Copy
Stichting Stratumseind Klassiek
Nieuwsbrief april 2016
View this email in your browser
Curieus kwartet van vier altviolen


Zondag 3 april 2016, 14.00 uur

Zelfs voor doorgewinterde liefhebbers van klassieke muziek biedt Stratumseind Klassiek de gelegenheid de muzikale horizon te verbreden. Bijvoorbeeld tijdens dit concert van het Zemtsov Altviool Kwartet: een combinatie die maar zelden op het podium te horen is. Op het programma staan onder meer werken van Astor Piazolla, de beroemde Argentijnse tangocomponist.

Bekijk het volledige programma en reserveer kaarten voor het Zemtsov Altviool Kwartet

Muziek voor marimba


Zondag 17 maart 2016, 14.00 uur

Ramon Lormans (winnaar van het prestigieuze Tromp Concours in 2006) speelt een programma waarin de geschiedenis van de marimba tot vandaag de dag centraal staat. Een dialoog tussen ‘toen en nu’ met muziek van Bach en van hedendaagse componisten, waarvan de inkt nog maar net droog is. Een tweegesprek ook tussen tradities en rituelen, tussen origineel werk voor marimba en bewerkingen. Kortom, een beeld van het repertoire dat met de opkomst van de marimba als solo-instrument in de jaren ’80 tot stand kwam.

Reserveer kaarten voor Ramon Lormans.
 

Terugblik op concert Ayur Trio (20 maart)

 
Het Ayur Trio was in ons eerste seizoen meteen een voltreffer. Logisch dat we dit pianotrio opnieuw programmeerden. Twee citaten uit het gastenboek:
  • 'Betoverende muziek vanmiddag. Helemaal meegevoerd door de zingende, dansende, treurende klanken. Woorden schieten tekort bij deze schoonheid aan muziek!
  • Dankjewel voor een geweldig inspirerende uitvoering! Zeer mooi en perfect uitgevoerd!'
 

De liefde, klaterhelder bezongen  (6 maart)

Sopranen Marjon Strijk en Hilde van Ruymbeke, begeleid theorbespeelter Elly Munster, verzorgden het eerste Stratumseind-Klassiek-concert met oude muziek. Klaterheldere zang, ragfijn begeleid.

Iemand schreef in het gastenboek:

'Prachtige muziek, wat een mooie stemmen samen! Mooi ook, in zo'n intieme zaal!'
 

Het staartje van ons programma

Na april hebben we dit seizoen nog twee concerten op het programma staan. Hieronder zie je wat we je nog te bieden hebben. Noteer de data vast in je agenda!


1 mei | Teun & Teun
Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel)
www.teunwisse.com/teun-teun

16 mei | Accordeonduo Toeac
Renée Bekkers en Pieternel Berkers (beiden accordeon)
www.toeac.nl
Let op: dit concert vindt plaats op 2e Pinksterdag (maandag)


 

De smaak te pakken?

Heb je de smaak van Stratumseind Klassiek te pakken? Ben je nieuwsgierig wat er bij ons op het programma staat? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze E-nieuwsbrief. Je kunt ons ook liken op Facebook en volgen op Twitter via @StratumKlassiek.

Stratumseind Klassiek staat voor laagdrempelige, verrassende en kwalitatief hoogwaardige concerten van ongeveer een uur (aanvang: 14.00 uur), verzorgd door uitstekende musici die vaak (nog) niet zo bekend zijn. De concerten vinden plaats in de intieme Rechtszaal van De Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven.

 
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © Stichting Stratumseind Klassiek, All rights reserved.
Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Ons correspondentieadres is:
Stichting Stratumseind Klassiek
K.L.H. van der Puttlaan 29
Waalre, 5583 EZ
Netherlands