge ogen gooit. Niet zo gek misschien, want Trio Impression slaagde cum laude aan het Conservatorium Brussel. Trio Impression sleept eerder al de Omroep MAX Jong Talent Prijs in de wacht en won op het Toonzaal Concours van het Storioni Festival 2015 (Eindhoven) nagenoeg alle prijzen: de eerste prijs, de persprijs en de publieksprijs. Een ware revelatie. Tijdens dit concert speelt Trio Impression het beroemde pianotrio nr. 39 in G Hob XV:25 (‘Zigeuner’), het pianotrio in d van Bohuslav Martinů en het pianotrio nr. 3 in c van Johannes Brahms.

Populair
Het pianotrio is een genre dat in de klassieke muziek veel belangstelling geniet. Als sinds haar ontstaan in de 18de-eeuwse huiskamers genieten zowel publiek als muzikanten van deze muziek. De populariteit van dit genre is ook in de 21ste eeuw nog hoog. Wat een pianotrio anders maakt dan andere soorten kamermuziek, is dat elk instrument gelijkwaardig is aan de andere twee. Op het podium staan drie solisten, die samen een verhaal brengen.

In het programma van dit concert laat Impression horen hoe het genre in de loop der jaren evolueerde. Het drietal begint met Haydn, het prille begin van het pianotrio, gevolgd door de 20ste-eeuwse Martinů. Het slot is voor een componist uit de romantiek: Johannes Brahms.

Tickets kun je hier reserveren.

Ons volledige programma online

We gaan het tweede seizoen in. Wat is er veranderd? We hebben besloten ook ons tweede concert per maand op zondag te houden. Met andere woorden: geen concerten meer op dinsdagavond, maar (in principe) twee keer per maand op zondagmiddag een mooi concert.

Mede dankzij ons sponsoren en donateurs zijn we er opnieuw in geslaagd een kwalitatief hoogwaardig en veelzijdig programma samen te stellen. Je vindt het hier. Kaarten voor een concert kun je reserveren vanaf (ongeveer) de vijftiende van de eraan voorafgaande maand. Voor de concerten van oktober kun je dus vanaf half september via onze site je kaarten reserveren. Sommige concerten lopen waarschijnlijk hard, dus reserveren is aan te raden.

 

Brunchen en naar het concert voor één prijs

Met ingang van het nieuwe seizoen programmeert Stratumseind Klassiek maandelijks twee concerten, allebei op zondagmiddag om 14 uur. We bieden u samen met de Oude Rechtbank de mogelijkheid om die middag op een heerlijke manier in te vullen: eerst een luxe brunch, gevolgd door een prachtig concert.


De brunch bestaat uit een kop verse soep, vers afgebakken brood met de dagspecialiteit carpaccio, reypenaer kaas of ribeye. Melk, jus d'orange en koffie of thee completeren het geheel. Vanzelfsprekend kunt u ook een lekker aperitief of een glaasje wijn bestellen, maar deze dranken zijn niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen.
 
Reserveren via site
Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom voor de brunch. U bent dan meteen mooi op tijd voor het concert. U kunt een combi-arrangement voor brunch + concert rechtstreeks via de website van Stratumseind Klassiek reserveren tot de dag vóór het concert.
De kosten bedragen € 25,- per persoon.

 

Binnenkort beschikbaar: Stratumseind Klassiek Strippenkaart

Uit de bezoekersgegevens van ons eerste seizoen blijkt dat ons concertprogramma een groeiend aantal regelmatige bezoekers trekt. We willen die loyaliteit graag belonen en als het even kan ook bevorderen bij anderen. Daarom introduceert Stratumseind Klassiek een ‘strippenkaartabonnement’.
 
Wat houdt dat in? U koopt een strippenkaart, goed voor 8 toegangsbewijzen. De toegangsprijs voor ieder concert in ons komende seizoen 2015-2016 bedraagt € 12,50 per persoon. De strippenkaart is voor alle concerten geldig. Telkens wanneer u toegangskaarten voor een concert op onze website heeft gereserveerd, kunt u die kaarten vóór aanvang van het concert ophalen en met uw strippenkaart betalen. Dat kan een toegangskaart voor uzelf zijn, maar het mogen ook kaarten zijn voor een of meerdere personen die samen met u naar het concert gaan. De enige voorwaarde is dat u ook zelf het concert bijwoont waar de strippenkaart voor wordt gebruikt. U kunt uw kaart dus niet uitlenen aan een ander.
 
Eén concert gratis
U betaalt voor uw strippenkaart van 8 toegangsbewijzen vooraf eenmalig € 87,50. U krijgt dus een korting van € 12,50 ten opzichte van de vaste toegangsprijs voor losse kaartjes. Met andere woorden: acht halen, zeven betalen. Betaling kan alleen door storting van het eenmalige bedrag op de bankrekening van Stratumseind Klassiek. Na betaling sturen we u de strippenkaart per post toe. Krijgt u de strippenkaart dit seizoen niet op? Geen nood: hij is geldig tot en met december 2016.
 
Heeft u belangstelling? Neem dan bij een van onze concerten contact op met Jan van Bree, secretaris Stratumseind Klassiek. Dat kan overigens ook met een e-mail naar secretaris@stratumseindklassiek.nl
 

 

Zonder sponsoren en donateurs geen Stratumseind Klassiek

Mooie concerten voor de prijs van een bioscoopkaartje. Dat is wat Stratumseind Klassiek ook in haar tweede seizoen wil blijven realiseren. Dat kunnen we alleen waarmaken met de ondersteuning van onze sponsoren en donateurs.
 
We zijn trots dat onze sponsoren van het eerste uur ons podium ook voor dit nieuwe seizoen blijven steunen. Daarnaast blijft Piano’s Vleugels Eindhoven ons steunen met een aangepast tarief voor de huur van de vleugel. Verder blijft We/Provide kosteloos onze website hosten. In de voorbije maanden hebben we twee nieuwe sponsoren kunnen verwelkomen: het Valkenswaardse MCB en Triceps, een landelijk actief bureau op het gebied van organisatiewijziging, interim-management en coaching. Het merendeel van de sponsoren heeft een maand uit ons concertprogramma “geadopteerd”. In de loop van het komende seizoen laten we u in deze nieuwsbrief met elk van onze sponsoren nader kennismaken.
 
‘Publieke Tribune’
Behalve de sponsoren leveren ook onze donateurs – we noemen hen onze ‘Publieke Tribune’ – een belangrijke bijdrage aan de financiële gezondheid van Stratumseind Klassiek. Een kleine veertig particulieren en bedrijven hebben ons met een gift begunstigd. De overgrote meerderheid deed dat ook al in ons eerste seizoen. Een aantal donateurs heeft nu al bevestigd hun gift ook in de komende jaren te zullen continueren.
 
Wilt u ook toetreden tot de Publieke Tribune? U bent van harte welkom. Neem contact op met Jan van Bree, secretaris Stichting Stratumseind Klassiek, secretaris@stratumseindklassiek.nl.

De smaak te pakken?

Heb je na het concert van Dominique Vleeshouwers of Trio Impression de smaak te pakken? Nieuwsgierig naar het concert van Wouter Vossen (violist van het Storioni Trio) en zijn vrouw Natalia Gabunia (4 oktober) of dat van het Axone Saxophone Quartet? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze E-nieuwsbrief. Je kunt ons ook liken op Facebook en volgen op Twitter via @StratumKlassiek.

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur, verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats in de intieme Rechtszaal van De Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven.

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons correspondentieadres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands