Copy
View this email in your browser

Naturturisme I/S, april 2015

I dette nyhedsbrev får du mere at vide om:

  • HIT: Naturnær overnatning i de nye shelters
  • Tysk medieinteresse for et aktivt øhav
  • Mountainbike i medvind
  • Vand og sti på Søbygaard på Ærø
  • 17 cykelture omkring Det Sydfynske Øhav
  • Husk før sommersæsonen
  • Bog: Ærøs Natur

HIT: Naturnær overnatning i de nye shelters 


 

Projekt Blå Støttepunkter er gået ind i den afsluttende fase, og snart er der kun afrapportering tilbage. Alle 19 pladser, på nær kajakhuset på Ærøskøbing Havn, står nu klar og er i brug. Gennem vores friluftsAPP og www.bookenshelter.dk har vi fået et fantastisk formidlingsvindue til anvendelse af de nye shelters. Sammene med Naturskolen Trente Mølle har vi revitaliseret bookenshelter hjemmesiden, så man nu som gæst kan få alle relevante oplysninger om primitiv og naturnær overnatning i øhavsområdet. En del af overnatningspladserne kan oven i købet bookes og betales via siden, der også fungerer på smartphones og tablets. Om ganske kort tid går en engelsk udgave af siden i luften, så vi er klar til sommerens turister. Siden www.bookenshelter.dk gik i luften medio maj, er der booket mere end 1000 shelterovernatninger. Trente Mølle driver hjemmesiden, og de har rigtig travlt med at håndterer de mange henvendelser.
Foto: Leif H. Sørensen/Trente Mølle

Tysk medieinteresse for et aktivt Øhav

Det nordtyske svar på DR1, Norddeutscher Rundfunk  (NDR), har efter deres deltagelse i sænkningen af M/F Ærøsund fået øjnene op for Øhavets aktive oplevelsesmuligheder. For få uger siden var et tv hold fra NDR på optagelse i Øhavet, med undervandsjagt som tema. Optagelserne bliver vist i programmet Ostsee Report i begyndelsen af juli. Om kort tid vender folkene dog tilbage med endnu flere optagelser på programmet. Denne gang med fokus på småøerne og andre af Øhavets muligheder for aktive oplevelser. Disse udsendelser har stor markedsføringsmæssig værdi for vores område, idet de skaber drømme om gode og aktive oplevelser i Det Sydfynske Øhav for flere millioner tyske seere.

Mountainbike i medvind

I samarbejde med Hvidkilde Gods og en række lokale entusiaster, etablerer Naturturisme I/S efter planen et 15 km langt, attraktivt mountainbikespor ved Egebjerg Bakker i løbet af det kommende år. 

Sporet skal drives af en nystiftet forening, der lejer den pågældende skov af Hvidkilde Gods. Projektet er sikret af bevillinger fra blandt andet Nordeafonden, LAG SØM og Svendborg Kommunes Initiativpulje. 

Vand og sti på Søbygaard på Ærø

Nye oplevelser venter på Søbygaard på Ærø. Voldgraven omkring Ærøs eneste herregård er atter fyldt med vand. Udover at skabe en  smuk historisk ramme for dette unikke sted gavner det også naturen. Der udsættes blandt andet klokkefrøer i voldgraven. Der laves en sti rundt om hele voldgraven, så alle kan nyde den og udsigten til Søbygaard.  Der laves også et søvarmeanlæg, der skal føre til grøn opvarmning af Søbygaard. Det vil sikre billigere varme og at Søbygaard nu kan bruges hele året rundt.


 
Frivillige ildsjæle og Ærø Museum står for driften af Søbygaard med koncerter, udstillinger og et Kys Frøen-center. Det skaber et unikt samlingssted for både lokale og turister på Ærø. 
 
Der investeres omkring 2 mio. kr. i dette projektet. Naturturisme I/S har skaffet fondsfinansieringen og projektet er gennemført i samarbejde med Ærø Kommune og den selvejende institution Søbygaard. 15. juni fonden, Energistyrelsen, Grøn Vækst-puljen og Sydfynsk Energi har været med til at sikre alle forbedringerne på Søbygaard.


17 cykelture omkring Det Sydfynske Øhav

Den nye flotte bog om 17 cykelture omkring Øhavet kan købes enten på de fire turistkontorer i området eller online på www.bike-ohav.dk Bogen giver inspiration til spændende, tematiserede cykelture i området ved Det Sydfynske Øhav.

Bogen har vi udviklet, som en del af de projekter vi her i Naturturisme I/S afsluttede ved årsskiftet. Rettighederne til at udgive den blev vundet af Allan Harsbo, Bike Ohav i konkurrence med to øvrige bud. God tur omkring Øhavet.

Husk før sommersæsonen

Flere af de ting vi har udviklet den seneste tid findes online
- hjælp turisterne i Øhavet til gode oplevelser med:

 Ærøs Natur

 - ny bog om Ærø og Øhavets herligheder

 Heldigvis sker der også mange andre spændende initiativer i Det Sydfynske  Øhav til gavn for både lokale og turister. En ny bog om naturen på Ærø har fået  stor opmærksomhed og positiv omtale. 

Forfatter Michael Larsen har udgivet en anmelderrost bog om naturen på Ærø illustreret med stemningsfulde billeder. Se henvisninger til anmeldelser på michaellarsen.blogspot.dk
Copyright © 2015, Naturturisme I/S
Naturturisme I/S ejes af de fire kommuner på Sydfyn og øerne. Vi skaber bæredygtige oplevelser og aktiviteter for turister og fastboende med afsæt i områdets styrker - naturen og kulturhistorien.

Nyhedsbrevet udgives af Naturturisme I/S - kontakt:
Nanna.Heinrich@svendborg.dk

Naturturisme I/S
Abildvej 5A, 2. sal
5700 Svendborg
6223 3045
www.naturturisme.dk

frameld nyhedsbrevet    opdater oplysninger