Copy
View this email in your browser


Naturturisme I/S

Naturturisme I/S, juni 2016

 

Øhavsstien fejrer fødselsdag med guidebog 2:0

Øhavsstien, Danmarks måske mest varierede vandresti, åbnede i 2006. 10 års fødselsdagen fejres med en ny og revideret udgave af den ultimative guide: ”Øhavsstien – En vandretur rundt om Det Sydfynske Øhav”.

Med sine 220 kilometer omkranser stien hele Øhavet – hen over Sydfyn fra Faldsled i vest til Lundeborg i øst, over Tåsinge, Langeland og Ærø.

Guiden har stået sin prøve med beskrivelse af 21 overkommelige delstrækninger fra 4 til 15 km. Detaljerede kort fortæller om afstande og overnatning, mens den veloplagte forfatter, Jesper Vagn Christensen, boltrer sig med fortællinger fra områdets brogede kulturhistorie og fantastiske natur.

Øhavsstiguiden version 2:0 omfatter naturligvis også 10-årets nyskabelser langs stien - en stribe fine attraktioner og naturområder, som er dukket op omkring Øhavet:
 • 19 nye shelterpladser. Kystnære pladser med fine, arkitektegnede shelters i flere størrelser
 • Nyt havnebad og Øhavscenter i Faaborg
 • Rødme Svinehaver. Danmarks fineste overdrev
 • Egebjerg Mølle Naturrum med Find Haletudsen. Oplevelser og fordybelser for hele familien
 • Frederiksø i Svendborg. Under forvandling fra værftsø til kulturø
 • Medicinhaverne i Tranekær. Over 500 forskellige planter med virkning på helbredet
 • Nye stisløjfer. Mød klokkefrøen og følg firkløveret i Svendborg og Svanninge Bakker
 • 12 kunsttårne på Langeland. Verdens længste kunstudstilling
 • Det gamle Værft i Marstal. Oplev de gamle, maritime håndværk
 • Søbygaard.  Ærøs eneste gods, nu med vand i sø og voldgrav
 • Og lidt uden for ruten: Øhavets Smakke- og Naturcenter på Strynø
Øhavsstien – En vandretur rundt om Det Sydfynske Øhav”
180 sider. 2. ugave, 2016. Dansk, tysk, engelsk.
Udgiver: Naturturisme I/S
Pris: 150 kroner
Købes hos boghandlere og lokale turistbureauer. Kan også bestilles online.

MTB-spor omkring Det Sydfynske Øhav

Projekt Mountainbikespor i Stævne- og Hallindskoven har nu for alvor fået luft under vingerne. Svendborg Kommunes fond for lokale initiativer har bevilget 109.500 kr. til anlæg af et ca. 8 km. langt mountainbikespor i den østlige del af Svendborg by. I kraft af tidligere opnåede bevillinger fra fra Fynske Bank og Friluftsrådet er projektet dermed fuldt finansieret.
 
Sporet har til formål at skabe et bæredygtigt og sjovt spor til glæde for områdets stigende antal mountainbike-ryttere. Ikke mindst er det hensigten, at en kanalisering af mountainbike-kørsel, til et særligt designet og afmærket spor, vil skabe bedre "plads" til de mange forskellige typer af gæster, som benytter skovene rekreativt.
 
Det Sydfynske Øhav som attraktiv mountainbike-destination
Projektet i Stævne- og Hallindskoven udføres i samarbejde mellem Naturturisme I/S, Svendborg Mountainbikeklub og Svendborg Kommune som lodsejer, og er en del af en større satsning fra Naturturisme I/S, med formålet at gøre Det Sydfynske Øhav til en attraktivt mountainbike-destination. Naturturisme I/S har sammen med Hvidkilde Gods og en lokal forening haft stor succes med mountainbike-projektet i Egebjerg Bakker, SKOVHUGGEREN, og er ligeledes involveret i Valdemarsslots mountainbike-anlæg ved Bregninge samt i Faaborg-Midtfyn Kommunes mountainbike-projekt i Pipstorn Skov.

SKOVHUGGEREN er for nylig blevet kåret af Politiken som en af landets 10 bedste mountianbike-spor. I samspil med andre lokale initiativer, såsom Bissen mtb-løb, Outdoor Sydfyn og DM i Cross-triathlon i Svendborg (og VM i 2018) tegner der sig dermed et tydelig billede af, at Det Sydfynske Øhav som et særdeles interessant sted at besøge som mountainbiker.

Mere info, kontakt: Kewin.Kamelarczyk@svendborg.dk

Tips og ideer: Oplev Det Sydfynske Øhav i sommer

Du kan opleve meget mere end lækre mountainbikespor og vandring på Øhavsstien, hvis du vil have gode sommeroplevelser her i området omkring Det Sydfynske Øhav.

Prøv en overnatning i et af vores lækre Øhavsshelters, som findes rundt langs kysten - se mere og book på
www.bookenshelter.dk 
Besøg Øhavets Smakke- og Naturcenter på Strynø, hvor du kan lære en masse om Øhavets natur og kulturhistorie i den nye udstilling: "Over ø og hav". Prøv også Kys Frøen aktiviteter på centeret. Og der bliver gratis naturformidling et par dage hver uge hele sommerferien - se mere på www.smakkecenter.dk 


Prøv også Kys Frøen aktiviteter andre steder i Øhavet: På Skovsgård Gods på Langeland, Søbygård på Ærø og på Trente Mølle ved Faaborg.
 
Find Haletudsen aktiviteter kan du prøve både i Egebjerg Mølle Naturrum og på 5 øer i Øhavet; Drejø, Skarø, Avernakø, Bjørnø og Lyø.

Se mere på www.kys-froen.dk

Egebjerg Mølle Naturrum er også et besøg værd - nyd den spektakulære udsigt over Øhavet fra møllens glastop og lær mere om landskabets dannelse i området. Se mere på www.egebjergmolle.dk 


 Find også en masse andre spændende Aktive oplevelser i Det Sydfynske Øhav hos de lokale turistbureauer - på linket kan du selv sammensætte et katalog med de oplevelser, du synes om.


Er du til det lidt mere vilde, kan du dykke på Divespot M/F Ærøsund. Vraget ligger på ca. 19 meter vand og du kan finde formidling om færgen ombord. Se mere på www.dyk-sydfyn.dk 

Eller hvad med en ridetur på Riderute Sydfyn i den smukke natur omkring Faaborg. Se www.riderutesydfyn.dk 

Prøv vores Outdoor app: Outdoor Guide - Det Sydfynske Øhav, som viser vej til hotspots, ruter og faciliteter i området. Her finder du også fede fiskespots og havkajakruterne i området. Find den både på App Store og Google Play. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen derude - i Det Sydfynske Øhav. God fornøjelse!
Copyright © 2016, Naturturisme I/S
Naturturisme I/S ejes af de fire kommuner på Sydfyn og øerne. Vi skaber bæredygtige oplevelser og aktiviteter for turister og fastboende med afsæt i områdets styrker - naturen og kulturhistorien.

Nyhedsbrevet udgives af Naturturisme I/S - kontakt:
Nanna.Heinrich@svendborg.dk

Naturturisme I/S
Abildvej 5A, 2. sal
5700 Svendborg
6223 3045
www.naturturisme.dk

frameld nyhedsbrevet    opdater oplysninger 

 


This email was sent to <<Email addresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Naturturisme I/S · Abildvej 5A, 2. sal · Svendborg 5700 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp