Copy

REMINDER:
Ondernemersavond Gooi en Vechtstreek

Op 25 januari zijn wij met Ondernemend Wijdemeren vertegenwoordigd op de Ondernemersavond Gooi en Vechtstreek. Tijdens deze (online) avond spreken we verder over de toekomst van de regionale economie, de impact van corona op verschillende sectoren en de beschikbare overheidssteun en de stand van zaken naar aanleiding van het overleg dat op 27 augustus 2020 al is geweest. 

 

We willen graag een duidelijk standpunt vanuit ondernemers hierin innemen. En om vanuit ons allemaal te spreken, cijfers te kunnen delen en laten zien hebben we een korte enquête gemaakt zodat we de resultaten tijdens de Ondernemersavond kunnen presenteren. We hebben naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief al aardig wat reacties mogen ontvangen maar er zijn er altijd meer welkom. 

 

Invullen neemt slechts 2 minuten in beslag en is geheel anoniem. 

NAAR ENQUETE

Wegwerkzaamheden
Oud-Loosdrechtsedijk

Zoals eerder vermeld in onze nieuwsbrief wordt de Oud Loosdrechtsedijk opnieuw geasfalteerd. Hierover hebben wij en diverse ondernemers contact gehad met de gemeente. Naar aanleiding daarvan zijn de volgende voorwaarden opgenomen: 
 
  • Oplevering vóór 31 maart 2021 waarbij de feitelijke uitvoeringsduur – uitvoeringstermijn van 2 januari tot 31 maart 2021 – uit max. 96 aaneengesloten uren bestaat voor alle werkzaamheden aan de rijbaan en de fietspaden.
  • Tijdens de werkzaamheden wordt de weg max. 96u voor alle verkeer afgesloten.
  • Vanaf donderdag 17:00u tot en met zondag 0:00u (zaterdag 24:00) uur mag er geen verkeer gehinderd worden en dient de weg (in twee richtingen) volledig open te zijn voor al het verkeer.
 
Ondertussen is bekend dat KWS Infra, de aannemer van het werk, het werk heeft ingepland vanaf zondagavond 28 februari tot en met donderdag 4 maart 17:00 uur. 
 
We begrijpen dat de 4-daagse afsluiting een korte maar wel hevige pijn kan opleveren en horen diverse geluiden van ondernemers over de zorgen voor hun onderneming tijdens de afsluiting. OW wil inventariseren of er op basis van een ‘gemene deler’ bemiddeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een gecentreerd verzamel-/ afgiftepunt, collectief transport etc. 
 
Laat ons z.s.m. weten wat jullie behoeftes zijn, dan gaat OW samen met de gemeente en aannemer kijken of er iets kan worden georganiseerd. Om de verwachtingen te managen, het gaat echt om een grote gemene deler en geen 1 op 1 oplossingen. 

Mailen naar info@ondernemendwijdemeren.nl.

Ondersteuning startende ondernemers, TOZO en TONK

Op initiatief van Wijdemeren hebben de gemeenten in Gooi en Vechtstreek een brandbrief gestuurd aan het Rijk. We vragen aandacht voor financiële ondersteuning van onder meer startende ondernemers. Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen. Er zijn verschillende steunmaatregelen, maar niet alle ondernemers zijn hiermee geholpen. De portefeuillehouders Economie & Innovatie en Werk & Inkomen brengen gezamenlijk knelpunten onder de aandacht en verzoeken het Rijk om deze problemen op te lossen bij de uitwerking van deze en toekomstige steunmaatregelen.
LEES HIER DE BRIEF
Bekijk de email in je browser

Volg Ondernemend Wijdemeren op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bezoek ook onze website

www.ondernemendwijdemeren.nl

Inhoud: Ondernemend Wijdemeren
Verzending: Anticipate Media
Teksten: Ramona Poort

Ons e-mailadres is:
Ondernemend Wijdemeren
Havikskruid 5
Maartensdijk, 3738 TV
Netherlands

Add us to your address book


afmelden voor de nieuwsbrief    gegevens aanpassen

Copyright © 2021 Ondernemend Wijdemeren, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp