Copy
View this email in your browser


KAFoto

Naturturisme I/S, januar 2016

En måned i åbningernes tegn

 
Både fredag d. 22. april og lørdag d. 23. april er Naturturisme I/S vært ved åbning af nye oplevelsesmuligheder i Det Sydfynske Øhav.

En ny trædesten ud i Øhavet på Strynø og et mountainbikespor i Egebjerg Bakker står overfor indvielse.

Vi glæder os til at vise begge dele frem - se mere nedenfor.

Åbning af ny trædesten ud i Øhavet på Øhavets Smakke- og Naturcenter på Strynø

 
Fredag d. 22. april åbner den nye udstilling; "Over ø og hav" på Øhavets Smakke- og Naturcenter.Udstillingen ”Over Ø og hav” inviterer hele familien ind for at lege og for at lære mere om Øhavets natur og kulturhistorie. Fortællingerne i udstillingen inspirerer til at gå ud at opleve området, enten på egen hånd eller på en af de guidede aktiviteter fra Øhavets Smakke- og Naturcenter. Øhavet formidles her med udgangspunkt i den lokale fortælling om Strynø. Den æstetisk smukke udstilling, ”Over ø og hav” er blevet til med midler fra Nordea-fonden, Friluftsrådet og LAG Småøerne.

Udstillingen ”Over ø og hav” er skabt i et tæt samarbejde mellem Øhavets Smakke- og Naturcenter og Naturturisme I/S. Den er en ny trædesten ud i Øhavet. Øhavets Smakke- og Naturcenter tog de indledende skridt og siden har Naturturisme I/S stået for udformningen og etableringen af udstillingen.

Åbningsprogram

Både den 22. og 23. april er der en masse gratis åbningsaktiviteter på Øhavets Smakke- og Naturcenter. Prøv fx at sætte sejl på smakken på landjorden, hør om saltvand og dyreliv ved klappebassinet eller se en fisk blive dissekeret. Fredag d. 22. april indvies udstillingen med taler kl. 11 og snoren klippes kl. 11.30. Derefter er der gratis adgang til både udstillingen og Kys Frøen aktiviteterne resten af dagen og lørdag d. 23. april.

Se programmet på Øhavets Smakke- og Naturcenters facebook: www.facebook.com/Smakkecenter/
Snart kommer en ny hjemmeside for centeret også op at køre på www.smakkecenter.dk Mere information kontakt:
Nanna Heinrich, nanna.heinrich@svendborg.dk / 3043 2935

Åbningsevent på "Skovhuggeren" - MTB spor i Egebjerg Bakker

 
Lørdag d. 23. april åbner "Skovhuggeren", MTB spor på toppen af Egebjerg Bakker.Etableringen af sporet er foldet ud i et samarbejde mellem Hvidkilde Gods som lodsejer, Naturturisme I/S som projektejer og en nystartet lokal forening, som leverer frivillig arbejdskraft og vil drive mountainbikefaciliteten fremover.
  
Mountainbiking er en sport i rivende udvikling, og der har de seneste år været en kæmpe efterspørgsel på faciliteter – ikke mindst på Sydfyn. Hvidkilde Gods var fremsynede og så muligheden for at understøtte sporten og samtidig aktivt medvirke til at styre den øgede to-hjulede trafik i skovene ved at lægge areal til. Det etablerede spor er ca. 12 km, men forventes at blive næsten 20 km, når det er færdigudbygget næste år.
 
Projektet er blevet til med støtte fra Nordea-fonden, LAG og Svendborg Kommunes Initiativpulje.Den lokale interesse for projektet er meget stor. Mere en 100 frivillige har brugt deres weekender og ferier på at anlægge sporet i Folehaven, Egebjerg Bakker, og mere end 700 er medlemmer af sporbyggerlaugets facebook side. Ved besøg og brug af det nye spor skal der betales for medlemskab af foreningen, hvilket giver adgang til de nye muligheder/faciliteter. Se mere på www.skovhuggeren.com Der er allerede 150, der har indløst årskort til sporet.

Åbningsprogram

Den 23. april er der en stor åbningsevent på sporet. Området åbner kl. 11 og efter den officielle åbning af sporet kl. 11.30 kan man prøve det - så tag cyklen med. Se hele programmet på Skovhuggerens facebook side.

Mere information kontakt:
Kewin Kamelarczyk, kewin.kamelarczyk@svendborg.dk / 2349 4330

Øhop i Øhavet

 
I sommerferien 2016 kan man tage på øhop i Det Sydfynske Øhav for bare 100 kr.

Et unikt samarbejde mellem havnene og turistkontorerne i Svendborg og Faaborg gør det muligt i hele sommerferien 2016 at tage den lille charmerende færge Hjortøboen fra Svendborg over Hjortø, Skarø, Drejø og slutte af på Avernakø – og derfra tage Faaborg Færgen videre til Lyø og Faaborg. Eller selvfølgelig den modsatte vej fra Faaborg og gennem Øhavet til Svendborg. Én billet til hele hoppet til en yderst overkommelig pris fra bare 100 kr. per ”Ø-hopper”.Ø-hoppet er udviklet som en del af tilbuddene i det fælles havneprojekt ”Det Sydfynske Øhav – en sejlerdestination i verdensklasse”. Havnemestrene Hans Søby fra Svendborg og Lasse Olsen fra Faaborg samt turistkontorernes ledere Anja Mia Haas fra Svendborg og Mads Rye Sletbjerg fra Faaborg, satte sig sammen med Naturturisme I/S og arbejdsgruppen var enige om, at det unikke øhav skulle gøres mere tilgængeligt for alle. Trods udfordringer med sejlplaner og anløbstider blev drømmen derfor gjort til virkelighed.

I løbet af den næste måneder vil der blive udformet turforslag til inspiration for de ø-hoppende, og der vil ligeledes blive udfærdiget en lille pixi-bog med information, kort og historier fra de øer, der er med i Øhoppet.
Produktionen af både pixi-bog og turforslag er gjort mulig med tilskud fra LAG Småøerne og LAG SØM, der begge har støttet den videre udvikling i havneprojektet ”En sejlerdestination i verdensklasse”.

God tur!

Se sejlplanen her: www.svendborg-havn.dk-hjortøboen

Mere information kontakt:
Ansvarlig fra Svendborg Havn: Signe Møller: signe.moller@svendborg.dk
- mere information om Hjortøboen, arbejdsgruppen og billetter
Ansvarlig fra Faaborg Turistkontor: Mads Rye Sletbjerg: mjars@fmk.dk
- mere information om ideen, turforslag og pixi-bog
Copyright © 2016, Naturturisme I/S
Naturturisme I/S ejes af de fire kommuner på Sydfyn og øerne. Vi skaber bæredygtige oplevelser og aktiviteter for turister og fastboende med afsæt i områdets styrker - naturen og kulturhistorien.

Nyhedsbrevet udgives af Naturturisme I/S - kontakt:
Nanna.Heinrich@svendborg.dk

Naturturisme I/S
Abildvej 5A, 2. sal
5700 Svendborg
6223 3045
www.naturturisme.dk

frameld nyhedsbrevet    opdater oplysninger 

 


This email was sent to <<Email addresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Naturturisme I/S · Abildvej 5A, 2. sal · Svendborg 5700 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp