Copy
Shofukan Agenda | アジェンダ・松風館 | 2021 # 1
View this email in your browser
Beste Japanliefhebber,

graag maak ik u attent op de activiteiten van Shōfūkan voor komende zomer en het najaar:


Goju Ryu karate: eerstvolgende trainingen 14 (volwassenen) en 16 juni (kids en volwassenen)
Jarno Driessen (Karate-Do International) geeft op maandagavond vanaf 19:30 en woensdagavond vanaf 18:30 uur karatelessen in de Goju Ryu - één van de vier traditionele karatestijlen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Meer info op onze Goju Ryu karate-pagina.

Kyokushin Ryu karate: eerstvolgende trainingen 15 juni (kids en volwassenen)
Eric-Jan van Dalen (Yantsu Budokai) geeft op dinsdagavonden vanaf 18:30 u aan kinderen en vanaf 19:30 uur aan volwassenen karatelessen in de Kyokushin-stijl. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Meer info op onze Kyokshin karate-pagina.

Ikenobo ikebana: workshop 19 juni
Op donderdagavonden om 20:00 uur kunt u op elk niveau Ikenobo-ikebana-lessen volgen bij docente Tini van de Wetering. Ikenobo is de oorspronkelijke en oudste stijl in de Japanse bloemsierkunst. Meer info vindt u op onze ikebana-pagina. Op 19 juni (11-13 uur) zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar voor de workshop; deelname kost €35,- inclusief bloemen. Aanmelden graag via email.

Shodo: kennismaking 20 juni, eerstvolgende les 31 augustus
Op dinsdagavonden om 20:00 uur kunt u vanaf 31 augustus kalligrafielessen volgen bij docent Owen Tjon Sie Fat. Diverse stijlen worden behandeld; instromen is mogelijk op alle niveaus. Aanmelden via email; meer info op onze shodo-pagina.

Shinto-oefeningen: eerstvolgende bijeenkomst 21 juni
Elke derde maandagavond van de maand om 20:00 uur kunt u meedoen aan de Shinto-oefeningen (beweging, ademhaling, klank, meditatie) onder leiding van guji Paul de Leeuw. De eerstvolgende bijeenkomst is op 21 juni maart, daarna 12 juli, 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december. U kunt zonder ervaring instappen. Aanmelden via email; meer info op onze Shinto-pagina.

Expositie: Japanse zomer (opening 4 juli)
Vanaf 4 juli om 16:00 u en daarna tijdens activiteiten of op afspraak is de expositie 'Japanse zomer' te zien, waarin prentmaker Susanne de Kraker haar werk laat zien. Via prenten brengt zij haar verwondering voor de natuur aan anderen over; met deze expositie toont zij dieren die tijdens een Japanreis haar pad kruisten en geeft zij een inkijkje in het dierenrijk, dat even mysterieus als exotisch oogt. Op 4 juli geeft zij ook een demonstratie en kunt u een  stempeltje maken.

Chanoyu in Senshin-an (eerstvolgende bijeenkomst 9 september)
Wanneer u het theehuis Senshin-an van Shofukan en de Japanse theecultuur van binnenuit wilt beleven, kunt u zich aanmelden voor een chakai, die Shofukan zodra de COVID-maatregelen dit weer toelaten op donderdagavonden voor tenminste 4, maximaal 6 personen aanbiedt. Een privé-afspraak is ook mogelijk. De kosten bedragen €35,- per persoon; hiermee helpt u ons Senshin-an en de roji in optimale conditie te houden. Voor reservering kunt u contact met ons opnemen via email.

Workshops kids en volwassenen: hanko | Japanse naamstempel maken (18 september)
Prentmaker en kunstenares Susanne de Kraker geeft op zaterdag 18 september twee workshops: van 10:30 - 13:00 uur zijn kinderen welkom om een eigen zomerstempel te maken (€35,- p.p.) en van 14:00 - 16:30 uur kunnen volwassenen leren hoe ze een Japanse naamstempel maken (€40,- p.p.). Aanmelden via email. Kijk voor meer informatie in de online agenda!

Workshop: tsukemono (19 september)
Op zondag 19 september van 13:00 - 16:00 uur geeft fermentatie-expert, natuurvoedingskundige & kok Peter van Berckel bij Shofukan zijn eerste workshop Tsukemono: snelle pickle-pers fermentaties! Dit mag u als liefhebber van Japans eten natuurlijk niet missen. De kosten bedragen €65,- per persoon; zelf neemt u een scherp mes, een snijplank, een kom en een theedoek mee. U kunt voorafgaand aan de workshop een pers bestellen of er ter plekke een lenen. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmelden en bestellen graag via email.

Wat en hoe in Japan? (9 oktober)
Japanologe Maria van den Broek (Tonbo) verzorgt op zaterdag 9 oktober om 10:00 uur weer haar succesvolle voorbereiding op uw reis naar en verblijf in Japan. Deelname kost € 37,50 p.p. excl. bijbehorende reader (€10,-). Reserveer uw plaats via deze link: Wat en hoe in Japan? 

Wordt vriend van Shofukan en lid van de Matsukazekai!
Vindt u het belangrijk dat Shofukan activiteiten blijft organiseren, nieuwe initiatieven ontplooit en de Japanse tuin, het pand en Senshin-an in topconditie houdt? Daarvoor is de Stichting Shofukan afhankelijk van giften en sponsoring en daarom hebben we ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan in 2015 de 松風会 (Matsukazekai) opgericht: Vrienden van Shofukan. Zijne Excellentie de ambassadeur van Japan in Nederland, dhr. H. Inomata, is beschermheer en erelid van de Matsukazekai. Zijn inspiratie wordt gedragen door vele bekende en particuliere vrienden en bedrijven, die vriend zijn van Shofukan. Sluit u zich bij hen aan? Het is een kleine moeite! Leest u alstublieft hier even verder.

U kunt dit alles natuurlijk nazien op
shofukan.nl. De agenda is ook te vinden op Facebook; volg ons daar en op Instagram. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden: onze contactgegevens vindt u rechts. Ik hoop u de komende maanden weer in ons centrum te mogen ontmoeten! 

Met hartelijke groet,

Joris van Nispen,
directeur.
Shōfūkan
Charloisse kerksingel 32-14
3082 DB Rotterdam

shofukan.nl
info@shofukan.nl
06-11300388
© Shōfūkan 2021 - all rights reserved.
unsubscribe from this list
update subscription preferences


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Japans cultureel centrum Shofukan · Charloisse kerksingel 32-14 · Rotterdam, ZH 3082 DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp