Copy
View this email in your browser

Curiosity killed the cat - 😼

Udtrykket er gennem tiden blevet brugt til at advare om, at nu skal den nysgerrige til at trække næsen til sig, hvis der ikke skal ske noget grumt. 

Jeg brugte udtrykket forleden, da jeg holdt et foredrag for nogle modige og nysgerrige sundhedsprofessionelle, som arbejdede med at skabe sammenhæng og god kvalitet for medicinske patienter. Jeg er så glad for, at den type projekter findes. 

Jeg kan være angst for, at de resultater og succeser som medarbejderne oplever, ikke får lov til at leve videre. Det er min skeptiske Line, der tænker det. Men min positive Line tænker, at det ikke kommer til at ske.

For der er ikke en eneste gæst i Sundhedsvisioner, en eneste sundhedsminister og en eneste sundhedsprofessionel, som ikke er fortvivlet over den manglende sammenhæng for patienterne i social- og sundhedsvæsen. 🙌🏻

Nysgerrighed skaber fremdrift og udvikling. Når du er nysgerrig, er det nemt at blive fremtidsorienteret - du spørger fx (dig selv): Hvad ville der ske, hvis...? Hvordan mon det kommer til at se ud? Gad vide om? og på den måde begynder du at undersøge, hvordan et alternativ til det, du nu ved, kunne være.

I forhold til at udvikle vores social- og sundhedsvæsen kan nysgerrighed have trange kår. Det kan være svært at få lov til at være nysgerrig og gå på gyngende grund, når nye veje skal betrædes, for at skabe nye arbejdsgange og nye muligheder for at kunne gøre det bedste for borgerne. Kulturen er ikke så ofte orienteret den vej. Det kræver stærke ledelseskompetencer og stort engagement fra medarbejderne,

Når 'plejer' er død sker der spændende ting
Manglende nysgerrighed spænder ben for udvikling. Gevinsten er stor, når du får mulighed for at at arbejde åbent, tillidsfuldt og nysgerrigt. Erstat 'Vi plejer' med Hvad nu hvis eller endnu vildere: Hvad kunne vi MERE gøre?

Gå ud og vær nysgerrig og bliv ved med at undersøge, hvordan noget kan blive bedre for borgerne og for velfærden 🙏

 

Bedste hilsner Line 

Book et motiverende foredrag ✔︎
👉🏻 Jeg har skrevet nogle blogindlæg om at arbejde nysgerrigt. Find dem ved at trykke på katten på billedet. 😼 
Har du brug for en moderator eller ordstyrer?
En god moderator skal løfte vidensniveauet i en debat og skabe sammenhæng for tilskuerne samt inddrage dem, hvis det er den form, I ønsker. 
Jeg tilpasset moderatorrollen til jeres behov og komme med forslag til, hvad der vil passe bedst til jer, baseret på formålet med jeres event. 
Jeg skal bruge en moderator ✔️
Hvis du ikke kender den oprindelige historie om den nysgerrige kat, er her et hurtigt resumé:

På femte sal i et lejlighedskompleks i Whasington, boede en frøken Mable Godfrey sammen med sin kat Blackie. Katten forlod sjældent lejligheden. Den var en kastreret hankat, og den havde ikke behov for at gå på damejagt.

I andre henseender var den en normal kat og dermed nysgerrig. En dag kravlede den ind i skorstenen og kunne ikke komme ned igen.

Dens ejer forsøgte at redde den ved at tilkalde politi, brandvæsen, lægen, boligselskabet og domstolene, men den kravlede højere op og endte med at falde en etage ned. Det døde den af. Historien kom på forsiden af Whasington Post i 1916.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © *2020* *Sundhedskommunikation*, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp