Copy
Shofukan Agenda | アジェンダ・松風館 | 2022 # 1
View this email in your browser
Beste Japanliefhebber,

graag maak ik u attent op de activiteiten van Shōfūkan voor komend voorjaar:


Goju Ryu karate: eerstvolgende training 23 februari (kids en volwassenen)

Jarno Driessen (Karate-Do International) geeft op maandagavond vanaf 19:30 uur en woensdagavond vanaf 18:30 uur karatelessen in de Goju Ryu - één van de vier traditionele karatestijlen. Zowel kinderen, beginners als gevorderden zijn welkom. Meer info op onze Goju Ryu karate-pagina.

Kyokushin Ryu karate: eerstvolgende training 1 maart (kids)
Eric-Jan van Dalen (Yantsu Budokai) hervat op dinsdagavonden vanaf 18:30 uur de karatelessen voor kinderen in de Kyokushin-stijl. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Meer info op onze Kyokushin karate-pagina.

Shodo: eerstvolgende lessenreeks vanaf 1 maart
Op dinsdagavonden om 20:00 uur kunt u vanaf 1 maart kalligrafielessen volgen bij docent Owen Tjon Sie Fat. Diverse stijlen worden behandeld; instromen is mogelijk op alle niveaus. Aanmelden via email; meer info op onze shodo-pagina.

Ikenobo ikebana: eerstvolgende les 2 maart
Op woensdagavonden om 20:00 uur start een nieuwe reeks ikebanalessen voor beginners bij docente Tini van de Wetering. Ikenobo is de oorspronkelijke en oudste stijl in de Japanse bloemsierkunst.
 Aanmelden en meer informatie via de website. Eerste lesavond 2 maart.

Chanoyu in Senshin-an: eerstvolgende bijeenkomst 3 maart
Wanneer u het theehuis Senshin-an van Shōfūkan en de Japanse theecultuur van binnenuit wilt beleven, kunt u zich aanmelden voor een van de chakai die maandelijks op donderdagavonden worden aangeboden: 3 maart, 21 april (VOL), 19 mei (VOL) en 16 juni. Een privé-afspraak is ook mogelijk. De kosten bedragen €39,50,- per persoon; hiermee helpt u ons Senshin-an en de roji in optimale conditie te houden. Voor reservering kunt u contact met ons opnemen via email.

Shinto-oefeningen: eerstvolgende bijeenkomst 21 maart
Elke derde maandagavond van de maand om 20:00 uur kunt u meedoen aan de Shinto-oefeningen (beweging, ademhaling, klank, meditatie) onder leiding van guji Paul de Leeuw. De eerstvolgende bijeenkomst is op 21 maart, daarna 18 april, 16 mei en 20 juni. U kunt zonder ervaring instappen. Aanmelden via email; meer info op onze Shinto-pagina.

Expositie 'Shodo - de weg van de kalligrafie:' opening 9 april
Op 9 april vanaf 13.00 uur toont Japanoloog Owen Tjon Sie Fat met zijn werk en stukken van zijn studenten de kunst van Japanse kalligrafie. U krijgt een inkijkje in de diverse stijlen, de gebruikte materialen en wat u moet weten om zelf shodo te beoefenen. Er is tegen een kleine vergoeding gelegenheid uw naam te laten kalligraferen op een meegebracht voorwerp (papier, hout of textiel). De expositie start tijdens het Zuid Explorer-weekend op zaterdag 9 april van 13 - 16 uur en is op zondag 10 april van 13 tot 17 uur en de maanden daarna te bewonderen in de ontvangstruimte van Shōfūkan. Meer info op onze website.

Workshop Sushi door Taji the Chef: 22 mei
Op zondag 22 mei van 16:30 - 19:30 uur geeft Taji the Chef een nieuwe sushi-workshop - inmiddels een klassieker bij Shōfūkan. Dit mag u als liefhebber van Japans eten natuurlijk niet missen. Taji laat u onder meer zien - en proeven! - hoe belangrijk het bereiden van de rijst is in dit gerecht. De kosten bedragen €77,50 per persoon; zelf neemt u een scherp mes, een snijplank, een kom en een theedoek mee. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmelden graag via email.

Wat en hoe in Japan? - 3 september
Japanologe Maria van den Broek (Tonbo) verzorgt op zaterdag 3 september om 10:00 uur weer haar succesvolle voorbereiding op uw reis naar en verblijf in Japan en verdieping in de Japanse cultuur en gewoonten. Deelname kost € 40,00 p.p. excl. bijbehorende reader (€10,-). Reserveer uw plaats via deze link: Wat en hoe in Japan? 

Expositie Ikenobo ikebana: 4 september
Op zondag 4 september kunt u tussen 11 en 17 uur een nieuwe expositie van Ikenobo-schikkingen bewonderen. Ikenobo is de oudste traditie in de Japanse bloemsierkunst en wordt bij Shōfūkan gedoceerd door sokakyo Tini van de Wetering. De expositie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Ikenobo Chapter Nederland onder leiding van saiko-shoku Noriko Momose - van der Linden. Meer informatie op onze ikebana-pagina.

Vrijwilliger voor de tuin gezocht
Heeft u affiniteit met groen en vindt u het leuk om in de tuin bezig te zijn? Shōfūkan zoekt in het seizoen van april tot en met september een vrijwilliger voor een dagdeel per week. Het gaat om onderhoud van de Japanse tuin en de binnentuin, van het snoeien en afvoeren van uitschieters tot het 
vegen en schoonhouden van bodem, gras en terras of het planten water geven. Graag uw reactie per email!

Word vriend van Shofukan en lid van de Matsukazekai
Vindt u het belangrijk dat Shōfūkan activiteiten blijft organiseren, nieuwe initiatieven ontplooit en de Japanse tuin, het pand en Senshin-an in topconditie houdt? Daarvoor is de Stichting Shōfūkan afhankelijk van giften en sponsoring en daarom hebben we ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan in 2015 de 松風会 (Matsukazekai) opgericht: Vrienden van Shōfūkan. Zijne Excellentie de voormalig ambassadeur van Japan in Nederland, dhr. H. Inomata, is beschermheer en erelid van de Matsukazekai. Zijn inspiratie wordt gedragen door vele bekende en particuliere vrienden en bedrijven, die vriend zijn van Shōfūkan. Sluit u zich bij hen aan? Het is een kleine moeite! Leest u alstublieft hier verder.

U kunt dit alles natuurlijk nazien op
shofukan.nl. De agenda is ook te vinden op Facebook; volg ons daar en op Instagram. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden: onze contactgegevens vindt u rechts. Ik hoop u de komende maanden weer in ons centrum te mogen ontmoeten! 

Met hartelijke groet,

Joris van Nispen,
directeur.
Shōfūkan
Charloisse kerksingel 32-14
3082 DB Rotterdam

shofukan.nl
info@shofukan.nl
06-11300388
© Shōfūkan 2022 - all rights reserved.
unsubscribe from this list
update subscription preferences


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Japans cultureel centrum Shofukan · Charloisse kerksingel 32-14 · Rotterdam, ZH 3082 DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp