Copy
View this email in your browser


KAFoto

Naturturisme I/S, oktober 2015

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Mange har sovet i de nye shelters
  • Nyt om Interreg-projektet
  • Møde i cykelnetværket
  • Øhavets Smakkecenter på Strynø
  • Øhavet i stor tysk markedsføringskampagne
  • Pris til Egebjerg Mølle Naturrum
  • Naturturisme I/S' nye direktør

Mange har sovet i det nye shelters
De Blå Støttepunkter er en succes som naturelskernes overnatning.


Foto: Leif H. Sørensen, Trente Mølle

Fra de nye shelters i Øhavet, De Blå Støttepunkter, blev frigivet til overnatning midt i maj, har mange benyttet sig af muligheden for naturnær overnatning.

En opgørelse af antal bookinger af de 15 shelters, der er tilmeldt bookingsitet: www.bookenshelter.dk har vi fået oplyst, at der i perioden medio maj og frem til ultimo september har været 3830 overnatninger.

Desuden viser det sig, at der allerede nu er godt gang i bookinger til næste sommer - faktisk helt frem til september 2016. Så skynd dig at booke, hvis du vil prøve en overnatning nær skov og strand.

Nyt om Interreg- projektet
Interreg-projektet REACT (Nordens bedste resort for moderne aktiv kystferie) blev indsendt d. 15. september, til Interreg 5A’s sidste ansøgningsrunde i 2016. Siden august 2014, har Naturturisme arbejdet intensivt med at få skabt et tværnationalt turismeudviklingsprojekt. Projektet har titlen REACT.

Projektet hviler på en vision om at udvikle den vestlige Østersø til Nordeuropas bedste resort for moderne og aktive kystferier. Med den banebrydende, tværnationale resort-tankegang skabes et unikt, innovativt samarbejde omkring bæredygtig natur- og kulturturisme med fokus på aktiv ferie i en cross-border destination med deraf følgende nytteværdi for turister og turismeaktører.

Formålet med projektet er at skabe vækst i turismeerhvervet via målrettet udvikling af tilbud til de aktive feriegæster. Dette skal ske via skabelsen af bedre betingelser for aktiv turisme i de involverede partnerområder ved blandt andet:
  • bedre skiltning af vandre- eller cykelruter,
  • udvikling af flere og mere målrettede produkter til fx cykel- og vandreturister
  • fælles indsats for at få åbnet det voksende marked, der findes, indenfor netop aktive ferieformer.
Projektet har til hensigt at støtte op om den trend, der er tydelig over hele verden; at vi tager på flere og kortere ferie – især i skuldersæsonen – for at dyrke vores interesser som f.eks. at cykle MTB, vandre eller fiske. 

Nyt ved indsendelsen af projektet i denne runde var udvidelsen af partnerkredsen med to nye tyske partnere: Entwichlungsgesellschaft Ostholstein MbH og Wirtschafts-Förderungs-Agentur Kreis Plön GmbH. Den samlede partnerkreds er nu oppe på 13.

Også netværkspartnerkredsen blev udvidet: Dansk Cykelturisme, Visit Sydsjælland & Møn, Visit Vestsjælland, Visit Odsherred og Landessportfischer verband Schelswig- Holstein e.V.

Projektet startes op d. 1. november – men for egen risiko og regning indtil endelig besked modtages efter Interreg-udvalgsmødet d. 16. december.  

For yderligere information eller projektbeskrivelse kontakt projektleder Nina Brandt Jacobsen, nina.jacobsen@svendborg.dk

Møde i cykelnetværket
Cykel-netværksmøde med besøg af Rødvig Kro & Badehotel, som er Bed+Bike certificeretDen 12. november kl. 13:30 til 16:00 hos Naturturisme I/S – kom og mød medejer og ildsjæl bag den driftige Rødvig Kro & Badehotel, Kathrine Hendriksen.

Hør hvordan kroen har fået nye kunder ved at arbejde målrettet med aktiv turisme, som cykelferie blandt andet via certificeringen som Bed+Bike.

Hør også, hvad UNESCO titlen på Stevns Klint har betydet for Rødvig Kro & Badehotel som turismeaktør.

Cykelnetværket slutter sæsonen af med det inspirerende indlæg og status på netværkets arbejde samt hvad der kommer til at ske næste år.

Alle turismeaktører i Det Sydfynske Øhav med interesse i at udvikle cykelturisme kan deltage!
Tilmelding til: nanna.heinrich@svendborg.dk – senest 3. november.

Øhavets Smakkecenter på Strynø
Udviklingen af den nye udstilling på Øhavets Smakkecenter på Strynø er i fuld gang.

Vi er færdige med flotte film fra Øhavet og animationer til illustration af istidens indflydelse på områdets dannelse.

Når udstillingen åbner til foråret, kan du bl.a. møde "Aske", som fortæller jagthistorier fra stenalderens Sydfynske Øhav, hvor landskabet her gennemgik dramatiske forandringer.

Følg med i nyt fra Øhavets Smakkecenter på deres Facebook: www.facebook.com/Smakkecenter - snart vil interesserede også her kunne se et spændende jobopslag fra centeret.

Udstillingen bliver til med støtte fra Nordea-fonden, Friluftsrådet og LAG-midler.

Øhavet i stor tysk markedsføringskampagne


Vi fik sidste år kontakt til Intersport, Tyskland, der var interesseret i at bruge Det Sydfynske Øhav som location for deres outdoor-katalog for deres eget mærke Mckinley.

Det blev til nogle fantastiske billeder og et super flot katalog, hvor vi fik hjælp fra mange til at gøre det praktisk muligt for foto-holdet at komme hertil. Et stort tak til alle dem, der hjalp til på vejen! 

Magasinet, der kan ses via linket herunder, er udkommet i 240.000 eksemplarer, der ligger i tyske butikker. Desuden er der reklamer for 
og henvisninger til magasinet i diverse andre blade.


Intersports McKinley magasin: www.mckinley.de/marke/katalog/katalog-ansehen

Pris til Egebjerg Mølle Naturrum


I forbindelse med Realdanias og Grundejernes Investeringsfonds uddeling af Renover Prisen 2015, vandt Egebjerg Møllelaug den helt nye specialpris, for transformeringen af en gammel mølle til en moderne attraktion – Egebjerg Mølle Naturrum.
 
Prisen på de 10.000 kr. blev blandt andet tildelt ud fra begrundelsen:
 
”Hvert år er der til RENOVER prisen indstillet gode projekter, som falder uden for bedømmelseskategorierne. I år ville vi gerne hædre dette projekt, og derfor etablerede vi Specialprisen,” fortæller Gøsta Knudsen, der er formand for nomineringsudvalget.
 
”Ildsjælene bag Egebjerg Mølle har kæmpet for at sikre vores kulturarv. Vi skal huske at sige tak til alle dem, der gør en ekstraordinær indsats. Det kan forhåbentlig være en opmuntring til andre ildsjæle,” uddyber medlem af nomineringsudvalget Henrik Mielke.
 
Læs mere i Renover Prisens egen pressemeddelelse her eller se på hjemmesiden: www.renover.dk
 

Både Egebjerg Møllelaug og Naturturisme I/S er meget stolte over at have modtaget prisen. Det er stort skulderklap til det arbejde og engagement, som er lagt for dagen for at skabe denne smukke og populære attraktion i den sydfynske natur - en attraktion der allerede nu har haft mere end 25.000 besøgende.

Naturturisme I/S' nye direktør
Efter kort tid i Naturturisme I/S siger den nye direktør Tina Fogh Aagaard:  

”Det Sydfynske Øhav er et fantastisk udgangspunkt for outdoor turisme, aktiv turisme og det gode liv. Naturturisme I/S har allerede bidraget til at udvikle oplevelser med afsæt i naturen og kulturarven. Det seneste års tid har blandt andet budt på De Blå Støttepunkter (Shelters), Dive Spot M/F Ærøsund og nye Kys Frøen og Find Haletudsen aktiviteter. Aktuelt arbejder vi med et MTB spor og et nyt formidlingscenter på Øhavets Smakkecenter, Strynø. Jeg ser frem til at videreudvikle oplevelsesmulighederne og skabe nye produkter sammen med alle samarbejdspartnere og på den baggrund bidrage til at bringe Det Sydfynske Øhav på Verdenskortet – ikke mindst sammen med mit meget kompetente team af medarbejdere, der lægger stor ildhu og energi i deres arbejde. Jeg glæder mig til at komme omkring og få hilst på alle vores samarbejdspartnere”.
 
Copyright © 2015, Naturturisme I/S
Naturturisme I/S ejes af de fire kommuner på Sydfyn og øerne. Vi skaber bæredygtige oplevelser og aktiviteter for turister og fastboende med afsæt i områdets styrker - naturen og kulturhistorien.

Nyhedsbrevet udgives af Naturturisme I/S - kontakt:
Nanna.Heinrich@svendborg.dk

Naturturisme I/S
Abildvej 5A, 2. sal
5700 Svendborg
6223 3045
www.naturturisme.dk

frameld nyhedsbrevet    opdater oplysninger